אשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!
-
@a0533057932 במקום להתווכח נחכה לדבריו המפורשים של @magicode
-
@a0533057932 אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
כדי שלא יקנו סמארטפון רגיל ויאמרו יש לי נטפרי, ביטלו שיחות
יש צווי סימים...
אני מניח שיהיו הרבה אנשים עם שיחות.
לכן זה כבר לא יהיה ראיה. -
רציתי להעיר הערה קצרה על הנידון של וואטסאפ, כי זה לא כ"כ פשוט שזה ישאר מהיום [שימושי בחברה הכללית] מה שזה היה עד היום, מטעמי שינויים שנערכם לאחרונה באפליקציה זו ע"י החברה. ולכן יתכן שעם הזמן כבר הצורך לפתוח מערכת מסרים תהיה על מערכת שתהיה פופולרית אז. אם כי קשה לדעת איזה שינוי יהיה.
-
@יהושע-ב. במדה ויעברו לטלגרם כבר נאמר בעבר שיש פיתרון לטלגרם רק כיום שחסום בשאר הסינונים חסום גם בנטפרי כך שתמיד יוכלו לפתוח
-
@רוצה-לדעת אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
@האברך אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
למה אלפי אנשים קונים טאבלטים?
אין לי נתונים אבל נראה שרוב רובם לא חחזיקים טבלט בנוסף לסמרטפון
בכל מקרה א"א להביא ראיה מהעולם אלינו, כי אצלם זה משמש ככלי לבילוי, ואצלנו ככלי לעבודה,
אני חושב שבתור כלי עבודה עדיין המחשב שולט .לא תימצא מישרד או חברה שמיתנהלת דרך טאבלט.
חוץ מלמסרים מיידיים שאת זה בכל מקרה יחסמו כנ"ל.הטאבלט הוא כלי עבודה קליל ונייד הרבה יותר מהמחשב הכבד, ומי שלא צריך עבודות כבדות, אלא רשימות, קריאת חומר, הגהה ותקשורת, והוא גם צריך משהו יותר נייד, גם בלי ווצאפ וטלפון. הטאבלט הוא פתרון מדהים.
הוא בהחלט לא תחליף למחשב, אבל גם המחשב הוא לא תחליף לטאבלט בכלל.
-
@רוצה-לדעת אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
לא תימצא מישרד או חברה שמיתנהלת דרך טאבלט.
כל הספקים לסוׁפרים למכולות ולרשתות, משתמשים בטאבלט להזמנת סחורה שבעל החנות/הסופר/הרשת מזמין
ואת זה ראיתי לא פעם ולא פעמים -
לא קראתי את הכול, אבל יש דרך לעשות את זה ככה שהבעיה היחידה תהיה אפשרות ההסרה.
אפשר לעשות שרת DNS מדומה שיעבוד רק בנטפרי (כלומר שזו תהיה כתובת IP שנטפרי תעביר לשרת ובלי נטפרי אז זה לא יעבור לשרת. השרת הזה כל פעם שהוא מקבל בקשה, יפנה אותה ישר לdns של גוגל ויחזיר את התשובה משם. אפשר לעשות את זה עם אפליקציה בjava כך:android.provider.Settings.System.putString(getContentResolver(), android.provider.Settings.System.WIFI_STATIC_DNS1, "כתובת אחת"); android.provider.Settings.System.putString(getContentResolver(), android.provider.Settings.System.WIFI_STATIC_DNS2, "כתובת שנייה");
אחר כך לעשות שהאפליקציה כל כמה רגעים תבדוק מה השרת dns הנוכחי (עם הדרך הזאת אבל במקום putString getString וגם בלי הפרמטר האחרון) ואם הוא השתנה היא תחזיר לשרת המדומה.
ככה במצב שאין נטפרי תהיה שגיאת dns.
@administrators -
@איש-אחד אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
@magicode אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
אבל ככל שעובר הזמן. קשה יותר להשיג רוט למכשירים.
זה לא פיתרון לטווח ארוך.לענ"ד כן כדאי לחשוב על כיוון של רוט,
כי למעשה כמעט כל מכשיר (וודאי מחברות מוכרות, גם סיניות) אפשר למצוא די בקלות את הדרך לעשות לו רוט.
