רובוט לבדיקת תמונות בנוסף לבודקים.
-
בעזרת השם יתברך.
קרה לי מספר פעמים שגלשתי ונתקלתי בתמונות לא ראויות בכלל (נדיר מאוד).
ממש עכשיו נתקלתי בתמונה שבאופן ברור רואים שמדובר באישה והיא לא הכי צנועה.
אני בטוח שכל אלגוריתם הכי פשוט היה מזהה את זה באופן ודאי.אז לסמוך רק על הבודקים אי אפשר
לסמוך רק על אלגוריתמים גם אי אפשר.מה שכן אפשר לפתח אלגוריתם שיבדוק כל תמונה שהבודק מאשר לפתוח
(אם בטעות חסם תמונה המצריכה פתיחה, לא מעניין)
ובודקת האם יש שם דמות אישה.
במידה ולא אז התמונה נפתחת
(שימו לב הקבוע הסופי הוא הבודק האנושי).
במידה וכן:
אז זה מחזיר את התמונה לשני בודקים שונים נוספים ואז על פיהם ישק דבר.
(בהדגשה: לשים לב שהקובע בשורה התחתונה הוא הבודק האנושי.) -
@nk חשבתי על רעיון כזה אבל בפרט כדי למהר את תהליך בדיקות התמונות, יש לנטפרי מאגר נתונים עצום של תמונות שרשום אם כן או לא זאת אישה, אפשר לתכנן בינה מלאכותית על סמך זה, וודאי שאפשר לסמוך על זה להחמיר, והשאר לשלוח לבדיקה. אך אני בטוח שהם חשבו על זה לפניי!
-
חשבתי על רעיון כזה אבל בפרט כדי למהר את תהליך בדיקות התמונות, יש לנטפרי מאגר נתונים עצום של תמונות שרשום אם כן או לא זאת אישה, אפשר לתכנן בינה מלאכותית על סמך זה, וודאי שאפשר לסמוך על זה להחמיר, והשאר לשלוח לבדיקה. אך אני בטוח שהם חשבו על זה לפניי!
אני יודע שחשבו על זה לפני זה לא באתי בכותרת שהרובוט יבדוק ועליו נסמוך מיכוון שכזה דבר צריך פיתוח מאוד גדול והרבה פרוצדורה ואני מעונין בעזרה ראשונה משהו מעשי שתוך תקופה קצרה יגיע לשימוש פעיל.
התמונות שדיברתי עלהם הם היו תמונות אם אובייקט אחד בתמונה וזו האישה בלבד מה שאומר שכל רובוט פשוט אמור לזהות לנקודה הזאת אני חותר ולא למשהו בומבסטי. (אם כי יש לי רעיון מאוד מפורט איך לעשות זאת רק שאני יודע מקרוב שכרגע נטפרי לא מעונינים בכך) וזו הסיבה שאני מחפש משהו פשוט. (ואם הזמן והנתונים שהצטברו יוכלו לשכלל) -
@nk אני קצת למדתי בינה מלאכותית וזה לא כזה פשוט להגדיר למחשב מה זה תמונה עם אובייקט אחד, על תשכח שמחשב לא "רואה" את התמונה, תמונה בשבילו זה רצף מספרים, רק הוא מציג את זה לנו כתמונה.
כדי לתכנן בינה מלאכותית, קודם כל, צריך שכל תמונה יהיה באותו גודל. רק עם זה, תבין את הקושי של הדבר, במאגר נתונים של נטפרי, יש לך את כל גודלי התמונות, מההכי קטנה להכי גדולה, איך תעשה שיהיה באותו גודל.
בתחלס, המאגר נתונים של נטפרי לדעתי לא נבנה בכלל בצורה שאפשר לעשות איתה בינה מלאכותית, צריך שיתאימו אותה לכך וזה דורש המון כסף.
