מה קרה שחסמו את ספריא?
-
@לא-מתייאש אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אחד-תם קודם כל, אני לא פוסק , אני רק חוזר על מה שנאמר כאן שהכניסו פירושים משלהם וזה יותר גרוע מספר תורה שכתב מין, ולכן נטפרי חסמו את האתר לגמרי. אני מצדי, לא חשבתי פעמיים ומחקתי את האפליקציה.
אתה שואל האם מותר לשמור את האפליקציה שוועדת הרבנים אמרו עליה שהכניסו פירושים של נוצרים, ואתה מסתפק בגלל שלא ראית את זה בעין. האם זה נכון ? אתה מוסיף שנראה שהאפליקציה רק מכילה ספרים של נוצרים, ושהם לא הכניסו פירושם בתוך הספרים שלנו, ושאין ראייה שהם הכניסו. האם גם זה נכון ?
אם הבנתי נכון, אני עונה לך בתמימות, שאתה יכול לבקש למה אסור, ואתה יכול להקשות כמה שתרצה עד שתבין מה שהם פסקו, אין בזה שום בעייה, בשביל זה אתה מוזמן להתקשר אליהם, אבל מה שבטוח שהם אסרו להשתמש בכל האתר, ואין סיבה שיתירו להשתמש באפליקציה, לכן נראה לי וודאי שצריך למחוק אותה.
דבר שני : האם למדת טור, בית יוסף וכו. על אותו נושא כדי לדמות מילתא למילתא, שזה דומה לגמרא שהיא בספרייה וכו.
דבר שלישי : האם בענייני חמץ או נידה אתה פוסק לעצמך ? דהיינו שיבואו גדולי החכמים ויגידו לך שיש ספק כרת בדבר ואתה מתוך סברתך, תבוא לחלוק עליהם ולעשות מעשה?אני מאד מעריץ את הטוהר והתמימות שלך. (לא בציניות).
אבל בתור עולה חדש אני רוצה ללמד אותך שיש כאן בארץ מאות 'ועדות רבנים' לעניני תקשורת/חינוך/סמינרים/צדקה וכו' וכו', אלו לא גופים שמתיימרים להיות בעלי סמכות פסיקה לכלל ישראל, אלא אחראים על הארגון עליו הופקדו.
לרוב, השמות שלהם אנונימיים, ואין לך מושג מיהם הרבנים.גם ועידת הרבנים הנ"ל, אינם גוף פוסק הלכה, אלא גוף אחראי על תחום מסויים מבחינה ציבורית.
כך שההחלטות שלהם נועדו לחייב את נטפרי אבל לא לפסוק הלכה לעם. והם לא מתיימרים לזה בכלל.
ובוודאי שמותר לברר לחקור ולשאול אודות ההכרעות שלהם.חוצמזה, גם פסק של גדולי הפוסקים, מותר חובה ומצוה לדון בדברים, הפך בה והפך בה, ועל זה נאמר תורה היא וללמוד אני צריך.
-
תתקשר ל 1599-550-330 ותלמד מהם מה הם אומרים עם כל הפלפולים.
ותחזור לפה תכתוב לנו חבורה שלמה על הסוגיה. -
חוצמזה, גם פסק של גדולי הפוסקים, מותר חובה ומצוה לדון בדברים, הפך בה והפך בה, ועל זה נאמר תורה היא וללמוד אני צריך.
על זה,כבר אמרתי שאתה מוזמן לדבר איתם, אני לא חושב שהם יסרבו להסביר לך, רק אמרתי שזה לא קשור להלכה למעשה.
אבל בתור עולה חדש אני רוצה ללמד אותך שיש כאן בארץ מאות 'ועדות רבנים' לעניני תקשורת/חינוך/סמינרים/צדקה וכו' וכו', אלו לא גופים שמתיימרים להיות בעלי סמכות פסיקה לכלל ישראל, אלא אחראים על הארגון עליו הופקדו.
לרוב, השמות שלהם אנונימיים, ואין לך מושג מיהם הרבנים.ועל עצם זה שיש כמה גופות בארץ, זה נכון אך יש רק אחד ועידת הרבנים לביצור חומות הדת, הם גוף שהוא מוסמך לכל הדעות והנה השמות שלהם : https://www.guidestar.org.il/organization/580689289/people
אתה טוען שאולי לא פסקו לעם, אלא רק אמרו לנטפרי מה לעשות, דהיינו שהם לא סוברים שזה באמת אסור אך לנטפרי בקשו לחסום אותו לטובת הכלל.
