הצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום
-
הדפדפן יפעל גם ברשתות שאינן של נטפרי, ויכיל בתוכו רק אתרים שסווגו ככשרים לגמרי ולא צריכים סינון בתוך האתר או שיכיל רק את האתרים הנ"ל ותכנים שכבר סוננו.
פתרון נחמד למי שרוצה להתקין וויפרי ולא לגלוש באינטרנט לא מסונן וגם לגלוש מחוץ לבית.
אין צורך לדעתי להשתמש ב vpn שנטפרי לא רוצים לשחרר לכולם, פשוט דפדפן שיוגדר שבעת שוויפרי חוסם רשת זרה הוא מאפשר רק רשימת אתרים. לא יהיה בזה מנוע חיפוש אלא דף הבית יהיה רשימת אתרים מאושרים. -
רעיון מצוין, יש את אפליקצית אתרים כשרים בהדרן, אולי ניתן להתבסס עליה.
-
@אביתר_יעקב לענ"ד רעיון מעולה.
השאלה היא האם טכנית הדבר ניתן לביצוע ללא חשש פריצה
נראה לי גם שהמנהלים לא יסכימו לרעיון מכיוון שהוא יעודד שימוש ברשת לא סינון. -
מבחינה טכנית אני מאמין שזה אפשרי אפילו בלי דפדפן
כי גם כיום הוויפרי לא חוסם את הגישה לאתר של נטפרי מרשת שאינה מסוננת
אז אפשר פשוט להוסיף לתוכנה עוד רשימה של אתרים שהוויפרי לא יחסום
אבל מבחינה רעיונית אני לא חושב שנטפרי יאפשרו כזה דבר
כי כמו ש @י-ב כתב זה יעודד שימוש ברשת בלתי מסוננת -
@י-ב אמר בהצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום:
נראה לי גם שהמנהלים לא יסכימו לרעיון מכיוון שהוא יעודד שימוש ברשת לא סינון.
אז ניתן להגדיר רשימה ממש מצומצמת של אתרים כגון מייל וכדו'
-
מייל וודאי שלא יאפשרו כי אז לא יהיה סינון תמונות
פעם הייתי צריך להיכנס למייל שלי מאינטרנט לא של נטפרי ופתאום ראיתי למה צריך סינון תמונות (מהבנק וכו') -
@ר-חיים אמרתי שצריך לפתוח רק אתרים מצומצמים שמוגדרים ככשרים ללא חשש. לגבי מייל, לא תהיה גישה למדיה אם אינך מחובר לנטפרי.
-
@אביתר_יעקב אמר בהצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום:
הדפדפן יפעל גם ברשתות שאינן של נטפרי, ויכיל בתוכו רק אתרים שסווגו ככשרים לגמרי ולא צריכים סינון בתוך האתר או שיכיל רק את האתרים הנ"ל ותכנים שכבר סוננו.
פתרון נחמד למי שרוצה להתקין וויפרי ולא לגלוש באינטרנט לא מסונן וגם לגלוש מחוץ לבית.
אין צורך לדעתי להשתמש ב vpn שנטפרי לא רוצים לשחרר לכולם, פשוט דפדפן שיוגדר שבעת שוויפרי חוסם רשת זרה הוא מאפשר רק רשימת אתרים. לא יהיה בזה מנוע חיפוש אלא דף הבית יהיה רשימת אתרים מאושרים.חזק ביותר,
אפשר לאפשר פתיחה של בנקים קופ"ח וכמה דברים בסגנון הזה שלעמים נצרכים בכל מיני מקומות גם כשהאדם לא בבית וכו',
לגבי מייל אפשר להגדיר שתהיה חסימה של מייל דינאמי וזה [כמדומני] אמור לחסום את כל המשתנים הללו [אחרת מה שקבוע בתמונה שנשלחה גם כיום לא נחסם כי אין חסימה על קבצים במייל חוץ מדינאמי שזה חיצוני],
ובקשר לבעייתיות שזה כמו VPN וכו'- אפשר להגדיר מגבלת זמן מסוימת לחודש [וא"כ צריך גם שיהיה רישום שם משתמש על הדפדפן הנ"ל.., כדי לזהות מי האדם או דרך MAC],
עלו והצליחו,
[הבעיה היא יותר איזה דפדפן יצליח להכיל כזו הגנה עם חיבור לוויפרי כי יצירה של דפדפן חדש לא נראה לי כ"כ רלוונטי- או שזה יהיה עם קישורים ולא עם חיפוש וכו' ואז זה יהיה כמו הדפדפנים שמובנים בכל מיני תכנות] -
@MERS דעתי היא שכל אתר שפתוח כולו צריך להתאפשר גם כאן, אפשר להשתמש באותו עניין שעשו עם אתר נטפרי. אלא אם כן הרבנים יחליטו אחרת כמובן.
