סמארטפון נקי 100% - יש חיה כזו?
-
האם יש סמארטפון נקי במאת האחוזים (גם ברמת המכשיר וגם ברמת הסים)
אני מבין שכרגע כל החברות מספקות מכישירם הכוללים וואצאפ, שזה אומר לא נקי ב100%,
האם אני טועה?אשמח לתגובתכם...
-
אתה צודק.
אם כי, נראה לי שכל החברות מציעות גם מסלול ללא ווצאפ.
-
@baruch מה יהיה עם פיתרון של נטפרי?
אם לא לפתח מאפס לפחות שיתו"פ עם אחת מהקיימות כבר? -
@Clean
יתכן שהמכשירים של דלתא יתאימו עבורך,
הם גם יפתחו לך לבקשתך רק אפליקציות שאתה צריך.
-
אבל ווצאפ, יש גם שם...
-
@baruch
הוא מבוקר יותר, יש אפשרות להגבלות למינהם, להגביל שליחת וידאו, להגביל תמונות , להגביל קבוצות, קבוצות באישור וכו ,
כמו כן הוואטסאפ ניתן רק למי שמבקש ובאישור רב,
בכל מקרה אין כאן המקום להאריך.
-
מידיעה אישית
גם ב'לומדעת - הדרן' וגם ב'נתיב' כיום יש אפשרות של חסימה / פתיחה ברמה האישית, שיהיה חסום רק האפליקציות שאתה צריך. עם אפשרות לפיקוח של קהילה וכדו'.
וגם מי שצריך וואטצאפ יש אפשרות להגדיר לו עם / בלי קבוצות, הגבלת מס' הקבוצות, עם / בלי וידיאו, עם / בלי תמונות. תמונות / וידיאו רק באופן אישי ולא בקבוצות. וכו' -
מובן
אבל האם שמועות ששמעתי שיש אפשרות גם בואצאפ לבדוק כל תמונה דוגמת 'נטפרי' קיימת במקום כלשהו אשמח לשמוע.
שמעתי על משגיחי כשרות למניהם שיש להם דבר כזה
-
@משה-זוכמיר
לא קיים בכל אופן עד כמה שאני מכיר,
באופן כללי נטפרי הינה היחיד שמסננת תמונות ידנית,
-
הבעיה העיקרית בוואצאפ הוא לא התמונות.
הבעיה הוא א. ההתמכרות, שמאבד לאנשים את כל צורת אנוש. ב. ההתחברות בקלילות לקבוצות בעייתיות.
ברגע שזה מוגבל, אם בהגבלה כללית על קבוצות או על וידיאו וכדו'. הסכנה העיקרית פוחתת.
-
@IZAK הבעיה העיקרית שיש בוואצפ, זו הבעיה השניה שהזכרת.
היא בעייה קשה מאוד, וכל עוד אין לה פיתרון, אסור לאשר את החיה רעה הזו ששמה וואצפ.
והפיתרון היחיד לה הוא הגבלה/בקרה על הקבוצות.
הבעייה הראשונה שהזכרת, בעיני, היא ממש לא "בעיה", אלא נושא השקפתי שכל אחד אמור להחליט בעצמו איפה להניח את פרצופו ותעסוקתו.. ברגע שישנה בקרה על נושא הקבוצות, אין כל סיבה לאסור את וואצפ, כי להעביר תמונות ותכנים בעייתיים אפשר גם דרך מייל. לכן מה?! יסגרו את כל תיבות המייל?אף אחד בחטיבות הסינון לא מנסה לחנך את העולם, אלא רק למנוע את הדברים הבעייתיים באופן מהותי/טכני מהפן ההלכתי, ולא מהפן ההשקפתי - הבעיה הא' שהזכרת.
העניין הוא, שבשביל זה צריך לבנות את וואצפ בצורה שונה.
זה אמנם לא מסובך במיוחד, היות שהיישום הנ"ל הוא קוד פתוח לחלוטין,
אבל לנטפרי אין את הזמן והמשאבים הזקוקים לכך.אבל אדרבה, אם נטפרי יתבססו על הוואצפ הרגיל, ויבנו משהו דומה, כדוגמת וואצפ+ [מישהו זוכר אותם?], זה יהיה פצצה.
-
@רמה-פלוס
כפי שכבר כתבו לעיל, לחב' 'דלתא' 'נתיב' 'הדרן' יש אפשרות הגבלה על הקבוצת והמדיה בוואטסאפ.אגב, נתקלתי עכשיו בהודעה מעניינת של @MacroShadow בפורום הישן...
@MacroShadow אמר באפליקציה לאנדרואיד:
אפליקציה לאנדרואיד ממתינה למתכנת שיכתוב אותה (ההתחלה כבר קיימת), או לחילופין להמתין עד שמורנו רבי mat יתפנה לזה.
