מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@hagai-w
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה. -
@עמאר אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה.
אם הם לא בנטפרי
אז מה את רוצה מנטפרי -
אני מסכים עם כל מילה אני אומר בבירור הצ'אטים זה המפלט האחרון למשתמשי נטפרי לדברים הגרועים בעולם ואכמ''ל
מוזר מאוד מאוד שנטפרי פותחים את זה אין לזה לענ''ד שום הצדקה וזה חורבן הדור לענ''ד -
@אנוממי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@עמאר אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה.
אם הם לא בנטפרי
אז מה את רוצה מנטפריאבל המקבלים הם מנט פרי
לעצם העניין רוב האנשים בצ'אטים הם בנט פרי אז זה פותר את רוב הבעיה -
@עמאר אבל בשביל זה צריך שהתוקף הזדוני ייזום יצירת קשר. אם יקרה והוא יצור קשר עם אנשים שלא רצו בקשר הזה יבקשו לחסום אותו מהצ'אט המשותף. הבעיה הגדולה היא שהמשתמש נטפרי מבקש "טובה" מאחד המשתמשים שאין לו נטפרי.
-
@hagai-w קוראים לזה בחירה חופשית.
אבל למיטב ידיעתי היום הבעיה היא לא רק במרחבים המשותפים. בן נוער שרוצה להשיג משהו בעייתי ישיג אותו איכשהו. זה יכול להיות על ידי חשיפת עצמו לאינטרנט פרוץ, זה יכול להיות על ידי העתקה מחברים, כל מיני שיטות.
אם משתמש של נטפרי מבקש שישלחו לו קבצים בעייתים זה באמת בעיה אבל זו לא סיבה לדעתי לחסום את כל המרחבים המשותפים. -
@רודפת-צדק-והיגיון אני לא נוקט בעמדה אם זה נכון או לא נכון.
אבל לכתוב שמישהו יכול להשיג אינטרנט פרוץ או חברים שיביאו לו תכנים לא כשרים זאת לא סיבה לא לחסום אותם.
הסיבה לא לחסום היא אולי שיש לזה יותר תועלת מסיכון, או שאפשר לחסום את זה בצורה שתאפשר עבודה שוטפת. אבל זה שאפשר להשיג דברים לא כשרים ממקומות אחרים זה ממש לא סיבה.כל הרעיון של אינטרנט מסונן הוא לבצע את הבחירה שלב אחד קודם, אם אתה תבצע את הבחירה בכל אתר שאתה פותח, אז אתה תיפול הרבה יותר. ברגע שיש לך סינון. אז כבר עשית את הבחירה החופשית שלך, זה לא אומר שסיימת, אבל צמצמת את הניסיונות בהרבה.
עריכה:
אפשר להשוות חברה לא טובה לאינטרנט לא מסונן. החברה עצמה תכניס את הבן אדם להרבה ניסיונות. אם יש לבן אדם חברה טובה, הוא לא יעז לבקש ממישהו סרט או שיר חילוני, ולו היה וייצרו פחז עליו - לרוב אפילו אם הוא היה מעז לאותה חברה אין גישה לדברים האלה בעצמם, ושוב נחסך הניסיון. -
@רודפת-צדק-והיגיון
אפילו בפרוג הבינו שלא מפרסמים כתובות מייל בפומבי ובצ'אטים כן???
להגיד שהוא יכול להשיג באינטרנט פרוץ אז למה הוא מבקש דווקא שם ואני לא יודע אם הבינו פה מה שדיברתי עליו זה משהו שגם בסינון הבסיסי של רימון כמובן אין ולהגיד בחירה חופשית אז אולי תהיה בכלל בלי נט פרי
ואם שולח תמונות מתועבות בלי לשאול מה תגידו? -
זה כל כך מסובך להסתיר את רשימת המיילים?
-
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
משתמשים.ות-צעירים.ות
אבקש לכתוב בעברית.
כלומר, בסתמא עברית זה זכר. וזהו. אין צורך להזכיר גם לשון נקבה. ואם חשקה נפשך, תעשה את זה עם \ ולא עם נקודה שבאה לטשטש הכל ולהרוס (נקודה א-מגדרית).
גם ברמה הפשוטה, הרבה פחות קריא עם הנקודה@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
טוב צר לי שכמה המשתתפים פה מתממים דבר ראשון לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה דבר שני זה לא תאוריה אלא שתי מקים שאני אישית נתקלתי בהם ועוד מלא מקרים שמבירורים שערכתי ולהגיד שאמורים לחסום זה התעלמות מהמציאות כי לא חוסמים דברים שבאישי כי א''א לדעת מי שולח לבד ויש את זה בכל הקבוצות
וכידוע בכל הפורומים אסור להשאיר מייל בפומבי בדיוק בגלל הדבר הזה אני תקווה שמנהלי נטפרי יתעוררו ויחסמו את הקבוצות ולא את האישי ששם לא אמור להיות שום בעיהאני חושב שזה איזון עדין בין כמה תחסום לבין השימוש. (מי שמשתמש בנטפרי לא מחייבים אותו לשים גם וויפרי, נכון? ואפילו מי ששם וויפרי, לא חוסמים לא את הUSB שלא יוכל להכניס דיסק און קי עם קבצים בעייתים, נכון?)
