פורום למתנדבים - לפיתוחים בנטפרי.
-
בעזרת השם יתברך.
מראש כותב שלדעתי המנהלים יתנגדו לזה.
בכל זאת מציע מקסימום היכנס לרשימת ההצבעות שלא יפתחו מעולםנטפרי הוי אומר עובדיה המוסרים מלאים עד להתפקע מרב עבודה.
כך שלפעמים זונחים מרצון או שלא מרצון פיתוחים קטנים שיכולים לעזור מאוד.בטוח שיש לא מעט משתמשי נטפרי שיכולים לעשות את הפיתוחים האלה,
בהתדנבות מלאה דבר שיכול להוריד לא מעט ואפילו הרבה כאב ראש ועומס מהכתפיים של נטפרי.אפשר לעשות כמין שאלון אמריקאי, או רגיל,
לפני שיהיה אפשר לתת למפתח חדש להיכנס לפורום.
וכמובן שיעבור אישור של גורם מוסמך מתוך נטפרי,
שיבדוק כל מבחן או פיתוח שבוצע.לא חייב לפתוח ממש פורום חדש,
אלה להוסיף קטגוריה/ מפתחים-מתנדבים.
שהכניסה לשם תיהיה אם שם משתמש וסיסמה. (יותר מדויק כניסה לשם עריכה)אפשר לתת אפשרות שהפיתוח יהיה ישירות בענן ויהיה אפשר לפתח אותו ביחד
וכמובן לייבא מהמחשב פיתוח שבוצע על גבי במחשב.רעיון ראשון לפיתוח: " את הפורום/קטגוריה " הזה בעצמו.
צריך לחלק את הרעיונות פיתוחם לשלוש.
א התנגדות עקרונית.
יש כאלה פיתוחים שיש התנגדות עקרונית כגון /סינון רשות חברתיות וכד'.ב ללא התגדות.
אך לא שווה את המאמץ והפיתוח/תחזוקה.ג הסכמה.
שווה את הפיתוח והמאמץ אך יש פיתוחים שקודמים
חשובים יותר ודחופים יותר.למותר לציין שאני מדבר על על ג הסכמה
כל רעיון יקבל תגית:
"התנגדות" (באדום),
"לא שווה" (בכתום),
"הסכמה" (בירוק),כך שאם יש איזה אחד שבלו לפתח משהו,
שנמצא הי שם בתחתית הרשימה תחת אור יורק "הסכמה"
מכל סיבה אפילו סתם כי בא לו צריך/ מעדיף יוכל לעשות זאת.
כך יוכלו להתקדם דברים טוב יותר בנטפרי.מה אתם חושבים.
שווה פיתוח "הסכמה" אור ירוק,.,.
????????????????????????? -
@nk דברים בצד הלקוח שיכולים לעזור למשתמשי נטפרי כגון תוספי כרום וכדו' לא צריך שום אישור מיוחד.
ראה לדוגמה מה ש @zvizvi עשה... https://zvizvi.xyz/#/apps/netfree
קודים וסקריפטים פרטיים שיהיו מוטמעים בתוך המערכת לכלל המשתמשים למיטב ידיעתי נטפרי לא מעוניינים. כמה פעמים בעבר הצעתי במערכת הפניות דברים קטנים כאלה ולא היו מעוניינים.
אשמח לשמוע שאני טועה... -
כמה פעמים בעבר הצעתי במערכת הפניות דברים קטנים כאלה ולא היו מעוניינים.
אשמח לשמוע שאני טועה...כן גם אני, לדעתי משום שזה אדם פרטי ולא רוצים לסמוך על הידע שלו.
(אין מושג בפיתוח אך ההיתי לומד/יתר נכון אלמד אם יסכימו)
אבל יהיה כמין מבחן קבלה שזה מרמה שיש ידע נכון וטוב רז למה לא? -
@nk אמר בפורום למתנדבים - לפיתוחים בנטפרי.:
אז למה לא?
זה תשאל אותם...
לא נראה שהבעיה היא שהם לא סומכים על הידע -
מצד אחד בומבסטי ויעזור לכולם גם לנטפרי
אך התנגדות נטפרי מובנת מאוד - אם הם מתנגדים
גם לתוכנה שלי לא הייתי מסכים למתנדבים כאלו ואחרים
תוכנה צריכה להיות במאה אחוז מאובטחת, ואני בתור אחראי על המערכת לא הייתי מסכים שיבוא מישהוא לא מוכר ויציג את עצמו לחבר שבא לעזור יוסיף שורות לתוכנה שלי, זה פתח ופירצה להזרקת קוד לא רצויים ופוגעניים, ולעבור על כל קוד שמישהוא כותב ולהבינו מה כל פרט ופרט מבצע זה לוקח לפעמים יותר זמן מלפתח אותו לבד.
אין כמעט חברה (אני לא מכיר) שמסכימה שמתנדבים מבחוץ יוספו קודים רק דרך API שזה גם פיתוח בפני עצמו, וגם אז רק רכיבי API לא רגישים ולא חסויים.
לי יש בעיה עם השפה של המדינה שאני גר בה שנטפרי לא תומכת, רציתי לשלוח להם רשימת מילים או לדאוג למישהוא שיתרגם להם ולא הסכימו, ואני מבין אותם שאז אולי יבינו איך הרובוט עובד ויתכן שיהיה אפשר לעבוד על הרובוט אם נדע אותו רשימה איך הוא מורכב.
