האם יש סינון למאק???
-
השאלה מתחלקת לשנים: א. האם יש צורה להתקין וייפרי על מאק
ב. האם יש דרך לגלוש בנטפרי עם מאק -
@פלורידה א. אין וויפרי של נטפרי למאק (עדיין).
ב. לאחר התקנת תעודת אבטחה של נטפרי במחשב מאק ניתן לגלוש על רשת של נטפרי (נראה לי שזום לא עובד, אבל חוץ מזה לא ידוע לי על הגבלות יוצאות דופן). -
@פלורידה
אני משתמש ב M1 החדש - זה עובד מצוין למעט החיסרון של ה WIFREE שלא תומך . -
@בני-גת אמר בהאם יש סינון למאק???:
@פלורידה
אני משתמש ב M1 החדש - זה עובד מצוין למעט החיסרון של ה WIFREE שלא תומך .אין מגבלה על חנות האפלקציות?
-
@פלורידה
א' לא, כמו שכבר כתבוב' בהחלט. הכל עובד מעולה (אני יפרט מה אני לפחות ניסתי בשימוש קלאסי:) דפדפנים וגלישה מסוננת טסה אני עם המקבוק אייר M1.
זום עובד מעולה.
לא ניתן להתקין אפליקציות מאפ-סטור וזה יכול אולי להציק קצת (מקווה מאוד שיפתחו אפשרות כזו) אבל אני יכול לציין אפליקציות שהתקנתי שלא מרשת נטפרי שעובדות כגון - מוביט moovit, כאל, מאוחדת (לא בדקתי ביקור דיגיטלי עריכה ביקור דיגיטלי עובד אבל לא שמעתי את הרופא ), ישראכרט..
כל החנות app-store לא עובדת כלל.עריכה עיינו להלן דרך להתקין מהחנות גם דרך נטפרי
תהליך ההגדרה של התעודת אבטחה מאוד פשוט.
לא יודע לפרט משהו יותר מזה.
-
לידיעתכם, בד"כ אפשר להתקין אפליקציות חינמיות מהחנות על ידי שורת הפקודה באמצעות תוכנה זו. הנ"ל עובד לרוב בנטפרי.
-
@yzahn אמר בהאם יש סינון למאק???:
לידיעתכם, בד"כ אפשר להתקין אפליקציות חינמיות מהחנות על ידי שורת הפקודה באמצעות תוכנה זו. הנ"ל עובד לרוב בנטפרי.
לא הכרתי! מדהים
אני יכתוב קצת הדרכה למי שלא מבין אנגלית
מתקינים את הכלי באמצעות brew (למי שאין עדיין brew בטרמינל - שיתקין מכאן כמו בהדרכה) :brew install mas
ואז כדי להתקין אפליקציה באמצעות זה צריך להשיג את ה-ID שלה (מספר מזהה יחודי בחנות אפ-סטור)
בעיקרון צריך לעשות את זה פשוט באמצעות חיפוש עםmas
ככה -mas search moovit
הבעיה שזה נראה שזה לא עובד בנטפרי לכן נשיג את ה-ID בדרך אחרת, פשוט נחפש את האפליקציה בגוגל, לדוגמא מוביט נכתוב - moovit ios וכד'ו, תמיד תהיה תוצאה של אתר התצוגה המקדימה של האפ-סטור, לדוגמא במוביט זה הקישור
https://apps.apple.com/us/app/moovit-all-transit-options/id498477945
כמו שאפשר לראות, בסוף הקישור יש ID - פשוט מעתיקים את כל המספרים, ובטרמינל מריצים -mas purchase 498477945
ייתכן שהוא יעלה הודעה אם להתקין 'גרסה ישנה יותר' זה להשערתי פשוט התאמה של הגרסה של האפליקציה למאק. תאשרו..
בום 🥳 מוביט מותקן
כל הנ"ל בנוגע לאפליקציות IOS עובד רק במחשבים עם המעבדים החדשים M1
נ.ב. אם כבר רשום על חשבון האפל ID שלכם האפליקציה (כלומר כבר לחצתם פעם get עליה בחנות) תתקינו אותה באמצעות install ולא purchase:
mas install 498477945
שימו לב כמובן לא כל האפליקציות פתוחות עדיין - אם מופיעה הודעת חסימה (של נטפרי זה כידוע 418 ) תשלחו פנייה עם הקלטה או פשוט הכתובת של הקבצים שאתם רואים שנחסמים - אם אתם יודעים איך לראות.
תודה רבה @yzahn
-
פוסט זה נמחק! -
@chv מדריך נפלא.
אלא שלדעתי כדאי מאוד לתרגם אותו לאנגלית כאן, ובשלב הבא נעביר אותו לויקי.
הרוב המוחץ של משתמשי MAC הם דוברי אנגלית. -
-
@yzahn האם ניתן על ידי דרך דומה גם להתקין באייפון?
-
@מאןדהו לכאורה לא. אני לא מכיר מספיק את המכשיר.
-
@yzahn
אבל כאן כתבת.
@yzahn אמר בפתיחת חנות App Store של Apple:@liy אין אפשרות.
הבעיה היא שאם רוצים לקיים סינון כלשהו, חייבים לשנות את התעודה, ואפל עושים אימות של התעודה ואם היא לא של אפל האפליקציה של החנות לא עובדת. -
-
@chv אני צריץ בטרמינל ומקבל:
Error: Not signed in
-
@chv ניתן לעדכן תוכנות למשל כמו pages?
-
@chv @yzahn אני מנסה להתקין אפליקציה:
הרצתי:mas purchase 904862947
הוא כתב:
השרת נתקל בשגיאה 418
שלחתי לנטפרי וקבלתי תשובה ״טופל. בהצלחה!״
הרצתי שוב וקבלתי שגיאה:
Error: Download failed: לא ניתן היה להתחיל בהתקנה.
https://apps.apple.com/us/app/time-clock-track-attendance/id904862947
קישור לעמוד האפליקציה -
@liy כתבנו למעלה כבר שבאפליקציות שמיועדות עבור iOS על פי רוב קובץ ה-IPA לא מאושר בנטפרי כי "סוג הקובץ לא נתמך בסינון אוטומטי". לכאורה פנייה + הקלטה אמור לעזור. בהצלחה.
-
@yosefzohar אמר בהאם יש סינון למאק???:
@chv ניתן לעדכן תוכנות למשל כמו pages?
לא אמור להיות הבדל בין התקנה לעדכון.
עדכון עושים ככה (ב-mas
)mas outdated
מביא רשימה של אפליקציות שזמין להן עדכון
ואזmas upgrade
מעדכן את כולם (אפשר לעדכן רק אפליקציה ספציפית, להוסיף את ה-ID שלה לפקודת העדכון)
בשלב הזה יופיע שגיאה נטפרית, ואז פשוט צריך להקליט ולשלוח.
-
@yzahn אמר בהאם יש סינון למאק???:
@liy כתבנו למעלה כבר שבאפליקציות שמיועדות עבור iOS על פי רוב קובץ ה-IPA לא מאושר בנטפרי כי "סוג הקובץ לא נתמך בסינון אוטומטי". לכאורה פנייה + הקלטה אמור לעזור. בהצלחה.
שלחתי פניה והקלטה.
אמרו לי שהכל פתוח ואין חסימות בהקלטה.
כתבו לי לשאול בפורום...