די להחרים את הסמרטפונים??
-
https://github.com/rmed/wat-bridge
https://stackoverflow.com/questions/48353715/how-to-connect-a-whatsapp-group-to-telegram-group-any-bot-is-there
@clickone אם במקרה לא ראית את זה. נראה שיש אפשרות העברה מקבוצת וואטסאפ לקבוצת טלגרם, ומטלגרם יש api ובקלות אפשר שיעביר למייל, אמנם זה לא יעזור להתכתבות פרטית ויתכן שגם האופציה הזו כבר לא עובדת -
- זה בנוי על חבילה שעבדה בעבר, וכבר לא עובדת כיום. (היא נשרפה בוואטסאפ ככל הנראה)
- בדוגמא שהבאת צריך מכשיר ברקע. או לפחות אמולטור.
שזו השקעה גדולה פר לקוח.
טכנית אם אני הולך עם רעיון של אמולטורים זה הרבה יותר קל. אבל אז העלויות גדלות......
-
-
שמתי לב להתכתבות המפתחים בשעות הקטנות האלו, הייתי מציע לכל המפתחים המנוים לנטפרי לעשות כנס, וכל אחד יציע רעיונתיו לשיפור ושכלול המעצמה הזו שקוראים לה נטפרי ולא רק בהתכתביות אקראיות.
-
-
איני רוצה ליכנס ולהביע דעה בכל מה שנכתב למעלה, אבל ברצוני להוסיף לדברי @שואף ולפרסם חלק מעלון שפורסם לאחרונה, בענין מה אומרים הגוים על סמארטפונים, בבחינת ליצנותא דע"ז.
ב PDF זה יותר ברור, הנה 0_1530422707420_למה יאמרו הגוים 1.pdf 0_1530422746906_למה יאמרו הגוים 2.pdf -
פוסט זה נמחק! -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ובנוסף אי התסכול שלהם ממכשיר טיפש, ימנע מהם לחפש תירוצים למה לקנות טרף ודומיו.
למה נטפרי כ"כ זולה? פשוט, כדי שמרכיב המחיר לא יהווה תירוץ, ותתפלאו, הרבה עוברים
לנטפרי בגלל המחיר, מצויין, השיגו שם את המטרה, זה העיקר...דעת גדולי הדור הוא שהטכנלוגיה הוא כלי משחית שכמותו לא היתה מאז בריאת העולם, וגם אלו המסוננים הם כלי משחית של ממש אלא שבלית ברירה הותר הדבר באופנים מסויימים לצרכי פרנסה.
אתה טוען שאפשר להציל נערים ע"י המכשירים הכשרים, שאלה כזאת צריכה להיכנס לגדולי ישראל שיחליטו אם אומרים לאדם עשה חטא קטן בכדי שיצילו מעוון גדול יותר. -
לסיכום חברים
צריך לפרסם כמה רע זה האינטרנט והואטסאפ וכל שם וחניכא דאית ליה
מנגד צריך לפתח את הסינון ופתרון למכשירים כשריםבנוסף אומר מעצמי
שאיני מבין מדוע אין פועלים מספיק לשיפור חלק ממערכות הסינון הקיימות (הכוונה לא של נטפרי)
כי אנשים תמימים מתחברים לכל מיני סינונים, וכידוע יש שם פרצות חמורות
למה לא מפרסמים על זה ?? למה לא מעירים על זה??
אנשים בתום לב רואים מודעה עם עיצוב יפה של כל חברת סינון שתהיה
והולכים על זה
ובכלל לא מודעים לסכנות !אני חושב שיש מצווה לפרסם עד כמה יש פרצות חמורות בסינונים מסויימים !
ולציין את שמותם וכו'.
לא במסגרת של נטפרי, שלא יבינו כאילו זו מלחמה בין הסינונים, אלא במסגרות אחרות. -
@שמשון אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
לסיכום חברים
צריך לפרסם כמה רע זה האינטרנט והואטסאפ וכל שם וחניכא דאית ליה
מנגד צריך לפתח את הסינון ופתרון למכשירים כשריםבנוסף אומר מעצמי
שאיני מבין מדוע אין פועלים מספיק לשיפור חלק ממערכות הסינון הקיימות (הכוונה לא של נטפרי)
כי אנשים תמימים מתחברים לכל מיני סינונים, וכידוע יש שם פרצות חמורות
למה לא מפרסמים על זה ?? למה לא מעירים על זה??
