דרגא תביר
-
יש לי הצעה מעניינת, אינני יודע האם היא אפשרית מבחינה טכנית.
כל אתר שנטפרי החליטה שהוא ראוי, יהיה לו דירוג ברמת הנקיות שלו כשאתרים תורניים יהיו ברמת נקיות 10 ואילו אתרים שבטוח יש שם בעיות - לדוגמא ויקיפדיה - וסומכים על הרובוט ודיווחי המשתמשים שיעשו את העבודה יהיו ברמה 0.
וחוץ מזה יהיו דרגות ביניים למשל אתר שהוא בסבירות גבוהה נקי כמו מפות וזמני נסיעות יהיה בדרגה 8
אתר שיש סבירות מסוימת שיהיה בו בעיות יהיה בדרגה 6 כמו למשל אתרים של מכירות או אתרים מקצועיים.
אתר שיש בו סבירות גבוהה שיהיה בו בעיות יהיה בדרגה 4 כמו למשל פורומים מקצועיים או אתרים עם תגובות של אנשים שאינם חרדים.
כתוספת ניתן להציע לכל משתמש נטפרי שבכרטסת הניהול יהיה אפשרות לדרג את האתר וכך על ידי חכמת המונים בשקלול הדרוג של כולם ניתן יהיה לקבוע איזה אתרים נקיים יותר ואיזה פחות.
אפשר לתגמל את המדרגים בנקודות, נניח שעל כל 25 אתרים מדורגים מקבלים נקודה, ובתנאי שהדרוג הינו אמיתי ולא פיקטיבי ואת זה אפשר לבדוק לפי ממוצע הדרוג האישי ביחס לדרוג הכללי. – מקווה שהצלחתי להסביר טוב.
אפשר גם לעשות שכל מי שירצה להצטרף ל'נבחרת המדרגים' יקבל רשימה של 20 אתרים מסויימים שדירוגם אינו מוטל בספק, ואז אפשר לראות האם הוא יודע את המלאכה.
התועלת בכל הנ"ל שמי שרוצה לשמור על רמה גבוהה יותר של נקיון יוכל לסנן את הדרגות הנמוכות וכך יקבל אינטרנט נקי הרבה יותר. -
זה רעיון מצוין. שעלה לי בעבר.
רק שיש פה דיון. האם אתה מחפש נקיות באינטרנט או לעבוד באינטרנט.
אם אתה מחפש נקיות באינטרנט אז אתה בעצם מתיר את האינטרנט לצרכי בילוי.
אם אתה מחפש לעבוד באינטרנט אז אתה יכול גם לעבוד עם דברים קצת מסוכנים. וזה גם מותר.
הכל עניין של השקפה. -
נכוויתי בעבר, אני לא מעוניין להתדיין.
אבל, בין בילוי לצרכי עבודה יש שטח אפור גדול, ובו כולנו מסתובבים. אפשר לצמצם את השטח הזה על ידי קיצוץ השטחים הכהים יותר. ושפחות נצרכים בדרך כלל. -