גוגל-דרייב
-
ניסיתי, כי חבר שלך אותי לשם. ללא כל תוצאה ממשית. או שמא לא ידעתי איך בכלל נעזרים עי"ז.
אולי תוכל לפרט שאוכל לדעת בדיוק - אבל בדיוק איך ומה עשוים. -
@רשכבה-ג
דבר ראשון: נרשמת למציאון בתור חבר בנטפרי?
אם לא, תכתוב להם שישלחו לך קישור מותאם לנטפרי, או שיצרפו את כתובת המייל שלך לרשימת מורשי הגישה לקבצים.
(כדי להבין למה, אתה יכול לקרוא את מה שכתוב בקישור ש@ליכט הביא, אבל אתה לא חייב להבין. אתה יכול פשוט לשלוח להם הודעה והם יצרפו אותך לרשימה בתור חבר נטפרי.)
אחרי השלב הזה, או לחילופין אם כבר עשית א"ז, נמשיך. -
@dLive אמר בגוגל-דרייב:
(כדי להבין למה, אתה יכול לקרוא את מה שכתוב בקישור ש@ליכט הביא, אבל אתה לא חייב להבין. אתה יכול פשוט לשלוח להם הודעה והם יצרפו אותך לרשימה בתור חבר נטפרי.)
@רשכבה-ג אני חושב שכן כדאי שתבין, שהרי היום זה במציאון ומחר במשהו אחר, ברגע שתבין את ההגיון ואת הפתרון, כבר לא יהיו לך שאלות.
את ההסברה אני משאיר ל @dLive, הוא זה שכתב את ההסבר כאן בויקי, והוא האלוף בהסברות והדרכות (לא נשכח שבעצם כל הויקי נבנה על על מה שהוא כתב). -
-
@clickone
נכון. -
אולי זה לא יפה מצידי. אבל אני רוצה להבין... ולכן אני מבקש את העזרה שמשהו יאמר לי איזה קטע בקישור אני צריך להבין. או לחלופין שיכתוב לי בבמה זו את אשר אני צריך לעשות בקצרה, עם קישורים מתאימים להורדה וכדו'.
-
@רשכבה"ג יש 2 חלקים.
לגבי מציאון במייל תעשה כמו שכתב @dLive בלי להבין.
לגבי ההבנה, תסתכל בלינק בWIKI שהביאו כאן.
אחרי שתבין, תחזור חזרה לפיתרון של מציאון במייל ותבין גם אותו. -
תוכל להביא שוב את הקישור. כי יש כאן שניים ואינני יודע במה מדובר.
ובכלל באתי להציג כאן את העם שבשדות שאינם מבינים במחשבים, שכל שאלה המופנת, אם רואים שהבנאדם לא שולט, נא ונא בבקשה ובמחילה נא פרטו מעט יותר, ויהיה כך תועלת לכולם... -
@רשכבה-ג
בבקשה.
בנטפרי הקבצים שמאוחסנים בדרייב ומוגדרים כמשותפים - חסומים בנטפרי.
הסיבה שבגללה חסמו קבצים משותפים בדרייב היא שקבצים כאלו יכולים להיות בעלי תוכן בעייתי, הם לא לזמן מוגבל וכל אחד יכול לגשת אליהם (נניח דרך דרך קישור).הדרך להעברת קבצים דרך הדרייב, מכונה אצלנו "שיתוף פרטי", למרות שהיא בעצם לא שיתוף בכלל, כמו שאסביר בהמשך. זה אומר שרק מי שאכניס את כתובת המייל שלו יוכל לגשת לקבצים. (כמובן שמי שדווקא רוצה יכול להשתמש בזה להעביר קבצים בעייתיים, אבל בשביל שזה יקרה אתה צריך להכיר מישהו שמחזיק את הקבצים האלו... בא נגיד שכך לא נחשפים בטעות לתוכן בעייתי.)
בשיתוף פרטי יש שני חלקים:
- נטרול השיתוף של הקובץ, שזה אומר שאף אחד לא יכול לגשת.
- הכנסת כתובות של אנשים ספציפיים שהם מורשי גישה לקבצים (שזה לא ממש "שיתוף").
עכשיו להסבר בנוגע למציאון במייל:
מה שהם עושים עובד עם רשימת תפוצה שבה כל אחד מקבל קישור לדרייב עם כל הקבצים המשותפים. טכנית (כביכול בלי סינון רח"ל), לכל אחד שמקבל את הקישור יש גישה לקבצים, גם אם הוא לא נרשם אליהם (אלא נגיד חבר שלח לו).
כמו שהסברנו מקודם, נטפרי חסמו קבצים משותפים בדרייב. בשביל משתמשי נטפרי יש להם תיקייה שונה,שבה נמצאים בדיוק אותם קבצים, אך הגדרת התיקייה היא כ"לא משותפת", ורק מי ששלח בקשה להצטרף לרשימה בתור חבר נטפרי, הם מכניסים אותו לרשימת מורשי הגישה שיכולים לגשת לתיקייה.
לכן את הקבצים הרגילים אתה לא יכול להוריד, כי נטפרי חסמו א"ז, ואת של נטפרי אתה לא יכול להוריד, כי זה לא משותף ואתה לא ברשימת מורשי הגישה.
מצטער על האריכות, ומקווה שיצא ברור. -
מיוחד וחד!
-
-
-
@יהודי-פשוט אין בעיה לשים את הלינק של הדרייב בפורום, כי אף אחד חוץ ממי שהכנסת את הכתובת שלו לא יוכל לגשת לקובץ. מי שינסה יקבל הודעה של "אינך מורשה" או משהו כזה, עם אפשרות לשלוח לך בקשה שתכניס אותו לרשימת המורשים.
אתה לא חייב להכניס כתובת של מישהו כדי לבטל את השיתוף, אבל אם אתה לא יודע את הכתובת שלו אתה יכול לעשות כמו שכתבתי לפני כן. -
@יהודי-פשוט אמר בגוגל-דרייב:
הרי אני צריך להכניס מייל של מישהו?
נכון. ולכן לא יועיל כלום אם תעלה לפורום, כל מי שהמייל שלו לא קיבל את ההרשאות המתאימות לא יוכל לגשת לקובץ.
(נטרול השיתוף הציבורי זה השלב הראשון, השלב השני זה לתת הרשאות אישיות, עיי' בהסבר של @dLive כאן).@מרדכי ניסה פעם רעיון של מייל משותף, עיי' כאן, לא יודע אם יצא מזה משהו בסוף.
-
@ליכט המייל עובד מי שרוצה להצטרף מוזמן
-
@מרדכי איפה מצטרפים?
ולמה לא יכנס אוטומטי שכל מי שבנטפרי יהיה מצורף במייל הזה, [להוריד או לא זה כבר שיקול שלו]. -
-
@יהודי-פשוט תראה בקישור ש @ליכט הביא
-
@יהודי-פשוט אמר בגוגל-דרייב:
ולמה לא יכנס אוטומטי שכל מי שבנטפרי יהיה מצורף במייל הזה, [להוריד או לא זה כבר שיקול שלו].
-
@יהודי-פשוט איך בדיוק זה יהיה אוטומטי? נראה לך שנטפרי יתנו את רשימת המיילים של המצטרפים?!