טאבלטים
-
@magicode יש את העניין של הנראות
האם יש איזה מזהה חיצוני על המכשיר שהוא מוגן
אם כן יווצר מצב של מכשיר עם חותמת יפה אבל בפנים...
אם יהיה אפשר להתקין על כל מכשיר (או על רשימה מסויימת) והחסימה היא רק על המכשיר עם תמונת מסך או משהו כזה (או רק חסימה בלי סממן חיצוני) אז פחות בעיה
הרעיון עם ה 500 שח מאוד טוב (רק כדאי לרשום את המכשיר רק בהצגת ת.ז או משהו דומה כי לשנות IMEI זה בדיוק כמו להסיר את וויפרי וצריך להבין איך תוכיחו שזה לא מכשיר חדש)
מכשיר נייד זה משהו שיותר אישי ממחשב אז זה לכאורה צריך יותר החמרה אבל לכאורה זה מספיק
אפשר אולי לעשות אפליקציה שבודקת אם נטפרי פעיל על המכשיר ולפרסם לציבור שיש לבדוק את האפליקציה כל חודש (פתרון בעיקר לקהילות שמישהו אחר בודק כל זמן מסויים אם לא הסרת) או משהו ששולח התראה למייל אם אין נטפרי (יותר בעיה כי הוא יכול לטעון מכשיר מכובה וכו')
הוספה
אם מדובר רק על טאבלטים לדעתי בהחלט אין מה להחמיר -
@magicode יתכן מאוד שאפליקציה ברמת מנהל מכשיר ביחד עם נעילת FRP מספיק כהיום,
אבל השאלה מה יקרה אחרי שזה יצא לפועל, כל מזכי הרבים (בפורומים למיניהם) מה הם יכתבו?
כמה ערוצים יצמחו של הסרת ויפרי ב50 ש"ח, וכו' וכו' -
@magicode
אני כותב מנקודת מבט של אחד שלא מומחה באנדרואיד, אבל אם כשרון התמצאות ויכולת חיפוש בגוגל להגיע לפתרונות, (שזה לדעתי מייצג את החתך המרכזי שאליו ההגנה מכוונת, לרמה גבוהה יותר של התמחות ספציפית באנדרואיד זה כבר מדי גבוה)
מנסיוני שאיפסתי את המכשיר פעם אחת (בגלל שרציתי למכור אותו) זה עסק מסובך וקשה מאוד, והסרבול שהיה עקב זאת היה פי כמה מאי הנוחות שיש בלאפס וינדוס ולהתקינו מחדש,
ומהניסיון שלי, החשש שמא בנופש יאפסו את המכשיר הוא רחוק, בגלל שנדרש היה לי עוד מכשיר נוסף ומחשב כך שזה לא משהו של בין רגע, -
@chocolate אמר בטאבלטים:
@magicode יתכן מאוד שאפליקציה ברמת מנהל מכשיר ביחד עם נעילת FRP מספיק כהיום,
אבל השאלה מה יקרה אחרי שזה יצא לפועל, כל מזכי הרבים (בפורומים למיניהם) מה הם יכתבו?
כמה ערוצים יצמחו של הסרת ויפרי ב50 ש"ח, וכו' וכו'זה בדיוק מה שאני אומר.
אם נתן לכמה כאלו שיכתבו בפרום לנהל לנו את החיים. נמשיך לסבול.
בפועל זה יספיק. ואם בן אדם יודע שאם הוא מסיר מטאבלט את הוויפרי הוא לא יוכל להחזיר את זה רק עם קנס של 500 שקל. בהרבה מן המקרים הטבלאט עולה פחות וזה נחשב בעצם הסרת וויפרי לנצח.
הבעיה במכשול זה האפשרות להיכשל ולחזור בתשובה. מי שיודע שיש רק דרך אחת ואין דרך חזרה. זה הגנה מאוד טובה. -
@chocolate לא ממש הבנתי אותך, כרגע יש כבר תקופה ארוכה הגנה ברמה מסוימת, ועדיין לא ראינו (או אני בכל אופן לא נחשפתי) את "מזכי הרבים" שפירסמו הוראות להסרת wifree לאנדרואיד (מה גם שבטאבלטים אין שיטה טיפוסית אחת יעילה כך שקשה לפרסם הוראות בעניין, וכן הפורומים הנפוצים לא מאפשרים פרסום הוראות עקיפת סינונים).
