מיילים בתפוצה עם קליפים
-
אין שום בעיה בהמענינים מבחינת החומר שהם שולחים, ואני יודע כמה הם מתאמצים לצנזר, ולהמיר את זה שזה יהיה הכי נקי שאפשר.
בנוסף, יש שם גם פינה של הלכה.
הזהרות מחרקים, מידע על מוצרי המזון, חלבי - בשרי.
ועוד הרבה הזהרות ממכשולות, ואפי' ברבב שבבגדם.לא הייתי קורא להם זבל, כי בכ"ז מדובר במלאכת שמיים.
-
@08974m-gmail-com אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
לדעתי עצם המושג של אברכים וכו' שמתרגלים לצפות בקטעי סאטירה מתוך ארץ וכו' זה חורבן גדול.
ויש רבים מאוד בנטפרי שהמקור היחיד שלהם לדברים כאלו זה המעניינים.
ולא, הם ממש לא ישיגו וגם לא ינסו להשיג בעצמם שום סרטון כזה.
רק כשזה נכנס להם ביחד עם כל הקבצים הם רואים את זה.
וזה לחלוטין נוגד צורה של בן תורה להתרגל לסגנון כזה של הומור חילוני למהדרין. גם אם אין שם נשים או מילים בעייתיות כי הם נחתכו.
ואת כל זה הוא מקבל בתוך הפלטפורמה שהוקמה כדי לאפשר לחרדי אמיתי להשתמש לצרכיו הטכניים באינטרנט?ומי שמשיג דברים כאלו בעצמו...
אולי גם אם הוא יחובר למעניינים PRO
זה לא יספק אותו. -
קחו בחשבון שהמענינים פתוח לכל אחד גם מי שיושב בחדר מחשבים עם חותם, עדיין זה פתוח לו, ואז גם מי שיש לו הכי סגור ה'מעניינים' הופך אותו להכי פתוח...
באמת שאני לא מבין אם מה שיש במעניינים יש באתרים פשוט תסתכל באתרים אין שום עדיפות שתחסום לעצמך את האתרים ותקבל במייל את הסרטונים. -
לדעתי הדבר הכי גרוע במענינים הוא שיש פרסומות של בגדי נשים עם אפשרות לקבל את הקטלוג הדיגטלי במייל....
ניסיתי המייל של בעלי סתם לשם הסקרנות לראות אם חנויות של נשים שולחות גם לגברים(ויש לו תמונה בפרופיל של עצמו,כך שברור שזה גבר)
ושלחו לו קטלוג והכניסו אותו לרשימת התפוצה...
כך שזה ממש גרוע הגישה הקלה לקטלוגים של נשים.
בעלי אפילו לא שם לב לזה ,אני אורמת לו ראה מציעים לקבל קטלוכג של נשים במייל ,הוא אומר לי נו ומה זה מעניין אותי?
אבל מאמינה שאולי יש בחורים שכן מענין אותם.
בחור זה לא כמו נשוי... -
@יוסף-חיים-16 אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
אין שום בעיה בהמענינים מבחינת החומר שהם שולחים, ואני יודע כמה הם מתאמצים לצנזר, ולהמיר את זה שזה יהיה הכי נקי שאפשר.
חוץ ממה ששלחו קטעים מהפיגועים שלא היה בשום אתר חדשות...
-
מתוך כל הנכתב כאן זה ממש ברור שהציבור נחלק בדעתו על המעניינים, אבל כולם שותפים לכך שצריך לחסום חלק ולא לחסום חלק, ולכן כולנו או רובינו מחוברים לנטפרי.
ולכן אני בהחלט חושב שניתן לסמוך על נטפרי בענין, ויותר מזה על הרבנים של וועדה.
אבל
כשאני רואה את התגובה של המנהל כאן וכן באשכול נפרד שהיה בנושא אחרי שהאשכול הזה נחסם, ושם האנשים שכן רוצים להיות מחוברים נהפכו לשוכני זבל, ובפרט כשהוא כותב כאן שכעת וודאי לא יחברו חזרה את המעניינים כי הם הפעילו לחץ לטענתו,
(אני לא מבין למה הפניה לחוות דעה בפורום לאנשים שזה חשוב להם והם אוחזים שזה טוב, זה נקרא הפעלת לחץ, אולי גם הפרסום של נטפרי על המאבק המשפטי נגדם בנושא פטנט החסימה לפני כמה שנים, הוא הפעלת לחץ?!?)
