משתמש ב"המכלול"?
-
@מכלולאי טרה?
כל ויקפדיה זה 6.8 גיגה
איך הגעת לטרה? -
-
@a0533057932
יש הבדל עצום בין קובץ זים לאתר עצמו.
בויקיפדיה יש הרבה יותר מטרה. -
יש במכלול 1,300,000 עריכות.
כל עריכה נשמרת ב'מוח' של המכלול כמו ערך, אפשר לשחזר כל ערך לגירסא פלונית.משמעות הדבר שיש במכלול 1,300,000 ערכים.
בקובץ זים יש רק גירסא אחת, ורק של ערכים. סה"כ 240,000 ערכים.
בלי דפי שיחה ומגוון דפי העזר.
יחי ההבדל הקטן. -
@רק-נטפרי
גם איכות התמונות, למשל, בקובץ זים יורדת פלאים. -
עוד משהו, אם אתם עוקבים אחרי ויקיפדיה.
הם מגייסים סכומים של מליונים רבים כל שנה.
שאלתם את עצמכם מי מתעשר מהסכומים האלו? -
@חינמי
אז הנה חוות השרתים של ויקימדיה
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Wikimedia_Servers-0051_19.jpg
כמובן שהמכלול לא בסדרי גודל האלה, אבל גם פרומיל ופחות מזה עולה הון רב -
@מכלולאי אמר במשתמש ב"המכלול"?:
@a0533057932
האם אתה מכיר אתר מקביל עם 850000 כניסות וטרה בייט מידע, ושההוצאות התפעוליות נמוכות יותר?
אני לא, אבל אמר לי מכר שאלה הסכומים בשוק.
תנסה לברר אצל חברה בתחום, תופתע מאד.ומיד @a0533057932 שאל במשתמש ב"המכלול"?:
@מכלולאי טרה?
כל ויקפדיה זה 6.8 גיגה
איך הגעת לטרה?מה ש @a0533057932 לא הבין, לא מדברים על טרה בייט מידע בדיסקים (אם על זה מדובר, זה צחוק אחד גדול - יש לי למכור לכם דיסק של טרה בייט, עולה 200 שקל. מעוניינים?)
אלא על טרה בייט תעבורה כלומר מהירות של תעבורה המאפשרת העברה של טרה בייט (או ביט) בשניה.
לצורך פעילות רציפה של האתר מול המון משתמשים, צריך תעבורה גדולה.@מכלולאי מה התכוונת 850000 כניסות? ביום? בשעה? בשניה? בשנה?..
ומאיפה הנתונים?אגב לא נראה לי שאתה רוצה להשוות את המכלול לויקימדיה.. אחרי הכל, זה שני סדרי גודל לחלוטין. וזה ארגון עולמי לחלוטין.
למה שהמכלול לא יסדר לעצמו הכנסות? פרסומות והסביבה. (לי יש חוסם.. אני מסודר ) -
זה בחודש
בדיוק [link text](https://www.prog.co.il/threads/חייבים-להירתם-להוציא-יקר-מזולל.617027/ כאן) צירף מישהו פרטים על הכניסות באוקטובר האחרון.
המכלול מנוע מהצבת פרסומות אשר יפגעו בתדמיתו האנציקלופדית האובייקטיבית -
@chv
יפה.
לשאלתך, 850000 בחודש האחרון, לפי גוגל אנליטיקס (לצערי זה ניכר היטב במהירות האתר ובתקלותיו).
האפשרות לפרסומת באנציקלופדיה חופשית היא בעייתית מאד. ונכון שיש תחושת החמצה שמפספסים כזו כמות אדירה של תעבורה, אבל אין מה לעשות. -
דרשה מאת הגה"צ ר' אלימלך בידרמן שנאמרה בכנס מכון 'חכמת התורה'
הברכה הכי גדולה שרק שייךסיקור באתר jdn על המכלול
'יתגדל ויתקדש': "חצי מיליון נכנסים למכלול ואומרים קדיש" -
יש כאן עוד נקודה:
המכלול נותן שירות אדיר למנויי נטפרי.
עד לפני שנתיים וחצי, ויקיפדיה היתה פתוחה עם סינון רובוטי.
חוץ מהמכשולות האדירים שעדיין היו בויקיפדיה, הרובוט ה'טיפש' מאקסס מילים באופן גורף, לעיתים קטע שלם בגלל מילה אחת או שתיים (שגם הם לפעמים לא באמת בעייתים) ולפעמים אפילו את הערך כולו.
בגלל הסינון הידני של מתנדבי המכלול, נטפרי פתחו את המכלול בלי הסינון הרובוטי. כך שבזכות המכלול משתמשי נטפרי מקבלים מידע לא רק כשר, אלא גם ואיכותי ומלא הרבה יותר.
בכל חמש שנות קיומו ובשנתיים וחצי האחרונות שהמכלול מהוה חלק בלתי נפרד ממערך הסינון, המכלול לא ביקש מעולם תרומות, וחי בזכות מסירות נפשו של המייסד הרב קמינר. כעת כשהוא קרס תחת העול, תרומה למכלול היא מינימום של הכרת הטוב ונשיאה בעול.
בור ששתו ממנו מיים כל כך הרבה זמן, אפשר גם לבקש השתתפות במילויו. -
גילוי נאות: לא תרמתי למכלול.
אבל, אני מאוד מעריך את עבודת הקודש.
לא מבין איך החברה כאן אדישים למען המכלול.דווקא אלו שכאן בפורום עומדים עם סכין בין השיניים בכל פעם שמישהו מתקיף את נטפרי ויודעים להשיב מנה אחת אפיים?
ועוד שטענות הסרק יבואו מאותם אנשים???
אתמהה!!אף אחד לא חייב אותך לתרום, אבל מדוע להעלות השערות וספקולציות על מנת להרפות ידי מי שכן כבר חושב שזו מטרה ראויה?
מדוע פורום נטפרי צריך להיות הבמה לזה?
האם הזכויות של אנשים מסויימים באים על חשבון זכויות של מישהו אחר??אין ספק שהמכלול הוא פרוייקט גרנדיוזי אדיר שעוסק גם הוא בהצלה של הדור (נכון! לא ברמה של נטפרי, אז מה?) מדוע לקשקש?? ועוד מחוסר ידיעה?
-
מסכים עם הרוב, השתמשתי במכלול בהרבה מקרים שרציתי לבדוק דברים - באמת עבודת קודש. ונתקלתי הרבה פעמים שהוא מורחב יותר מויקיפדיה בנושאי יהדות.
וגילוי נאות: אני תרמתי. מה זה כבר 20 ש"ח לחודש בהוראת קבע? שווה כל שקל. -
יש למישהו קישור להורדת המכלול
-
@בת-חן-מזוז המכלול הוא אתר ולא תוכנה.
ייתכן שבהמשך תהיה אפשרות להוריד קובץ ZIM לשימוש בלתי מקוון. -
@בת-חן-מזוז אמר במשתמש ב"המכלול"?:
יש למישהו קישור להורדת המכלול
הבנתי שבחודשים הקרובים הם מקווים שזה יעבוד.