שירות VIP
-
@צדיק-תמים אמר בשירות VIP:
על סמך מה אתה מחליט שיש סיבה?
אני חושב שיש סיבה לכך שכל דף אינטרנט אחר מסונן בשרת מלבד תוצאות החיפוש של גוגל.
לא כתבתי את זה עד ששאלת כי קיוויתי שנציג של נטפרי יגיב עם הסיבה שלהם, ומה שאני עומד לכתוב אני לא יודע אם זו הסיבה הנכונה. אולם המחשבה האישית שלי (בעיה שהיתה לי כשניסיתי לבנות משהו דומה) היא שיותר מדי חיפושי גוגל מאותו מכשיר בו זמנית גורמת לחסימה זמנית על ידי גוגל מכיוון שהוא מזהה שהם נעשים על ידי רובוט. כדי לבדוק את כל התוצאות בשרת של נטפרי, השרת יצטרך לבקש מגוגל כל חיפוש שכל משתמש מבצע, מה שיסתכן בחסימה על ידי אלגוריתם זיהוי הרובוטים. -
@נטפריפורום אמר בשירות VIP:
וכהערה צדדית, אתם רציניים?? מבדיקות שערכתי, מדובר על לא יותר מ10 שניות המתנה לחיפוש בדף שיש בו הרבה תוצאות חסומות.. (מעבר לזמן חיפוש מנוע גוגל עצמו. קל לבדוק זאת, כי בתוצאות החיפוש למעלה רשום כמה זמן ארך למנוע להביא את התוצאות, ואם עושים סטופר פרימיטיבי - מגיעים לתוצאה שהגעתי).
א. לפעמים הרבה יותר, במקרה שהחיבור איטי.
ב. עשר שניות זו איטיות קיצונית ומציקה בחיפוש. -
@מישהו12
מקבל את דבריך..
ראשית, עדיין נושא זה מצריך שרשור חדש..
שנית, אני חושב שהיה ראוי 'גילוי נאות' לכתוב בפירוש שמדובר על שניות ספורות, ולא על המתנה ארוכה [ברוב המקרים] (למרות שדבר זה כמדומני נכתב ע"י אחד הכותבים, אבל כבדרך אגב, ולא באופן ברור). ומתוך כך, לפנות לנטפרי בצורה יותר נאה, ולהציע את הצעות ה'מבינים'...אני כאדם שמשתמש באינטרנט לצרכי עבודה ברוב הזמן - לא ממש מפריע לי ההמתנה הזו.
אבל אולי בגלל שהתרגלתי להמתין בתור לבנק ולדואר וכו'.. -
@נטפריפורום אני לא רואה טעם להגיב על הדברים כיוון שלא כתבת שום טיעון עם הגיון...
ובכל זאת: תחשוב שכל שיחה שתרצה להוציא תצטרך להמתין 10 שניות לוועדת הרבנים לענייני תקשורת... התפנקות? כל אחד מבין שלא...
ומילא אם זה היה הכרחי, אבל כמו שהרחבתי היה אפשר לעשות את זה בצורה הרבה יותר יעילה...@shloimy95 אמר בשירות VIP:
לא כתבתי את זה עד ששאלת כי קיוויתי שנציג של נטפרי יגיב עם הסיבה שלהם, ומה שאני עומד לכתוב אני לא יודע אם זו הסיבה הנכונה. אולם המחשבה האישית שלי (בעיה שהיתה לי כשניסיתי לבנות משהו דומה) היא שיותר מדי חיפושי גוגל מאותו מכשיר בו זמנית גורמת לחסימה זמנית על ידי גוגל מכיוון שהוא מזהה שהם נעשים על ידי רובוט. כדי לבדוק את כל התוצאות בשרת של נטפרי, השרת יצטרך לבקש מגוגל כל חיפוש שכל משתמש מבצע, מה שיסתכן בחסימה על ידי אלגוריתם זיהוי הרובוטים.
