חיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות
-
אין לי מושג למה התוצאות שונות. אולי בגלל שכתובת האיפי שונה.
לגבי לפתח שגם מודעות יעברו בדיקה. זה טרחה מרובה שמועילה לאחוז קטן מהאנשים. וזה שונה מפתיחת פרסומות ב JDN שמה אין טרחה.
זה גם טרחה כי צריך להיזהר לא להיחשב ככניסה ללינק כי כל כניסה ללינק מחייבת את המפרסם בכמה שקלים, ואז הוא יבוא בטענות על נטפרי שמייצרים כניסות מזוייפות. -
@shraga אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
בביצוע חיפוש גוגל בחלון גלישה בסתר באותו דפדפן ואותו מחשב אני מקבל תוצאות שונות עם/בלי נטפרי.
גוגל משתמשת בשיטות אחרות מלבד קובצי Cookie בדפדפן כדי לעקוב אחר השימוש עבור מיקום תוצאות חיפוש, למשל כתובת ה-IP שלך. אלה ישפיעו על התוצאות אפילו במצב גלישה בסתר. סביר להניח שלספק האינטרנט או ל-VPN של נטפרי יש IP הפונה לציבור שונה מהאינטרנט הבלתי מסונן. אתה יכול לבדוק זאת על ידי חיפוש בגוגל "מהו ה-IP שלי"
-
@magicode אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
אין לי מושג למה התוצאות שונות. אולי בגלל שכתובת האיפי שונה.
@shloimy95 אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
...למשל כתובת ה-IP שלך. אלה ישפיעו על התוצאות אפילו במצב גלישה בסתר. סביר להניח שלספק האינטרנט או ל-VPN של נטפרי יש IP הפונה לציבור שונה מהאינטרנט הבלתי מסונן. אתה יכול לבדוק זאת על ידי חיפוש בגוגל "מהו ה-IP שלי"
אכן, כתובת הIP היא ההבדל הכי ניכר במבט ראשון, אבל בדקתי בכמה מחשבים עם/בלי נטפרי (וכתובות הIP כמובן גם שונות ממחשב למחשב, רשתות שונות) והתוצאות זהות ועקביות בכל קבוצת מחשבים (עם/בלי נטפרי).
ולי מנוע הסינון של נטפרי משבש את זה? אני רואה שזה לא רק בדירוג וסדר התוצאות אלא התוצאה פשוט נעלמת.
בלי נטפרי:
עם נטפרי, מתנהג כאילו האתר כלל לא מאונדקס בגוגל:
@magicode אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
זה גם טרחה כי צריך להיזהר לא להיחשב ככניסה ללינק כי כל כניסה ללינק מחייבת את המפרסם בכמה שקלים, ואז הוא יבוא בטענות על נטפרי שמייצרים כניסות מזוייפות.
נקודה נכונה שלא חשבתי עליה!, כל הכבוד על הישרות.
לגבי הטירחה, אשמח אם יהיה ניתן לשקול את זה ו/או להעלות את זה למערכת ההצבעות או לחילופין אם זה עניין כספי של מחקר טכני אולי שווה לי/למעונין בכך לשלם את העלות.
-
@magicode אולי יש איזה קאשינג בנטפרי על חיפושי גוגל ולכן זה פשוט לא מתעדכן בזמן אמת?
-
@shraga מה אם תחפש רק את כתובת האתר ללא site:
-
@shraga אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
@magicode אולי יש איזה קאשינג בנטפרי על חיפושי גוגל ולכן זה פשוט לא מתעדכן?
לא אין קאש.
אבל אני חושב על זה. אולי בגלל שבנטפרי מושבת ההשלמה אוטומטית אז הוא קולט שזה לא עובד ב AJAX אז הוא נותן תוצאות בצורה ישנה. ואולי זה מערכת אחרת שלהם.
-
@shloimy95 אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
בלי נטפרי - יש תוצאה. עם נטפרי - התוצאה התאדתה.
-
האם בשני המקרים היית מחובר לאותו חשבון גוגל?
מידיעה - תוצאות החיפוש שונות בין חשבון לחשבון, אמנם ברמה של העלמת תוצאות - לא ידוע לי.
סיבה אפשרית נוספת להבדל בין תוצאות - עוגיות מעקב של גוגל. הפרשים יוכלו להימדד רק לאחר ניקוי עוגיות מוחלט. -
מדובר על אתר שפתוח בנטפרי או חסום?