אף שיש דברים כאלו בהלכה שמורים לאסור לכלל ולפרט מורים להיתר במקרים מסויימים ולצורך מסויים, על זה צריך שרב (אמיתי שהוא ברמה של פוסק) יפסוק לך להיתר כי כרגע יש ספק איסור תורה לכן זה אסור כמו בכל דבר שאתה מסתפק אם זה מותר או לא , ואתה צריך לשאול אותו בצורה כזאת :
יש אתר שמכיל ספרי קודש שאני משתמש בו לצורך הלימוד שלי, אך באחרונה רבני נטפרי שהם מוסמכים אסרו להשתמש באתר הזה וטענו שהאתר מלא בדברי נוצרות וכפירה.
הבן אדם שהקים את נטפרי אמר שאמרו לו שזה יותר גרוע מספר תורה שכתב אותו מין שהם הוסיפו פירושים ותיקונים לפי הנוצרות. אח"כ הוא אמר שצריך להתקשר אליהם כדי לדעת מה אמרו בדיוק.
יש במחשב שלי את כל האתר שמור בצורה שיש לי עדיין גישה לזה, האם מותר לי להשתמש בו ?2 אפשרויות לתשובה של הרב לפי דעתי :
- אסור (והוא לא יגיד לך אפילו להתקשר אליהם)
- תתקשר אליהם ונראה אבל כרגע אסור.
דעתי נוטה לאפשרות הראשונה.
-
@לא-מתייאש
אני לא מבין אתכם, ביקשתי ממישהו הוראות?'אם אתה לא מוכן לקבל כתורה מסיני, אתה חייב להתקשר לרבנים וללמוד איתם את הסוגיא!'
אני באתי להתווכח עם מישהו?
אני בכלל לא הבעתי דעה, ולא ביקרתי את ההחלטה לחסום את האתר.כתבו כאן שהם מתערבים בספרי הקודש
ביקשתי דוגמא (לא ח”ו בתור לגונן עליהם, אלא בשבילי שאם יש ולו פגיעה בקוצו של יוד, מעיפים את זה לכל הרוחות, בלי שאלת רב).רוצים תתנו, לא רוצים אל תתנו.
ובכלל, לידיעתכם, כל ה'דפי מקורות' שלהבנתי שם טמון הכלב, בכלל לא נמצא במאגר הלא מקוון, כך שבכלל לא ברור מאליו שבמאגר הלא מקוון יש בעיה.
-
שחס ושלום לא ישמע ממני, זלזול בחומרת האתר המטונף הזה.
-
@jewishoffice-gmail-c יש סיבה למה אין לי גישה לב"ח?
-
@ברצינות תתחבר, אפילו שכבר התחברת
-
@לא-מתייאש אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אבצן
חיפשתי בגוגל "ספריא נוצרי", מחקתי את הטקסט. יש להם קטגוריה שלמה על הנצרות כפי הנראה.אי משום הא לא איריא. אלו דברי חז"ל על הנצרות
מה שהובא להלן על ליל כל הקשקושים ועוד איזה ספר גיבובים אלו טקסטים נוצריים, ככלכאו'
-
בהחלט היו שם טקסטים נוצרים מזעזעים
כמו 'ראיות' שונות לנצרות מתוך התורה עפ"ל
ועוד שלל דברים נוראים שאיני רוצה לעלות כאן -
איזה חידוש!
חדרו למכשיר שלי באמצעות ווייפרי לאנדרואיד
והסירו את ההתקנה של האפליקציה -
@אחד-תם זה לא חידוש, אתה חותם על זה ברגע שאתה מתחבר לנטפרי ולוייפריי,
ואם זה חידוש בשבילך, אזי חידוש הרבה יותר גדול אומר לך - שכל הגלישה שלך גלויה לכל חב' סינון אליה בחרת להתחבר... כולל הסיסמאות לחשבון הבנק שלך...
-
@אבצן אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
ואם זה חידוש בשבילך, אזי חידוש הרבה יותר גדול אומר לך - שכל הגלישה שלך גלויה לכל חב' סינון אליה בחרת להתחבר... כולל הסיסמאות לחשבון הבנק שלך...
