מסלול מותאם לציבור הדתי לאומי
-
@מכלולאי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@222756 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@hagai-w אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
העורכים של המכלול זה רובם דתיים לאומיים, לא?
היוצר של המכלול הוא בוודאי דתי לאומי, ואני מאמין שהוא יבחר עורכי אספקלריא שגם מסכימים איתו בהשקפה.הם לא.
ובטוח שצורת הצנזורה שם לא תאמת להשקפה הד"לראשית, עורכי המכלול נמנים על כל המגזרים, ולא צריך להשתייך למגזר מסויים, פשוט נרשמים ועורכים... המציאות היה שמטבע הדברים כמעט כולם חרדים, אבל היו לנו כמה מהמגזר הדתל"י, בפרט בתקופת היסוד של המכלול.
המכלול בהגדרתו הוא אנציקלופדיה יהודית ולא חרדית, ולדעתי המושג "אנציקלופדיה חרדית" כמעט אין לו קיום, מכיוון ש"חרדי" זו הגדרה חברתית, ואנציקלופדיה צריכה להיות אובייקטיבית, ואכמ"ל. המכלול כאנציקלופדיה חרדית מניח בבסיסו את י"ג העיקרים, וזה דבר שמתאים כמובן לכל יהודי מאמין.
"עורכי אספקלריה" הם עורכי שבקיאים באומנות של שכתוב ערכים, הן בצד האנציקלופדי והן מצד כללי המכלול. הם לא ממש "נבחרים" ע"י המייסד, אם כי טכנית צריך אישור של הוועדה הרוחנית, אבל אין היכרות אישית עם העורים.גם אני ערכתי בזמנו במכלול
אין משמעות לעורכים אלא לכללים
ולא כל הכללים הם י"ג עיקרים...
כמות הדברים שנחסמו על "תרבות" לדוג' היא מאוד גדולה. -
כנראה לא יקרה דרך "נטפרי"...
זו בדיוק ההצעה, שכן יהיה דרך נטפרי.
-
@מישהו12 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
וזה מה שאני כותב, שכנראה לא יקרה.
-
למה?
-
למה?
לפי ההתנהלות של נטפרי, נראה שהם לא בראש של לפתוח דברים שאינם בהשקפה שלהם וכיוצ"ב.
ואכמ"ל. -
למה?
לפי ההתנהלות של נטפרי, נראה שהם לא בראש של לפתוח דברים שאינם בהשקפה שלהם וכיוצ"ב.
ואכמ"ל.זו בדיוק השאלה וההצעה.
מאחר שנטפרי היא עמותה-שבאה להועיל-אולי אםשר לפתוח מסלול, שיתואם עם רבנים דתיים?
לא אמרתי לפתוח לציבור החרדי השקפות אחרות. -
למה?
ואכמ"ל.זו בדיוק השאלה וההצעה.
מאחר שנטפרי היא עמותה-שבאה להועיל-אולי אםשר לפתוח מסלול, שיתואם עם רבנים דתיים?
לא אמרתי לפתוח לציבור החרדי השקפות אחרות.אולי פשוט אפשר לשאול את @magicode
אם דבר כזה שייך בכלל -
אולי אתה לא מכיר מי עומד מאחורי נטפרי
זה לא מדובר על אנשים שרוצים להרוויח או משהו בדומה לו.
מדובר ביראי שמים אמיתיים שכל תכליתם לתת פתרון למי שחייב אינטרנט ולא ילכו לשדות זרים.
וברור לך שאנשים שזה המטרה שלהם לא יעשו דברים נגד העיקרונות שלו
אם הם מאמינים שיותר פתוח מזה זה נוגד את העיקרונות שלו, אתה מצפה שיעשה כזה דבר? -
@frize37 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
מדובר ביראי שמים אמיתיים שכל תכליתם לתת פתרון למי שחייב אינטרנט ולא ילכו לשדות זרים.תקרא את ההודעה הבאה שלי.
-
@מישהו12 ראשית כל הכבוד לך על הבחירה הנכונה!
לגופו של דבר, אתה מבקש משהו בלתי אפשרי.
