הפעלת סינון צבע עור ע"י המשתמש וזיהוי אתרים בעייתים
-
@רחמים אמר בהפעלת סינון צבע עור ע"י המשתמש וזיהוי אתרים בעייתים:
פשוט מאוד, אני פותח את 200 הפניות האחרונות שלי לנטפרי כאן, לוחץ קונטרול+F ומחפש את המילים "תודה על הדיווח" שזה אומר שנטפרי בדקו את הדיווח וחסמו מה שהיה פתוח בטעות.
והתוצאות ממש מדאיגות: ב6 החודשים האחרונים נחסמו 12 דברים! וזאת על אף שאתרי קניות למינהם, ואתרי הורדת תמונות, וגוגל תמונות חסומים לי.
וזה חוץ מעשרות תמונות שדיווחתי דרך הכרטיסייה שיש בצד כמעט בכל אתר, ודיווחים אלו לא מופיעים במערכת הפניות.
אני כותב את זה רק לתועלת, ברור שזה יותר טוב מכל הסינונים המתחרים, אבל הם לא קנה מידה, קנה המידה הוא השולחן ערוך, ואף אחד לא היה אוכל חסה שיש 12 תולעים ב6 חודשים!אם אתה לא גולש לאתרי תמונות ולקניות.
אז באיזה אתר אתר מוצא את התמונות הבעייתיות?
אני משער שבאתר פרוג. ולידעתך אין שמה סינון על התמונות. -
@magicode
אז שיוסיפו גם בפרוג סינון. (אולי תעשו הפרדה בין "חכמת נשים" לשאר הקטגוריות) -
@magicode אמר בהפעלת סינון צבע עור ע"י המשתמש וזיהוי אתרים בעייתים:
אני משער שבאתר פרוג. ולידעתך אין שמה סינון על התמונות.
לאו דווקא, מדובר באתרים שבוודאות נבדקים.
אבל אם זה המצב שפרוג לא מסונן, אז כמו שבויקיפדיה יש הודעה בראש כל דף המזהירה שבויקיפדיה יש סכנה, כך צריך להיות בפרוג הודעה שהתמונות באתר זה לא מסוננות.
מה העינין גם לא לסנן וגם לא להצהיר על זה ולתת לאנשים לחשוב שהכל מסונן?!
הרי אחרי דיווח התמונות בפרוג כן נחסמות, ויש כיום במציאות מאות תמונות חסומות בפרוג, אז למה לחכות לדיווח ולא לבדוק הכל מלכתחילה?
אפילו הפורום כאן נבדק, וכמה תמונות חסומות יש כאן לעומת פרוג?
למשל ככה
-
@magicode בינתיים אני לא רואה משהו למעשה בנידון. מה משנה מה הפער כאן בין הדיעות והאנשים. יש תמונות שמקומן מחוץ לנטפרי. תמונות שרחוקים מאוד מהציבור החרדי! ויש הרבה קהילות מאוד חרדיות ואפילו קיצוניות שהם משתמשי נטפרי. ולגבי מה ש@רחמים כתב אני לא מבין מה ענו לו, מה לי פרוג מה לי אתרי תמונות. ודוקא @רחמים חיזק את דברי, כי אני חשבתי שעיקר הבעיה היא כמעט אך ורק באתרי תמונות שונים וכאן גיליתי שלא רק... ועוד דבר גיליתי שפרוג לא מסונן....!
ואני מבקש שוב ממי שרוצה להגיב לי, שיגיב על עצם הבעיה ולא להסיט את הנושא לכיוון של ויכוח סרק או צעקות באויר, או טענות מהסוג ש"אתה לא גולש בנטפרי" וכו' וכדומה... ואציין שוב כל מה שכתבתי זה לא בא ממקום של להתנצח או לזלזל בשום גוף או אדם כל שהוא אלא המטרה שלי אך ורק תועלת הציבור החשוב שרוצים סינון אמיתי ללא פשרות וככה זה נשמע משאר המתלוננים... בפרט לגבי פותח הפוסט !! -
@magicode יש לציין, שהיה וידאו חסום ביוטיוב, שכמובן לא ידעתי בדיוק מה יהיה בו... תמונת רקע של איזה מכשיר שהיתה בו הייתה בעייתית מאוד, וכמובן לא ידעתי את זה.