כל דף אינטרנט שאתה מקבל עובר דרך השרת של נטפרי... כמו שהרובוט מסיר מילים מהדף ומחליף אותם באיקסים, או הסקריפטים שמוטמעים (תסתכל בהצגת מקור דף בסוף...
ועוד ועוד)
ככה שממש לא "השרת יצטרך לבקש מגוגל כל חיפוש שכל משתמש מבצע" -
@נטפריפורום אמר בשירות VIP:
שנית, אני חושב שהיה ראוי 'גילוי נאות' לכתוב בפירוש שמדובר על שניות ספורות, ולא על המתנה ארוכה [ברוב המקרים] (למרות שדבר זה כמדומני נכתב ע"י אחד הכותבים, אבל כבדרך אגב, ולא באופן ברור). ומתוך כך, לפנות לנטפרי בצורה יותר נאה, ולהציע את הצעות ה'מבינים'...
ואני אישית חושב שהמתנה של 10 שניות בחיפוש גוגל זה נחשב המתנה ארוכה.
-
ובכל זאת: תחשוב שכל שיחה שתרצה להוציא תצטרך להמתין 10 שניות לוועדת הרבנים לענייני תקשורת... התפנקות? כל אחד מבין שלא...
-
@מישהו12 @צדיק-תמים
טוב.. הסברתם את עצמכם היטב..
מרים ידיים..
אני אישית חושב, ומשוכנע שרבים סבורים כמוני - שזו המתנה שלא מפריעה כ"כ.
אבל מכבד ומקבל את זה שישנם אחרים שדבר זה מפריע להם מאוד..
ברוכים תהיו.
ובהצלחה. -
כל דף אינטרנט שאתה מקבל עובר דרך השרת של נטפרי
אתה צודק אז אני לא יודע מה הסיבה אבל אני עדיין מניח שיש בגלל שדף תוצאות החיפוש בגוגל הוא האתר היחיד שאני מכיר שלא מטופל על ידי השרת
-
@shloimy95 מה שאתה כותב נכון רק בהנחה שבנטפרי יש מלאכים שלא עושים לעולם טעויות...
-
@צדיק-תמים זו ההנחה הרווחת בפורום.
אם תחלוק עליה, עלולים לכעוס עליך.
הארכתי בנושא כאן.
אסור להגיד רע לנטפרי. -
@shloimy95 מה שאתה כותב נכון רק בהנחה שבנטפרי יש מלאכים שלא עושים לעולם טעויות...
ממש לא, לעומת זאת מנקודת מבט של מפתחים, אם כבר יש לי מערכת שעובדת עבור כל דף אינטרנט למה ליצור מערכת אחרת עבור דף בודד?
-
@shloimy95 אולי כי ככל הנראה ה"דף אינטרנט" הזה הכי בשימוש (אחרי גי'מייל)?
-
@shloimy95 אולי כי ככל הנראה ה"דף אינטרנט" הזה הכי בשימוש (אחרי גי'מייל)?
אני לא מבין את הנקודה שלך. אתה אומר שנטפרי בנתה מערכת אחרת לחיפושי גוגל כי זה השירות הכי בשימוש?
למה? מה היתרון לנטפרי? -
@shloimy95 וודאי
בדף כל כך פופולארי מצופה מנטפרי לתת פתרון, או לכל הפחות מצופה לא לתקוף את מי שמבקש, כאילו זה דבר מיותר/שלא הגיוני שיטופל@shloimy95 אמר בשירות VIP:
למה? מה היתרון לנטפרי?
לא הבנתי
-
@צדיק-תמים נטפרי פיתחה מערכת לסינון אתרים בשרת. ואז עבור אתר אינטרנט בודד, חיפוש בגוגל, הם פיתחו מערכת אחרת הפועלת על מכשיר המשתמש באמצעות סקריפט בדפדפן וב-APIS.