אנשים בתום לב רואים מודעה עם עיצוב יפה של כל חברת סינון שתהיה
והולכים על זה
ובכלל לא מודעים לסכנות !אני חושב שיש מצווה לפרסם עד כמה יש פרצות חמורות בסינונים מסויימים !
ולציין את שמותם וכו'.
לא במסגרת של נטפרי, שלא יבינו כאילו זו מלחמה בין הסינונים, אלא במסגרות אחרות.בעיתונים לא יפרסמו את זה, כי הם מתפרנסים מהפירסומות של אותם "סינונים"
אנחנו צריכים לעשות את זה, אני אישית משתדל לספר לכל אחד באיזה סינון הייתי פעם עד שקמה נטפרי וכמה שאין להשוות וכו' וכו' -
@Chocolate אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אנחנו כולם נמצאים תוך רכבת שדוהר לשאול התחתית ועלינו ליזהר לישאר בקרון האחרונית לעכב את זה הכי הרבה שאפשר,
יש שאומרים ממילא תוך 10 או 20 שנים לכולנו יהיה סמארטפונים, והא ראיה לפני 10 שנים הלחימו נגד מחשב ואחרי זה נגד וידאו, ונגד אינטרנט לא מסונן, וכו' וכו' בקיצור מה שלפני 10 שנים היה טריף היום נהיה כשר,
יכול להיות שיש משהו צדק בדברים כאלו אבל לדעתי זה שאלה שאנחנו לא אמורים לדון בו בכלל, ששאלה ששייך לגדולי הדור, הרי ברור לכולנו שברגע שיהיה סמארטפון כשר במאה אחוז למה שלא כולנו יקנו? (אותו טענה יש על נטפרי, רק רבנים כן הכריעו שזה צו השעה)ח"ו איך אתה מדבר אין כזה דבר
אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו היה הרבה מצבים רוחניים קשים בכלל ישראל, ולא נשארנו אף פעם יתומים, האם באמריקה אין יהודים? האם מסתדרים ללא שימוש בחשמל בשבת? וכו' וכו' היהודים במצרים היו במצב יותר חמור מסמארטפונים...
אין כזה דבר אנחנו בדרך ח"ו ח"ו ח"ו אנחנו עם ישראל שקיבלנו הבטחה שתמיד נשאר ונצח ישראל לא ישקר
בדרך לא דרך נמצא את עצמינו בעוד עשרות שנים עם הרבה גדולי ישראל נהרא ונהרא ופשטיה
כמובן זה לא אומר שלא צריך להילחם ולחשוב פתרונות אבל להניח הנחה שאנחנו בדרך לשאול ח"ו הי"ו -
@clickone אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
לצורך הדיון, לו היה להם אפשרות של וואטסאפ למייל זה היה עוזר? (טכנית זה בעייתי מאד. אני שואל אם נראה לך שזה היה עוזר)
התחושה שלי שזה לא היה עוזר כ"כ. לפחות לא לרובםהתחושה שלי זהה לשלך...
ולא זו בלבד, חלק מהאנשים אפי' יכעסו על המפתח שהמציא א"ז, והסב להם כאב ראש להמציא תירוץ והסבר חדש, למה הוא חייייב וואטסאפ אמיתי....
-
@דברים-בטלים
ח"ו לא לזה התכוונתי, באתי להסביר שאכן יכול להיות שבעוד כך וכך שנים המציאות יחייב לכל אחד מאתנו טלפון חכם (לדעתי בעוד שהים בודדות),
אבל למה להיות מהראשונים? כל מה דאפשר למידחי מדחינן להו, כמעט כל אחד מאתנו משתמש כהיום עם אינטרנט (אם לא באופן ישיר אז בעקיפין) ועדיין מי שלא חייב אינטרנט בתוך ביתו שלא יכניס לתוך ביתו, יבקש מחבר, ישתמש בקיוסקים (שצצים כפטריות אחרי הגשם),
אותו דבר עם סמארטפונים,
ברור שחייבים פתרונות למי שחייב את זה אבל מתי להשקיע הכוחות בעשה טוב (סמארטפונים כשרים ) ומתי להשקיע בהסור מרע, זה משהו שגדולי ישראל אמורים להחליט (ולפי מה שידוע לי עד היום לא ממש מעודדים את ההשקעה בסארטפונים) -
@Chocolate אני שואל בזהירות. אולי עדיף לחטוף סמארטפונים וללמוד וללמד איך משתמשים בה באופן הנכון לא לתת לזמן לדחוף אלינו דברים שאנו לא רוצים, אלא לקחת לפני זה ולדעת איך להתמודד איתו???
