מטרידנים ח"ו ?????
-
סיפור לא נעים שקרה אצלי ואני רואה לנכון לשתף למען ידע הציבור. במהלך שיטוט מקוון במסגרת נטפרי, נתקלה עיני בתוכן שאינו ראוי. כמשתמש נטפרי ומעריץ נלהב דיווחתי במערכת הפניות. לאחר פחות מדקה קיבלתי מענה "תודה על הדיווח, נחסם." מתוך סקרנות פתחתי שוב את האתר הבעייתי והנה הבעיה קמה וגם ניצבה. דיווחתי שוב בטרוניה רבה, ושוב הודיעו לי שחסום, ושוב בדקתי והנה פתוח. התייאשתי. ואז... (אני מסמיק מול המקלדת) ניסיתי לפתוח אתר אחר, ומתוך הרגל עשיתי ריענון (Ctrl- f5) וכבמטה קסם נחסם האתר הבעייתי. מה התברר שכדי שחסימה של נטפרי תתעדכן, דרוש ריענון לדפדפן (לא "רענן תמונות" ולא לחצן הריענון של כרום) כך שמחוסר ידיעה הטרדתי את העוסקים בקודש בתלונות שווא. זכרו לפני תלונה יש לרענן את הדף Ctrl-f5 לראות שעדיין לא נחסם.
-
בדיוק עכשיו גם אני מצאתי איזו תמונה בעייתית. דיווחתי והיא נחסמה. יצאתי לגמרי מהדפדפן וחזרתי והיא ניצבת וקיימת.
מה זה אומר? -
@malo4000 אמר במטרידנים ח"ו ?????:
בדיוק עכשיו גם אני מצאתי איזו תמונה בעייתית. דיווחתי והיא נחסמה. יצאתי לגמרי מהדפדפן וחזרתי והיא ניצבת וקיימת.
מה זה אומר?תרענן כפי שנכתב, ויחסם.
-
עשיתי כך ולא נחסם.
-
@malo4000
יכול להיות שאחרי בדיקה חוזרת היא אושרה שוב. -
לא יכול להיות בחיים שזה אושר
אני חושב שאשלח לינק במערכת הפניות -
@malo4000
במקום זה אתה יכול לדווח על תוכן לא ראוי ושם לכתוב על התמונה. -
דומני, שתמונות שמדווחות לא נחסמות אוטומטית אלא רק לאחר בדיקה.
דובר על זה בפורום הקודם. -
@yonig20
יכול להיות אבל כבר דיווחתי על זה לפני יותר משעתיים וקשה לי להאמין שזה לא טופל, אבל אני חדש פה ועדיין לא מכיר לגמרי איך העניינים עובדים -
@malo4000
יש לך לשונית של נטפרי בצד ימין?
שלחץ שם, ובמקום "דווח על תמונה",לחץ "דווח על תוכן לא ראוי".
שם תכתוב שיש תמונה בעייתית שלא טופלה, זה ישלח פניה עם 5 נקודות (לא על חשבונך..) שתטופל מיידית. -
@malo4000 אמר במטרידנים ח"ו ?????:
עשיתי כך ולא נחסם.
ברור שכל מה שכתבתי למעלה דובר על פניה במערכת הפניות לאנ"ש ולא בכלי דיווח התמונות הפונה לבני דודינו.
-
במערכת הפניות ענו לי שאצלם זה חסום. בדקתי גם במחשב השני שלי ושם זה חסום
מה א"כ ההסבר שבמחשב הראשון שלי התמונה מתעקשת להישאר על אף יציאה מהדפדפן וחזרה?
(באופן אישי זה לא כ"כ משנה לי ואין לי כבר צורך באתר הזה, אבל אני מאמין שהצוות מעוניין ללמוד על כל תקלה שרק קיימת ולהתמודד איתה. תקנו אותי אם אני טועה) -
@malo4000 המחשב חוסך מטמון (cache) של חלקים של אתרים (במיוחד התמונות), כך שהוא לא צריך לטעון אותם כל הזמן. בדרך כלל ctrl + f5 עושה רעננה מלאה. מעניין שזה לא עבד.
-
בקיצור הבעיה היא שהתמונות שמורות במחשב
במקרה הצורך אפשר למחוק ההיסטוריה של גלישה זו ואז ימחוק הקובצים השמורים במחשב. -
למחוק את היסטוריה זה הדבר הבטוח ביותר שיסיר ויפתור לכם דברים שאתם לא רוצים לראות.
-
בכרום, F12, קליק ימני על לחצן הרענון ובחירה באפשרות שלישית.
-
אפשר גם ללחוץ ctrl+shift+r וזה מבצע את אותה פעולה.
-
@mosh115 אמר במטרידנים ח"ו ?????:
אפשר גם ללחוץ ctrl+shift+r וזה מבצע את אותה פעולה.
מבצע "טעינה מחדש קשיחה" (מכריח הורדה מחדש שכל מה שמתבקש בדף כמו התמונות) אבל לא "מרוקן את הקובץ השמור" ובגלל זה שאילתות שיבואו בהמשך ע"י JS או כל דינמיקה אחרת בדף ישתמשו עדיין במטמון, כי הוא לא נמחק.
-
@נטפריס הבנתי. תודה על ההסבר.
-
@malo4000
באיזה דפדפן אתה משתמש?
נראה לי שיש דפדפנים שצריך Ctrl+Shift+F5.