האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@איש-טוב לא חושב שיש משהו פוגעני במה שכתבתי אבל בכל זאת מחקתי
לדעתי הוא היה ענייני לחלוטין
באופן כללי אני משתדל לא לפגוע באנשים ואם מישהו נפגע עמו הסליחה -
יש לי אמא שאוהבת לשמוע את אמנון יצחק ורוצה את אתר שופר פתוח
אם אפשר הסבר שמניח את הדעת אני ישמחויש לי להגיד לכם משהו קטן ואני מקווה שזה יועיל:
אישית לא מעניין אותי לא שס ולא אמנון יצחק, אני לא חסיד של אף אחדאבל לא מצליח להבין למה מגיעים לרמת חסימה כזאת שחוסמים את הרב ההוא ואת הרב הזה
הוא חסיד של אמנון יצחק, הוא של ברסלב, הוא ויזניץ. אבל מה לעשות שכולם באותו אינטרנט?
הרי בסופו של דבר, נטפרי באה לעולם לעשות מצווה גדולה ולאפשר לכל יהודי שגולש כבר באינטרנט ומנדנד לו שנים הפריצות שיש באינטרנט ומציק לו, לאפשר לו פיתרון - אינטרנט נקי ברמה.
זאת עמותה שבאה לעולם כדי לעשות חסד עם כל יהודי שרוצה להתחזק בעניין, ורוצה לשמור על עצמו, ולאפשר לו אינטרנט נקי בלי תמונות ובלי נדנוד של פריצותחבל שזה ירד לפן ההלכתי / הדתי / המגזרי - זה רק יכול להוריד יהודים ממגזרים שונים
אבל אם זה כבר ככה
אז למה לא לעשות חטיבות?
למשל אלה שאוהבים את הרב אמנון יצחק, אבל עדיין רוצים לשמור על עצמם באינטרנט
שיהיה להם אינטרנט כשר ( מה, אין אנשים כאלה? לא קיים חסיד של הרב הזה או הרב ההוא, שרוצים לשמור על עצמם? לא מגיע לנו לתת להם את הזכות שישמרו על עצמם? )הרי צריך לזכור טוב מאוד שקודם כל המטרה העליונה והכי חשובה (!) של נטפרי זה לאפשר אינטרנט נקי מפריצות
אז למה לרדת עכשיו לרמה של מגזר - כשזה יכול להוריד הרבה יהודים ממגזרים שונים שרוצים להתחזק ולשמור על עצמם מלהתחבר לאינטרנט חסום כמו שצריך?
הנה, כמו שואל השאלה - הנה דוגמא חיהלמה לא לאפשר את הפיתרון של חטיבות? מה רע?
ושוב, לא לשכוח את המטרה העליונה ביותר - שזה חסימה מפריצות
ולתת לכל יהודי שרוצה לשמור על עצמו - את האפשרותוצריך לתת לזה משקל הרבה יותר גבוה - מהחילוקים והמחלוקות שיש בין המגזרים - שזה פחות חשוב
-
@אורי פגשתי והתבדחתי
-
@morwin הפוסט המושקע שלך יוצא מנקודת הנחה שגויה, חבל.
-
@יאיר-שחל אתה לא מבין על מה מדברים. מה הקשר השמצות וכו'?!!
בא נסביר לך מה היה פה.
פותח האשכול שאל אם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי, חטף קצת אבנים, ולא קיבל תשובה.
אני בתשובתי הגנתי על נטפרי, אבל הצדקתי את הזכות שלו לשאול אותה. המנהלים עד עכשיו לא התייחסו, אלא אם כן אחד הניקים המתקיפים הוא המנהל. -
ונראה לך שאני יכתוב תגובה לפני שאני רואה על מה הנושא? נקודה למחשבה...
-
@למדן-וידען למה שגוי תסביר?
@מיציבושי לא באה לעשות חסד?! אז מה באה לעשות?
אני לא מבין מה אתה מתלהם ומצייר ציור שרץ לך בראש ודופק לו גם מסקנה
אתה אומר שאתה מכיר אותו ואתה יודע מה הולך.. בסדר, אני לא מכיר אותו ולא יודע מה הולך, אני מכיר את השירות שלו ומה שהוא מציע
ב"אודות" בנטפרי באתר זה מה שכתוב:
" מטרת נטפרי היא שכל יהודי ירא שמים הזקוק לשירותי הרשת, יוכל לגלוש בבטחה אמתית ללא חשש! "
ומטרת הארגון ברשם העמותות זה מה שכתוב
"מטרות הארגון:
מחקר ופיתוח טכנולוגיות, קידום ושיווק פתרונות להתמודדות עם הסכנות הכרוכות בשימוש באינטרנט ובטכנולוגיות החדשות. העלאת המודעות הציבורית לסכנות הכרוכות באינטרנט. הנגשה והתאמת האינטרנט והטכנולוגיה לאוכלוסיות שונות."כל מה שאמרתי רק, שיהיה חטיבות אם מפריע משהו שלא קשור לפריצות, אלא למגזר
זה הכל. אלא אם כן אתה מראש לא רוצה לתת לכל יהודי ירא שמיים להצטרף לסינון של נטפרי -
@morwin אז אתה יכול להסביר לי בידיוק מה אתה רוצה אם החטיבות?