-
@דברים-בטלים אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@Chocolate אני שואל בזהירות. אולי עדיף לחטוף סמארטפונים וללמוד וללמד איך משתמשים בה באופן הנכון לא לתת לזמן לדחוף אלינו דברים שאנו לא רוצים, אלא לקחת לפני זה ולדעת איך להתמודד איתו???
הרבה חשבו ואמרו כך, ולצערינו ולצערם גם עשו נסיון אבל נכשלו.
זה הרבה יותר מורכב ממה שאנשים חושבים.
וכמה מתאים לכתוב כאן מאמרם ז"ל היום אומר לו עשה כך וכו' -
@דברים-בטלים אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
עוד הפעם, לדעתי זה קשור לגדולי ישראל יש דברים שהגדולים מבינים שלא צריכים להתפשר, אז לא, אין לי ספק באם הרבנים היו מאשרים אני אישית הייתי מחזיק מכשיר כזה מזמן (איכסס), רק אני יודע שאני בסה"כ בורג קטן פה ומה שהרבנים מחליטים זה מה שאני עושה, באם בעוד 5 שנים הרבנים יגידו שהגיע הזמן להתחיל ולצוף את השוק עם סמארטפונים כשרים יעלה נדבר אז,
לשמחתינו זה עדיין לא קרה -
@Chocolate צודק!!!
אין לנו אלא דברי בן עמרם
אשריכם ישראל
א"כ לאורם נלך ואין מה לחשוש משאול תחתית המחובר לטהור טהור עד ביאת גואל צדק במהרהחמשה דברים ארעו את אבותינו בשבעה עשר בתמוז וחמשה בתשעה באב.
בשבעה עשר בתמוז נשתברו הלוחות, ובטל התמיד, והובקעה העיר, ושרף אפוסטמוס את התורה, והעמיד צלם בהיכל.
בתשעה באב נגזר על אבותינו שלא יכנסו לארץ, וחרב הבית בראשונה ובשניה, ונלכדה ביתר, ונחרשה העיר.
משנכנס אב, ממעטין בשמחה. -
ברצוני להוסיף כאן הצעה שכמדומני שלא הוצע במסגרת זו.
הנידון סביב הסמרטפון לכאורה מתחלק ל 3 חלקים, 1) כשרות, 2) שפיות, 3) הטענה שבעוד כמה שנים לא יוכלו לחיות בלי זה.כשרות לכאו' ניתן לסנן אותו כראוי (למעט וואטסאפ).
שפיות לא צריך להיות מומחה או פסיכולוג להבין שמכשיר כזה משנה את האדם מאופן שבראו הקב"ה, שעשה את האדם ישר, רק לראות ברחוב אנשים שיש להם שמירת עינים בריכוז כ"כ גבוה ואינם רואים מה קורה בסביבה, ורק לדבר עם בן אדם (בעבר) שכל רגע מסיח את דעתו לזמזום קל בכיסו, דברים אלו ממחישים בחיש את האומללות של בעלי סמרטפון, זה קורה גם למי שאין לו וואטסאפ רק מייל, וק"ו למשתמשי וואטסאפ.
יש לציין כי אכן יתכן שאתם מכירים אנשים עם סמרטפון שאינם משועבדים לזה ומשאירים אותו ברכב וכו', אבל אדם אחד מאלף מצאתי.
תשאלו כל מי שיש לו סמרטפון מאושר עם וואטסאפ האם הוא דאג מראש להגביל את עצמו למינימום הנדרש (יש הגבלות שהחברות מציעות).לא יוכלו לחיות בלי זה, דבר ראשון אנו לא אפוטרופוס של הקב"ה, אבל בכ"ז אנו חייבים לעשות השתדלות, וזה כבר קשור לדעת גדולי ישראל.
אבל בכל זאת ברצוני להציע לאלו שעוסקים בתחום (על דעת גדולי ישראל) שימציאו מכשיר שיקרא מכשיר יעודי המכשיר יהיה כזה שמשרת את האדם חד צדדי שהוא יכול לבצע בו ודרכו דברים ולא שאנשים אחרים ישלחו לו דברים, דהיינו מכשיר ללא מייל וללא וואטסאפ, ורק עם אפליקציות כמו בנקים ומשדרי ממשל וחברות שונות וכו', (ומה טוב אם גם מראהו החיצוני יהיה שונה מסמרטפון רגיל), סביר להניח שאפי' בעוד 20 שנה יוכלו לחיות בלא מייל בכיס וללא וואטסאפ כלל. -
קראתי את כל השרשור הארוך.
