פורום משתמשים ב'פורטל הדף היומי'
-
ישנו אתר בשם פורטל הדף היומי.
באופן כללי האתר מאד טוב ומועיל, נפתח בו באופן אוטומטי מידי יום הדף היומי במגוון אפשרויות ועוד קישורים לספרי עזר וכד'.
הבעיה שנתקלתי בה היא בפורום שלו.
הפעם הראשונה (והאחרונה) שכתבתי שם היתה תגובה למישהו שכתב על דברי הגמרא שהיו שלוש מאות כהנים גדולים בבית שני, נגד דברי התוספות שטרחו ליישב את הירושלמי האומר שהיו שמונים כהנים בבית שני.
אחד הכותבים שם (כפי הנראה לא מבני התורה וד"ל) כתב שדברי הגמרא הם גוזמא.
אחד השיב לו שבתוספות כתוב שלא כדבריו והוא השיב ש'התוספות חולק על הירושלמי'. (התוספות טורח ליישב את הירושלמי שלא יסתור לגמרא!)
על כך הצטרפתי אני לדיון והוכחתי בבירור מתוך דברי הגמרא שאי אפשר לומר שהיא גוזמא, שהרי היא מחשבת בדיוק את מספר השנים במטרה להגיע למסקנה שרוב הכהנים לא הוציאו שנתם.
על כך התקבלה תשובה מדהימה 'הירושלמי יותר דייקן מהבבלי במה שנוגע לארץ ישראל'. עפ"ל.
אני פרשתי מהדיון
חושבני שבסינון של נטפרי המיועד לבני תורה, הפורום הנ"ל אמור להיות חסום, עקב הדעות הקלוקלות של חלק מהכותבים. -
@משתמש-כלשהו תדווח במערכת הפניות על תוכן לא ראוי
-
@משתמש-כלשהו מה שהבאת, זה לא נקרא תוכן בעייתי.
זכותו של אדם לחשוב אחרת ממך.
אם אינך מעוניין לשמוע דעות אחרות ממה שהורגלת אל תיכנס לאתר ההוא. -
@מאןדהו
לא!!
לומר שהירושלמי יותר דייקן מהבבלי בשמועות של ארץ ישראל זו עקירת התורה!
משום שלהלכה נפסק כבבלי בכל מקום נגד הירושלמי, גם בשמועותיהם של ארץ ישראל.
ועצם ההנחה שכביכול היו אי דיוקים במסורות של הבבלי, לא נובעת מהאמונה שכל התורה המצויה עתה בידינו היא המסורה למשה רבנו. -
@משתמש-כלשהו אתה חולק על זה שיש נתונים שמופיעים בבלי שעל פי המידע המצוי בידינו אינם מדויקים?
(כמובן, להוציא הלכה על סמך חוסר הדיוק זה בעייתי ביותר, אבל להכיר בחוסר דיוק, לא נראה לי מחוץ לגבולות אמוני ישראל) -
אפשר להפוך את האשכול הזה לדיון האם כשהגמרא אומרת 300 זה גוזמא או לא
והאם ירושלמי מדויק או לאאבל זה לא מטרת הפורום הזה
אם אתה חושב שזה לא ראוי אני בטוח שיש שם מנהלים, ובמידה וגם מהטיפול שלהם לא תיהיה מרוצה אז תשלח פניות למרכז הפניות.
חברי הפורום פה פחות רלוונטים לנושא הזה
-
המקום לדווח על אתרים בעייתים לדעתכם, הוא אך ורק במערכת הפניות.