הגדרות סינון - תגיות לא מסודרות
-
כהיום מצב התגיות בהגדרות סינון ממש אינו מסודר. זה הולך לפי א-ב וזה אומר שבכדי לעשות הפרופיל סינון צריך לעבור על כל הרשימה ולבדוק אחד אחד וזה מאד מקשה על ההגדרה.
אמת היא שלרוב המשתמשים זה לא מפריע הרבה כיון שאו שאין להם אפילו הגדרות או שמגדירים פעם אחד ונגמר הסיפור. אבל למנהלי משרדות\מתנדבי ארגונים שעוזרים לאנשים לסדר סינון\מנהלי קהילות זה כן מאד מקשה. ולכן אני מביא את הרעיון הזה שיכול לשפר מאד את חויית מהשתמש.
הרעיון הוא די פשוט: במקום לזרוק את כל התגיות לקופסה קטנה ואז להפריד את כל התגיות הנבחרו לחלק אחר, תעשו רשימה מסודרת מחולק לקטיגוריות ראשיות ואז לתת אפשרות להגדיר את כולם\חלקם לפתוח\סגור.
ז"א שברשימה יהיה קטיגוריות ראשיות של "אומנות ובידור", "שירותי עסקים וצרכנות", "תקשורת", "אוכל ושתייה", "משפט וממשל" וכדו'
ולדוג ב"משפט וממשל" יהיה את התגיות "אתרים ממשלתיים", "משפט ובתי משפט", "רשויות מקומיות", "צבאי" וכו'... כך יהיה אפשרות לעבור על כל הרשימה בקלות. לסמן X או V ליד כל תגית נפרד או לעשות את כל הקטיגוריה הראשי בקליק אחד.
כמובן שזה לא יכנס במקום המיועד אז בלחיצה על המקום הזה יקפוץ את הרשימה ואז אחרי שמירה זה יביא את זה כסיכום שיש היום.
אשמח לשמוע רעיונות אודות הדרך הכי טוב לבצע את זה וכן את דעת המשתמשים ומנהלים ובמיוחד מנהלי קהילות וכדו'.
-
@dovidstroh
רעיון יפה שקיים גם בחברות אחרות
באופן כללי כל הדף של ההגדרות יכול לעבור טיפול UX/UI שורשי -
רעיון מעולה!
מלבד זאת יש את הבעיה שלא תמיד יודעים על כל דבר תחת איזו קטגוריה הוא וכאשר נכתב ש'האתר סגור ע"פ הגדרות האישיות שלך', זה מתסכל ויוצא שפותחים הכל (לפחות אצלי זה ככה). -
@dovidstroh בהצעתך הצעתי 2 דברים וכל אחד לחוד יקל על המשתמש
- רשימה לפי קטגוריות ראשיות
- אפשות סימון V ולא כמו שזה עכשיו שבוחרים תגית והרשימה נסגרת.
-
@לולוש אמר בהגדרות סינון - תגיות לא מסודרות:
רעיון מעולה!
מלבד זאת יש את הבעיה שלא תמיד יודעים על כל דבר תחת איזו קטגוריה הוא וכאשר נכתב ש'האתר סגור ע"פ הגדרות האישיות שלך', זה מתסכל ויוצא שפותחים הכל (לפחות אצלי זה ככה).זה כבר ענין אחר שעלה בעבר שבדף חסימה כדאי שיהיה כתוב באיזה קטגוריות האתר נמצא
-
@אינו-יודע-לשאול אם זה נחסם בגלל תגית אז כן כתוב בגלל איזה תגית.
-
@dovidstroh זה רק במקרה שיש רשימת תגיות חסומות אז כתוב בגלל איזה תגית נחסם אבל במקרה של מי שיש לו רשימה לבנה (מתוך רשימת האתרים המאושרים בנטפרי) ושאר האתרים חסומים לא כתוב איזה תגית הוא צריך לפתוח כדי לפתוח את האתר.
מה שאתה מביא זה רק הוכחה שזה פיתוח קיים שאפשר לעדכן אותו (לכאורה) די בקלות להכיל גם את זה.
למיטב זכרוני זה כבר עלה כמה פעמים בעבר @administrators מה הסיכוי שזה קורה. -
@chocolate לדעתי זה הדבר שהכי צריך שיפור. אני לא באמת רואה עוד דברים שם שצריכים שיפור. למה אתה מתכוון?
-
@dovidstroh אמר בהגדרות סינון - תגיות לא מסודרות:
@chocolate לדעתי זה הדבר שהכי צריך שיפור. אני לא באמת רואה עוד דברים שם שצריכים שיפור. למה אתה מתכוון?
באם תראה איך זה בחברות אחרות תבין שפה זה ממש מסובך ולא ידידותי.
-
@chocolate אולי בחברות אחרות אין את כל האפשרויות שיש בנטפרי.
כשיש המון אופציות אז הרבה יותר קשה לעשות UX ובכל זאת אני ממש לא רואה מה צריך שיפור.
אם יש לך משהו ספיציפי או רעין למה שלא תפרט במקום להגיד "אם תראה..."?
-
פוסט זה נמחק!