אתרים שלא מובן למה נטפרי פותח, ואין שום הסבר
-
קרא לי מספר פעמים שהתרעתי על אתר/ים, קיבלתי תשובה סתמית " תודה על הדיווח ,אם נצטרך וכו'".
נראה לי שכדי להתרחק מהחשד היה כדאי להסביר, בפרט ששמעתי את התלונה הזאת גם מידידי.
דוגמא מלמדת היא התגובה [שלי] -
"...ג. הבקשה לתשובות נובעת מזה שמספר פעמים שאלתי שאלות ונעניתי בתשובות לקוניות שהיו נראות כמו דחיה בקש.
דוגמא אחת- לפני מספר שנים שלחתי דוגמאות של הוצאות לאור קטנות שהיה בהם תוכן בעייתי מאד, ושאלתי מה הקריטריון ? סטימצקי וצומת ספרים סגור, והוצאות עם תוכן חמור פתוחות?
נעניתי שמגבשים כעת מדיניות.
אחרי זמן רב שאלתי מה קורה עם זה ו “עדיין מגבשים”
אחרי זמן רב נוסף בדקתי ורוב באתרים הבעייתיים היו פתוחים [!!?].
אולי כדאי להעמיד ביקורת על המבקרים או לפחות לענות תשובות ענייניות שיוסיפו לאמון על מפעלכם העצום ? [זה לא ציניות אני באמת מתפעל ומודה על הסינון שלכם].
אח"ז הוספתי דוגמא שמצאתי בקלות של אתר מסוים.
מה הייתה התשובה?
*"האתר הזה אכן היה פתוח בטעות, והוא נחסם כעת.
אבל זה לא קשר ל-X [האתר שהתרעתי עליו].
?????. -
ומה אתה רוצה מחברי הפורום עכשיו???
-
בדיווחים המדיניות היא שלא מעדכנים את הלקוח כדי לא לעודד חיפוש ודיווח.
אולי זה חשוב שזה יהיה כתוב גם בפרום שנטפרי לא מעודדים לחפש בעיות כדי לדווח.
אני חושב שזה עצת היצר שכביכול הדיווח לנטפרי מתיר את החיטוט וההשקעה של שעות על גבי שעות בחיפוש דברים בעייתים. -
אני לא מבין את אלו שמחפשים כל הזמן לדווח.
נגיד ראית תמונה לא בסדר ודאי שתדווח. ראית איזה אתר ממש שבטעות נפתח והתוכן בעייתי, ניחא.
אבל כמו שהמנהל פה כתב, לא צריך לחטט ולחפש מה כן פתוח למרות שצריך להיות סגור. זה לא התפקיד של הציבור.
מה גם, שלפעמים מעלים כאן בעיות על דברים ידועים, וזו בחירה שלכם להיות בקהילה אחרת ואז יהיה חסום לכם. ידוע שיש התמכרות בפורום מסויים, ו... חייב שלכולם יהיה חסום כי אתם לא מתגברים? תשימו את הסינון על אתרי התמכרות ושלום על ישראל.. אבל תניחו לציבור. -
@חי-ל
האם זה היה פניה כללית עם תלונה על חוסר התגובה, או בפניה שהתמקדה באתר מסויים ?
כי באופן כללי, ידוע לי שבנטפרי מקפידים מאוד על ערבוב נושאים, למען הסדר והתועלת לתמיכה וללקוחות.
כך, שבאם אכן הפניה התמקדה בהתחלה לאתר מסויים, מובן למה התייחסו לאחמ"כ לאתר שהתרעת עליו בהתחלה. -
@magicode
א. ראשית ,תודה על ההערה.
ב. אלו אתרים שנתקלתי בהם במקרה [יש כאלה אנשים מוזרים שמתעניינים בספרים], לאחר מכן חזרתי אליהם אחר שנוכחתי שאינם נסגרים.
ג. כשם שמשתמש לא צריך "לחפש" בעיות, כך חובתו להעיר על דבר שלדעתו הוא תקלה חמורה.
ד.התקלה היא שאין מדיניות ברורה בנוגע להוצאות ספרים וזה כל פעם תלוי בשיקול דעת של בודק פחות בכיר.
ה. ההערה [הנכונה כשלעצמה] לא פוטרת את הנהלת הסינון מלתקן מה שאפשר וצריך.
ו. אודה מאד לחברי בפורום אם יחסכו ממני את התגובות האלימות מילולית כגון "תפתח סינון לבד" "מה הבעיה שלך" וכו' וכו'.