-
@MERS דעתי היא שכל אתר שפתוח כולו צריך להתאפשר גם כאן, אפשר להשתמש באותו עניין שעשו עם אתר נטפרי. אלא אם כן הרבנים יחליטו אחרת כמובן.
ממש לא- אא"כ זה יהיה מוגבל לזמן מסוים כל חודש- יעלה עוד נקודות או כסף
אחרת חזרנו לנושא של VPN שנטפרי לא רוצים שאנשים יחזיקו אינטרנט פתוח שיוכלו לגלוש עליו ממחשב לא מסונן
בהצלחה -
@MERS לכן אני חושב שצריך להתייעץ עם רבנים. חוץ מזה שזה לא כמו vpn כי זה מאוד מוגבל וזה פחות מועד לתקלות.
-
@MERS לכן אני חושב שצריך להתייעץ עם רבנים. חוץ מזה שזה לא כמו vpn כי זה מאוד מוגבל וזה פחות מועד לתקלות.
VPN זה בעיה כי אנשים יחזיקו אינטרנט פתוח [יחסכו עלויות כי החברות בלי הסינון יותר זולות- (מידיעה- נטפרי לא מרוויחים מזה)] ויהיה להם חסימה על המחשב- עד כאן מצויין באמת למה לא?- הבעיה שאם לאיזה ילד תהיה גישה למשהו וככה"ג הוא יוכל לגלוש האינטרנט פתוח לכך הוחלט שא"א לקבל הרשאה לזה אלא באישור נטפרי- חו"ל- אם אין ספק תומך נטפרי, מקומות עבודה אם א"א באופ"א וככה"ג,
לכן זה צריך להיות בלי דפדפן כולל אלא כמו דף רשת [שיש בכל מיני תכנות] עם קישורים לאתרים מסוימים שלפעמים ממש נצרכים כך שלדוגמא מישהו שנמצא בבי"ח וככה"ג וזקוק לקבל איזה טופס במייל יוכל לגשת אליו בלי להסתבך עם כל מיני דברים אבל גלישה מלאה זה בעיה [ובפרט שבכה"ג החסימה היא לא ברמת הספק אלא ברמת המחשב וכידוע יש לזה הרבה חסרונות וזה כבר נהפך לפריץ ועלול להרוס את כל הרעיון שמאחורי וויפרי- כך שאני כמעט חוזר בי מהרעיון הנ"ל- או שאולי המוחות שבנו את נטפרי יוכלו להתמודד גם עם זה- אבל זה ודאי מצריך פיתוח שלם וכו'- כך שהמקסי' שזה יעלה להצבעה]
בהצלחה -
@MERS אני אומר שצריך להתייעץ עם רבנים כי יש כאן עלות מול תועלת. מצד אחד ככל שזה יהיה יותר נוח לשימוש יותר אנשים ישתמשו בוויפרי ומצד שני יש את הטענות שהבאת, אבל יש לציין שאם מתייחסים לפריצה של הנ"ל גם את וויפרי אפשר לפרוץ...
-
@MERS אבל יש לציין שאם מתייחסים לפריצה של הנ"ל גם את וויפרי אפשר לפרוץ...