כי אם חסום אולי מסומן לך בהגדרות סינון: "מחק תוצאות חיפוש שחסומות בפרופיל" -
@ברצינות אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
סיבה אפשרית נוספת להבדל בין תוצאות - עוגיות מעקב של גוגל. הפרשים יוכלו להימדד רק לאחר ניקוי עוגיות מוחלט.
כתבתי ואפילו הדגשתי שבדקתי בחלון גלישה בסתר.
-
@ברצינות אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
סיבה אפשרית נוספת להבדל בין תוצאות - עוגיות מעקב של גוגל. הפרשים יוכלו להימדד רק לאחר ניקוי עוגיות מוחלט.
כתבתי ואפילו הדגשתי שבדקתי בחלון גלישה בסתר.
הבנתי מדבריך שהשווית בין גלישה בסתר לגלישה רגילה, באם התקבלו תוצאות שונות בגלישה בסתר ההערה מבוטלת.
-
@magicode
אם כבר אתה מעלה את הנושא ההלכתי אני לא יודע אם כאן המקום
אבל יש לי שאלה שהמון זמן אני חושב על זה
הרי גוגל ועוד זה לא ארגון חסד והם משקיעים מליונים במנוע החיפוש וכו בשביל שבסופו של דבר נראה את הפרסומות שמזה הם מרויחים כסף ואם אנחנו חוסמים את הפרסומות מותר להשתמש במנוע חיפוש שלהם וכל מה שמסביב בחינם?
ואגב שנים אני חושב על זה האם יש סיכוי שיהיה שיתוף פעולה דו צדדי של הסינונים החרדים עם גוגל במיוחד שגוגל יבינו שהם מפסידים כרגע כסף והם יכולים להרויח יותר מפרסומות מותאמות לחרדים (ולא רק בישראל)שזה יהיה הרוח של גוגל
וגם יוכלו להתאים את המנוע חיפוש הרגיל לחרדים על ידי השיתוף פעולה שזה האינטרס המשותף של שני הצדדים
כי בסינונים יהיה יותר קל לסנן את התוכן והתמונות -
-
@shraga מעניין שחיפוש DNS עבור google.com פותר כתובת IP שונה כאשר הוא מחובר לנטפרי גם בעת שימוש באותו ספק DNS (ניסיתי 1.1.1.1 ו-8.8.8.8). ייתכן ששרתים שונים של גוגל אינם מעודכנים בו-זמנית ולכן אם האתר שלך חדש הוא לא התווסף לזה שבו אתה משתמש כאשר אתה מחובר לנטפרי.
נסה להגדיר את google.com ל-142.250.181.238 (או כל IP שתקבל אם תחפש את google.com באמצעות ספק הנטפרי שלך) בקובץ hosts במכשיר שאינו מסונן שלך וראה מה התוצאות. -
@shukiha אמר בחיפוש גוגל עם/בלי נטפרי - ההבדלים, ובקשה/הצעה לפתיחת תוצאות ממומנות:
@magicode
אם כבר אתה מעלה את הנושא ההלכתי אני לא יודע אם כאן המקום
אבל יש לי שאלה שהמון זמן אני חושב על זה
הרי גוגל ועוד זה לא ארגון חסד והם משקיעים מליונים במנוע החיפוש וכו בשביל שבסופו של דבר נראה את הפרסומות שמזה הם מרויחים כסף ואם אנחנו חוסמים את הפרסומות מותר להשתמש במנוע חיפוש שלהם וכל מה שמסביב בחינם?
ואגב שנים אני חושב על זה האם יש סיכוי שיהיה שיתוף פעולה דו צדדי של הסינונים החרדים עם גוגל במיוחד שגוגל יבינו שהם מפסידים כרגע כסף והם יכולים להרויח יותר מפרסומות מותאמות לחרדים (ולא רק בישראל)שזה יהיה הרוח של גוגל
וגם יוכלו להתאים את המנוע חיפוש הרגיל לחרדים על ידי השיתוף פעולה שזה האינטרס המשותף של שני הצדדים
כי בסינונים יהיה יותר קל לסנן את התוכן והתמונותיש שתי חלקים בתוצאות ממומנות יש מודעות שזה אחד או שתיים
ויש השפעה על מיקום התוצאה בלי כיתוב של מודעה אלא כקידום שזה למיטב ידעתי קיים בנטפרי