אני שוקל לבטל את תוכנת WIFREE.
-
הם יהיו זהירים לפחות כמו פקח של הרכבת הקלה בירושלים... עושה רושם שאת הרווח התפעולי שלהם הם עשו רק מן הדוחו"ת שחילקו ללא שום ויתור על קוצו של יו"ד.
שמדובר בכסף שלהם, הם לא יוותרו כלל, יותר מנציג רחמן של נטפרי...
זה כמו להבדיל שהגר"מ פיינשטיין התיר בזמנו חלב עכו"ם בארה"ב מפני שהפחד של יצרניות החלב מהקנסות הגבוהים של הרשויות פועל עליהם יותר מהפחד מהמשגיח כשרות...
אין כמו אילוץ כספי. -
@since1492 אמר באני שוקל לבטל את תוכנת WIFREE.:
לא. אסור לעשות את זה. כי אז אתה לא צריך לדבר עם בן אדם, ואם תקף יצרו מספיק הוא יכול רק להכניס פרטי האשראי והוא פתוח לאינטרנט הפרוץ חלילה.
גם כיום אפשר במערכת הפניות. לא כך?
יודע מה? יעלה 500 ש"ח דרך התוכנה הזו
או השהיה של X שעות (ואז יבואו כל אלו שיגידו כרטיסי טיסה ורופאים ומסמכים וכו').. -
@אבצן אמר באני שוקל לבטל את תוכנת WIFREE.:
גם אני חושב
א. שבשום אופן אין לבטל את תוכנת נטפרי. יצאנו לנופש במלון עם המחשב הנייד מבלי להיות מוטרד מהרשת החינמית של המלון, וזו רק דוגמא אחת.
ב. יש לעשות קפצ'ה לפני התקנת התוכנה, אדם תמיד חושב לפני שהוא מקיש קוד מטריד.
ג. יש לתת לחברה חיצונית לטפל בכל הקשור בתוכנה, הן התקנתה והן הסרתה, והרווח שלהם יהיה ה-100 ש"ח של ההסרה... אני מבטיח לך שהם יהיו זהירים מאדדדדדדד שלא להסיר כלום ללא תשלום מלא, ויהיה להם עור של פיל...א. עוד דוגמה פרקטית למה כ"כ חיוני התוכנה הזאת.
ג. צריך שהתשלום ילך למי שפיתח אותה ולא ומי שלא טרח לפתחה! לא?! -
את האמת, לא קראתי את כל האשכול בכלל, בכל אופן, אצלי בעבודה התקנתי את אניוור, ובהתחלה לא התקנתי את וויפרי, כי רציתי לראות שהכול עובד חלק. בינתיים הבוס ביקש מהאיש מחשבים שיעשה חסימה בצורה של רשימה לבנה בלבד, עד שסוף סוף הוא עשה אותה, הוא אמר שא"א רשימה לבנה, אז הוא חסם קטגוריות, לדוג' קניות, חדשות. אך כמובן שזה לא מספיק מבחינתי. בינתיים אני לא מורידה את הוויפרי, כי ה-100 ש"ח מונעים אותי, כי אם באמת הוא יסדר משהו בסוף. אבל כל דבר נסחב פה, בקיצור, אנחנו קבוצה של בנות עם אניוור בלבד. ואם לא היה את הנושא של ה100 ש"ח, הייתי מזמן מורידה את הוויפרי.
מה שאפשר לדעתי לעשות, שמי שלא רוצה לשלם את המאה ש"ח, יסירו לו את התוכנה רק אחרי שבוע... כך שאם זה רק נסיון רגעי, זה יעבור לו, ומי שבאמת צריך את זה - זה פתרון ולא ימנע מאנשים להוריד את התוכנה...
-
@לאהה אמר באני שוקל לבטל את תוכנת WIFREE.:
מה שאפשר לדעתי לעשות, שמי שלא רוצה לשלם את המאה ש"ח, יסירו לו את התוכנה רק אחרי שבוע... כך שאם זה רק נסיון רגעי, זה יעבור לו
ממש אי אפשר לסמוך על זה. ויתכן גם שיש בזה הבדל בין נשים לגברים.
-
אבל חייבים למצוא לזה פתרון!!!
-
מישהו מוכן למכור את הכיפה שלו בשביל מאה ש"ח????????????????????
-
אולי אתה צודק, אבל המציאות בשטח היא שזה מונע מאנשים!!!!
