שינוי תגית אתר ויקיפדיה באנגלית
-
כידוע, ויקיפדיה בעברית חסומה לחלוטין [הלכה למעשה] בנטפרי וכל לינק אליהם מפנה אוטומטית למכלול, שם התוכן עובר סינון ובקרה.
כל זה מבורך מאד. אבל העניין הוא שבנושאים יותר מקצועיים [חפשו למשל מידע על חומרה ותוכנות למחשבים] המידע שבויקיפדיה העברית / המכלול, דל מאד במקרה הטוב, עד 'מביך' במקרה הקלאסי.
התחליף ההולם הוא אתר ויקיפדיה באנגלית, [שכל קשר בינו ובין ויקיפדיה העברית [בנושא איכות הערכים] הוא רק הפלטפורמה המשותפת... ]
אין צורך להרחיב כאן על הבעייתיות של ויקיפדיה ונטפרי עושה עבודה יפה מאד לסנן אותו באופן שלא יוכלו לקרוא את התכנים הבעייתיים שבו.
בגלל הבעייתיות הכללית, נטפרי מגדירה את אתרי ויקיפדיה כ 'דעות חיצוניות', ככה שכל קהילה או אדם פרטי שרוצה לחסום את הקטגוריה הזאת יוכל לחסום אותו.
דא עקה שברוב הקהילות רוצים לחסום רק אתרים בעייתיים באופן מובהק [לדוגמה. כל קהילה שמכבדת את עצמה תחסום אתרי חדשות / אתרים ממכרים] וזה נעשה דרך מנגנון הקטגוריות / תגיות. וכמובן שלא בודקים כל אתר בפרטנות כדי להחליט אם לפתוח או לחסום אותו, והם סומכים על הסיווג של נטפרי.
מה שיוצר מצב אבסורדי שויקיפדיה נחסמת אוטומטית כמעט בכל מקום שאינו נטפרי הפתוח לחלוטין.
בטח תגידו: אז תפנה לקהילה שלך שתפתח לך אותו, והכל על מקומו בא בשלום. אז זהו שהנהלות הקהילות לא נוטות לפתוח אתרים וגם אם כן הם יפתחו אותו רק למשתמש הספציפי שביקש זאת, מה שמסרבל מאד את העניין למי שגולש הרבה במחשבים של אנשים אחרים [טכנאי מחשבים לדוגמה] וזה לא מעשי לבקש כל פעם לפתוח אתר מסוים.
כל עניין הסיווג הזה יוצר מצב אבסורדי בו ויקיפדיה חסומה בגלל 'דעות חיצוניות' כאשר אתרים גרועים הרבה יותר [בטח בהינתן שהערכים בויקיפדיה מסוננים] כדוגמת וואלה רכב או כלכליסט פתוחים כמעט בכל מקום, אבל ויקיפדיה? אוי ואבוי. דעות חיצוניות! וכל זה ללא כל מטרה מכוונת של הקהילות שסומכות על הסיווג כאמור.
לכן הצעתי היא לשנות [לא להוסיף] את תגית הסיווג של אתרי ויקיפדיה השונים תחת קטגוריה בשם 'אנציקלופדיות'. וככה הניטור של ויקיפדיה תהיה הרבה יותר ממוקדת מבחינת הסיווג. -
@שמואל-ד אם מנהלי הקהילה רוצים לחסום את זה הם יודעים איך
-
@shloimy95 איך באמת? תחת איזה תגית האתרים האלה נמצאים?
בכלל. איך אני יכול לדעת [אפשר בכלל?] על אתרים שאינם חסומים, תחת איזה תגית הם מוגדרים? -
@שמואל-ד אם אתה מנהל קהילה הכנס לאזור אישי אז בצד ימין תחת קהילות בחר תגיות. כאן אתה יכול לצפות, ליצור ולשנות את התגים עבור הקהילה שלך כרצונך.
אגב נטפרי ספק הדרכה למנהלי קהילה, אתה יכול לפנות אליהם ישירות.
-
@שמואל-ד ויקיפדיה היא בהחלט בצדק בתגית הזאת, כן גם האנגלית, ייתכן שאתה נצרך מאוד לאתר הזה אבל זה לא אומר שהוא צריך לא להיכלל בתגית הזאת
-
@צדיק-תמים זה נכון אם האתר עצמו פתוח לגמרי.