אז שלחתי לבדיקה, הוידאו נפתח, ואני הייתי בהלם... מיד דיווחתי במערכת הפניות, ונחסם ברוך ד.
זה אירוע חריג מאוד מאוד, ותודה רבה על הסינון, אבל אולי כדאי לבדוק האם הקריטריונים של נטפרי ברורים להודים...תודה רבה!
-
פוסט זה נמחק! -
@simcha33345 אמר בהפעלת סינון צבע עור ע"י המשתמש וזיהוי אתרים בעייתים:
@magicode בינתיים אני לא רואה משהו למעשה בנידון. מה משנה מה הפער כאן בין הדיעות והאנשים. יש תמונות שמקומן מחוץ לנטפרי. תמונות שרחוקים מאוד מהציבור החרדי! ויש הרבה קהילות מאוד חרדיות ואפילו קיצוניות שהם משתמשי נטפרי. ולגבי מה ש@רחמים כתב אני לא מבין מה ענו לו, מה לי פרוג מה לי אתרי תמונות. ודוקא @רחמים חיזק את דברי, כי אני חשבתי שעיקר הבעיה היא כמעט אך ורק באתרי תמונות שונים וכאן גיליתי שלא רק... ועוד דבר גיליתי שפרוג לא מסונן....!
ואני מבקש שוב ממי שרוצה להגיב לי, שיגיב על עצם הבעיה ולא להסיט את הנושא לכיוון של ויכוח סרק או צעקות באויר, או טענות מהסוג ש"אתה לא גולש בנטפרי" וכו' וכדומה... ואציין שוב כל מה שכתבתי זה לא בא ממקום של להתנצח או לזלזל בשום גוף או אדם כל שהוא אלא המטרה שלי אך ורק תועלת הציבור החשוב שרוצים סינון אמיתי ללא פשרות וככה זה נשמע משאר המתלוננים... בפרט לגבי פותח הפוסט !!אני לא ביטלתי את דעתך.
סה"כ אמרתי שיש רמות בעניין הזה.
אני אמרתי את הדברים כהשערה שכנראה מדובר בתמונות שלדעתך הם לא ראויות למשתמשי נטפרי.
ולפי מה שהגבת פה אני מבין שזה נכון.
אתה כן מבטל את כל מי שלא חושב כמוך וחושב שכל הציבור צריך להחמיר לפי דעתך.אני חושב שזה לא מתאים לדון על כה דבר בצורה פומבית. כי כדי לדון באמת צריך לדבר על הבעיות בתמונות. ולכן מי שרוצה יכול לכתוב לי במייל. אני מקווה שיהיה לי זמן לענות.
מי שרוצה לכפות על נטפרי יכול לפנות ישר לוועדת הרבנים לביצור חומת הדת ולהתלונן שמה על נטפרי. כמובן שהוא יצטרך להביא ראיות לדברים. ואז במידה והם יסכימו עם הדברים הם יתנו לנטפרי בראש. -
@magicode אני לא כפיתי על אף אחד לאחוז כמוני. לא ראיתי שענו כאן לאחד המתלוננים על מה שהוא התלונן, כל פעם הסיטו את התלונה למשהו שולי. ודרך אגב הייתי מזמן אתך בקשר במייל בנידון, לא יום ולא יומיים... והייתי רוצה לשאול מה המדיניות בחסימת תמונות בנטפרי? האם ההלכה היא המורה דרך בענין. או שזה תלוי בהרגשה האישית של כל אחד?
נ.ב. אחזור שוב על מה שכתבתי לעיל. אני לא הלכתי לפתוח כאן את הנושא, אבל אם פתחו אז מותר לדבר על כך, כמו כל נושא שעולה כאן בפורום מידי פעם. אף אחד לא פירט כאן דברים שלא אמורים להיאמר ברבים.