-
-
@shraga
אקדים שאני לא בדקתי את ויפרי לטאבטים ואין לי מושג על מה הוא מבוסס,
ועדיין הסיבה לדעתי, בגלל שטאבלטים של נטפרי הינם עדיין בגדר של אינו מצוי, ברגע שזה יהיה נגיש לטאבלטים זולים ולא רק סמסונג וכדו', ובוודאי בקשר שהבעיות של התעודות וגוגל יסתדרו (?) זה בוודאי יתפוס תאוצה מאוד חזקה.בקשר להפורומים לא כאן המקום, והלוואי שיהיו כדבריך, וד"ל.
-
@chocolate אמר בטאבלטים:
בקשר להפורומים לא כאן המקום, והלוואי שיהיו כדבריך, וד"ל.
אני לא חושב שמידע בנושא קיים כיום בצורה חופשית ונגישה (היינו שניתן לגשת לזה באמצעות חיפוש גוגל פשוט וכדומה וללא ידע מקדים ודרך נטפרי) לציבור הרחב, ברמה שזה מהווה פירצה משמעותית, והלוואי שאכן כדבריי...
-
מה שנטפרי יכולים לעשות כרגע זה קצת להתפשר. וזה אומר שיהיה אפשר לסדר הרבה סוגי מכשירים בצורה טובה. עם תעודה בפנים. ואם יעשו איפוס דרך המכשיר החסימה של נטפרי עדיין תישאר.
אתה מתכוון שנטפרי יערכו קושחות ויתקינו מרחוק?
לא התקנה מרחוק. התקנה פיזית זה התקנה מורכבת.
יצטרכו להביא את המכשיר וכנראה להמתין יום. -
@יעקב-ישראל אמר בטאבלטים:
רק כדאי לרשום את המכשיר רק בהצגת ת.ז
אם ההתקנה היא מרחוק או בשירות עצמי למה יהיה קשה לפברק ת.ז.?
אלא אם כן ישלם קנס של 500 ש"ח
התקנה כזאת היא מורכבת ודורשת טכנאי. ותצטרך לעלות עלות טכנאי.
בנוגע לזה אפשר להכשיר כמה אנשים מכל עיר (לפי העניין ודו"ק) שהם יהיו מתנדבים להתקנת החסימה לטאבלט (ראה ערך אאוט נט)
וכנראה שזה הפיתרון הכי טוב -
אני מניח כאן נקודה שהיא יותר אידיאלוגית ואשמח למחוק אותה אם אתבקש.
יש הרבה אנשים שהרתיעה שלהם מהאינטרנט ירדה בעקבות השימוש בנטפרי (וחלילה שישתמע מדברי מילה רעה על נטפרי, להיפך), השאלה היא אם נגיע למצב כזה גם בטאבלט - שנגיש וזמין יותר מאשר מחשב. -
-
לא חושב שיש חולק על כך שמחמת נטפרי דברים נכנסו לציבור שלא היו נכנסים אם לא כן
לא רואה את הקורונה גורמת לאברכים שאני מכיר להכניס אינטרנט הביתה אם לא נטפרי
ואני חושב שמאט פעם כתב כאן שזה שיוטיוב לא מחריד את משתמשי נטפרי זה מדאיג אותו
אבל השאלה עתיקת היומין מה עדיף מביניהםאותו דבר לגבי האנדרואיד, אני חושב שרק כשכורח המציאות יהיה אינטרנט מסונן לאנדרואיד, כי יהיו חייבים סינון, כגון אם גזירת הניודים תיכנס לתוקף, אז נטפרי יעשו את הצעד הזה. ברור שזה יגרום שיהיו סמארטפונים גם לאברכים, מה השאלה בכלל. לא מיד, אבל בטווח של כמה שנים. בדיוק כמו נטפרי למחשב.
בשביל זה יש רבנים עם דעת תורה, ובדיוק בשביל זה נטפרי כפופה לרבנים. -
כלומר שלפעמים הזהירות היתרה גורמת שלא יהיה לנו פתרונות לבעיות. ואז נהיה נזק כי אנשים נשארים עם טאבלטים ללא חסימה של וויפי.
תבדוק כאן בפורום כמה פעמים המליצו לאנשים לא לעשות ווייפרי לאנדרואיד, או לחשוב אלף פעם לפני.