-
@רמה-פלוס אמר בסמארטפון נקי 100% - יש חיה כזו?:
הבעייה הראשונה שהזכרת, בעיני, היא ממש לא "בעיה", אלא נושא השקפתי שכל אחד אמור להחליט בעצמו איפה להניח את פרצופו ותעסוקתו.. ברגע שישנה בקרה על נושא הקבוצות, אין כל סיבה לאסור את וואצפ,
זה אכן נושא השקפתי, אבל נושא השקפתי חשוב מאוד, אפשר לכתוב על כל הענין של קיום התורה והמצוות שזה השקפתי, הניסיון מוכיח שההתמכרות לוואטסאפ הורגת כל חלקא טבא שיש בבן אדם, פתאום הוא מגיע רק לחצי התפלה כי נשאר מחוץ לביהמ"ד לקרוא ולכתוב עוד כמה הודעות, זה גם קורה כשמגיע ללמוד והחברותא מחכה בפנים והוא ...., זה גם גוזל ממני את הזמן בבית ולחנך את הילדים, ומה גם כשמצורף לקבוצות של מין במינו ומקבל הודעות של קרירות לתורה וליר"ש אז הוא כבר מת' את עצמו עם שיטות והשקפות שהוא לא רואה מה רעה במעשיו, וגם החיבור לקבוצות בעייתיות גם מת' כנושא השקפתי ושהוא חושב שזה מותר.
@רמה-פלוס אמר בסמארטפון נקי 100% - יש חיה כזו?:
כי להעביר תמונות ותכנים בעייתיים אפשר גם דרך מייל. לכן מה?! יסגרו את כל תיבות המייל?
המציאות היא הקובעת, כמדומני שאף א' אינו יכול להסביר למה 90 % מהאנשים משתמשים בוואטסאפ להעביר הודעות ולא בצ'אט ובמייל, למה אופציה זו נכנסו לשימוש ואופציה אחרת לא, אבל זה מציאות שהיום הבעיה הינה בוואטאפ ועל זה צריך לטפל.
-
@משה-זוכמיר אמר בסמארטפון נקי 100% - יש חיה כזו?:
שמעתי על משגיחי כשרות למניהם שיש להם דבר כזה
אם כוונתך למשגיחי הכשרות של העדה"ח, יש להם דלתא, עם הגדרות מיוחדות, ובנוגע לווצאפ, הם לא יכולים להתחבר רק למי שנמצא ברשימת אנשי הקשר שלהם. (אני לא כ"כ מבין בזה, אבל זה מה שהסביר לי משגיח אחד, ואגב הם לא מאשרים את זה לכולם, אלא למשגיחים הגדולים שחייבים את זה).
-
מה כונתך הגדרות מיוחדות.
אני קניין של קייטרינג ומדבר הרבה עם המשגיחים.
אחד מהם אמר לי במפורש בשעתו כבר לפני כשנה וחצי שיש להם סינון תמונות גם בתוך הקבוצות המאושרות.
כמו כן אני לא מבין מה היא הגבלה של קבוצות ווצאפ רק מרשימת אנשי קשר-מה הבעיה להכניס כל איש קשר שהוא ואז להתחבר לווצאפטו...
כמו כן כל משגיח שנפגשתי אתו יש לו מכשיר שכזה ולא נתקלתי באחד שאין לו.
אפילו הפוך יש משגיח אחד שהוא 'ראש' המשגיחים ועדיין לא ראיתי אצלו מכשיר שכזה.
כך שיצאתי מבולבל מה יש להם ומה אין.
אם אחד יוכל להביא משהו מוסמך אשמח לשמוע
-
@משה-זוכמיר
כמו שכתבו לעיל, יש להם הגבלה על התמונות ולא סינון.
כלומר ניתן להגדיר שלא יוכלו לקבל כלל שום תמונה, או שבאישי יוכלו לקבל אך בקבוצה לא, וכן הלאה. -
אין מן הראוי להתלבש על כשרות מסויימת ולנתח את מה שיש או אין שם.
ולעצם העניין:
יש להם אפשרות ניהול של כל משגיח עם מי הוא יכול להתכתב ולאילו קבוצות להתחבר.
וכמו"כ יכולת להגדיר לכל משתמש אם יש לו אפשרות לקבל קבצים מכל סוג שהוא.ניתן להגדיר שם שלא יהיה תמונות, אבל אין שם מערכת לסינון תמונות.
והמערכת כאמור היא של חברת דלתא.
מי מהשגיחים מחזיק וכו', זה עניין של מדיניות שלהם שאין מן הראוי לדון עליו ברשות הרבים.
-
@שלו מה שאתה אומר ב2016 על הוואצפ, אמרו ב2005 על הפלאפונים. וב1995 על המחשבים.. וכו'.
נו באמת..זה לא התפקיד של חטיבות הסינון לחנך את העולם בנושאים כאלו ואחרים.
וברור הדבר שלא בגלל זה הוואצפ נאסר ע"י גדו"י. -
@רמה-פלוס עצוב אבל תן לי להעשיר אותך מהידע שלי.
בהכירי מקרוב מקרים מזעזעים יצא לי לא אחת לדבר עם רבנים גדולים וגאונים שמלכלכים ידם בדם.. כדי להציל נפשות מרדת שחת,
ואני אומר לך חד משמעי, הפחד וההתמודדות כיום בנושא הסמארטפונים הוא יותר מהתמכרות ופחות מתכנים שליליים..
והווצאפ, גם המסונן, ממכר ומפיל חללים רבים. -
@רמה-פלוס אתה שואל טוב. אך בלי להיכנס להסברים..
המציאות שאנחנו פוגשים את 'אחינו' באוטבוסים שקועים עד צווארם בוואצפ הרבה יותר מאשר במייל וכו' אז כנראה שזה בכ"ז שונה מכל השאר.