בקשה / הצעה
-
@dLive
הקשר לנטפרי שהחברים בו הם כמוני וכמוך שרוצים את ההכי טוב
לעומת פרוג שמאכלס את כוווווווולם.
ולכן אני מציע שהפורום כאן יהיה פתוח רק לברי נטפרי -
@יהודי-פשוט זה הרעיון, הפורום שאתה מדבר עליו לא קשור לנטפרי בכלל.
פשוט החלטת להגביל אותו רק למסוננים ע"י נטפרי משום שאתה "סומך עליהם" שמדובר באנשים רציניים ויראי שמיים - ומקצועיים.
רק 2 הערות יש לי:- זה לא קשור לנטפרי, נטפרי זה סינון לאינטרנט.
- המחשבה שמי שבנטפרי הוא בהכרח אדם חיובי/מקצועי לא נכונה, לצערינו. זו לא דרך נכונה שתתן את התוצאה שאתה מקווה לה.
-
@dLive אמר בבקשה / הצעה:
1. זה לא קשור לנטפרי, נטפרי זה סינון לאינטרנט.- אתה צודק לגמרי, אבל למה לא לנצל את הענין לבמה ראויה ומועילה, חוצמזה נכון שזה סינון , אבל זה מעל הכל נותן אפשרות לאנשים להסתדר עם אינטרנט נקי, ואם יהיה אפשרות כזאת בנטפרי, לא יצטרכו ללכת למקומות אחרים.
> 2. המחשבה שמי שבנטפרי הוא בהכרח אדם חיובי/מקצועי לא נכונה, לצערינו. זו לא דרך נכונה שתתן את התוצאה שאתה מקווה לה.
- גם עם זה אני מסכים איתך, אבל אני מאוד נזהר מלקרוא לילד בשמו, ולכן לא כתבתי מפורש את הבעיה [הקשורה לכלל האכלוסיה שיש בפרוג, רמז: אוכלסיות שהאייפון וסמארטפונים חופשי אצלם] מי שנמצא שם יודע על מה אני מדבר, ולענ"ד הללו לא יהיו כאן.
-
@יהודי-פשוט יש לי לומר לך 2 דברים
- אם אתה צריך משהו מה אתה מתחיל עם הצעות וכו' דבר דבריך שאל משאלך ותקבל עזרה בכל ענין רצית משהו בקש, מקסימום באמצע השירשור איזה מישהו ישאל אותך מה זה קשור לנטפרי ולא תתיחס, אולי תשים לו מוניטין שירגע. וזהו (כך אני בכל אופן סובר כבר מלא פעמים ביקשתי כאן עזרה בתחומים אחרים ועזרו לי בעין יפה)
- אני לא יודע למה אבל נדמה לי שאתה נהנה מהפורום של נטפרי בעיקר כי הוא פורום מאוד נוח וברור הרבה יותר נוח מפרוג ונתיב ולכן ... כי פרוג אם הוא פתוח בנטפרי אז אתה יכול לסמוך עם עניים עצומות שזה נקי אנחנו לבד יודעים שפורומים מועילים יותר חסמו בגלל סיבות נקיות וכדו' אז אם זה עדיין פתוח אז דע שזה נקי ואם אתה באמת יותר אוהב תנוחות של הפורום המהודר כאן אז דבר ברור
בהצלחה רבה
-
@מיציבושי
אוהב את הדוגרי שלך (דוגרי אתה יודע מה זה? )
אני רואה שלא הובנתי נכון, אז יחזור
אני לא חושב שפרוג לא נקי, אני רק חושב שיש משהו בעייתי בסגנון שמגיע מאוכלסיות שאין סיכוי שאי פעם יעברו לנטפרי. -
@יהודי-פשוט אמר בבקשה / הצעה:
- גם עם זה אני מסכים איתך, אבל אני מאוד נזהר מלקרוא לילד בשמו, ולכן לא כתבתי מפורש את הבעיה [הקשורה לכלל האכלוסיה שיש בפרוג, רמז: אוכלסיות שהאייפון וסמארטפונים חופשי אצלם] מי שנמצא שם יודע על מה אני מדבר, ולענ"ד הללו לא יהיו כאן.
אני אנסה להתנסח בעדינות ולהישאר נייטראלי, כדי שלא יהיו כאלו שיראו בזה פגיעה.