לגופו ש"ע לא מספיק הבנתי מה כל האפשרויות שאתה מתלבט ביניהם.
אתה מדבר על ווייפרי? על קושחה מקוסטמת של נטפרי?
מה הנקודה שאתה רוצה לשנות מהנוסחה הקיימת של ווייפרי לאנדרואיד?
מה נרוויח/נפסיד?
בקיצור, לא הבנתי כל כך.(אני לא 'מבין' באנדרואיד, אבל בין אצבעות ידי טופלו עשרות מכשירי אנדרואיד, צריבת קושחות, רוט, וטיפולי מערכת וכו')
-
@magicode במחילה לא הבנתי, יש כבר wifree לאנדרואיד שמשנה לגמרי את המכשיר, אני משער שכוונתך היא לאפליקציה שחוסמת את כל החיבורים חוץ מנטפרי כמו התוכנה שיש במחשב
אני לא רואה כל סיבה לא לפתח את התוכנה הזו כי אותם אנשים שיש להם את היידע לעקוף את wifree לאנדרואיד ולאפס את המכשיר יש להם גם את היידע לעקוף כיום את wifree שעל המחשב בזמן קצר מאוד (ואני לא יפרט כאן כמובן)
אז אני לא חושב שיש סיבה להימנע מליצור תוכנה שתהיה יעילה בשביל רוב מוחלט של הציבור, אותם אחוזים שחוששים מהם בעתיד זה אותם האחוזים שצריך לחשוש מהם כבר היום ואם היום לא חוששים מהם אז אני לא חושב שזה אמור להזיק לכלל ולמנוע ממנו פיתוח שיעזור הרבה מאוד
לדעתי כל הנושא שדובר כאן בהמשך על העניין של הנראות וכו', במידה ונטפרי ימשיכו לאשר את ההתקנה רק על מכשירים שאין להם בעיה של נראות זה לא משנה כלום ממה שקיים כבר היום שיש אפשרות להתקין
בכללי כל הנושא של אינטרנט זה עניין של תפיסה אם אנחנו נלחמים באינטרנט (ראש בקיר) או שמציעים פתרונות ועומדים בקצב של הבעיות
כפי הנראה נטפרי בחרה בדרך השניה ואם היא ממשיכה לעמוד קצב מה טוב בל מקרה אני רק חושב שאם זו הייתה הדעה לפני 10 שנים העולם היה נראה קצת שונה היום (אני יודע שנטפרי לא היו אז ועל דא קא בכינא)
בכל מקרה ממש תודה על העבודה שלכם תצליחו בכל אשר תעשו -
לא חושב שיש חולק על כך שמחמת נטפרי דברים נכנסו לציבור שלא היו נכנסים אם לא כן
ומחמת הבד"ץ נכנס לציבור כל מיני ממתקים של מותרות. זה ברור.
ומחמת ועדת הרבנים לעניני תקשורת הפלפון נכנס לכל פינה. זה ברור.
ואם תהיה ישות סינון שתהפוך את האינטרנט למהודר מאד, זה יכנס הרבה יותר לציבור. השם ירחם!הגיע הזמן להתחיל לחשוב ישר.
-
-
פוסט זה נמחק! -
אני מברך שתצליח בכל מעשה ידיך, ובכל אשר תשכיל.
עשיית הסייגים היא כוללת, וכעין מצווה קיומית- יש לך אפשרות לקיימה, אך אם תקיימה, תהיה חייב בה כגון ציצית בעלת ארבע כנפות.כך גם בטאבלט, אדם יכול\ חייב לקנות טאבלט, אבל ברגע שתקנה אותו תהיה חייב לעשות בו סינון.
ובזכות זה, יש לנו את האפשרות שלמי שיש ובגדר קיומי יהיה אפשר לקבל זאת על ידיו.
חזק ואמץ! ר' @magicode . ומי יתן ואזכה למעט מזכויותיך -
@magicode אולי אפשר לעשות MDM.
שחוסם צריבות.
ואולי פשוט לא לתת סינון לכל טאבלט.
אלא ליצור ליין של מאושרים על ידי נטפרי, עם גרסאות מוכנות ומותאמות אישית (או MDM שבנוי טוב, עדיפות כי קל לחסום צריבה), שימכרו כ"טאבלטי נטפרי".
אשמח לעזור קצת בנושא מהידע שלי באנדרואיד,
אם צריך עזרה.