בסופו של דבר, זה שהיו כמה מקרים בודדים בעיני זה לא ראיה לשום דבר.
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:הלא רוב המוחלט של השימוש שלהם הוא סיכון ותהום פעורה
אני לא מוכן לקבל הוצאת שם רע שכזו על בחורי ישיבות. האם יש בעייתיים? כן. האם רוב מוחלט? נו, באמת...
@hagai-w אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@yp לא בעיה עקרונית. אבל החברה כבר משלמת על g suite, אז אנחנו מקבלים את כל הפיצ'רים של גוגל וחבל לעבור לטימס.
אני גם לא רואה סיבה מהותית לחסום שירות... מה זה תעברו לשירות אחר? כי יש כאלה שעושים שימוש בעייתי? אין בעיה, תחסום את כל ג'ימייל.
@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אני מסכים עם כל מילה אני אומר בבירור הצ'אטים זה המפלט האחרון למשתמשי נטפרי לדברים הגרועים בעולם ואכמ''ל
מוזר מאוד מאוד שנטפרי פותחים את זה אין לזה לענ''ד שום הצדקה וזה חורבן הדור לענ''דגם בג'ימייל אפשר לשלוח דברים גרועים.
@רודפת-צדק-והיגיון אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@hagai-w קוראים לזה בחירה חופשית.
אבל למיטב ידיעתי היום הבעיה היא לא רק במרחבים המשותפים. בן נוער שרוצה להשיג משהו בעייתי ישיג אותו איכשהו. זה יכול להיות על ידי חשיפת עצמו לאינטרנט פרוץ, זה יכול להיות על ידי העתקה מחברים, כל מיני שיטות.
אם משתמש של נטפרי מבקש שישלחו לו קבצים בעייתים זה באמת בעיה אבל זו לא סיבה לדעתי לחסום את כל המרחבים המשותפים.בדיוק.
-
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
משתמשים.ות-צעירים.ות
אבקש לכתוב בעברית.
כלומר, בסתמא עברית זה זכר. וזהו. אין צורך להזכיר גם לשון נקבה. ואם חשקה נפשך, תעשה את זה עם \ ולא עם נקודה שבאה לטשטש הכל ולהרוס (נקודה א-מגדרית).
גם ברמה הפשוטה, הרבה פחות קריא עם הנקודה@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
טוב צר לי שכמה המשתתפים פה מתממים דבר ראשון לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה דבר שני זה לא תאוריה אלא שתי מקים שאני אישית נתקלתי בהם ועוד מלא מקרים שמבירורים שערכתי ולהגיד שאמורים לחסום זה התעלמות מהמציאות כי לא חוסמים דברים שבאישי כי א''א לדעת מי שולח לבד ויש את זה בכל הקבוצות
וכידוע בכל הפורומים אסור להשאיר מייל בפומבי בדיוק בגלל הדבר הזה אני תקווה שמנהלי נטפרי יתעוררו ויחסמו את הקבוצות ולא את האישי ששם לא אמור להיות שום בעיהאני חושב שזה איזון עדין בין כמה תחסום לבין השימוש. (מי שמשתמש בנטפרי לא מחייבים אותו לשים גם וויפרי, נכון? ואפילו מי ששם וויפרי, לא חוסמים לא את הUSB שלא יוכל להכניס דיסק און קי עם קבצים בעייתים, נכון?)
בסופו של דבר, זה שהיו כמה מקרים בודדים בעיני זה לא ראיה לשום דבר.תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
-
@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
אם יש מישהו כזה בקבוצה אני ממליץ לך להתנתק ממנה
אם בחרת להישאר בקבוצה כזו למרות הסיכון זו בעיה שלך
בקבוצות מקצועיות דברים כאלו לא מתרחשים בגלל שאתה יודע עם מי אתה מחובר -
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
אם יש מישהו כזה בקבוצה אני ממליץ לך להתנתק ממנה
אם בחרת להישאר בקבוצה כזו למרות הסיכון זו בעיה שלך
בקבוצות מקצועיות דברים כאלו לא מתרחשים בגלל שאתה יודע עם מי אתה מחובר== אם אתה פותח אתר תועבה, תתנתק ממנו. באתרים מקצועיים (בפרט כאלו של מתכנתים) לא רואים מה שרואים באתרי תועבה.