זה כבר ממש לא נשמע טוב אלא מתלהם, וודאי לא נראה משהו שקיבל אישור רבני, וחבל.
זה אמנם זכותו הבלעדית! אבל חבל. -
@magicode אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
הדבר הכי מטומטם שהמעניינים עשו זה לשלוח את האנשים להגיב פה.
כאילו שנטפרי עובדת בצורה של לחץ ציבורי.
עכשיו גם אם נטפרי ירצו לפתוח להם, אי אפשר לפתוח. זה יעביר מסר שלחץ עובד. וזה הנזק הכי גדול שיכול להיות.ובכל מקרה מה שנחסם זה ההרשמה ולא התכנים עצמם.
מי שכבר נרשם ומכור לזה עדיין יוכל לקבל את כל הזבל. המטרה למנוע מאנשים שלא טעמו את טעם הסיגריה לטעום את זה.
מי שלא התרגל לזה אין לו שום חיסרון שזה חסום לו.magicodemagicode לפני שעתיים
לכל המזדעקים על כביכול חסימת המעניינים.
מי שנרשם עדיין יוכל לקבל את כל הזבל שהם שולחים.
בסה"כ נחסמה האפשרות להירשם בקלות למקור הזבל הזה.המעניינים אירגנו פה הפגנה על כביכול חסימה שלהם. דבר שלא מקובל בנטפרי.
נטפרי לא מקבלת את החלטותיה על סמך הפגנות או אנשים שמכורים לדבר ונשלחו לדבר בשמם.
אתם מכורים למעניינים? תנחומיי. לפחות אל תזיקו לאחרים!למי שלא מבין אני מדבר על שני תגובות אלו
-
@בר-דעת אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
קחו בחשבון שהמענינים פתוח לכל אחד גם מי שיושב בחדר מחשבים עם חותם, עדיין זה פתוח לו, ואז גם מי שיש לו הכי סגור ה'מעניינים' הופך אותו להכי פתוח...
באמת שאני לא מבין אם מה שיש במעניינים יש באתרים פשוט תסתכל באתרים אין שום עדיפות שתחסום לעצמך את האתרים ותקבל במייל את הסרטונים.למעניינים יש שני מטרות, א. לחסום תוכן לא ראוי, וזה אכן אין גם באתרים האחרים שפתוחים בנטפרי, אבל יש להם עוד מטרה, והיא: למנוע שיטוט ארוך באתרי אינטרנט, שמלאים בסתם שטויות שלא מאוד מעניינים את מי שהחליט להיכנס לשם, אבל זה סוחף כידוע, ולכן הם מסננים כמה שניתן את מה שמעניין את המחוברים לתפוצה להם (הם עושים סקר מידי פעם בנושא), ובצורה נקייה וקצרה וכך, ללא צורך בשיטוט, אחרי כמה דקות של צפייה, מי שרוצה להיות מעודכן, מקבל את רצונו בצורה נקייה ושמורה.
כמובן, שגם אצלם יש הרבה חומר שלא כולם מרוצים ממנו, ובפרט האפשרות של אתרי נשים כמוזכר, וכנראה לכן, או מסיבה אחרת נטפרי חסמה אותם.
והדברים פתוחים לדיון... -
נכון. זה לא נחסם בהוראת הרבנים. לא כל דבר אנחנו שואלים.
במקרה הזה אני חושש שאם היינו שואלים הם היו אומרים לחסום גם את ההודעות עצמם.אבל אני עומד על דעתי שהתכנים שמה הם זבל. זבל זה לא אסור. זבל זה מסריח.
ואני בטוח שאדם אמיתי שלא משקר את עצמו גם אם הוא צופה בכל הזבל הזה יודה שזה זבל.