בעבר הייתה תקלה למשך כמה ימים (בנטפרי) בהצגת התמונות בפרוג, והיה בלבול שגרם לחשוב שבעצם התחילו לסנן את התמונות באתר. לפתע פתאום נפתחו אשכולות נזעמים מצד כמויות של אנשים (בעיקר נשים) שהתעצבנו על זה, שחטפו להם את המצודה האחרונה של השפיות שעוד אפשר להעלות... טוב, לא משנה.
הרעיון הוא, שכל אותם אנשים, שאתה לא אוהב את הדעות שלהם בנושאים מסויימים (ואני לגמרי מבין אותך) התלוננו שהם לא רואים תמונות.
הווי אומר שהם מחוברים לנטפרי! כל אותם אנשים בעלי דעות שונות משלך שכינית "בעלי אייפונים וסמארטפונים" מחוברים לנטפרי! כך שהם כן יהיו בפורום התיאורטי המדובר.
(כמובן, אם הוא יהיה מספיק גדול ובעל תוכן בשביל להעסיק אותם, אבל גישה תהיה להם בכל אופן. אגב, הסיבה שאתה לא כ"כ רואה אותם כאן בפורום היא דווקא בגלל שאין פה שום דבר אחר חוץ מנטפרי.)נקודה שניה היא, שלא רק אני מסכים אתך לגבי אשכולות בנושאים לא מתאימים/תמונות בעייתיות/קישורים לסרטים וכו' שיש בפרוג, אלא גם הנהלת פרוג מסכימה אתך!
הם רצו פורום מקצועי חרדי, והם לא אשמים שזה נהיה מרכז פטפטת והחלפת סרטים ומשחקים. הם נגד זה, אבל אין להם אפשרות לעבור על כל הפוסטים והאשכולות שנפתחים שם מדי יום ביומו.
בשביל זה הם מבקשים מהציבור לדווח להם על אשכולות בעייתיים. אבל הציבור לא תמיד משתף פעולה, חוץ מהעובדה שהמנהלים לא מחוברים שם כל הזמן, הם לא משועממים, וכשהם פוגשים את הדיווח זה יכול להיות יומיים אחרי שהאשכול נפתח, והוא כבר הספיק לצבור 17 דפים (טוב, זה יכול לקרות שם בלילה אחד).בכל אופן, מה שאני רוצה להגיד הוא - שהדרך ליצור פורום בעל תוכן איכותי היא לא באמצעות הגבלת הרישום, אלא באמצעות סינון החומר ואכיפת הכללים.
לכן אני חוזר למה שאמרתי קודם.
זה לא קשור לנטפרי, כי אין שום עניין בהגבלת משתמשים. לא זה מה שיעזור לשמור על הפורום. (וגם לא חסר לצוות נטפרי עוד משהו על הראש.)
מקווה שאתה מבין אותי. -
@dLive אמר בבקשה / הצעה:
אני אנסה להתנסח בעדינות ולהישאר נייטראלי, כדי שלא יהיו כאלו שיראו בזה פגיעה.
בעבר הייתה תקלה למשך כמה ימים (בנטפרי) בהצגת התמונות בפרוג, והיה בלבול שגרם לחשוב שבעצם התחילו לסנן את התמונות באתר. לפתע פתאום נפתחו אשכולות נזעמים מצד כמויות של אנשים (בעיקר נשים) שהתעצבנו על זה, שחטפו להם את המצודה האחרונה של השפיות שעוד אפשר להעלות... טוב, לא משנה.
הרעיון הוא, שכל אותם אנשים, שאתה לא אוהב את הדעות שלהם בנושאים מסויימים (ואני לגמרי מבין אותך) התלוננו שהם לא רואים תמונות.
הווי אומר שהם מחוברים לנטפרי! כל אותם אנשים בעלי דעות שונות משלך שכינית "בעלי אייפונים וסמארטפונים" מחוברים לנטפרי! כך שהם כן יהיו בפורום התיאורטי המדובר.
(כמובן, אם הוא יהיה מספיק גדול ובעל תוכן בשביל להעסיק אותם, אבל גישה תהיה להם בכל אופן. אגב, הסיבה שאתה לא כ"כ רואה אותם כאן בפורום היא דווקא בגלל שאין פה שום דבר אחר חוץ מנטפרי.)נקודה שניה היא, שלא רק אני מסכים אתך לגבי אשכולות בנושאים לא מתאימים/תמונות בעייתיות/קישורים לסרטים וכו' שיש בפרוג, אלא גם הנהלת פרוג מסכימה אתך!
