חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
@נטפריס
זה לא מדויק.
אם מדובר בערכים המצרכים יידע במדעים מדוייקים שהעורכים אותם הם בעלי תארים אקדמיים ופרופסורים ובעלי התמחות מקצועיים בתחומם - הרי אינך חושב שהם יבואו לערוך את הערך ב"מכלול", נכון?
מה יבטיח לך שהערך יישאר מעודכן ורלוונטי גם בעוד עשור?
אלא אם כן אתה מקבל הודעה על כל עריכה ומעדכן מיד גם אצלך במכלול.
אם לא - בעוד עשור אתה תהייה רלוונטי בעיקר בערכים יהודיים, ולא כאינציקלופדיה דינאמית שמתעדכנת כל הזמן. -
@אבצן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@נטפריס
זה לא מדויק.
אם מדובר בערכים המצרכים יידע במדעים מדוייקים שהעורכים אותם הם בעלי תארים אקדמיים ופרופסורים ובעלי התמחות מקצועיים בתחומם - הרי אינך חושב שהם יבואו לערוך את הערך ב"מכלול", נכון?
מה יבטיח לך שהערך יישאר מעודכן ורלוונטי גם בעוד עשור?
אלא אם כן אתה מקבל הודעה על כל עריכה ומעדכן מיד גם אצלך במכלול.
אם לא - בעוד עשור אתה תהייה רלוונטי בעיקר בערכים יהודיים, ולא כאינציקלופדיה דינאמית שמתעדכנת כל הזמן.לפני הכל, תרשה לי לשאול: קראת את האשכול (הקרב לסגירת ויקיפדיה) שהפנתי אליו?
שנית, ויקיפדיה רחוקה מאוד מלהתעדכן כל הזמן (עיקר העדכונים הם באקטואליה ובאישים וכדומה). במיוחד לא במדעים מדוייקים... במקום לדבר תיאורטית, חכה שישה חודשים, ותבוא עם נתונים ביד, נטפרי תהיה קשובה.
בעיקרון עדכון ידני זה לא משהו כ"כ קשה, אולי יבוא יום ויעשו בוט שמעדכן.נ.ב. תארים אקדמיים ופרופסורים, יש לבטח גם בנטפרי. הם יכתבו במכלול אבל רק אם העסק יתרומם לגמרי.
-
@נטפריס אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
אולי יבוא יום ויעשו בוט שמעדכן.
ואז, במה המכלול יהיה שונה מויקיפדיה ?
-
@יותר אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
לדעתי דבר זה יועיל מאוד לכל אלו ודכוותי, שהם היום ב"נטפרי" ומצירים על כך מהסיבות הנ"ל, ולהרבה מסביבותיי שלצערי אינם ב"נטפרי" מחמת הסיבות הנ"ל, ונאלצים לרעות בשדות זרים, קרי: סינונים אחרים, שכולנו יודעים את טיבם הגרוע.
אני חושב שיש כאן שאלה שמצריכה הכרעת חכם. (ואני מקווה שמנהלי נטפרי שאלו אותה כבר וקיבלו תשובה). למי יותר חשוב לדאוג (ולהשקיע משאבים וזמן) למי שאם לא יהיה לו את מה שהוא רוצה ,יוותר על האינטרנט ויסתפק ביידע הזמין לחסרי מחשב. או למי שאם לא ניתן לו את מה שחסר לו יעבור למכשירים פחות כשרים. מצד אחד הגיוני יותר לדאוג למי שהוא "משלנו" ומי שלא שומע לרבנים עליו נאמר הלעיטהו לרשע וימות. ומאידך הרי הוא בסכנה חמורה יותר ולו עלינו לדאוג שלא ייפול יותר. כמובן שגם לצד זה אי אפשר לוותר על סינון בגלל שאם כך יילך ללא מסונן כי זה אומר לעשות את שלנו לא מסונן בשביל מי שרוצה בלי סינון. אבל כן להקל יותר. כמו כן יש דברים שאפשר לעשות אבל דרוש להם הרבה משאבים והשאלה אם להניח אותם בדרגה אחרונה בסדר העדיפות או לא.
