איך נטפרי עובדת?
-
ואגב, חייבים ממש ממש לציין את העובדה שכל התהליך הזה (ויותר) מתנהל מאחרי הקלעים במהירות כ"כ עצומה (אני לא מתכוון לבדיקת תמונות, אלא לתהליך של הבקשות מנטפרי והזמן שלוקח לבדוק האם התמונה במאגר או לא)
פשוט לא יאומן שזה מתבצע בלייב. -
@clickone מ@magicode הבנתי שבסופו של דבר כל בקשה מטופלת דרך השרת של נטפרי ישירות אליך, כשהשרת של נטפרי מקבל את המידע מהספק..
@5566NEWbrs קראתי מהתחלה ולכן הגבתי, לא כ"כ הבנתי את שכתבת עכשיו. -
@למדן-וידען
שרת של נטפרי הוא מתכוין שרת של הספק שמחובר לסינון של נטפרי. כלומר אחד מתוך המחשבים שלהם שיועד לתמוך במשתמשי נטפרי.
@clickone נעצור ונסתפק בזה? נמשיך להתווכח מי מייצר את הטשטוש?
העיקר זה איך נבדקת התמונה, מה אופי הקשר בין הספק לנטפרי. כלומר איזה פרוטוקול\API\אחר משמש אותם. -
@למדן-וידען לא שיניתי מהקוסם.
רק הסברתי את התהליך עוד.נטפרי מחזירה לספק תמונה מטושטשת.
זה מה ש@magicode לא כתב. (אולי היה לו ברור שתבין את זה)
-
@5566NEWbrs האמת שאני עניתי על השאלה של השואל המקורי.
עכשיו אני קורא שוב ומבין שאתה מתעניין מה קורה בדרך. איך זה נבדק. (לא לזה התכוון המקורי. זו שאלה נוספת שלך [וזה בסדר :)])למיטב זכרוני אתה גם מתכנת, (או מבין בתיכנות).
אז נסה לחשוב בערך איך זה עובד, או איך היית מממש אם היו מבקשים ממך לכתוב משהו דומה. (הייתי הולך על משהו כמו איכסון בDB ושליפה בממשק של הבודקות. משהו בסיגנון) -
@5566NEWbrs ועוד משהו.
הקשר בין הספק לנטפרי לא קשור לבדיקת תמונה.
הבדיקת תמונה זה בין נטפרי לנטפרי (נקרא לזה כך)
והקשר בין הספק לנטפרי הוא כמו שהסביר @magicode -
@clickone
וואו. זה מענין. כלומר לספק יש את כל הדטה של נטפרי?
הבודקות מחוברות ישירות לספק?
(הכל לפי הפרשנות שלי לדבריו ששרת של נטפרי הכוונה למחשב שאמור לתמוך במשתמשי נטפרי). -
@5566NEWbrs לא.
אבל כמובן שהוא מחובר לשרת המרכזי של נטפרי שמספק לשרת הסינון (שנמצא בספק) שגם הוא של נטפרי נתונים לפי דרישה. (להבנתי בכל מקרה. לא יודע מה קורה באמת. רק מנסה לחשוב מה הייתי עושה אם הייתי זוכה לכתוב כזו מערכת במקום @magicode )
הבודקות לא צריכות להיות מחוברות לספק. אנחנו נמצאים בכפר גלובלי קטן.
אני מניח שיש להם דרך לבדוק (הרי הן לא בארץ) -
מן הסתם יש להם אתר כלשהו שהרימו להם וכל מה שהן מסמנות שם נשמר בשרת נטפרי.
הכי פשוט. -
קראתי כאן את התגובות והבנתי יותר
עדיין מה שלא הבנתי זה מה זה נטפרי? זה שרת? או שזה גם ראוטר?
כלומר, כשאני מופנה מהספק לנטפרי אז אני יודע שהספק זה בעצם ראוטר,
אז האם בשלב הזה אני מקבל כתובת IP מהספק? ואז מופנה לנטפרי, או שאני לא מקבל כתובת IP ומופנה לנטפרי בלי כתובת IP?
אם אני מופנה עם כתובת IP, למה בדיוק אני מופנה? לנטפרי. מה זה נטפרי? שרת או ראוטר? אם זה שרת אני מבין שנטפרי היא כמו אתר פרוקסי שעומד באמצע שמקבל את כתובת ה IP שלי ואת הבקשה של האתר, ומחזיר תשובה לאותה כתובת ה IP שהגיעה מהספק.
ואם אני לא מקבל כתובת IP מהספק בשלב זה, אלא אני מופנה ישירות לנטפרי, אז נטפרי זה ראוטר?
זה ראוטר מיוחד שבו אני מקבל כתובת IP וגם את האתר שביקשתי אחרי הסינון?ועוד שאלה מה זה הספק בעצם?
מאיפה הוא מקבל את האינטרנט שלו?
הספק הרי זה ראוטר אני יודע, אז הוא מקבל את האינטרנט מהכבל תת ימי של בזק, ולכבל הזה מחוברים כל הראטורים של כל הספקים? -
@משתמש-נטפרי
ספק אינטרנט זה לא רק ראוטר למרות שהוא מחלק כתובת IP
ההנחות והמונחים לא בדיוק נכונים כך שקשה לענות עליהם יש לך כאן הסבר בקצרה מה זה ספק אינטנט,