הראיה שאף אחד לא היה מראה את השטיות האלו לילדים שלו.
הכי גרוע ומזעזע שהופכים את זה לדבר חיובי.לגבי הלחץ. הם בחרו בדרך של להפעיל לחץ על נטפרי בפרום. וזה דבר שלא מתקבל. נטפרי לא דמוקרטיה. מי שמתאים לו שיתחבר לנטפרי מי שלא מתאים לו שלא יתחבר.
אבל כמובן שאפשר תמיד לדבר עם נטפרי ולהעיר הערות.
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה? -
אני אישית מבין למה חסמו וגם מבין את החושבים שלא צריך לחסום,
אני שואל דבר אחד:
שיתנו לכל משתמש להחליט האם הוא רוצה שיחסמו לו תכנים שהם בעיקר בזבוז זמן ובידור, ללא איסורים, או שיחסמו לו רק את מה שאסור לפי ההלכה לראות.
אני לא חושב שאדם אחד אמור להיות השוטר של מישהו אחר להחליט בשבילו שלא יבזבז את הזמן אני כן חושב שצריך לתת לו אופציה להחליט האם הוא רוצה גישה לזה, ואולי אפילו לחסום בברירת מחדל כמו שכבר עושים לאתרי אינטרנט מסוימים (תוך כדי יידוע המשתמש).(ואני לא נכנס לנושא של מה הוא מפרסם כי הוא מוכן להתאים את עצמו לכללים אם יהיו כללים)
-
מי שיש לו צורך בעדכוני החדשות ומדיה ברור וחשוב שיהיה מחובר למעניינים ובכך נפשו תינצל מדברים מסוכנים יותר, לצדיקים שמרגישים שהם לא צריכים את הדברים האלו, לא צריכים לקבל מעניינים וברור ומובן "שלא" מתעדכנים בשדות זרים, וכמובן שיכבדו את אלה שמסתפקים במועט וכשר
-
@3-פינות אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
שיתנו לכל משתמש להחליט האם הוא רוצה שיחסמו לו תכנים שהם בעיקר בזבוז זמן ובידור, ללא איסורים, או שיחסמו לו רק את מה שאסור לפי ההלכה לראות.
אי אפשר לחסום מייל חלקית לזה כן ולזה לא
-
נכון. זה לא נחסם בהוראת הרבנים. לא כל דבר אנחנו שואלים.
במקרה הזה אני חושש שאם היינו שואלים הם היו אומרים לחסום גם את ההודעות עצמם.אבל אני עומד על דעתי שהתכנים שמה הם זבל. זבל זה לא אסור. זבל זה מסריח.
ואני בטוח שאדם אמיתי שלא משקר את עצמו גם אם הוא צופה בכל הזבל הזה יודה שזה זבל.
הכי גרוע ומזעזע שהופכים את זה לדבר חיובי.לגבי הלחץ. הם בחרו בדרך של להפעיל לחץ על נטפרי בפרום. וזה דבר שלא מתקבל. נטפרי לא דמוקרטיה. מי שמתאים לו שיתחבר לנטפרי מי שלא מתאים לו שלא יתחבר.
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה?אני לא מבין, נטפרי זה חברת איסוף זבל?
חשבתי לתומי שנטפרי מיועדת לחסום תכנים שאינם ראויים לציבור החרדי המתחבר אליהם, ולא לחסום כל דבר שמסריח לאחראיים, ולכן הרי הוקם צוות רבנים, אני טועה?
נטפרי כמובן לא חייבת לאף אחד כלום, אבל נטפרי חייבת להיות חברה שמפעילה שיקול דעת ואחריות, ולא פועלת ללא מחשבה.
אני רק מזכיר את וועדת התקשורת ששם פעלו בחוסר שקיפות וחסמו ככל שעלה על רוחם ולא נתנו לשום לחץ או פניות להשפיע עליהם, וענו לכל טענה - מי שלא רוצה שיתנתק, ולכן יצאו רבים מהציבור החרדי נגדם לפני כשנה, ואז כשהוקמה ממשלת הזדון הם השתמשו בזה נגד הציבור ושפכו את התינוק עם המים, חבל שנטפרי לא לומדת לקח. -
@בר-דעת על פי תקנון חותם אמור להיות מותקן בחדר מחשבים תוכנת וידאוף וממילא זה אמור לחסום גם סרטונים מהמייל
-
@היהודי-הניצחי אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
אני לא מבין, נטפרי זה חברת איסוף זבל?