אגב יותר למה אתה סבור שפורם לתורה לא מהווה תחליף טוב לפורום אוצר החכמה. אם חסרים אנשים אז אפשר לפרסם. הרי יש דברים בפורום אוצר החכמה שבגללם הוא נחסם כאן. אמנם ייתכן שלזה קיימת השאלה אם לא ראוי להקל יותר ולפתוח לבני קהילות מקילות. בכלל לא כל כך הבנתי קהילות מקילות, יש להם את נתיב. למה צריך להתחרות איתם.
-
נ.ב. תארים אקדמיים ופרופסורים, יש לבטח גם בנטפרי. הם יכתבו במכלול אבל רק אם העסק יתרומם לגמרי.
אם כולם יחכו לזה, זה לא יתרומם לעולם. אני מצפה שיהיו אנשים ש"יקפצו למים" ליצור דבר חדש ולסמוך על כך שהם ירימו את זה לרמה כזו שכבר יוכלו לוותר על עבודתם. אמנם לפי המצב כעת המכלול לא מחכה לעורכים שייצרו ערכים חדשים או ישנו ערכים קיימים כי זה מכביד על הניטור בתקופת הייבוא.
-
@ליכט אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
אולי יבוא יום ויעשו בוט שמעדכן.
ואז, במה המכלול יהיה שונה מויקיפדיה ?
בנוגע לעדכונים - אפשר לתייג כל ערך האם אפשר לעדכן אותו אוטומטי מויקיפדיה בלי לבדוק, ואז יהיה בוט שמעדכן כל הזמן ואפשר להיות רגועים שזה לא יכניס למכלול תכנים בעייתיים.
ולאידך ערכים שבויקפדיה אפשר לחשוש שזה יהיה עם תוכן בעייתי ולכן הבוט לא יעדכן אותם @magicode -
לכל אלה ששואלים בעניין המכלול
אני אמנם לא לגמרי "מבפנים" ולא יכול להגיד הרבה יותר מהשערה. אבל בכל זאת אנסה לענות על כמה שאלות.-
האם יתעדכנו הערכים על פי ויקיפדיה או יישארו מוזנחים?
גם בויקיפדיה יש ערכים מוזנחים. יש אופציה לעידכון אבל לא לכולם יש גישה אליה. זה אמור להיעשות רק במקרה הצורך ועם שיקול דעת מה להעביר משם ומה להשאיר כמו שהיה עד עכשיו. כמו כן "מותר" גם לעורכים חרדים לעדכן ערכים בעצמם בנושאים שהם מבינים בהם. -
מה עם הערכים החסרים, שלא מעודכנים בגלל בעיות שיש בהם?
ערכים כאלה היה מן הראוי שלא תהיה גישה לחרדים כלל לראות אותם בויקיפדיה, יש במכלול "עורכי אספקלריה" שאמורים לתקן את הערכים בהתאם לצורך. גם כעת יש שם אפשרות לבקש זירוז טיפול בערך. וכן לשאול שאלות בדפי שיחה. כך זה בעצם גם בויקיפדיה בשביל קוראים חדשים שלא מתכוונים לערוך. יש גם דף המקביל ל"הכה את המומחה" של ויקיפדיה ששם אפשר לשאול שאלות בכל נושא שחסר בו מידע. אבל כעת אין מספיק אנישם שייתנדבו לענות עליהם (ומכאן קריאה למי שבקי בנושא כל שהוא ולא מבין בעריכות או לא רוצה להיכנס לערכים. להירשם ולענות לשאלות שם). -
מי ערב לנו שהמכלול ימשיך להתעדכן, אם אנחנו נדרשים לסמוך על אנשים שייתנדבו בעתיד (למה שייבוא על סמך אחרים, זו נראית "פירמידה כלכלית")?
ולמה ויקיפדיה לא חוששת מזה? אני מקווה (אם כי איני יודע בדיוק איך) שמנהל המכלול ימצא את הדרך לפתור את השאלה הזו. אגב מתייעצים עם יותם מחברת דואלוג אם זה אומר משהו למישהו.
-
-
@מ.-פינחסי
אם אתם תראו מה ויקיפדיה מעדכנים במשך שנה שלמה אתם תצחקו בקול רם.