(אני אשמח לחלוק ידע - עם מתכנתי נטפרי בלבד - איך לבצע רוט בלא מעט סוגי מכשירים).
כמובן שנטפרי לא אמורה להתחייב ל"פתרון לכל סוגי האנדרואיד שבעולם".
אם יש לנטפרי את הידיעה איך לבצע רוט בדגם מבוקש, יהיה ניתן להתקין עליו את הסינון.למעשה יש לא מעט מקרים בהם המשתמש עצמו צריך מכשיר עם רוט. לדוגמא:
הוספת תמיכה בעברית למכשירים שמגיעים מחו"ל בלי עברית
מיפוי מקשי חומרה, להוספת כפתור חסר כגון "תפריט"
ועוד ים של יכולות חשובות ולגיטימיות שדורשות רוט (Xposed Framwork ועוד ועוד)
כך שלדעתי לא צריכים להגביל את המשתמשים וליצור להם מכשיר סגור חתום ונעול בלי יכולות רוט,אלא אדרבה, לבצע רוט למכשיר, וכך על הדרך יהיה ניתן גם "לקבע" את הסינון הרבה יותר חזק, כולל לאחר איפוס מכשיר,
ולפתח משהו בסגנון WiFree, שאם ינסו למחוק את האפליקציה בדרך לא קונבנציונלית - יצאו קרחים מכאן ומכאן, בלי נטפרי ובלי אינטרנט בכלל.
(עיין ערך טיפול בתיקיית המערכת בקבצים שאחראים לפעילות ה WiFi באנדרואיד).
ובנוסף, רצוי לשבש את שיטת הגישה הסטנדרטית לרקברי ולבוטלודר (גם דורש רוט), ובכך לסגור את הדלת לעקשנים במיוחד, ואכמ"ל.ואם כבר מדברים, אז אם אפשר להוסיף להצבעות - תמיכה רשמית של נטפרי באנדרואיד (ולא רק טאבלטים )
המצב בשוק הסמארטפונים כיום, מאד מזכיר את המצב בשוק האינטרנט למחשבים - לפני שנטפרי קמה:
חברות בודדות עם פתרון דיעבד, חצי אפוי, מחירים בשמים, ואישור מרבנים ש"אין דרך אחרת" ו"שאף אחד לא יעיז לגעת בנושא הרגיש הזה",
והגרוע מכל: יותר ויותר אנשים חרדים שהולכים ומשתמשים בפתרונות סינון הרבה יותר גרועים - אם בכלל, כי "אי אפשר להסתדר כיום בלי זה".
עד שקם אברך כשרוני ומבריק ומחליט לשים סוף לאיוולת הזו, ולזכות את הדור בפתרון האמיתי...
לכאורה אנחנו נמצאים היום בדיוק באותו מצב עם קצב חדירת הסמארטפונים הכשרים למחצה לשליש ולרביע - למחנינו, כי "כיום חייבים את זה".סוף דבר, אשמח לעזור לאנשי נטפרי - מנסיוני, ועוד יותר אשמח שיהיה כבר נטפרי לאנדרואיד!
ברגע שיש רוט, השיטה שלי היא בלי שום בעיה, כי ברגע שהאפליקציה היא ב system/app היא בלתי ניתנת להסרה.
@magicode -
ומה תעשה עם צריבת מערכת הפעלה חדשה דרך הרקוברי?
-
@magicode ומה תעשה במחשב שאפשר להריץ את התקנת מערכת ההפעלה שוב ולקחת סים רגיל?
אנו מדברים בדור שאפשר לקנות מכשיר פרוץ ב400 שח
וליתר חיזוק ניתן להגדיר שיש רק דרך קהילות וברגע שמישהו מסיר מנהל הקהילה מקבל התראה -
(עיין ערך טיפול בתיקיית המערכת בקבצים שאחראים לפעילות ה WiFi באנדרואיד).
רעיון...
אגב, האם יש דרך ליצור אפליקציה שתגלה כשעושים רוט ויודעת לבטל רוט?