אם זה מסונן לדעת המנהל ורבותיו זה נמצא ואם לא זה חסום הוא בנה מערכת לפי ההלכות שהוא מקבל ולא לפי ההלכות שאתה מקבל
וכבר אמרו אלף פעם שיכולים לפתוח על אף שחסמו בפנייה מסודרת מחכי לכם במערכת הפניות
התשובה היא עוד יותר פשוטה נטפרי מאפשרים גלישה לכל יהודי (ואפ' לא ירא שמים ח"ו) אינטרנט מסונן ברמה של נטפרי ! -
פוסט זה נמחק! -
@מיציבושי הכותרת האם יש פוליטיקה וכו' הגיעה מדוב, פותח האשכול. אני דווקא זה שטען שכנראה אין פוליטיקה, כי צומת פתוח, וחב"ד פתוח, וברסלב פתוח (ב"ה) וא"כ מסתבר שנטפרי לא בראש של *** כך שדוב יכול להיות רגוע. וזה היה ההקשר שבו הזכרתי את ***. אתה ויאיר ערבבתם הכל. שימו לב מי עונה מה. אני ודוב וmorwin - שלש ניקים שונים.
-
@morwin אולי אתה ו מיצובישי תחליפו מספרי טלפון ותריבו לבד הרמה יורדת לאט לאט...
-
וזה מכוון גם למיצובישי
-
@יאיר-שחל תיזהר לא לעזור לנו להוריד את הרמה !?
@איש-טוב אתה איש טוב בבקשה הסבר א"כ מה השאלה כאן בפוסט
אין פוליטיקה (ואפ' אם יש אני לא סובר שזה בעיה תלוי באיזה מידה)!
עכשיו מה הבעיה מה נשאר מסובך בנושא ?? -
@מיציבושי אוי...
-
@איש-טוב לא אמרתי השקפה אני מדבר באופן עקרוני על כל האתרים בדומה למדור שאל את הרב בהידברות ועל סגנון אתרים שיש בהם תוכן כזה אמרתי שחסומים
אין לדעתי אתר ואין שום אתר שסגור בגלל השקפה לא הלכתית אלא קהילתית ואתר שסגור בגלל פוליטיקה תוכל למצוא אבל גם בגלל פוליטיקה הלכתית ולא סתם -
אני לא רוצה להזהיר שוב, אבל ניקים שיירדו לרמות כאלו, ייחסמו ללא אזהרה נוספת.
ולעצם העניין, אין אדם בעולם שאין לו דעה פוליטית (אין מושג כזה ניטרלי).
גם אנשי נטפרי, לא מורכבים מדעה אחת בלבד.
עם כל זאת, יש מושג של לכבד את כולם.
אם היינו פותחים רק אתרים שהשקפתם היא בדיוק כהשקפת עולמינו, לא היו כמעט משתמשים בנטפרייש כללים שנקבעו בהתייעצויות עם רבנים. ולא נחרוג מהם.
את הכללים לא תמיד ניתן לפרוט לפרוטות, בדיוק בכדי שלא יהיו ויכוחים כאלו.
יש תמיד בקשות אתרים שצריך לשאול רבנים מחדש מה צריך לעשות איתם.
אבל יש את הכללים שהם קבעו, ולא צריך ללכת לשאול מחדש.יש כמובן מקרים שהחסימה בטעות, וניתן לבקש בחינה חוזרת.
אם כי, לא באמצעות נסיון להגדיר את החסימה כחסימה פוליטית, אלא לבקש בצורה מכובדת בחינה מחודשת. -
@baruch תודה רבה על התשובה המנומסת. אכן, דברי חכמים בנחת נשמעים.
לצערי, עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי 3 אתרים ספציפיים שהזכרתי, אשר למיטב ידיעתי יש בהם רק דברי תורה.
המדובר באתר של הישיבות: בית אל, מכון מאיר וכן באתר של מכון התורה והארץ.
האם ניתן יהיה לפתוח אותם?
אם לא, אשמח לשמוע הסבר, ואבקש מחילה מראש על כך שכבר נכתב שאי אפשר לפרט את כל הכללים, אולם כאן נראה לי שהחסימה אומרת דרשני, שכן מדובר באתרים תורניים ואם כן האם יש הסבר הגיוני לחסימה? -
@dov
נראה לי שכאן קיבלת את התשובה@baruch אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
יש כמובן מקרים שהחסימה בטעות, וניתן לבקש בחינה חוזרת.
אם כי, לא באמצעות נסיון להגדיר את החסימה כחסימה פוליטית, אלא לבקש בצורה מכובדת בחינה מחודשת.פנה באופן מסודר דרך מערכת הפניות, ולא מעל במת הפורום.
-
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרי -
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.ולמה נראה לך שדרך הפורום זה יעבור יותר מהר ?!