צ'אט בנטפרי
-
שלום לחברת נטפרי
הצ'אט- לטוב ולרע, מתפרש במשחקים, הדרכות, פלאפונים, חדשות ועוד ועוד לציבור החרדי.
אבל בכל 'כיתה' יש את החנון- ובמקרה הזה האיש הרע!!!
כבר 4 קבוצות פירקו לי
הכל בגלל איש טיפש, שלא יכול לראות ביתרונותיו של הזולת-
ולהשתמש בכלי הטוב לרע.כמה עמל והשקעה הושקעו בקבוצה, וברגע אחד הכל הולך לטימיון!
בעלי נטפרי צריכים לחשוב על רעיון מחוץ לקופסא, כמו לשלוח לבדיקה קבוצת צ'אט ''חשודה''
ולא שכל הדיוט מפרק את הצ'אט והורס קבוצה של שנים.
מצפה לתגובתכם המהירה.
נ.ב. - אני יודע מנסיון כמה מכשולות יש בצ'אט ולא חסרים סיפורים שבכל יום, אבל עדיין יש גם דברים טובים, כמו לחילופין באינטרנט יש דברים לא טובים, ויש דברים טובים- נטפרי
-
@יוסף-חיים-16 דבר פשוט הוא, שזה לא מוסרי לפרק קבוצה שמישהו עבד לבנות אותה, ואין ברור היאך נטפרי נותנים את ידם למעשה לא מוסרי מעין זה. (אין שייכות בין חסימת קבוצה בנטפרי לבין פירוק קבוצה.)
-
@מאןדהו פירוק הקבוצה לא מתבצע על ידי נטפרי, כי אם על ידי אחד מחברי הקבוצה.
-
@dlive ברגע שאחד מחברי הקבוצה מדווח אוטומטי נטפרי מפרקת את הקבוצה. כך הבנתי
-
@dlive ונטפרי נותנת את ידה למעשה הזה.
ברור שהרבה יותר קשה לעבור משתמש משתמש, ולעשות איקס על כל אחד. ולולי הפיצ'ר של נטפרי זה לא היה קורה. -
@מאןדהו
ברור שזה יותר קל, אבל נטפרי לא עושה מעשה לא מוסרי. היא בנתה כלי.
מי שמפרק סתם קבוצות הוא זה שלא מוסרי.
האשמה כלפי נטפרי לא תהיה נכונה.מעניין אם יש לבעיה המוצגת פתרון.
-
@dlive אמר בצ'אט בנטפרי:
מעניין אם יש לבעיה המוצגת פתרון.
הציעו למעלה- שבלחיצה לא תתפרק הקבוצה אלא יישלח לבדיקה
-
@aiib לא נראה לי שאפשרי למישהו מחוץ לקבוצה לפרק את הקבוצה.
רק שאפשר שזה יחבר את נטפרי לקבוצה. בכ"א, מסבך מאוד את העניין.
(לענ"ד, הכלי מיותר. אפשר לחסום את הקבוצה בנטפרי, ומי שלא מסונן, אינני מבין את הערך בלפרק לו את הקבוצה.) -
@dlive נטפרי יוצרת כלי שאמור לשמש רק למיקרים חריגים ביותר, ונותנת את זה לכל אחד. וברור שהיא האשמה בכל התוצאות שנגרמו מהכלי הזה.
-
@מאןדהו אמר בצ'אט בנטפרי:
(לענ"ד, הכלי מיותר. אפשר לחסום את הקבוצה בנטפרי, ומי שלא מסונן, אינני מבין את הערך בלפרק לו את הקבוצה.)
נראה לי שפשוט לא מצאו דרך לחסום את הקבוצה
-
@aiib ולמה יש גם כפתור של חסימת הקבוצה, וגם כפתור של פירוק הקבוצה?
-
@aiib ולמה יש גם כפתור של חסימת הקבוצה, וגם כפתור של פירוק הקבוצה?
סליחה. אני לא באמת זכרתי מה יש
-
-
@aiib לא נראה לי שאפשרי למישהו מחוץ לקבוצה לפרק את הקבוצה.
רק שאפשר שזה יחבר את נטפרי לקבוצה. בכ"א, מסבך מאוד את העניין.
(לענ"ד, הכלי מיותר. אפשר לחסום את הקבוצה בנטפרי, ומי שלא מסונן, אינני מבין את הערך בלפרק לו את הקבוצה.)יתכן ועצם זה שיש משתמש שבחר לפרק מעיד על מהות הקבוצה...