הם רצו פורום מקצועי חרדי, והם לא אשמים שזה נהיה מרכז פטפטת והחלפת סרטים ומשחקים. הם נגד זה, אבל אין להם אפשרות לעבור על כל הפוסטים והאשכולות שנפתחים שם מדי יום ביומו.
בשביל זה הם מבקשים מהציבור לדווח להם על אשכולות בעייתיים. אבל הציבור לא תמיד משתף פעולה, חוץ מהעובדה שהמנהלים לא מחוברים שם כל הזמן, הם לא משועממים, וכשהם פוגשים את הדיווח זה יכול היות יומיים אחרי שהאשכול נפתח, והוא כבר הספיק לצבור 17 דפים (טוב, זה יכול לקרות שם בלילה אחד).בכל אופן, מה שאני רוצה להגיד הוא - שהדרך ליצור פרום בעל תוכן איכותי היא לא באמצעות הגבלת הרישום, אלא באמצעות סינון החומר ואכיפת הכללים.
לכן אני חוזר למה שאמרתי קודם.
זה לא קשור לנטפרי, כי אין שום עניין בהגבלת משתמשים. לא זה מה שיעזור לשמור על הפורום. (וגם לא חסר לצוות נטפרי עוד משהו על הראש.)
מקווה שאתה מבין אותי.תודה רבה אני מתחיל להבין.
-
@יהודי-פשוט
אולי באמת תפשיל שרוולים ותפתח פורום כזה.כבר יש לך 2 סעיפים ראשונים לתקנון של הפורום שתפתח:
- רק מי שמחובר לנטפרי יקבל גישה לפורום.
- הפורום נועד לפורקן [סליחה אם זה צורם למישהו] מכיון שעדיף שיבלו כאן מאשר להסתובב במקומות אחרים אפילו הנקראים חרדים. ועל זה כבר אמרו - "אם אין לך מה לעשות - תעשה את זה כאן". (מקור: http://forum.netfree.link/post/11589)
-
@ליכט בשביל זה יש מקום שנקרא איי-וועלט, או "אידישע וועלט פארומ'ס". פשוט צריך ללמוד אידיש...
שם גם מקפידים לא לפגוע אחד בשני, לפחות מה שראיתי עד עכשיו הפורום הזה הוא בדיוק מה שמחפשים.
אין בו שום בעיה חוץ מבזבוז זמן... -
@ליכט אמר בבקשה / הצעה:
@יהודי-פשוט
אולי באמת תפשיל שרוולים ותפתח פורום כזה.כבר יש לך 2 סעיפים ראשונים לתקנון של הפורום שתפתח:
- הפורום נועד לפורקן [סליחה אם זה צורם למישהו] מכיון שעדיף שיבלו כאן מאשר להסתובב במקומות אחרים אפילו הנקראים חרדים. ועל זה כבר אמרו - "אם אין לך מה לעשות - תעשה את זה כאן". (מקור: http://forum.netfree.link/post/11589)
- גם אם אתה מרגיש חשוב וותיק, השתדל לכבד יפה כל אחד.
- בהצטרפותך, כך בחשבון, שבהתחלה אתה תחגוג לבד, אבל אח"כ יצטרפו עוד אנשים, שיהיו להם דעות שונות משלך.
- השתדל לפרגן לאחרים.
-
@dLive אמר בבקשה / הצעה:
@ליכט בשביל זה יש מקום שנקרא איי-וועלט, או "אידישע וועלט פארומ'ס". פשוט צריך ללמוד אידיש...
כבר הרבה זמן שאני חושב, שאחד הדברים היפים שיש בארה''ב, שיש פורום משובח על רמה, באייוועלט, תמצא גם חדשות בצורה הכי נקיה, וגם קצת פטפטת בצורה מכובדת, והמון עזרה הדדית בכל נושא, מחשבים, כרטיסי טיסה, סמארטפונים, בלעקבערי, מסחר באיביי וכדו' ועוד.
למה אין כאן בעברית פלטפורמה בכזה רמה? -
-
@מרדכי אמר בבקשה / הצעה:
@ליכט אמר בבקשה / הצעה:
איך ניתן לעשות דבר כזה ?
דרך ה ip
-
@מרדכי אמר בבקשה / הצעה:
@ליכט אמר בבקשה / הצעה:
איך ניתן לעשות דבר כזה ?