זה לא חידוש יותר גדול
ולגבי התעבורה והמידע זה גלוי לנטפרי ברעיון, אבל נדרשת פעולה אקטיבית ומורכבת מצידם בשביל לחפור בזה, שלא נעשית
ואילו השליטה על חומרת הקצה (לא על הגלישה) באופן אקטיבי, היא משהו אחר
אמנם לא חידוש כל כך גדול כי הרי אנחנו מכירים מה זה MDM -
@אבצן החידוש הוא לא ביכולת הטכנית
הם גם יכולים טכנית להיכנס לאלבום שלי ולצנזר אותו.החידוש הוא שהם הפעילו את היכולת הזו
-
יש כאן שני (ישנים-חדשים) דיונים על הנושא
https://tora-forum.co.il/viewtopic.php?f=55&t=22713
https://tora-forum.co.il/viewtopic.php?f=219&t=27748 -
@אבצן אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אריק-ra אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אבצן לא מבין מה הבעיה ואיפה מצאו דברי נצרות ?
היית צריך לשאול את @magicode אני משתמש עם זה כבר כמה שנים ואף פעם [ב"ה] לא ראיתי שם משהו אפילו דומה, ואפילו לא פעם הייתי שולח להם הגהות...
רק שמאד התפלאתי שמדובר באתר נוצרי - דבר שאין לו שום 'רמז' באתר עצמו,
גם אני משתמש באתר זה "הרבה" ואף פעם לא נתקלתי במשהו בעייתי. פלא.
-
@שמעוון
זה לא פלא
להבנתי לא הבעיה במאגר עצמו
אלא ב’דפי מקורות’ שזה כעין במה שיתופית להגיגים ’תורניים’, כאשר הרבה מהכותבים הם מינים ואפיקורסים מהגרועים ביותר.
אני דוקא כן ראיתי את זה -
@magicode אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@לא-מבין אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
ובלחש אומר, שיתכן שהחטא כאן היה שהאתר הזה יותר מדי הצליח. וד"ל.
על זה אני מרחיק אותך מהפרום.
אין תועלת לנהל דיון עם מישהו שבבסיס חושב שנטפרי או וועדת הרבנים לביצור חומות הדת מתנהלים מתוך כוונות אפילות.
אין גם איך להוכיח לו אחרת. לכן שיעזוב אותנו לנפשנו.משפט של פריבלג, לכל אדם יש את סגנון ואפשרות העקיצות שלו, העקיצות שלך הם כבעלים על המשתמשים, והעקיצות של המשתמשים הם עליך כבעלים, מה הקשר לחסום?
(אילו לא היית עוקץ אף אחד היה הגיוני לחסום כותבים פוגעניים, אבל לחסום רק את מי שעוקץ אותך ואת המיזם שלך?) -
אין אפשרות לחסום רק את הדפי מקורות?
אתר שכל "חטאו" הוא שאינו מעוניין בצנזורה על תוכן שיתופי שאנשים מעלים, צריך להיחסם הרמטית? (אני לא מסכים עם הדעה הנ"ל, אבל צריך לקחת דברים בפורפורציות)
ולהרב @magicode המצב כיום, שאין תחליפים סבירים אוצר הספרים חסר ספרים בסיסיים (דווקא ספרי אחרונים יש בשפע) ובויקי טקסט נראה שהמטרה של נטפרי להקשות על המשתמש ככל האפשר.
אני לומד הרבה בדרכים מתוך האינטרנט, וכרגע אין פיתרון סביר (וגם אין נכונות מצד נטפרי) לספרים תורניים מהאינטרנט.
האם כיום תהיה יותר נכונות מצד נטפרי לפיתרון בעיות בויקיטקסט? -
@מאןדהו אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
משפט של פריבלג, לכל אדם יש את סגנון ואפשרות העקיצות שלו,
אני לא מסכים איתך
זו לא עקיצה זו השמצה מכוערת
ובמיוחד שלא מדובר במשתמש קבוע
אלא אחד שבא לטנף וללכת. -
@אחד-תם בכלל לא לטנף, אדם שנחסם לו פתאום ספריא בלי סיבה לדעתו. מובן שיביע את דעתו. ויזכיר מספר עקיצות תוך כדי.