ז. אולי זה רעיון לסנן בפורום לא דעות אלא סגנון? -
@חי-ל אמר באתרים שלא מובן למה נטפרי פותח, ואין שום הסבר:
ג. כשם שמשתמש לא צריך "לחפש" בעיות, כך חובתו להעיר על דבר שלדעתו הוא תקלה חמורה.
ו. אודה מאד לחברי בפורום אם יחסכו ממני את התגובות האלימות מילולית כגון "תפתח סינון לבד" "מה הבעיה שלך" וכו' וכו'.
אם "ומה אתה רוצה מחברי הפורום עכשיו???" זאת אלימות, אני כבר לא יודע מה אצלכם זאת תקלה חמורה ?!?!
-
@kodcode
???
קראת מה שכתבתי??? -
@magicode
גם אני נתקלתי בדברים מוזרים בנוגע לאתרי ספרים.לפני תקופה קניתי ספר מהאתר של הספריה העסקית (שברוך השם פתוח בנטפרי)
כנראה שבגלל שהספר בפועל יצא ע"י הוצאת סלע מאיר, נכנסתי לרשימת תפוצה של סלע מאיר.בפרסומות שלהם לחודש הספר שמתי לב שזאת הוצאה של ספרי עיון ולא סיפורים וכדו'.
שלחתי פניה למרכז הפניות:
אני לא יודע בדיוק איך נקבע המדיניות של פתיחת אתרים של ספרים של הציבור הכללי
אני משער שזה בגלל שיש שם ספרים עם תוכן בעייתי.אני רואה שגם האתר של הוצאת ספרים סלע מאיר חסום
אבל מויקיפדיה נראה שהם מוכרים רק ספרי עיון
ויתכן שאפשר לפתוח את האתר בלי חשש.ונעניתי בתשובה
הספרים המפורסמים באתר הזה ,
אינם תואמים לכללי נטפרי.מצטערים
עד כאן הכל בסדר אם כי זה קצת מעצבן לקבל תשובה לקונית בלי הסבר מה הכללים.
מה שכן היה היה נראה לי מוזר שכשחיפשתי על הוצאת סלע מאיר בגוגל
מצאתי את הספרים שלהם באתר אחר שפתוח בנטפרי שחוץ מספרי סלע מאיר מוכרים עוד ספרים שבאמת לא מתאימים לציבור החרדי.לא טרחתי לדווח על זה לנטפרי, כי כל הסיפור של סגירת אתרי מכירת ספרים נראה לי פשוט מיותר ונובע מכך שרוב האנשים לא מתעניינים בספרות מקצועית מחנויות של הציבור הכללי, ומי שצריך הולך לשכונה חילונית ונכנס לצומת ספרים לקנות את הספר שהוא צריך (ועל הדרך מרגיש מה היה רואה ביום יום בלי נטפרי )
עכשיו נוסיף על זה שמסיבה מסתורית האתר לא היה נחסם וסלע מאיר היה נשאר חסום, אז בכלל היה יוצא לי החשק לדווח על אתרים בעתיד.
-
@magicode אמר באתרים שלא מובן למה נטפרי פותח, ואין שום הסבר:
אני חושב שזה עצת היצר שכביכול הדיווח לנטפרי מתיר את החיטוט וההשקעה של שעות על גבי שעות בחיפוש דברים בעייתים.
כל הכבוד!
אני ממש מתפעל מהחשיבה לפרטים!! -
@nigun
אני מצטרף לחוסר החשק לדווח.
התשובות הלקוניות, חוסר הסבר לחילוקים,בחינת מדיניות במשך שנים, והעולה על כולנה , תגובות החברים בפורום ,מעידים שזה בבחינת "שלא לאמר דבר שאינו נשמע".
חבל מאד, כי 2 המעלות של נטפרי [לפתוח כל מה שאפשר ולחסום כל מה שבעייתי] ניזוקות מזה. -
ז. אולי זה רעיון לסנן בפורום לא דעות אלא סגנון?מי אמר לך לפתוח סינון?
-
@net111
"
@חי-ל
זכותו של @magicode לחשוב כך
והוא לא מונע מאף אחד להקים סינון חדש יותר טוב ויותר כשר עם מדיניות קוד פתוח"
כאן-
https://forum.netfree.link/topic/9952/הסינון-נפלא-ביותר-אבל-כבר-חז-ל-אמרו-בקרו-טלה/11
אפשר לראות שם את שאר התגובות המרנינות. -
@חי-ל
אף אחד לא הציע לך לפתוח סינוןבתור אחד שמתלונן שלא מבינים אותך היה מצופה ממך להבין מה כותבים לך
@kodcode
???
קראת מה שכתבתי???