-
@יוסף-חיים-16 אולי יש כאן מסר כלשהו? אני מציע צורה אחרת להסתכל על הדברים:
תפנים את זה: "נטפרי וקבוצות צ'אט לא הולכים ביחד אלא אם כן אתה מכיר טוב מאוד את כל חברי הקבוצה". נטפרי עשו לכם טובה שבמקום לחסום לגמרי אפשרות צ'אט קבוצתי הם הגבילו את זה מאוד בצורה שקשה להקים קבוצה כזאת אלא אם כן הוא במתכונת שמקובלת על נטפרי.בכל מקרה לא ראיתי פעם שתלונות כאלו על מדיניות עוזרות במשהו. תתרגל לזה. זה החיים בנטפרי.
(מותר להתעניין מה הצורך המעשי בקבוצות שהקמת? אולי סוג הקבוצה שהקמת הוא בדיוק סוג הקבוצה שנטפרי לא מעוניין בו?)
-
סתם נקודה למחשבה. תחשוב איזה אחריות רובצת על כתפי נטפרי. מצד אחד הם לא רוצים לקחת מאנשים את האפשרות להתפרנס, מצד שני האינטרנט על כל גווניו הוא אחד מהדברים שהכי מאיצים את ירידת הדורות בדורנו. כאשר מצד אחד יש אנשים רציניים ביותר שמשתמשים בנטפרי לצרכים רציניים, ומצד שני יש המון עם שרוצים אינטרנט כשר כי זה כיף ודרך להתחבר עם אחרים, נראה לי שברור שהשוק הראשון הוא ההשקעה הבטוחה יותר, והשוק השני היא ההשקעה המסוכנת. בשדה מוקשים דורכים לאט מאוד, לכן לא פלא שמה שפתוח לצרכים חברתיים הוא במתכונת מאוד מוגבלת.
תחשוב שאחד ממנהלי נטפרי עולה לבי"ד של מעלה. על מה יתנו יותר מכות? על זה שהוא עזר לשטן להאיץ את ירידת הדורות? או על זה שהוא מנע מאנשים את הכיף של לקבל את הצחוק היומי?
אולי במקום להתלונן, תתנו לנטפרי תודות א) שהם לוקחים על עצמם אחריות כל כך כבדה. וב) שהם עומדים באתגר בגבורה. -
@yzahn אמר בצ'אט בנטפרי:
תחשוב שאחד ממנהלי נטפרי עולה לבי"ד של מעלה. על מה יתנו יותר מכות? על זה שהוא עזר לשטן להאיץ את ירידת הדורות? או על זה שהוא מנע מאנשים את הכיף של לקבל את הצחוק היומי?
מנהל נטפרי יבוא לשמיים ויקבל מקום ליד כל התנאים והאמוראים. כי הוא מציל המונים מראיות אסורות, דעות חיצוניות, ומציל רבים מעבירות יותר חמורות....
נטפרי אולי רואים את עצמם כגוף שנועד לאלו שצריכים אינטרנט. אבל הגדרת הצורך ב"פרנסה" היא לדעתי מאד צרה.
יש צרכים חברתיים. יש צרכים רגשיים. כל מי שמעוניין באינטרנט, מאיזה סיבה שבעולם, נטפרי עושים עמו חסד אדיר שמאפשרים לו לקבל את צרכו בצורה נקיה. למרות שבלעדיהם אולי הוא היה נמנע מהאינטרנט.
אני מבין שיש שיחלקו עלי בזה. ולדעתי נטפרי עצמם חולקים עלי בזה. אבל בכל אופן אני חושב שהדברים לא כל כך חתוכים להיפך.
בכל אופן אני אשמח מאד להיות במחיצת מנהל נטפרי בעולם הבא. וגם את חלקו בגיהנם על זה שגרם לאנשים לעשות אינטרנט (לסוברים שזה מעשה גרוע כמובן) אני מוכן להחליף בשמחה עם חלקי. -
א. קבוצה טובה וכשרה למהדרין.
ב. יש כאלה צרי עין, שאינם יכולים לראות בטובו של האחר, ומשתמשים בו לרע.
ג. אני מבין אותם, אבל זה כמו שהמורה שלך ירביץ לך, ויאסור עליך דברים, הרי זוהו רצוני שלי, אני משלם כסף, ולולי זה יש גם את האפשרות של להיות ללא אינטרנט
ד. זה לא משנה מה הם עושים למעני וכו' וכו' אפשר להציע פתרון יותר פשוט, ולא לפרק קבוצה. -
@yzahn לדוגמה קבוצה שמעדכנת מה קורה בחצר הקודש
מתי מתוכנן הטיש וכדומה
ויש פיקוח הדוק של המנהלים של הקבוצה שלא יהיה שם סתם פטפטת
ומגיע מישהו שזה לא מוצא חן בעיניו והוא לוחץ על פירוק קבוצה
קרה אצלי כמה פעמים -
@מרדכי אתה צודק. מצאת דוגמה של קבוצה כשרה לגמרי. כנראה שצריך למצוא פתרון אחר לדברים כאלו. זה לא בדיוק השימוש האופייני של קבוצות צ'אט.