חשבתי לתומי שנטפרי מיועדת לחסום תכנים שאינם ראויים לציבור החרדי המתחבר אליהם, ולא לחסום כל דבר שמסריח לאחראיים, ולכן הרי הוקם צוות רבנים, אני טועה?
נטפרי כמובן לא חייבת לאף אחד כלום, אבל נטפרי חייבת להיות חברה שמפעילה שיקול דעת ואחריות, ולא פועלת ללא מחשבה.
אני רק מזכיר את וועדת התקשורת ששם פעלו בחוסר שקיפות וחסמו ככל שעלה על רוחם ולא נתנו לשום לחץ או פניות להשפיע עליהם, וענו לכל טענה - מי שלא רוצה שיתנתק, ולכן יצאו רבים מהציבור החרדי נגדם לפני כשנה, ואז כשהוקמה ממשלת הזדון הם השתמשו בזה נגד הציבור ושפכו את התינוק עם המים, חבל שנטפרי לא לומדת לקח.דמגוגיה
לכל אחד יש אפשרויות שונות בנטפרי ויכול להתחבר ל חדשות ולאתרים שונים -
@צדיק-תמים אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
@בר-דעת על פי תקנון חותם אמור להיות מותקן בחדר מחשבים תוכנת וידאוף וממילא זה אמור לחסום גם סרטונים מהמייל
א. יש חדרי מחשבים עם חותם עם מחשב או שתים ללא וידאוף
ב. יש גם חדרי מחשבים בלי חותם ללא אתרי חדשות -
לגבי הלחץ. הם בחרו בדרך של להפעיל לחץ על נטפרי בפרום. וזה דבר שלא מתקבל. נטפרי לא דמוקרטיה. מי שמתאים לו שיתחבר לנטפרי מי שלא מתאים לו שלא יתחבר.
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה?
א. אכן לא כל מה שאדם רואה הוא מראה לילדיו, ואני לא מראה לילדי גם את חשבון הבנק, אז אולי גם זה ייחסם?
ב. א ני לא חושב ששליחת הציבור המעונין במעניינים לפורום כאן ולחוות דעה, זה נקרא הפעלת לחץ, הרי כל מי שכבר מחובר לא יידע כלל שזה נחסם, ולכן הם פנו לציבור וביקשו שמי שחושב שזה טוב שיחווה את דעתו והרי אתם כותבים שמי שרוצה לחוותת דעה מוזמן
ג. אכן מי שרוצה יכול לדבר עם נטפרי ולהעיר, השאלה אם זה מועיל?...
ואכן זה לא קדוש המעניינים וגם לא הבנק והעירייה וכדו', אבל מי שרוצה יכול, ואולי אתם תסבירו מה כלכך גרוע בהמעניינים שאתם לא נותנים להתחבר לשם. -
טעות !!!
וידאוף אינו חוסם סרטונים מהרשת, רק סרטונים שנמצאים במחשב! -
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה?
כתבו פה כמה פעמים שזה מונע שוטטות מיותרת באתרים מסויימים, אתה מתעלם בכוונה מהטענה הזאת?
-
@נרשמתי-לרגע אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
טעות !!!
וידאוף אינו חוסם סרטונים מהרשת, רק סרטונים שנמצאים במחשב!אבל לא ניתן לצפות בהם במחשב!
ולבר דעת, אני לא מבין, אדם שהולך דווקא למחש או השניים הפתוחים לוידיו, זה לא אותו אחד שתואר למעלה שהחוא רוצה להיחסם מוידיו והיחידים שנותנים לו חומר ומכשילים אותו זה המעניינים... אלא אחד שכן רוצה,ויכול וזכותו לקבל חומר נקי ושמור
ולזה תיקרא דמגוגיה!!!