כמו שבפורום נתיב ועוד עושים זאת
י(יש צורך להזדהות עם שם משתמש וכו') -
-
@ליכט אמר בבקשה / הצעה:
@יהודי-פשוט
סליחה? מישהו יכול להראות לי איפה כתבתי הפורום "נועד" לפורקן, ועוד מציינים לזה מקור כאילו זה כתוב שם,
אח"כ מפרסמים התנצלות כללית ולא טורחים להסיר את השקרים. -
@יהודי-פשוט אני לא מתכוון לעצבן אותך או משהו כזה, אבל כתוב שם אפור על גבי לבן:
@יהודי-פשוט אמר בשאלה על מוניטין:אם זה ישאר כמו הרצינות שלך, זה יהיה סדר מוסר ולא פורום, והוא פשוט יתנוון מחוסר ציבור לענין. חלק מהענין זה הצבע והחיות שיש כאן, אחרת גם הדברים הרציניים לא יזכו לחשיפה הראויה והבאמת ראויה להם.
יש משהו טוב ומועיל שיש אנשים [ואני לא היחיד שכתב על כך] רואים בפורום פורקן [סליחה אם זה צורם למישהו] וכותל גם על דברים שלא עונים על ההגדרה שלך [מה לעשות שהם לא זכו להיות "מומחים", בשביל ההגדרה שלך אפשר לפתוח פורום חדש שיהיו בו אולי עשרה חברים שעונים רק ורק על נטפרי], כמובן לא על חשבון לימוד תורה [וכל אחד ישמור על עצמו]
עדיף שיבלו כאן מאשר להסתובב במקומות אחרים אפילו הנקראים חרדים.
ועל זה כבר אמרו - "אם אין לך מה לעשות - תעשה את זה כאן".
יום טוב.זה לא שאתה לא התקפת אותו... והוא השתמש באמירות שלך (בהקצנה קלה) במה שהוא כתב. אתה טענת (בהדגשה השניה) שצריך לפתוח פורום מיוחד ל-10 האנשים ה"מומחים" שיענו תשובות, והוא טען לך שזה הפורום של התשובות, והפורום השני של הפורקן תפתח לך לבד.
אין ספק שהייתה פה בוטות משני הצדדים (אפי' גם מצידי אולי, וגם אני מתנצל אם פגעתי במישהו), אבל אם הוא התנצל, למה שלא נסגור את הסיפור? -
@dLive אמר בבקשה / הצעה:
זה לא שאתה לא התקפת אותו... והוא השתמש באמירות שלך (בהקצנה קלה) במה שהוא כתב. אתה טענת (בהדגשה השניה) שצריך לפתוח פורום מיוחד ל-10 האנשים ה"מומחים" שיענו תשובות, והוא טען לך שזה הפורום של התשובות, והפורום השני של הפורקן תפתח לך לבד.
אין ספק שהייתה פה בוטות משני הצדדים (אפי' גם מצידי אולי, וגם אני מתנצל אם פגעתי במישהו), אבל אם הוא התנצל, למה שלא נסגור את הסיפור?אני מוחל בלב שלם.
יחד עם זאת מצופה שלפחות את מה שלא אמרתי יתוקן.
ואתה צודק, אני גם צריך להתנצל ואני עושה את עכשיו:
אני מתנצל בפני כל מי שנפגע ממני, זה היה בריתחא דאורייתא*, בעז"ה נשתדל להבא יותר.*'אמר רבי חייא בר אבא אפי' האב ובנו הרב ותלמידו שעוסקין בתורה בשער אחד נעשים אויבים זה את זה ואינם זזים משם עד שנעשים אוהבים זה את זה שנאמר את והב בסופה אל תקרי בסופה אלא בסופה'. תלמוד בבלי מסכת קידושין דף ל עמוד ב.
-
@dLive אמר בבקשה / הצעה:
אין ספק שהייתה פה בוטות משני הצדדים (אפי' גם מצידי אולי, וגם אני מתנצל אם פגעתי במישהו), אבל אם הוא התנצל, למה שלא נסגור את הסיפור?
סליחה שאני חוזר לזה,
אבל מצאתי שאתה כבר מזמן על תקן מגשר כאן בפורום
עי' פה -
@יהודי-פשוט אני בהחלט מרגיש מוחמא, אבל זה תלוי במתדיינים ולא בי. אני רק מנסה לעצור היסחפות, ואז עפ"י רוב הכל מסתדר.