@magicode -
@מעמד אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
כל הספקים לסוׁפרים למכולות ולרשתות, משתמשים בטאבלט להזמנת סחורה שבעל החנות/הסופר/הרשת מזמין
ואת זה ראיתי לא פעם ולא פעמיםנכון גם אני ראיתי כמה פעמים,גם פקחים בתחבורה ציבורית, אבל נראה לי שזה נעול על אפליקציה ספציפית,
גם אם לא, לא נראה לי שיש בן המישמשים יותר מכמה בודדים כאלה,
כל השאר לא נראה לי שיכולים לומר שצרכים את זה לצורכי פרנסה...נ
-
ומה תעשה עם צריבת מערכת הפעלה חדשה דרך הרקוברי?
ועל זה הצעתי:
ובנוסף, רצוי לשבש את שיטת הגישה הסטנדרטית לרקברי ולבוטלודר (גם דורש רוט), ובכך לסגור את הדלת לעקשנים במיוחד, ואכמ"ל.
לכאורה מי שמומחה רציני ועקשן רציני, תמיד ידע לעקוף כל דבר, אבל גם נטפרי במחשבים לא חסינה מפני טיפוסים כאלו.
ואם בנוסף לשתילת הוויפרי בתיקיית המערכת גם שברת את "הדלת הראשית" אל הרקברי (שבמאמר המוסגר, גם להתעסק איתו זה ממש לא נחלת הכלל), לכאורה הגעת לרמת הגנה שזכאית בצדק רב להתעטר בחותמת של נטפרי.
לכאורה באיזשהו מקום, בלי לסגור את הדלת לרקברי זה המצב הנוכחי של וויפרי במחשבים (שניתן לפרמט ולהתקין מחדש),
ועם שיבוש הגישה לרקברי, זה משול לשיבוש הגישה לביוס - נערך לבקשת @aiib . -
נכון. אבל יש כבר סטנדרט בתחום. ואי אפשר לרדת ממנו.
-
במכשירים המוגנים של החברות האחרות חסום גם הdownload mode (במכשירי סמסונג) ?
-
נכון. אבל יש כבר סטנדרט בתחום. ואי אפשר לרדת ממנו.
אני שואל מחוסר ידיעה - ולא מידיעה שהמצב אחרת,
אבל, האם בסטנדרט שיש כיום בתחום (קרי: הדרן, נתיב וכדו', בהתעלם מכשר פליי / נטספרק ודומיהם),
יש משהו יותר מוצלח מאשר סגירת גישה לרקברי / בוטלודר / Download?
דהיינו, במכשירים הרציניים, גם אם נצליח לגשת לרקברי / BL / DL עדיין לא ניתן לצרוב מחדש את הרום האורגינלי של היצרן, לדוגמא? -
אני לא בדקתי את זה.
אבל כפי הנראה.
כל מה שעובד היום על בסיס
KNOX. של סמסונג.
שזה כנראה הדרן נתיב ועסקן.
אי אפשר לגשת לרקוברי כי זה הגנה של סמסונג בחומרה עצמה.
וגם אם אפשר לצרוב. יכול להיות שההגנה תעשה שהמכשיר ישאר בבוטלופ. -
@מנתק מוזמן לחוות דעה...
-
@איש-אחד אולי כדאי שלא לתת רעיונות ופתרונות לאלו שרוצים לעקוף את החסימה
-
@aiib אמר באשכול למתכנתים שבינינו: WiFree לאנדרואיד!!:
@איש-אחד אולי כדאי שלא לתת רעיונות ופתרונות לאלו שרוצים לעקוף את החסימה
אני מניח שמי שיבין מהמילים הספורות שכתבתי איך "לעקוף את החסימה",
הוא אחד שיודע וברור לו איך לעשות את זה גם בלי לקרוא את מה שכתבתי.לא כתבתי כאן "הברקות גאוניות" על "דלת אחורית" שאף אחד לא חשב עליה,
אלא על דרך המלך הרשמית בה עושים את זה - אלו שבאמת מבינים. ואלו שלא מתמצאים בנושאים האלו, לכאורה מה שכתבתי לא יוסיף להם הרבה בחיים.