האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
אשיח לכם את אשר על לבי:
... > אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפריאם הצעתך תתקבל אזי יעברו רבים לסינון אולי יותר מהודר אבל לא של נטפרי, כי סינון שלא מתאים להשקפה של הרבנים הגאונים וכו' כבר יש.. אבל נטפרי זה משהו אחר. ובמילים ברורות (ובאמת מתוך כבוד לכולם ) נטפרי הוא סינון חרדי (אני כותב את זה מדעת עצמי לא כדובר של נטפרי). וכמו שהגדירו את בהתחלה (ואפשר לחפש את זה בפורום הישן) שהקו הוא מה שנכנס ליומונים החרדיים.
-
@dov אני לא מבין אם הם לא פותחים רשמי אז דעתם שצריך לסנן זאת א"כ למה שיפתחו ???
-
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (.....אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
...
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
.......חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.תחילת הפוסט הייתה בכך שזאת פוליטיקה ושאתרים של ישיבות וכדו' לא נפתחים.
ופה כבר יש מנגינה אחרת לגמרי... לא ישיבות אלא רצון בפתיחות והרחבת אופקים לשיטתך...
וכשאומרים שהרבנים לא מתירים, אז זה כבר נובע מכך שהרבנים לא רוצים שה'ילדים שלהם' יראו, אבל יש יראי שמים שיודעים יותר טוב.
והאתרים שלא מתאימים לרבנים הגאונים מתאימים להם.סליחה אבל אין פה שום קשר לפוליטיקה, אכן כן יש פה קשר להשקפה וסגנון חיים שונה מאוד.
וכמו שכתבו מעלי הסינון כאן הוא סינון חרדי וממילא הגישה היא מאוד אבל מאוד שונה, כמעט כלפי כל מה שהוזכר לעיל. -
@dov נשמע שמישהו מכריח אותך להיות כאן..
בעבר היו כמו שאיימו, אין לי כח לחפש את ההודעה של אחד מהמנהלים אבל היא הייתה חד משמעית: למי שלא מתאים, סעו לשלום.בגדול:
- ההגדרה של היומונים החרדיים הוא הקו המוביל.
- סינון נטפרי התהדרה בכלל של מה שכשר לכולם כשר גם לך וההיפך.
ועוד משהו, מרכז הפניות הינו המקום לקבל תשובות, הפורום נועד להוריד משם לחץ מיותר, ולא ההיפך.
תשובה במרכז הפניות שלא מתאים זה סתימת הגולל על הנושא.ואני חייב להוסיף את החתימה של @dLive:
נ.ב. כל מה שאני כותב הוא על דעת עצמי, ולא מיצג את נטפרי.
יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!
-
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרילדעתי אם כל הכבודבפוסט הזה ענית את התשובה לשאלתך
כוונתי לגבי אסי טוביה שמי שבנטפרי ליידע ולא רוצה שהילדים שלו ידעו מזה וכידוע בנט פרי מה שפתחו זה לכולם (למעט קהילות)
ולגבי החטיבה נפרדת להבנתי נראה לי שצריך החלטה בנט פרי שדואגים לקהילות אחרות רק לחלק מהעבירות כי מבחינת בן אדם חרדי פרשנות ודעות פשר היות וכו זה לא פחות אסור מתמונות לא צנועות ולפעמים יותר גרוע וולכאורה זה גם הסיבה שנטפרי לא יכולה להיות כלכלית -
בהמשך להצעה של חטיבה (אם היא תתקבל) אפשר לקחת רבנים מהמגזר הדתי לאומי שמקובלים כת"ח מובהקים בציבור שלהם, ושהם יהיו המרי דאתרא של החטיבה הזאת, זה יציל הרבה יהודים
-
הנה כעת התברר לי עניין חשוב.
קיבלתי תשובה לפנייתי בעניין אתר "ישיבה" של ישיבת בית אל, והסיבה הרשמית שהאתר הזה לא פתוח היא: "זה לא אתר של חרדים ויש בו הרבה תכנים שלא מתאים לציבור החרדי." כך גם עולה מהתגובות של חלק מהמגיבים דלעיל.
אם כך, נראה לי שההגדרה של האתר הייתה צריכה להיות: עבור הציבור החרדי. מדוע ולמה כתבו שזה מיועד ליראי השם? האם רק החרדים הם יראי השם? כל מי שלא נוהג על פי ההשקפה החרדית אינו ירא השם?
אני לא יודע אם בענייני ההשקפה הללו הרבנים משפיעים על האווירה של הציבור או שמא להיפך, אבל ידוע לי שהרב שבתי פרנקל ע"ה נשאל מדוע השמיט בכוונה בספר המפתח שלו על הרמב"ם בספר זרעים את ספרו המפורסם של הרב קוק זצ"ל שבת הארץ. הוא ענה שאם היה מכניס את זה לשם לא היו קונים את הרמב"ם שלו.
