נטסטיק
-
@memgd רק בעל החשבון יכול להפעיל הקלטה
כך זה היה בבדיקה האחרונה שעשיתי -
-
@a0533057932 אמר בנטסטיק:
@memgd רק בעל החשבון יכול להפעיל הקלטה
כך זה היה בבדיקה האחרונה שעשיתיאז זה השתנה לאחרונה?
אני ניסיתי לפני כמה חודשים בחנות אינטרנט, ואין לי כמובן את פרטי החשבון של החנות, אבל כן יש לי חשבון משלי, ויכולתי לראות את כל הגלישה של כל המשתמשים באותו חנות.
אנסה כעת במחשב שלי, עם דפדפן אחר וחשבון אחר (אין מחשבים אחרים בקו שלי). -
@memgd פעילות בהיסטוריה...
אבל מה הקשר למחשב אחר. -
@magicode
כבודו יכול לעשות סדר....
כי הרבה משתמשים בנטסטיק מחובר לחשמל וקולטים אותו מהמחשב. מה אחרים יכולים לעשות עם זה... -
-
@מעלה-ומוריד אמר בנטסטיק:
מה אחרים יכולים לעשות עם זה...
כאמור, אם יש סיסמה, ללא ספק - כלום
אכן. תיתן את סיסמת ההתחברות רק למי שאתה סומך עליו או למי שלא אכפת לך להראות לו את כל פעילות האינטרנט שלך.
בחנות אינטרנט, בדר"כ, כל אחד יושב עם מסך גלוי לכולם, אז זה פחות בעיה (עדיין יש אתרים שמעבירים פרמטרים רגישים כמו שם משתמש וסיסמא דרך GET ולא POST, ואז זה גלוי בהקלטה, אבל מדובר באתרים יחידים).
הבעיה בהקלטת הקו היא יותר במשרדים ובחללי עבודה משותפים עם חדרונים, שאז אתה מצפה ליותר פרטיות. -
@מעלה-ומוריד הבעיה של הסיסמא היא שהיא ברירת מחדל
-
לא הבנתי משהו.
אני מחבר את הסטיק לחשמל בבית עם כרטיס סים של הספק ויש סינון של נטפרי.
נגיד מישהו יכול לגלוש על הויפי שלי כי הסיסמא ברירת מחדל.
הוא צריך להבין בנטפרי כדי לעשות הקלטת תעבורה, או הקלטת תעבורה קשורה לאו דוקא לנטפרי.
זאת אומרת חילוני שלא מבין בנטפרי יכול לבדוק את כל הרשת שלי? או צריך חשבון בנטפרי? -
@מעלה-ומוריד הבעיה של הסיסמא היא שהיא ברירת מחדל
בחברות הנורמליות כל סטיק מגיע בברירת מחדל עם סיסמה שהיא רק שלו כך שאין דרך לנחש אותה גם אם השארת את הברירת מחדל. בסינים הפשוטים יש גם סיסמאות 1234567890 וכדו' שזה באמת בעיה
-
@אלי-tza כן. בדר"כ זה הסיסמא.
אבל עדיין לא הבנתי מה הגולש עליי יכול לעשות ולדעת. -
@magicode תוכל בבקשה לעשות לנו סדר.
לא כ"כ מבינים בנושא הזה. -
-
@אלי-tza כן. העניין שזה איזור חילוני. ולא יודע כמה חילוני יהנה מסינון....
-
-
לגבי מה ששאלו פה לפני כן על הקלטת תעבורה
בעל החשבון שהחיבור משוייך אליו יכול לחסום את מי שגולש על החשבון שלו
(גם אם הוא נכנס מחשבון אחר)
לבצע הקלטת תעבורה
(נראה לי בחלק מחנויות המחשבים זזה חסום מסיבות של פרטיות) -
@נ-חיים צודק. אני שם לב כעת שיש אפשרות בהגדרות להשבית הקלטות אינטרנט. מעניין אם זה עובד לפי חשבון המקליט או לפי חשבון בעל הקו (הגיוני שזה יעבוד לפי חשבון בעל הקו...).
-
@memgd זה לפי בעל הקו (חשבון כל אחד יכול לפתוח ברגע)
אגב כל הגדרות הסינון הם מגדירות מה יהיה בחיבורי האינטרנט ששיכים לחשבון
כולל "אל תתריע על שיבוש קבצים" ועוד -
ואם חוסמים את הקלטת תעבורה אז מי שלא בעל הקו לא יוכל לעשות הקלטה גם אם יפתח משתמש?
-
נכון
אם הוא גולש על חיבור ששייך לחשבון שמוגדר בו השבת הקלטת תעבורה הוא לא יוכל לפתוח חשבון חדש ולבצע הקלטה