איזה תועלת יש לנטפרי ליצור מערכת חדשה לחיפושי גוגל כאשר כבר הייתה להם מערכת לסינון אתרים בשרת. זה בטח לקח זמן להתפתח, למה הם ביצעו את ההשקעה הזו אם לא הייתה להם סיבה?
מכיוון שחיפוש בגוגל פופולרי במיוחד לא מסביר את היתרון לנטפרי, בדיוק ההיפך המערכת המשמשת עבור כל שאר האתרים היא מהירה יותר ולכן יש להשתמש בה עבור האתר הפופולרי ביותר, לא מערכת איטית אחרת. -
@shloimy95 שוב, אתה טוען שזה לא הגיוני המצב הנוכחי? גם אני טוען ככה
האם התשובה האוטומטית היא שכולם טועים ובטוח שיש סיבה הגיונית? כמו שאמרתי,@צדיק-תמים אמר בשירות VIP:
@shloimy95 אמר בשירות VIP:
מכיוון שחיפוש בגוגל פופולרי במיוחד לא מסביר את היתרון לנטפרי, בדיוק ההיפך המערכת המשמשת עבור כל שאר האתרים היא מהירה יותר ולכן יש להשתמש בה עבור האתר הפופולרי ביותר, לא מערכת איטית אחרת.
טיעון לא רלוונטי בעליל, אתה לא יודע איך טכנית המערכת עובדת ומה יותר השקעה
לא טענתי שהמערכת הקיימת כיום מתאימה כמו שהיא/בלי פיתוח מיוחד לחיפוש גוגל, אלא שגם אז זה אכן כך זה מצדיק את ההשקעה, ולכל הפחות בינתיים יש לייעל את המנגנון הנוכחי בדרך יחסית פשוטה של איחוד הבקשות לסוקט אחד
אפילו פיצול של זה לכמה דומיינים יעזור -
יש לייעל את המנגנון הנוכחי בדרך יחסית פשוטה של איחוד הבקשות לסוקט אחד
זה שיפור טוב, רק ניסיתי להסביר למה אני כל כך בטוח שלנטפרי יש סיבה שלא ניתן לעשות את זה בשרת. (שזה היה הרעיון המקורי).
-
@shloimy95 אמר בשירות VIP:
רק ניסיתי להסביר למה אני כל כך בטוח שלנטפרי יש סיבה שלא ניתן לעשות את זה בשרת
למיטב ידיעתי נטפרי יודעים להסביר את עצמם מצויין, אם יש סיבה ניתן לכתוב אותה, לא נראה לי שיש עניין "להסביר" אותם, ועוד על ידי ניחושים והנחות ש"בטח יש סיבה" שלא מבוססים על ידע בנושא
מה שכתבת מתבסס כמו שאמרתי על "הנחת מלאכים" (כלומר שבנטפרי יושבים מלאכים ולא בני אדם)... -
הסינון לא מתבצע אצל הלקוח זה מתבצע בשרת.
מי שפרשן אחרת פשוט לא מבין איך זה עובד. -
@magicode
ברור שהסינון הוא בצד שרת
אבל בפועל יש סריקפט בצד לקוח ששולח בקשה נפרדת לכל כתובת בחיפש גוגל לhttps://www.google.com/~netfree/test-url?u
.
ולחלק מהבקשות לוקח 4 שניות, ואם הבקשה לוקחת יותר מ30 שניות אז מקבלים TIMEOUT
לא יודע האם נטפרי אוספים את הממוצע של הבקשות אבל לפעמים זה לוקח הרבה זמן וזה מאוד מציק.
לא יודע איפה הצוואר בקבוק אבל אני מאמין שזה נמצא בעוד מקומות שפחות ניכרים למשתמש למשל בכניסה לקובץ בדרייב שלפעמים לוקח הרבה זמן לתגובה הראשונה וכו'.זה כנראה באמת לא יעזור לאחד את כל הבקשות לסוקט אחד
כי הצוואר בקבוק בצד שרת