אני יודע ובטוח שזו לא דרכה של תורה לפסול לגמרי ולהתעלם מאנשים שיש להם השקפה קצת שונה.
לצערי שנאת חינם קיימת גם בין לומדי התורה ואולי זה מה שמשפיע על כל שאר האנשים, כפי שכותב הבית הלוי בדיוק על תחילת פרשת נח בעניין ההשפעה של הצדיקים על שאר הבריאה.
חבלשיש מי שחושבים שרק הם יראי השם ולא פותחים את עיניהם ולא מטים את אזנם לאמת
והוא רחום יכפר עוון -
@dov הדיונים האלו מיותרים כאן לחלוטין וחבל שאתה מכלה את זמנך
המקום המתאים להם הוא בפורום אוצר החכמה (שחסום בנטפרי...) -
חבל שהם מתפלספים איתך ודוחפים את התגובות "השנונות" שלהם בצורה כזאת ומדבררים את נטפרי ברמה כל כך נמוכה ומסתלבטת
רד מהם
התשובה היא פשוטה ותיקח אותה כמו שהיא
הסינון הוא כרגע לחרדים, צריך לבקש מהם לחשוב גם על לא חרדים שהם יראי שמיים שמחפשים סינון
בסופו של דבר אני מאמין, נטפרי הוקמה בשביל להציל יהודים. לא להתפלסף איתך על שיטות השקפות או חומרות, כמו כמה מהחכמים כאן -
חרדי אמיתי רוצה ומעוניין לעזור ליהודי לשמור על קדושתו גם אם אותו יהודי אינו חרדי. חרדי אמיתי לא דוחה בידים את הבא להיטהר בתגובות מתנשאות.
-
@morwin @איש-טוב
@malo4000 אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:@dov הדיונים האלו מיותרים כאן לחלוטין וחבל שאתה מכלה את זמנך
המקום המתאים להם הוא בפורום אוצר החכמה (שחסום בנטפרי...)נכון, ואסביר:
יתכן (תאורטית) שאתם צודקים, אבל בשונה משאר הפורומים באתרים אפי' המוגדרים חרדיים כאן לא מחפשים לדון בדיונים חשובים/נחוצים/צודקים עד כמה שלא יהיו. אם הם לא קשורים ישירות לעזרה הדדית למשתמשי נטפרי שפועלת תחת פיקוח רבני שמנהלי נטפרי בחרו.כל הצעה לחטיבות וכדו' ניתן לפנות בדרכים שונות לנטפרי ולנסות, אולי יש מה לעשות בנידון.
בדיוק כמו שאם אני רוצה שנטפרי תרים סמארטפון כשר אני לא יפתח דיון כאן, זה לא קשור ל"פורום עזרה לחברי ומשתמשי נטפרי", ולכן אני לא ישתמש בפורום ככלי להעצמת והגברת הלחץ כדי להכריח מישהו לעשות משהו בניגוד לרצונו. -
@איש-טוב
אם תרשה לי, במילה קצרה, הנושא הזה נתון במחלוקת מאד גדולה. יש מקומות שסוברים שמסירות נפש בשביל אחר היא רק בגשמיות, ויש כאלו שסוברים שזה הולך גם על רוחניות.
כלומר, למסור את הרוחניות שלך עבור השני.
חילוקי הדעות בין השיטות הם גדולים מאד, ומשתנים מקהילה לקהילה. לא כולם אוחזים מלעסוק ב"קירוב".
הדרך היחידה להבין את השני היא ע"י ישוב הדעת, רצון אמתי לקבל והעיקר: שלא יהיה לך שום מניע אחר לדיון.
קשה לי להאמין שהתנאים האלו מתקיימים כאן, ולכן קשה לי להאמין שתהיה הסכמה.
אבל אף אחד לא מתנשא, אפילו אתה מודה שאם נלך בדרכך תהיה פגיעה מסוימת ברוחניות, השאלה אם זה שווה. לא כולם מסכימים. -
אני מציע לעצור את הדיון וזהו.
אף אחד מבין הצדדים (ובצדק) לא הולך לשנות את עמדתו.
הדיון לא הולך להוביל לשום מקום ובוודאי שלא לפתרון.
אמנם יש לכל אחד מה להוסיף .
אך כולנו יודעים שזה לא יוביל למקום טוב.
אז בואו לא נפלג בעם ישראל.
איש איש באמונתו יחיה.תם ונשלם !!! !!! !!!
-
לי אין בעיה שתעשו פה דיונים כמה שאתם רוצים סביב העניין.
