תוכנית וי-פרי
-
אמרו לי שכדי להתחבר לנט פרי אני חייב תוכנה שנקרא ויי פרי - ומשיגים את זה באתר של נטפרי - מי שהוא יודע איפה ואיך?
-
@מא
נטפרי במחשב לא צריך וייפרי -
ווייפרי לא נצרך אף פעם בשביל להתחבר
ווייפרי נועד רק בשביל למנוע חיבור שאינו דרך נטפרי -
@מא
ליתר דיוק, נטפרי כלל לא צריך וויפרי.
וויפרי היא תוכנה החוסמת אפשרות חיבור של המכשיר שבו היא מותקנת - לכל רשת שאינה נטפרי. ולכן היא מאוד חשובה, כדי למנוע מהמחשב להתחבר דרך ווי פי לרשת שאינה מסוננת (מכאן נובע שמה של התוכנה (ווי פרי - ווי פיי).זה גם במחשב וגם באנדרואיד.
אלא שבמחשב ניתן בקלות להסתדר ללא ווי פרי - כלומר, הגלישה תעבוד חלק והיטב.
אך באנדרואיד (החל מאדרואיד 7 ומעלה) - תהיה בעיה עם התעודת אבטחה. יש פתרונות לבעיה זו ע"י התקנת תעודת אבטחה ברמת מערכת. אבל לא בכל המכשירים ניתן לעשות זאת (לפחות לא כרגע).
בלי תעודת אבטחה ברמת מערכת - הרבה אפליקציות לא יעבדו כשורה.
ואת זה ה'וויפרי' אמור לפתור (שוב להבהרה, זו אינה המטרה של תוכנת הוויפרי, אבל למעשה היא פותרת את הצורך בהתקנת תעודת אבטחה ברמת מערכת).
מצד שני גם וויפרי לאנדרואיד הוא עדיין בהרצה וניסוי, ואינו פוטר לחלוטין את השימוש באנדרואיד.הארכתי די הצורך להבנה בסיסית. לעיון מעמיק יותר יש את ויקינטפרי על וויפרי למחשב ועל תעודת אבטחה לאנדרואיד.
בהצלחה רבה.עריכה: @אחד-תם
הייתי באמצע לכתוב את הפוסט כשכתבת את שלך, ולכן לא התכוונתי לכפול את דבריך. דברי נכתבו כדיוק לדברי @יוסף-ג. -
@נטפריפורום
אכן כתבתי שבמחשב לא צריך כי יש לי רק מחשב.
ומשיטוט בפורום עשה לי רושם שבאנדרואיד זה אחרת אז לא הייתי בטוח ולכן סתמתי.
בכל מקרה המידע שהוספת אכן מסכם טוב. -
@מא אמר בתוכנית וי-פרי:
אמרו לי שכדי להתחבר לנט פרי אני חייב תוכנה שנקרא ויי פרי - ומשיגים את זה באתר של נטפרי - מי שהוא יודע איפה ואיך?
אין חובה אבל זה מאוד חשוב בכדי למנוע גלישה מרשתות אחרות ללא סינון את התוכנה למחשב תוכל למצוא כאן
הוראות התקנה והסבר על התוכנה תמצא כאן
בהצלחה.