דוגמאות:
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=ויז'ואל_סטודיו&diff=prev&oldid=470128
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=סי_שארפ&diff=prev&oldid=470127 -
@magicode אני כבר אומר את זה כמה פעמים ולא מקשיבים לי...
-
-
@magicode דווקא כעת השתכעתי שיש בעייה. צריך לתקן בדחיפות את ההעברה מויקינתונים. זה גורם לתקלות רבות מדיי.
-
@ראובן אז תדבר עם יוסף על זה. לי אין מה לעשות בעניין.
-
@magicode אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
דוגמאות:
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=ויז'ואל_סטודיו&diff=prev&oldid=470128
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=סי_שארפ&diff=prev&oldid=470127אבל יש הרבה דוגמאות אחרות ג"כ של הרבה יותר עדכונים. לא?.
-
@מ.-פינחסי
לבנתיים לא מצאתי. וניסתי לעדכן באופן אקראי. -
אולי במקום לדבר, שמי שחסר לו משהו יפנה לדפים הרלוונטיים במכלול. בעייה דומה יש בכל המערכת של הסינון בנטפרי מי שחסר לו משהו שולח פנייה. אבל אני חושב שזה ה"מחיר" תמורת הזכות לשמור את התורה כהלכה בלי פשרות מסוכנות. (ולמעשה גם נטפרי היא פשרה מסוכנת...)
-
@האברך אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
הרב @יותר מנהל במסירות את האתר הנפלא פורום לתורה , המהווה תחליף מצוין לפורום אוצר החכמה, שסגור בנטפרי, וכמדומני שגם בכל שאר הסינונים האיכותיים (יחסית...).
@יותר אני לא יודע מה הניק שלך בפורום לתורה והייתי מעדיף לדבר בהודעה פרטית. בכל אופן כאן אני מוכן לומר, שאני חושב שהקושי של פורום לתורה להתרומם גדול יותר משל המכלול בגלל שרק מי שפורום אוצר החכמה חסום לו יסכים לבוא למקום חדש, מי שיש לו את פורום אוצר החכמה פתוח למה שיבוא לעוד פורום. מאידך לגבי המכלול יש הרבה חרדים שמאוכזבים מויקיפדיה והיו רוצים לעשות תחליף חרדי, לכן מספיק רק ליידע אותם על המכלול ויש סיכוי רב יחסית להתרומם. כי הם יעברו מויקיפדיה למכלול.
-
נכון שיש בעיות בויקיפדיה. אבל מסופקני כמה באמת המכלול יוכל להוות חלופה מושלמת של ויקיפדיה.
הרי רוב המדענים/ הרופאים/ הפיזיקאים /המהנדסים וכו' הם לא מהציבור החרדי ולא נמצאים כלל בהמכלול ולכן כל שינוי וחידוש שמתחדש בכל תחום שהוא קודם זה יהיה בויקיפדיה ותמיד ויקיפדיה יהיה יותר עדכני ומקצועי . כל הרעיון של ויקיפדיה זה 'חכמת ההמונים' והם נמצאים לצערינו בויקיפדיה -
@טרוצער אתה מתעלם ממה ש@magicode הסביר כאן קודם
-
פוסט זה נמחק! -
@טרוצער תראה שם
אם לא הבנת הכוונה לזה:
יש לחצן "השווה מול ויקיפדיה". למי שיש לו גישה לזה יכול לעדכן בלי לפתוח את ויקיפדיה עצמה (רק צריך לבדוק את הגירסה החדשה שקיבל). זה לא מספיק משכנע שכבר אפשר לחסוך את השימוש בויקיפדיה? אלא אולי יש בעייה מוסרית איך אנחנו יכולים לטעון ש"אנחנו" עושים תחליף בזמן שבעצם נמשיך ככל הנראה להתבסס עליה עוד שנים רבות. זו טענה שכל אחד ירגיש לעצמו. ורק עורכי המכלול אמורים להיות מוטרדים ממנה. לא הקוראים. חוץ מזה ייתכן שבעלי תשובה שמבינים בנושאים האלה לא פחות מהחילוניים יבואו למכלול במידה שהוא אכן יצליח, ואז זה באמת יוכל להיות גם תחרות הולמת.