מאד לא נכון כאשר כל אותם 'דעות' חסומות לך.
אם כבר, כמו שאמרתי, וואלה וכלכליסט זכאים לתואר הזה לא פחות, מה שלא קורה. -
@שמואל-ד הרובוט לא יכול לזהות ב100% תכנים מסוג כזה. כנראה שאתה לא מכיר את ויקיפדיה מספיק, וטוב שכך...
לגבי חסימה גורפת/חסימה בברירת מחדל של אתרים אחרים, המקום לדיווחים ובקשת חסימת/תיוג אתר זה במערכת הפניות ולא בפורום... (האמת שכל הנושא הזה מקומו בכלל לא בפורום) -
@צדיק-תמים אני מדבר לגבי חסימת ערכים שלמים שלא ראויים.
אם אתה מדבר על ערך פתוח שיש בו כמה ציטוטים לא ראויים [מיליוני שנים וכד'] אז כאמור האתרים שהזכרתי "מצטיינים" בזה לא פחות, ואני לא מבין מה ההבדל בין זה לזה. -
@צדיק-תמים @צדיק-תמים אני מדבר לגבי חסימת ערכים שלמים שלא ראויים.
אם אתה מדבר על ערך פתוח שיש בו כמה ציטוטים לא ראויים [מ-י-ל-י-ו-נ-י שנים וכד'] אז כאמור האתרים שהזכרתי "מצטיינים" בזה לא פחות, ואני לא מבין מה ההבדל בין זה לזה.זה התגובה שפרסמתי מקודם. דווקא רואים לפי זה שהרובוט עובד מצויין...
-
@שמואל-ד לא, לא דיברתי על זה.
בכל מקרה המקום לבקש שינוי תיוג אתרים זה במערכת הפניות ולא פה. -
@צדיק-תמים אמר בשינוי תגית אתר ויקיפדיה באנגלית:
בכל מקרה המקום לבקש שינוי תיוג אתרים זה במערכת הפניות ולא פה.
אני כבר לא יודע למי להקשיב.....
-
@צדיק-תמים אמר בשינוי תגית אתר ויקיפדיה באנגלית:
לא, לא דיברתי על זה.
אוקי. אז על מה כן דיברת, התכוונת?
-
@שמואל-ד סתם דוגמה
https://en.wikipedia.org/wiki/Faith
זה מספיק בשביל לשים את התגית הנ"ל -
@צדיק-תמים חסום לי ויקיפדיה כאמור, אז אני לא יכול לקרוא.
אבל לפי הנושא, אני מניח שהאלגוריתם של נטפרי חוסם לגמרי את הערך הזה. [אוי ואבוי אם לא. כי לפני כמה שנים הוא בוודאות כן חסם] -
@שמואל-ד פתוח לגמרי, עם תרגום לעברית רק חלק מהקטעים חסומים
אני לא בא לחפש כאלה דברים, זה סתם ערך לדוגמה לתחום שיכול להיות בעייתי, ואפשר תמיד לדווח על הדף, אבל נראה לי שאתה מבין למה צריך את התגית. (ולמה כתבתי שאתה לא מכיר את הבעיה...) -
@צדיק-תמים לא בדקתי בשעתו באנגלית.
אבל אותו ערך בויקיפדיה העברית בטוח שחסום.
יתכן שהרובוט לא כל כך יודע לדבר באנגלית, אז זה אכן בעייתי.
דווקא ידוע לי מאד הבעייתיות של ויקיפדיה. ועוד לפני 'המכלול' קראתי את הדיונים לגבי הבעיות.
השאלה האמיתי והמעשית היא: עד כמה הרובוט יודע לחסום את התכנים שבאמת לא רצויים.
אם כאמור הרובוט עדיין לא עבר 2 יחידות בלימודי האנגלית, אז אכן אין מקום להסיר את התגית. אבל בכל זאת הייתי מציע להוסיף את התגית של אנציקלופדיות למען הסדר הטוב של אפיון מדויק יותר. וכאשר הרובוט יעבור 5 יחידות במבחן האנגלית, יוכלו להסיר את ה'דעות החיצוניות'.