"סודך אסירך, וכשגילית אותו - הינך אסירו" -
@אורח-פורח אמר בפורום למתנדבים - לפיתוחים בנטפרי.:
מצד אחד בומבסטי ויעזור לכולם גם לנטפרי
אך התנגדות נטפרי מובנת מאוד - אם הם מתנגדים
גם לתוכנה שלי לא הייתי מסכים למתנדבים כאלו ואחרים
תוכנה צריכה להיות במאה אחוז מאובטחת, ואני בתור אחראי על המערכת לא הייתי מסכים שיבוא מישהוא לא מוכר ויציג את עצמו לחבר שבא לעזור יוסיף שורות לתוכנה שלי, זה פתח ופירצה להזרקת קוד לא רצויים ופוגעניים, ולעבור על כל קוד שמישהוא כותב ולהבינו מה כל פרט ופרט מבצע זה לוקח לפעמים יותר זמן מלפתח אותו לבד.
אין כמעט חברה (אני לא מכיר) שמסכימה שמתנדבים מבחוץ יוספו קודים רק דרך API שזה גם פיתוח בפני עצמו, וגם אז רק רכיבי API לא רגישים ולא חסויים.
לי יש בעיה עם השפה של המדינה שאני גר בה שנטפרי לא תומכת, רציתי לשלוח להם רשימת מילים או לדאוג למישהוא שיתרגם להם ולא הסכימו, ואני מבין אותם שאז אולי יבינו איך הרובוט עובד ויתכן שיהיה אפשר לעבוד על הרובוט אם נדע אותו רשימה איך הוא מורכב.
"סודך אסירך, וכשגילית אותו - הינך אסירו"אין מה להוסיף
-
@אורח-פורח אמר בפורום למתנדבים - לפיתוחים בנטפרי.:
אני מכיר הרבה חברות שמקבלות תרומה בקוד פתוח לפרוייקטים מאד רגישים
בשביל זה יש תהליך שמישהו עובר על כל שינוי ובודק שאין שום חור.העניין הוא שנטפרי לא רוצים להוציא את הקוד שלהם לקוד פתוח כי מישהו שלישי יוכל לקרוא את הקוד ולמצוא פרצות , כי בשונה משרת MYSQL בקוד פתוח כאן הרבה מבוסס על קומבינות ואם יודעים בדיוק איך זה עובד אפשר לפעמים למצוא דרך לעקוף את זה בקלות.
הצעתי פעם ל @magicode לתרום קוד לסינון של סוג קובץ שנטפרי לא תמכו בו
וזה בצורה שאין לי מושג מה קורה בתוך נטפרי זה רק לעשות את המחקר של מבנה הקובץ.
והוא נתן לי עוד טעמים למה הוא לא רוצה תרומות, אני לא מפרט אותם כי אם הוא היה רוצה לפרסם אותם לציבור הוא יכול לכתוב את זה לבד, בתכלס הבנתי בסוף את הצד שלו, והבנתי שאין טעם להתדיין האם זה מסוכן לפתוח את הקוד לציבור או לא, כי יש עוד טעמים....... -
הנה דעתו של @magicode על מתנדבים בנטפרי
https://forum.netfree.link/post/93123
-
אני לא מכיר אף חברה שמקבלת תרומות בקוד פתוח בלי לעשות לך קשיים מטורפים.
מי שמצליח להכניס פסיק למחלקה רצינית בGITHUB יכול לרשום לעצמו הצלחה אדירה.
ברוב המקומות שראיתי אפילו שהשיפור היה מאוד מוצלח הם סירבו להכניס את הקוד.
אני בעצמי ניסתי להכניס דברים ולא קיבלו אותם. -
פרוייקטים על קוד פתוח בדרך כלל כן מקבלים ואף מעודדים אנשים ליכנס לתחום ולעזור להם, APACHE בתור דוגמה.
-
אני לא רואה שזה התקבל.
https://github.com/apache/zookeeper/pull/1862
הוא לא עמד בקוד סטייל.
זה דווקא דוגמא טובה לטרחה רבה לסנן כל מיני מתנדבים שאחרי זה נעלבים שמסננים אותם. -
@magicode
כמובן, אני לא חושב שאף אחד מצפה שהקוד לא יעבוד בדיקות, מה גם שלכל חברה ופרוייקט יש גם קוד סטנדרט.הבאתי רעיון מאפאצי שכל הפרויקטים שלהם מבוססים על קוד פתוח וכל אחד יכול לעזור ולהוסיף, והם נותנים במה מאוד קליל לאנשים שרוצים להשתלב לאט לאט עם תגיות וכו',
הרעיון ברור וזה כבר עלה כמה וכמה פעמים, יש מספיק אנשים שהיו שמחים מאוד לעזור, וניתן לחשוב על מספיק כלים ודרכים איך לעשות את זה.
-
אני חלוק עליך אני לא חושב שיש מספיק אנשים ברמה שיכולים לעזור כמו שצריך. וששווה בכלל לחשוב על זה.
ואני יודע את זה מנסיון. לא מתחושות בטן.
בכל מקרה אני חושב שהרעיון שכתבתי על זה ברור וכתבתי אותו כבר הרבה פעמים בפרום.
אין צורך לטחון את זה שוב. ולפתוח על זה אשכולות שוב ושוב.
לכן אני נועל את זה.