ניסית פעם?- מובטחני שלא למיטב ידיעתי אני אחד הבודדים שעשה את זה- מה שמתכנת רציני [שאינו קשור לנטפרי בשום דרך] אמר לי שהתכנה הזו נוראית [כלשונו] כי היא מסרסת את כל המחשב- ובאמת כשניסיתי להסיר [לאחר שהתקנתי בשביל לנסות- יש אנשים כאלו- כמובן שאם לא הייתי מצליח הייתי משלם 100 ש"ח אבל סמכתי ע"ע] ראיתי שזה ממש לא כמו כל החסימות החסימה היא חיובית ולא שלילית ואכמ"ל
בהצלחה -
החלק של פריצה פחות רלוונטי לדעתי כי כמו שהיום אי אפשר לפרוץ כך גם לא יהיה אפשר לפרוץ אבל השאלה היא האם נטפרי מעוניינים בכזה דבר מבחינה רעיונית ולזה צריך תשובה מהרב @magicode
-
ניתן (? אני לא מבין בזה) שזה יעבוד רק לרשתות ציבוריות ולא לפרטיות, כך שאין חשש שאדם יעשה את זה מהבית, רק כשצריך דחוף במקום ציבורי.
-
@ר-חיים אמר בהצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום:
החלק של פריצה פחות רלוונטי לדעתי כי כמו שהיום אי אפשר לפרוץ כך גם לא יהיה אפשר לפרוץ אבל השאלה היא האם נטפרי מעוניינים בכזה דבר מבחינה רעיונית ולזה צריך תשובה מהרב @magicode
זה שונה לחלוטין- כיום זה לא נותן גישה לרשת בכלל [אם זה נותן עדכוני אנטי וירוס אז אולי אתה צודק- צריך לבדוק אני לא יודע] ולכן זה לא פריץ [מטעמים מובנים אני לא אכתוב איך לדעתי (כי אני רק משער מצורת הפריצה וכו') עובדת החסימה של וויפרי] אבל ברגע שתיתן גישה לאתרים מסוימים וכ"ש אם זה יהיה דרך הדפדפן הרגיל זה מתכון בטוח לפריצה- כמו שהיום יש שיטות איך לגשת לאתרים שהספקים חוסמים [מכל מיני טעמים שלהם בלי קשר לחסימות של הציבור שלנו]
בהצלחה -
את זה כן יהיה ניתן לפרוץ- כי היום זה מונע גישה לרשת בכלל- כשיש גישה אז ניתן להרחיב את ה'מעגל'
בהצלחה
התכוונת לזה?
כי כבר כתבתי למעלה שגם היום זה נותן גישה לאתר של נטפרי
אבל אולי אני טועה וזה יותר מסובך מבחינה טכנית וכן נותן מקום לפירצה -
@גד אמר בהצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום:
ניתן (? אני לא מבין בזה) שזה יעבוד רק לרשתות ציבוריות ולא לפרטיות, כך שאין חשש שאדם יעשה את זה מהבית, רק כשצריך דחוף במקום ציבורי.
האם זו רשת ציבורית או פרטית זה דבר שכ"א מגדיר לעצמו- אני אגדיר את הרשת הביתית שלי כציבורית והנה עקפנו את העניין- צריך שלא יהיה הרבה בדבר הזה כך שאף אחד לא יעשה את זה על הרשת הביתית שלו וישאיר אותה בלי שום חסימה
בהצלחה -
@ר-חיים אמר בהצעה: דפדפן מצומצם המצורף לוויפרי ויפעל בכל מקום:
את זה כן יהיה ניתן לפרוץ- כי היום זה מונע גישה לרשת בכלל- כשיש גישה אז ניתן להרחיב את ה'מעגל'
בהצלחה
התכוונת לזה?
כי כבר כתבתי למעלה שגם היום זה נותן גישה לאתר של נטפרי
אבל אולי אני טועה וזה יותר מסובך מבחינה טכנית וכן נותן מקום לפירצהכן- אח"כ כתבתי משהו אחר כי לא זכרתי מה זה היה ולא היה לי כח לתרגם את הכל,
א"כ לכאו' אתה צודק וזה שייך- רק נשאר העניין שצריך שזה לא יכיל הרבה ויהיה לא כ"כ נח כדי שאנשים לא יעשו את זה בבית
בהצלחה