וגם אין לי בעיה שתחשבו שיש פוליטיקה.בכל מקרה לעצם הענין. יש בנו הרבה אהבה לכל עם ישראל. אוהבים את כולם. מברכים את כולם.
אני יסביר למה אנחנו חוסמים אתרים תורניים מסוימים.
בגלל שבציבור שלנו יש נושאים שלא נהוג לדון בהם באינטרנט. וכן יש נושאים שלא קיימים אצלנו. כל מיני שאלות הלכתיות מוזרות. שהרבה מהציבור החרדי לא יודע שקיימים כל מיני דברים מוזרים כאלו.
לכן זה פשוט לא מתאים. ולכן זה חסום.למה אנחנו לא עושים סינון גם לציבורים אחרים. כדי שזה לא יבוא על חשבון של הציבור שלנו. ועניי עירך קודמים.
אם נעריך שאנחנו יכולים להשקיע גם וגם . נשקול את זה. -
@dLive אני לא שייך בדווקא לאלה שמאמינים שצריך מסירות נפש ברוחניות. ואם אין פתרון עבורו שלא פוגע בנו גם אני חושב שאין מה לעשות. רק מה - שהצורה לעשות את זה היא פחות או יותר כמו שmagicode עשה. הסבר ענייני מבין ומכבד.
מה שהפריע לי זה איך שהראש של אנשים פה עובד, הניסוח התוקפני, או יותר נכון החש מותקף ואז מתקיף. שאלו שאלה, תענו תשובה, בלי "לא טוב לך תלך" ו"תחזור למקום שממנו באת" שנותן לבן אדם את התחושה שהוא צודק שהכל פוליטיקה, וכשבין השורות מרגישים את השנאת חינם.
גם אם אי אפשר לשנות כללים אפילו כדי להציל יהודי, זה לא אומר שמצוה לדחוף אותו לבור.
תגידו שאי אפשר, כי כך וכך, אבל מתוך אהבה והערכה וכבוד לבן אדם שעומד בנסיון הקשה ובוחר באינטרנט כשר. -
כל מילה זהב
-
@magicode את ההסבר הזה אני בהחלט יכול להבין. יש הבדלי סגנון, דברים שנראים מוזרים וכיוב"ז, אבל אם כך נדמה לי שכדי לא להטעות אנשים תמימים צריך לכתוב בפירוש שהסינון הזה מיועד עבור אנשים הנקראים חרדים שמתנהלים על פי הסגנון הקרוי חרדי.
התיאור שנמצא באתר הראשי, המגדיר את נטפרי כמיועד לכל מי שהוא ירא שמים אינו נכון לפי זה ואני לא בטוח אם אין זה בגדר הטעייה ואפילו מקח טעות.
כפי שכתבת בפירוש זה מיועד עבור "הציבור שלנו", משמע לאפוקי ציבורים אחרים אף אם הם יראי שמים. -
@magicode דרך אגב, גם אם יש בשו"ת דברים מוזרים, האם זו סיבה לחסום את האתר כולו? הרי עיקר האתר הוא שיעורים בעניינים שונים. האם לא ניתן לחסום רק את השו"ת?
מלבד זו האם הדברים המוזרים אינם בטלים בשישים ואפילו במאה או במאתיים?
אם מותר לאכול אפילו כלאי הכרם או ערלה שנתערבו במאתיים, האם אין היתר לפתוח אתר שיש בו מיעוט שבמיעוט של דברים מוזרים? -
אם מותר לאכול אפילו כלאי הכרם או ערלה שנתערבו במאתיים, האם אין היתר לפתוח אתר שיש בו מיעוט שבמיעוט של דברים מוזרים?
דבר חשוב אינו בטיל אפי' באלף
אגב, ניתן לפתוח את כל האינטרנט כי הלכלוך בטל במאתיים.. לא?
וברצינות, איפה אתה חי? מספיק נער מגיע ח"ו לדבר אחד בודד בעייתי והוא בטל ברוב העולם... -
@dov היקר, יתכן שלעולם לא תבין את זה. זה סוג ראש. ראש שונה. ציבור שונה.
ולסוג אנשים זה נטפרי באו ונתנו מענה שלא היה עד היום.עזוב, וברצינות, תהגר לרימון, יש להם מסלולי סינון בדיוק לציבור שאליו אתה משתייך.
חלילה, לא צדיקים/ירא"ש פחות או יותר, אלא עניין של תפיסות ודעות, שמי שלא נמצא כאן, לא יכנס לראש הזה.אז תעשה טובה לעצמך, וברצינות, חבל, אתה לא תסתדר כאן.
אני רואה לפי סוג הדוגמאות שאתה מביא, שזה לא ילך. עזוב. זה לא זה.הצלחה רבה בכל אשר תפנה,
ואשריך שאתה מכניס לביתך את הטופ שבטופ, ה' יהיה בעזרך.