שיתוף פתרון למחשב שלא ניתן להתקין בו תעודת אבטחה
-
יכול להיות שכבר הקדמוני פה לפני כמה שנים ובכל זאת אני כותב
לאחרונה מישהו ביקש פתרון למחשב של העבודה שלא הרשו להתקין בו כלום ומאידך רצו גלישה דרך נטפרי. בלי תעודת אבטחה קשה מאד לעבוד.
הפתרון להכנס לדפדפנים דרך קיצורי דרך האלו -
@מנתק חשוב מאוד לציין שהאפשרות הזו עוקפת את כל בדיקות התעודה, גם התעודה המקורית - לא של נטפרי אלא של האתר,
מה שאומר שאין משמעות לHTTPS בשום אתר כולל בנק, מייל, קופת חולים וכו' - וכל גורם שמיירט את התקשורת יכול לחטט בה כרצונו ולראות כל פרט שעובר כולל סיסמאות וכולי!
אני אישית לא חושב שזה בסדר לעשות כזה דבר בעבודה בלי אישור. אדם יכול לקחת סיכון כזה על עצמו, לא על נתונים של אחרים. בכל מקרה חשוב מאוד לדעת את ההשלכות של זה. -
@צדיק-תמים אמר בשיתוף פתרון למחשב שלא ניתן להתקין בו תעודת אבטחה:
@מנתק חשוב מאוד לציין שהאפשרות הזו עוקפת את כל בדיקות התעודה, גם התעודה המקורית - לא של נטפרי אלא של האתר,
מה שאומר שאין משמעות לHTTPS בשום אתר כולל בנק, מייל, קופת חולים וכו' - וכל גורם שמיירט את התקשורת יכול לחטט בה כרצונו ולראות כל פרט שעובר כולל סיסמאות וכולי!
אני אישית לא חושב שזה בסדר לעשות כזה דבר בעבודה בלי אישור. אדם יכול לקחת סיכון כזה על עצמו, לא על נתונים של אחרים. בכל מקרה חשוב מאוד לדעת את ההשלכות של זה.הערה נכונה
-
@צדיק-תמים החשש לא כל כך מעשי לאדם מן השורה, אבל אולי עובדים בחברות גדולות צריכים ליזהר בזה
-
@yzahn אמר בשיתוף פתרון למחשב שלא ניתן להתקין בו תעודת אבטחה:
@צדיק-תמים החשש לא כל כך מעשי לאדם מן השורה, אבל אולי עובדים בחברות גדולות צריכים ליזהר בזה
בכל זאת הוא צודק שהמעביד צריך לדעת מזה (אם יבין בכלל מה רוצים ממנו...)
-
@מנתק אם יש דפדפן פיירפוקס במחשב, ניתן להגדיר שהוא יסמוך על תעודה של נטפרי גם בלי להתקין משהו במחשב
-
@memgd אמר בשיתוף פתרון למחשב שלא ניתן להתקין בו תעודת אבטחה:
@מנתק אם יש דפדפן פיירפוקס במחשב, ניתן להגדיר שהוא יסמוך על תעודה של נטפרי גם בלי להתקין משהו במחשב
גם בכרום ניתן לייבא נראה לי פה
chrome://settings/security?search=SSL
ניהול אישורי מכשירים
אבל גם זה היה נקרא במקרה שלי "להתקין תוכנות" שאוסרים -
@מנתק אמר בשיתוף פתרון למחשב שלא ניתן להתקין בו תעודת אבטחה:
chrome://settings/security?search=SSL
אצלי כשאני לוחץ עליו הוא פותח את מנהל האישורים של ווינדוס.
התקנת תעודה בווינדוס משפיע על כל מערכת ההפעלה, לעומת התקנה מקומית בתוך הדפדפן (ועדיף בפרופיל אישי שלא בשימוש לצרכי עבודה).