למה צריך סינון?
העובדה היא שיש פירצה של תועבה שמעדויות רבות ששומעים כבר כמה שנים היקפה אדיר
והפירצה הזו קוראת - דרך השרתים של נטפרי - לגנב, או במקרה הזה לעשרות ומאות בחורי (או אברכי) חמד וקוברת אותםזו. עובדה.
עכשיו השאלה מה עושים איתה.
נ.ב. @יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
הערת אילוסטרציה: יש משתמשים שאתה צריך להפנות את האמירה הזו לאבא שלהם...
-
בעיניך היא מטופשת. בעיני ממש לא.
לכל שימוש - אפילו אם תהיה במסלול מייל בלבד - יש אופציות רעות מאוד. גם במייל בלבד תוכל לקבל דברים רעים למייל.
השאלה היא האיזון. בעיניך הסיכון בקבוצות רב על התועלת, ובאונקי התועלת רבה על הסיכון.
בעיני גם בקבוצות זה ככה. -
== אם אתה פותח אתר תועבה, תתנתק ממנו. באתרים מקצועיים (בפרט כאלו של מתכנתים) לא רואים מה שרואים באתרי תועבה.
למה צריך סינון?
העובדה היא שיש פירצה של תועבה שמעדויות רבות ששומעים כבר כמה שנים היקפה אדיר
והפירצה הזו קוראת - דרך השרתים של נטפרי - לגנב, או במקרה הזה לעשרות ומאות בחורי (או אברכי) חמד וקוברת אותם
זו. עובדה.
עכשיו השאלה מה עושים איתה.זה די ברור שלצ'אט (וגם למייל) יש שימוש מעורב -
שימוש מקצועי לצרכי עבודה, ושימוש פסול לצרכי בידור.
השוואה של כלי מעורב שימושים לאתר תועבה אינה נכונהולכן, מי שמשתמש בצ'אט לצרכי עבודה יודע למי הוא מחובר
ובכך הוא נמנע מחשיפה לטיפוסים מפוקפקים.
בקבוצת צ'אט שנפתחה לצרכי בידור
בדרך כלל המשתמשים אינם מכירים אחד את השני
ומשכך קיים סיכון מוגבר לחשיפה לטיפוסים מפוקפקיםהפתרון לזה הוא לסגור את קבוצות הבידור ולהשאיר רק את הקבוצות המקצועיות
בדיוק לשם כך נועד כפתור הדיווח בצ'אט -
אני לא מבינה משהו בסיסי:
בתוך כל מרחב משותף , אין אחד בעל חוש אחריות קצת מפותח שידווח?
מובן שזה לא פותר לגמרי את הבעיה כי מי שכבר יש לו כתובת מייל של מישהו ששולח לו סרטים וכד' , אבל בכל זאת... זה גם פתרון מסויים -
@ברצינות אני יגיד שוב פשוט מציאות בשטח שיש קבוצות רבות מאוד של דברים חמורים והמון המון ממשתמשי נטפרי שם ולא דיווחו וכיום זה הבעיה והפריצה הכי גדולה בנטפרי ואין לי מושג מי התיר לנטפרי לפתוח את המרחבים המשותפים שברור לי כשמש בצהרים שרב הנזק מהתועלת כי גם בצ'אטים עם התכנים הכשרים הם ממכרים וגורמים לקשרים והתכתבויות עם אנשים שונים ומשונים שלא מכירים וכו' וכו'
-
@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@ברצינות אני יגיד שוב פשוט מציאות בשטח שיש קבוצות רבות מאוד של דברים חמורים והמון המון ממשתמשי נטפרי שם ולא דיווחו וכיום זה הבעיה והפריצה הכי גדולה בנטפרי ואין לי מושג מי התיר לנטפרי לפתוח את המרחבים המשותפים שברור לי כשמש בצהרים שרב הנזק מהתועלת כי גם בצ'אטים עם התכנים הכשרים הם ממכרים וגורמים לקשרים והתכתבויות עם אנשים שונים ומשונים שלא מכירים וכו' וכו'
בקיצור, אתה טוען שהפיתרון של נטפרי - לדווח על קבוצה - לא עובד?
זו טענה שונה מזה שהעלה פותח האשכול - שכתובות המייל בקבוצה חשופות לכולם -
ובדרך אגב ישנו בית דין שבראשות הבי''ד עומדים הגאונים הגדולים רבי עזריאל אויערבאך ורבי נתן קופשיץ שליט''א שכתבו בתקנון שאין להשתמש בצ'אט כלל,
-
@ברצינות וזה לא סותר יש המון בעיות במרחב המשותף,
ובפן האישי לי אישית היה נקיפת מצפון להגן על כזה דבר שאומרים לי שזה מפיל מאות ואלפי נשמות בחורים ואברכים,