-
@simcha33345
תראה לי שולחן ערוך שכותב שאסור שתופיע תמונה של אישה צנועה באינטרנט. -
@simcha33345 בדיוק, ההלכה היא המורה דרך. והיא בלבד. וזו בדיוק הסיבה שנטפרי לא מובילים את המדיניות שלהם לפי דעות ותלונות של לקוחות, אלא באמצעות ייעוץ והכוונה של רבנים ופוסקים.
נ.ב. אני אומר את זה לא ספציפית על הפוסט שלך, אלא על כל המתלוננים למיניהם. אם זה הלקוחות שמפריע להם שנטפרי סגור מידי, ואם זה אנשים שמה שמפריע להם זה שפתוח מידי. תנסו פעם לחשוב מה היה קורה אם נטפרי הייתה מתקפלת בפני כל הרגשה של לקוח שלה.
עוד נ.ב. אין לי שום קשר לנטפרי, פשוט לקוח מרוצה.
-
@simcha33345
תראה לי שולחן ערוך שכותב שאסור שתופיע תמונה של אישה צנועה באינטרנט.אבן העזר הלכות אישות-סימן כא
להתרחק מן העריות ובו ז סעיפים:
א צריך אדם להתרחק מהנשים מאד מאד ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות ואסור לשחוק עמה להקל ראשה כנגדה או להביט ביופיה ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה אפי׳ אינם עליה שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק אסור להלך אחריה אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו ולא יעבור בפתח אשה זונה אפילו ברחוק ד׳ אמות והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה כאלו נסתכל בבית התורף (פי׳ ערוה) שלה ואסור לשמוע קול ערוה או לראות שערה והמתכוין לאחד מאלו הדברים מכין אותו מכת מרדות ואלו הדברים אסורים גם בחייבי לאוין:
משנה ברורה סימן עה
(ז) פחות מטפח - ואם השוק מגולה י"א דאפילו באשתו ופחות מטפח אסור לקרות נגדה שהוא מקום הרהור יותר משאר איברים. וכ"ז לא איירי אלא לענין איסור ק"ש דהאיסור הוא להרבה פוסקים לקרות נגד המגולה אפילו בלא מכוין לאיסתכולי אבל לענין איסור הסתכלות לכו"ע המסתכל באשה אפילו באצבע קטנה כיון שמסתכל בה להנות עובר בלאו דלא תתורו אחרי עיניכם ואמרו שאפילו יש בידו תורה ומע"ט לא ינקה מדינה של גיהנם.
ואני ושאר המתלוננים לא דיברו על נשים צנועות (שזה גם אסור) ובפרוצות פשיטא לכל ירא שמים שאסור.
-
בגלל שהרובוט זיהה את תוכן ההלכה כטקסט שנוגד את כללי נטפרי, אציין שוב רק את המראה מקום.
הלכות אישות-סימן כא
להתרחק מן העריות ובו ז סעיפים: -
בעזרת השם יתברך
א
אין שולחן ערוך כזה.
עריכה לידעתי אישה צנועה מותר להיסתכל בה
ב
אני יודע שגם נשים צריכות לשמור ענים מיגברים
אז כדאי שנתחיל לחסום גם גברים?!ואני הלקוח המרוצה ביותר בעולם מינטפרי למרות הטעיות.
כל 20 שניות נבדקות 1000 תמונות
בדקה 3000 תמונות
בשעה 180,000. -
@simcha33345 אמר בהפעלת סינון צבע עור ע"י המשתמש וזיהוי אתרים בעייתים:
בגלל שהרובוט זיהה את תוכן ההלכה כטקסט שנוגד את כללי נטפרי, אציין שוב רק את המראה מקום.
הלכות אישות-סימן כא
להתרחק מן העריות ובו ז סעיפים:ה' ירחם עליך, הפורום נחסם בנטפרי.