וכל זה, ודאי שהלכתי, אפשר לסמוך על זה רק להחמיר ולא להקל. אני לא יודע כמה אחוזים של התמונות נחסמו, אבל לפי דעתי, זה לא יותר מ-20 אחוז, נמצא שכל ההשקעה הזאת, היא בשביל שנרווח רק 20 אחוז מזמן הבדיקה. לגבי טעויות, זה משהו שהוא כל כך נדיר שאי אפשר לקחת אותו בחשבון. כל זה רק עניות דעתי. -
הצעתי את זה כבר לנטפרי מכיוון הפוך שהרובוט יזהה צבע עור או משהוא כזה ורק את זה ישלח לבדיקה ויחסוכ הרבה הון ואון לבדיקת התמונות , יוריד מהעומס ויהיה פחות טעויות,
וד"א כפי שנשמע ממכם שצריך להתאמץ קצת כדי לראות את האשה בכלל ואם כן שמים לב שמים לב שהיא לא צנועה, אצל הבודק אותו דבר הוא צריך להתאמץ ולראות ובגלל העומס לא התאמץ.
רובוט מאוד מאוד משוכלל שנמכרים במאוד הרבה כסף מזהים בין אדם ללא, וכדי שיזהה אישה או גבר לא נראה לי שפותח אולי במרתפי המשטרה או השב"כ וגם זה רק אם זה רלוונטי להם
ורובוט שמזהה צבע עור כבר יש את זה בכל החסימות החרדיות כמעט, זה רק לזהות טווח צבעים ולהחליפם או כאן להפנות לבדיקה. -
@nk אמר ברובוט לבדיקת תמונות בנוסף לבודקים.:
(אם בטעות חסם תמונה המצריכה פתיחה, לא מעניין)
דווקא בהחלט מעניין, יש אחוזי טעות לא קטנים לכיוון הזה של תמונות שנחסמות סתם ואף ללא שמופיע אדם כלל בתמונה
-
@אורח-פורח מה שאתה אומר זה אלגוריתם להקל, דהיינו שאם יש תמונה שחור לבן של אישה, האלגוריתם לא ישלח אותה לבדיקה וזה בעייה. דעתי שהרבנים לא יסכמו לאף אלגוריתם להקל, שתמיד אפשר לעקוף אותם.
-
לגבי טעויות, זה משהו שהוא כל כך נדיר שאי אפשר לקחת אותו בחשבון. כל זה רק עניות דעתי.
ואת הנדיר הזה צריך למנוע בדיוק משום שזה לפעמים גובל באיסורי דאורייתא ממש.
ולא דובר כאן על איזה רובוט משוכלל שצריך נתונים של כמה שנים.
אני מדבר גל הרובוט הכי בסיסי שיש שכשר אני יראה לו תמונה שיש בה אדם (אישה) והרקע כולו לבן לחלוטין יזהה שמדובר בדבר בעייתי ויחזיר לבדיקה.
לא כל כך מבין בתכנות והאלגוריתמים עצמו ועד כמה שזה מורכב ובטוח מדובר בדבר מורכב אבל זה משהו שחייב ולא איזה דבר שיעזור מאוד ואיזה פיצ'ר למשתמשי נטפרי
זה קשור לנושא הבסיסי ביותר בנטפרי.(לא ממעיט מהעבודה המרובה של נטפרי).
(במשך הזמן יוכלו לשכלל את זה לעוד כיוונים. כרגע צריך עזרה ראשונה)
(עריכה: מה תעשה אם אישה בביגוד לא צנוע? צבעי עור לא כל כך יעזור)
(לזהות אישה אפשרי לפי מספר פרמטרים
א. צבעי ביגוד
ב. שיער ארוך.
ג. עור חלק ביחס לגבר
ד. איפור ) -
הרעיון מובן.
זה כבר מזמן ברשימה שלנו. -
@magicode אמר ברובוט לבדיקת תמונות בנוסף לבודקים.:
הרעיון מובן.
זה כבר מזמן ברשימה שלנו.אפשר לשאול
היכן הוא עומד? -
@elie1105 קולתי חומרתי
פחות תמונות לבדיקה = יותר זמן להתאמץ ולהתעמק
ולגבי שחור לבן החסימה הקודמת שהיתה לי יש לה אלגוטרם שמזהה גם את זה וזה לא בדיוק הבעיה זה גם טווח של צבעים כמו שיש לגוגל תוכנה שמחליפה משחור לבן לציבעוני
הבעיה שם זה קולת ההגדרות שלא מתאימות לבית חרדי משא"כ בנטפרי