תאר לך, שתפנה לבדץ העדה החרדית, בבקשה שיעשו מסלול כשרות לפי פסיקות רבני צוהר, כי יש ציבור גדול שם שרוצה את הפיקוח המעולה שלהם, אבל 'פתוח' יותר בענין ההלכתי....
אני מקוה שהבנת אותי.
(הדוגמא להמחשה בלבד. נא לא להתייחס ולהגיב לגופו של משל...)
-
@frize37 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
מדובר ביראי שמים אמיתיים שכל תכליתם לתת פתרון למי שחייב אינטרנט ולא ילכו לשדות זרים.תקרא את ההודעה הבאה שלי.
אולי התכוונת להודעה שכתבת לפניי
קראתי ו@אחד-תם הסביר מה שכתבתי בצורה פשוטה יותר
אם אני יש לי עקרון X שאיננו סתם עקרון אלא דרך חיים א''א לצפות שיעשה ביד השניה משהו כנגד עקרונותיו
והקדמתי שצריכים להכיר את האנשים העומדים מאחורי נטפרי בשביל להבין שזה לא עקרונות כמו שמוציאים אצל הרבה שמשתנים לפי הרבה דברים.....
כאן עומדים אנשים יראי שמים שבעייני ראיתי עד כמה אכפת להם איזה שירות מספקים ללקוחות והאם בדבר כל שהוא יכול להיות משהו רע......
לא סתם נטפרי קנה שם לעצמו בכל העולם כהסינון הטוב ביותר שאין אחרים שדומים לו -
-
@אחד-תם אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
תאר לך, שתפנה לבדץ העדה החרדית, בבקשה שיעשו מסלול כשרות לפי פסיקות רבני צוהר, כי יש ציבור גדול שם שרוצה את הפיקוח המעולה שלהם, אבל 'פתוח' יותר בענין ההלכתי....
אני מקוה שהבנת אותי.
אבל, אני בהחלט מזדהה עם השאיפה שלך, וממליץ בחום לאנשי הציונות הדתית כמוך וכיוצא כך, שיקימו חברת סינון על המודל של נטפרי, אני בטוח שמנהלי נטפרי יעזרו להם ככל מה שניתן.
אפשר לקרוא לזה 'דטפרי'...
-
אני מקוה שהבנת אותי.
אבל, אני בהחלט מזדהה עם השאיפה שלך, וממליץ בחום לאנשי הציונות הדתית כמוך וכיוצא כך, שיקימו חברת סינון על המודל של נטפרי, אני בטוח שמנהלי נטפרי יעזרו להם ככל מה שניתן.
אפשר לקרוא לזה 'דטפרי'...
וכאן אני מעיר, שדבר כזה ככל הנראה לא יעבוד...
-
@222756 למה?
-
@222756 למה?
דבר ראשון, יש כבר כמה חברות די רציניות בתחום (שנחשבות לטובות)
דבר שני, ככל הנראה השיטה של בדיקת התמונות לא תתאים למי שחשוב לו אינטרנט מהיר שאפשר לגלוש בו חלק (ולא, לחכות לתמונה חצי דקה זה לא גלישה חלקה)
ובצורה כללית קשה לי להאמין שאנשים שרגילים לאינטרנט שאינו מסונן בצורה של נטפרי יהיו מוכנים לעבור לאינטרנט שחסום בצורה הזו -
לכאו' הפיתרון יהיה שרימון יוסיפו מסלול שאי אפשר לצאת ממנו שדומה לנטפרי בשיטת הסינון, ואולי אפילו בשביל זיכוי הרבים גם יגבו עליו פחות 5~10 ש"ח, כל החיסרון של רימון ביחס לסינונים אחרים, זה שאפשר לעבור בין הרמות סינון חופשי, וזה אומר שבן אדם יכול לעבור איסורי דאורייתא באינטרנט ה"מסונן" שלו, תחת פיקוחם של רימון.