רציתי להעיר את תשומת לבכם. הרבה כאן כותבים כעובדה מוגמרת, שעוד 10 שנים יהיה בלתי אפשרי לחיות ללא סמרטפון, ולכולם יהיה סמרטפון, ועוד כל מיני טענות כיו"ב. ויש כאלו שעוד מחפשים תגובות ל'טענה' הזו...
אבל האמת היא שטענה זו היא שקר וכזב, אין לה שום ביסוס במציאות, ובוודאי שאין צורך להתייחס לטענה הזו ולתת לה משקל כלשהוא. זה פשוט המצאה מצוצה מהאצבע של אנשים שמחזיקים סמארטפונים, והם הצליחו לשכנע את אלו שלא מחזיקים, "שעוד 10 שנים כולם יצטרכו להחזיק את זה", שטויות והבלים !!!
אני לא רואה אפילו צורך להוכיח את דברי מהמציאות בשטח, או להראות שמבחינה חוקית לא יתכן שיהיו דברים שיוכלו לבצע רק בסמרטפונים, אין צורך לכל זה. ברור כשמש שדבר כזה לא יקרה לא בעתיד הקרוב ואפילו לא בעתיד הרחוק.
שימו לב שהטענה הזו באה לעולם בכדי להציג מצג שווא המסתיר את האמת מתחתיו, הטענה הזו מוציאה את אלו שלא מחזיקים סמארטפונים מעמדת התקפה לעמדת הגנה, מין רפיסות כזו שצריך לתרץ את העובדה שהרבנים "עדיין" לא "הציפו" את השוק עם סמארטפונים כשרים וכו' וכו'.רבותי ! הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל הבל !!!
ולסיום: אל תחשדו אותי בפאנאטיות קיצונית, אני לא חי בפלאנטה אחרת, אני נמצא אתכם על כוכב אחד, לא התעוררתי כעת משינת 'חוני המעגל', ולא נפלתי על הראש בשנים האחרונות.
-
לכל אלו שדואגים מה יהיה בעוד 10 שנים, אז הנה אני מזמין אתכם להסתובב בשוק ולקבל קצת מושגים.
תיכנסו לכל הבנקיםותראו תורות ארוכים של אנשים חילונים שידיהם ועיניהם לא מש מהסמארטפון, ואשר יש להם אפשרות שם לעשות הכל מבלי לצאת מהבית, ובכל זאת הם עומדים וממתינים דקות ארוכות בשביל לשלם חשבון חשמל, להפקיד שיק, או למשוך מזומן, ויש כאלו שאפילו לברר יתרה.
תיכנסו לביטוח לאומי ותראה מה אנשים עושים שם מגישים בקשות שאפשר לעשות בדקות ספורות באינטרנט.
תתקשרו לשירות לקוחות של הבנקים וחברות התקשורת, ותמתינו שעות למענה, אפילו שרוב האנשים המתקשרים לשם יכולים לעשות את הפעולות דרך האינטרנט.
תעלו על אוטובוס של חילונים ותראו כמה אנשים שואלים את הנהג או סתם נוסעים איפוה צריך לרדת בכדי להגיע ל... , בזמן שבלחיצה אחת הם יכולים לדעת את זה בסמארטפון.
ועולה על הכל תראו כמה עמלים החברות לשפר את המענה האנושי בשירותי הלקוחות, בנוסף לחוקים שעברו בשנים האחרונות בנושא.
ולדוגמא כמה ש'בנק לאומי' מפרסם יותר על הבנקאות הוירטואליתשלהם, מתפאר בנק מזרחי יותר על הבנקאות האישית.
וכל זה למה ?
כנראה שאנשים עדיין נשארו קצת שפויים, ומעדיפים לדבר עם בשר ודם ואשר לדבר עם גולם.
על פי הדברים האלו דווקא נראה יותר ויותר שהטמטום הטכנלוגי ימאס יותר ויותר על האנשים, וכמובן שהיפלא לה' דבר ובידו לעשות שיימחה זרעו של עמלק במהרה.