-
@לאהה
מה ההבדל אם לא מתקינים מלכתחי', או שמתקינים ומסירים ??
אם התוכנה ניתנת להסרה בקלות, אזי כבר אין צורך להתקין אותה בכלל..... -
לא אמרתי בקלות. אמרתי אחרי שבוע. או רעיון אחר... לא משנה. אבל בדוגמא שלי שרוצים כן לסדר משהו אחר, אני לא רוצה להתקין ואם זה יסתדר עוד שבוע, אני אצטרך לשלם 100 ש"ח
חוץ מזה, שאני בכלל לא מבינה מה הויכוח, יש מה להתווכח עם מציאות? המציאות היא שזה מונע!! -
@לאהה אני חושב שזה רעיון מעולה
-
אני רואה שבאמת הרבה סבורים שהקנס על הסרת ווייפרי מונע (או לפחות עלול למנוע) אנשים מלהתקין את זה מלכתחילה.
(מלבד @לאהה - מההנהלה הרב @נטפריס , @אינעודמלבדו , @מרדכי , @קלוגר , @הגוף-והנפש , @avishalom - בהחלט רשימה מכובדת)מצד שני - אין דעותיהם ונסיונותיהם של בני האדם שוים, ואם לאדם אחד מספיק שבוע כדי שיעבור לו הניסיון, אין זה אומר שלכולם זה יספיק, ולכן חשוב מאד גם לתת את הדעת על פתרון שיכסה באופן מושלם ככל האפשר את הניסיונות.
אני חושב שעלה כאן בהחלט נושא חשוב מאד, ואולי המנהלים, בראשות הרב @magicode , יתנו את הדעת על הנושא, ויציעו פתרון שיענה על כל הצדדים.
בהערכה אין קץ למנהלי נטפרי ולצוות המסור על כל פעלם למען קדושת עם ישראל.
-
@האברך מה אני קשור לנושא ?
-
@מרדכי אמר באני שוקל לבטל את תוכנת WIFREE.:
@האברך מה אני קשור לנושא ?
דבר ראשון סליחה ומחילה על שהטרדתי את הרב שליט"א.
הבנתי שאתה בעד ההצעה שהעלו כאן שיהיו אופנים שיוכלו להסיר את וייפרי בלי לשלם קנס, כי הצבעת בעד הפוסט של @לאהה ...
-
@האברך צודק אני באמת בעד...
אבל לא כלפי עצמי אני התקנתי ואני מעוניין שיישאר...
אבל לציבור הרחב שעדיין לא התנסה בזה שהכסף לא ימנע מלהתקין את התוכנה... -
מה יקרה למשל עם עובדת שבאה למקום עבודה, למילוי מקום, או אפי' באופן קבוע, ואולי תעזוב בעוד כמה חודשים, שוב, היא לא תרצה להתקין כדי לא לשלם, כי זה בכל מקרה זה רק לתקופה קצרה... שוב, אני רק מחזקת את הנושא.
-
@לאהה מדובר כאן סך הכל על 100 ש"ח... לא על סכום שאי אפשר לעמוד בו,
מי שלא משתלם לו לשלם על הגנה למספר חודשים את הסכום הנ"ל, כנראה שwifree לא מיועדת עבורו -
-
@shraga אני מחזק את דבריך, ואוסיף ואומר שצריך להכניס לראש שמחשב בלי WIFREE, זה אומר מחשב פרוץ, ועל כן בוודאי משתלם מאוד לשלם 100 ש"ח בכדי לא להיכשל בגזירת חכמים שלא להשתמש עם מחשב שאינו חסום כהלכה, גם אם אינו משתמש באינטרנט. וכל שכן שלא ישתמש באינרנט מסונן על מחשב שאינו חסום כהלכה.
-
לי יש בעיה אחרת
ווייפרי תוקע לי את המחשב ולוקח ממנו את כל המשאבים (בדוק ומנוסה ממנהל המשימות)
בכל פעם שזה קורה אני נכנסת למנהל המסימות סוגרת אותו
ורק אחרי שהוא מופעל מחדש הכל רץ
הייתי רוצה לנסות כמה ימים ללא וייפרי
ובמידה ואגלה שלא בו הבעיה להחזיר אותו
ה100 ש"ח מונעים ממני זאת כי אם אחזיר בסוף יוצא שהפסדתי 100 ש"ח
מצד שני אני מבינה שצריך איזה קנס כי זה תוספת עבודה לעובדיםלא יודעת מה לאמר