אבל מאחר וזה הסינון הכי מקובל בציבור הדתי לאומי, עדיף לעבוד איתם מאשר לייצר משהו חדש, זה פשוט לא יתקבל אחרת.בעיקרון הכמה דתיים לאומיים שאני מכיר שמשתמשים בנטפרי, משתמשים בו רק לעבודה (כמו שאמור להיות), ולכן אין להם בעיה עם ההשקפה או התרבות של נטפרי, היה אחד שטען לי שהוא משתמש ברימון בגלל שנטפרי חוסמים את אתר "כיפה" או משהו בסגנון הזה, ובסוף הוא גם עבר לנטפרי, אז כנראה שזה לא היה חיסרון כל כך מהותי ביחס לפיתרון.
-
אולי אפילו בשביל זיכוי הרבים גם יגבו עליו פחות 5~10 ש"ח
הם חברה מסחרית.
אגב, לדבריך משמע שברימון אפשר לבטל את הסינון לגמרי-מה שלא נכון.
ואני מדבר על פיתרון לציבור הדתי הכללי-לא רק מי שעובד.
מי שמחפש שיעורים, למשל? -
@מכלולאי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
העורכים של המכלול זה רובם דתיים לאומיים, לא?
היוצר של המכלול הוא בוודאי דתי לאומי, ואני מאמין שהוא יבחר עורכי אספקלריא שגם מסכימים איתו בהשקפה.הם לא.
ובטוח שצורת הצנזורה שם לא תאמת להשקפה הד"לראשית, עורכי המכלול נמנים על כל המגזרים, ולא צריך להשתייך למגזר מסויים, פשוט נרשמים ועורכים... המציאות היה שמטבע הדברים כמעט כולם חרדים, אבל היו לנו כמה מהמגזר הדתל"י, בפרט בתקופת היסוד של המכלול.
המכלול בהגדרתו הוא אנציקלופדיה יהודית ולא חרדית, ולדעתי המושג "אנציקלופדיה חרדית" כמעט אין לו קיום, מכיוון ש"חרדי" זו הגדרה חברתית, ואנציקלופדיה צריכה להיות אובייקטיבית, ואכמ"ל. המכלול כאנציקלופדיה חרדית מניח בבסיסו את י"ג העיקרים, וזה דבר שמתאים כמובן לכל יהודי מאמין.
"עורכי אספקלריה" הם עורכי שבקיאים באומנות של שכתוב ערכים, הן בצד האנציקלופדי והן מצד כללי המכלול. הם לא ממש "נבחרים" ע"י המייסד, אם כי טכנית צריך אישור של הוועדה הרוחנית, אבל אין היכרות אישית עם העורים.גם אני ערכתי בזמנו במכלול
אין משמעות לעורכים אלא לכללים
ולא כל הכללים הם י"ג עיקרים...
כמות הדברים שנחסמו על "תרבות" לדוג' היא מאוד גדולה.מדובר במדיניות זמנית, כפי שכתוב בתבנית: "הטיפול הועבר לעורכי אספקלריה". בעתיד זה יפתח בצורה כזו או אחרת, וגם כיום ניתן להגיש בקשה שמתמלאת בד"כ במהירות. באופן כללי אין ללמוד מערכים שחסומים ע"י תבנית, כי זה אומר בסה"כ שעדיין לא הגיעו אליהם, או שלא הגיעו לקטגוריה שלהם (כמו דתות למשל). אגב, הערך שלונקק למעלה נפתח בינתיים.
-
@מישהו12
אני לא חושב שיש בעיה בזה שחברת סינון תהיה חברה מסחרית, אם באמת חשוב לך הסינון אז תשלם.לגבי מה שמשמע מדברי - זה לא מה שהתכוונתי, התכוונתי שאפשר בצורה חופשית לעבור בין הרמות סינון, והרמה הנמוכה ביותר עד כמה שידוע לי מאפשרת לראות אלימות, וכמו כן לצרוך לשון הרע ורכילות וכפירה, ועוד (במילים אחרות, יש הכל חוץ מעירום).
לגבי הפיתרון למי שאינו עובד - זה בדיוק העניין שנטפרי אינם פונים לציבור הזה בכלל, רק לציבור האנשים שצריכים את האינטרנט בשביל העבודה, ונטפרי מונעים מהם את המכשולות שיש באינטרנט, לא בשביל מי שמחזיק אינטרנט "סתם", בהשקפה של נטפרי בן אדם כזה לא אמור להחזיק בכלל אינטרנט.
עריכה:
זה מהאתר שלהם