יותר מ 5 דקות שלא הצלחנו להכנס לפורום -
ולא צריך לפרט אותה
פעם יחידה שדיווחתי זה היה ממש לא צנועה
דרך כלל הדיווחים על תמונות צנועות -
נכון שמעיקר הדין אין איסור להסתכל על אישה צנועה. [כל עוד לא מתבונן בדרך זנות]
אבל העניין פה הוא שונה. התמונות שאנחנו נכספים אליהם הם תמונות של נשים גויות שברוב המקרים גם אם הם מכוסות היטב, זה בבגדים צמודים ומושכים את העין. וזה במקרה הטוב, הרבה פעמים זה גם מגיע לתמונות פרוצות ממש. ועל זה צריך לתת מענה ולגדור את הפריצה. חבל שלא מבינים את עומק הבעיה. לא מדובר פה באדם אחד או שנים שמתלוננים.
וכן בעניין האתרים שלא מופעל בהם סינון תמונות, זה גם עניין שלעצמו למה לא מתריעים למשתמש, אני לדוגמה הייתי מוכן לשלם יותר בשביל שהסינון יופעל בכל האתרים. -
איפה כתבתי בשאלתי על הסתכלות?
כתבתי האם מובא בשולחן ערוך שאסור שאישה צנועה תופיע באינטרנט. (אני לא מדבר להופיע מלשון הצגה וריקוד)
אני יודע שלא מופיע בשולחן ערוך שאשה צנועה אסור לה להופיע ברחוב. הראיה שכל נשותכם או אחיותיכם מופיעות ברחוב.
השאלה מה הדין באינטרנט האם השולחן ערוך חילק בין הרחוב לאינטרנט וכתב שאסור. -
@דור-י
יש פה אנשים שונים ולא כל תגובה שלי מכוונת לכולם. אני רק מנסה להשים דברים בפופרוציות.
לגבי אתר פרוג שהוא לא מסונן זה ככה מתחילת נטפרי מתוך הנחה שזה אתר חרדי והוא עצמו צריך להיות אחראי לתכניו.
אני היום סבור שכן צריך להעביר את זה סינון. סברתי לא קובעת. יתכן שסברתי תקבל אישור ויתכן שלא.
בכל מקרה לגבי פרוג אי אפשר בכלל לבוא בטענות לנטפרי שלא כתבו אזהרה, כי האתר הזה חסום ברירת מחדל בנטפרי ומי שפתח אותו לעצמו יודע שנטפרי לא ממליצה להיכנס לאתר הזה. -
[הבהרה - הניק הקבוע שלי הינו "תודרוס
עקב תקלה לעת עתה אינני מצליח להתחבר לניק זה - העניין בטיפול מערכת הפניות אלא שכפי הנראה זה יקח קצת זמן ולעת עתה אני משתמש בניק זה].
לעצם העניין - אני לצערי נתקלתי גם בלא מעט תמונות [בעיקר של ילדות אבל רבים מהם בגילאים בוגרים] ברמות פריצות שונות היחל מילדות שלבושות בצניעות פחות או יותר ועד לילדות שצריך לבדוק במה הם כן לבושות... ודוק.
ולא זה לא תופעה של פעם ב.. זה דבר שבהחלט קיים.
אני לא בא לצאת נגד נטפרי שבאמת עושים עבודת קודש אבל יש נקודה שיש לתת עליה את תשומת הלב.
ולגבי מה שכתב @magicode -בלי להיכנס לשו"ע או לא שו"ע - המדיניות של נטפרי עד כמה שידוע לי היא להרחיק כל דבר שמביא מכשול ותמונות פרוצות כאלה בוודאי שזה מביא מכשול וזה לא אמור להיכנס, אבל גם נשים צנועות אם הם לבושות בצורה המושכת את העיין ואת הלב בוודאי שלא ראוי שזה יכנס לנטפרי.
בנוסף השאלה "איפה זה כתוב בשו"ע" מטבע הדברים לא יכולה לקבל מענה מושלם שכן בזמן השו"ע עדיין לא היה אינטרנט [ואיני יודע אם בכלל הייתה אז אפשרות לפרסם תמונות בפומבי] אז הוא לא כתב שאסור להכניס את זה באינטרנט...
אמנם לגבי עצם העניין של פרסום דברים הגורמים מכשול [בספרים שזה כבר כן היה בזמנו] כתב [הלכות שבת ש"ז סעיף ט"ז בזה"ל [מקוה שלא יחסם על ידי הרובוט].
ובדברי חשק, איכא תו משום מגרה יצר הרע; ומי שחיברן ומי שהעתיקן, וא"צ לומר המדפיסן, מחטיאים את הרבים"
והמשנה ברורה כתב על זה [ס"ק ס"א]
וכן מוכרי ספרים הסוחרים בענינים כאלו וממציאין אותם לקונים לקרות בהם הם בכלל זה ועיין בספר מחנה חיים בתשובה א' שהאריך בענין זה מאד ואחז"ל גדול המחטיא לאדם יותר מן ההורגו שההורגו הוא רק בעוה"ז והמחטיאו הוא גם בעוה"ב:ועכשיו יתעקש המתעקש שהוא דיבר דווקא על דברי חשק... ולכן הקדמתי שבזמן השו"ע לא הייתה או לפחות לא הייתה נפותה האפשרות להפצת תמונות [והמשנה ברורה דיבר על השו"ע] ואי אפשר לצפות ממנו שיכתוב על העניין הזה אבל ניתן ללמוד מכאן את עצם העניין של נתינת מכשול לפני רבים, וכמדומה שהרבה יסכימו איתי שישנם הרבה תמונות של נשים שלבושות בצניעות יחסית אבל הם בהחלט יכולים לגרום להסתכל בהם בצורה של הנאה שזה איסור גמור כמבואר בשו"ע שהביא @SIMCHA33345 [אבן העזר סימן כ"א] וממילא זה וודאי לא אמור להיכנס לנטפרי.
סליחה על האריכות - אין זה דרכי אבל הייתי צריך להסביר את עצמי היטב. -
לגבי אתר פרוג שהוא לא מסונן זה ככה מתחילת נטפרי מתוך הנחה שזה אתר חרדי והוא עצמו צריך להיות אחראי לתכניו.
אני היום סבור שכן צריך להעביר את זה סינון. סברתי לא קובעת. יתכן שסברתי תקבל אישור ויתכן שלא.
בכל מקרה לגבי פרוג אי אפשר בכלל לבוא בטענות לנטפרי שלא כתבו אזהרה, כי האתר הזה חסום ברירת מחדל בנטפרי ומי שפתח אותו לעצמו יודע שנטפרי לא ממליצה להיכנס לאתר הזה.אתה אומר דבר והיפוכו בנשימה אחת:
- מצד אחד פרוג אתר חרדי המסנן עצמו עד כדי כך שנטפרי פטורה מלסנן אותו (דבר מופרך לכשעצמו מכמה סיבות)
- ומצד שני פרוג חסום בברירת מחדל ונטפרי לא ממליצה להכנס אליו (שגם המלצה זו לא ברור מה טיבה, מה פרוג גרוע מהמון אתרים שפתוחים בברירת מחדל עם סינון תמונות ומלל?!).
המשפט: "אני היום סבור שכן צריך להעביר את זה סינון. סברתי לא קובעת. יתכן שסברתי תקבל אישור ויתכן שלא." מאוד מדאיג אותי, אם אתה כמנהל לא מחליט, אז מי מחליט?!
ומילא אם היה מדובר שנטפרי חוסמים דבר שיכול להיות פתוח, ואין בידך לפותחו, לא נורא. אבל פה מדובר שפרוג בסך הכל צריך לעבור בדיקת תמונות ותו לא, מי מתנגד לזה? מי הוא אותו גורם עלום המאלץ אותך לנהוג נגד סברתך שצריך לסנן את פרוג?