קובץ hosts ונטפרי
-
@clickone אצלי מאז שעברתי לנטפרי HOSTS הפסיק לשתף פעולה לגמרי, גם לא לIP פנימי, שאלתי על זה בעבר, רק שבדיוק באותה תקופה שידרגתי לוינדוס 10, אז אני לא יודע מה הגורם.
-
@אברהם-כהן זכרתי שמישהו שאל ע"ז בפורום הישן...
אני רק זוכר שהיה שם עוד דיון ע"ז.
הנה הוא -
-
@shraga אמר בקובץ hosts ונטפרי:
@clickone היי, ממש לא ניסיתי לעקוף את מערכת הסינון, ניסיתי לבצע ניתוב בין כתובת IP אחת שפתוחה לכתובת אחרת שפתוחה, ואגב, עדיין לא קיבלתי תשובה ברורה לזה, האם זה קשור לנטפרי? @magicode אתה יכול לחרוץ את העניין?
באשכול מהפורום הישן יש תשובה רשמית ממערכת הפניות, אי אפשר להשתמש בהפניות של HOSTS כי זה יכול להיות פירצה לסינון אז נטפרי חסמו את זה.
-
@shraga האם הפניות ל IP הפנימי עובדות לך?
-
@shraga לא אמרתי שניסית, אלא שזו פירצה שיכולים לנצל.
וכמו שהסביר בטוב טעם @אברהם-כהן -
@clickone למה זה פירצה בסינון?, הרי נניח בקובץ הhosts יש הפנייה של כתובת לIP חסום, זה אמור להיחסם בדפדפן, הלא כך?
-
@shraga מי שחסום זה הכתובת, לא הIP.
ז"א שאם יש כתובת, נניח netfree.link
הוא מנותב לשרת של נטפרי, נכון?עכשיו, נניח שאני רוצה לפנות לשרת שלי, על אתר. לא משנה איזה. והוא חסום.
אני יכול להוסיף בקובץ הHOSTS שורה, שמנתבת את netfree.link לשרת שלי.
ונותן לאתר ההוא כינוי שהוא יאזין גם לכתובת netfree.linkבגלל שקובץ הHOSTS מורה למערכת ההפעלה לקחת משם נתון לפני הDNS הכללי במידה ויש, המחשב שלך יפנה לכתובת של השרת שלך ויבקש את האתר של נטפרי.
בגלל שאתה הגדרת את הדומיין של נטפרי ככינוי אז השרת שלך, יחזיר את האתר שאתה רוצה, בתגובה לבקשת הדומיין של נטפרי.
לכן זה לא זמין בנטפרי....בשולי הדברים:
- אתה חייב שהשרת יהיה בבעלותך. לא תוכל לשחק עם אתר כמו "כיכר השבת" לדוגמא, אא"כ תשכנע אותם לשים לך כינוי וכנ"ל. (ושוב, גם זה לא יעבוד בנטפרי)
- אם למישהו נראה שההסבר הזה יכול להכשיל מישהו בסינון אחר, אני אמחק אותו.
-
@clickone אמר בקובץ hosts ונטפרי:
בשולי הדברים:
- אתה חייב שהשרת יהיה בבעלותך. לא תוכל לשחק עם אתר כמו "כיכר השבת" לדוגמא, אא"כ תשכנע אותם לשים לך כינוי וכנ"ל. (ושוב, גם זה לא יעבוד בנטפרי)
- אם למישהו נראה שההסבר הזה יכול להכשיל מישהו בסינון אחר, אני אמחק אותו.
- מי שמחזיק בבעלותו אתר שאמור להיות חסום בנטפרי, אין שום סיבה שישתמש עם סינון נטפרי
- אין הגיון שאתר כמו כיכר השבת וק"ו אתרים בעייתים יותר ישימו כינוי של הדומיין של נט פרי על האתר שלהם
מהסיבות הנ"ל, אני גם לא רואה שמישהו יוכל להשתמש ב"פירצה" הנ"ל, כך שאין סיבה למחוק מה שכתבת
-
@clickone במבחינה טכנית, לא הבנתי איך נטפרי מצליחה לחסום את האופציה הזו, הרי לפני שהמחשב פונה לשרת הdns הוא פונה לקובץ הhosts שנמצא עלהמחשב וכמובן אינו בשליטת נטפרי, איך לנטפרי אפשרות למנוע את זה?
-
-
נטפרי לא יכולה לעשות כלום בקשר לDNS, הדפדפן עושה את זה לפני שזה בכלל יוצא מהמחשב, ובמקרה של רשומה בhosts אם זה לא עובד זה בעיה במחשב.
ניסיתי אצלי ואכן זה עובד הן לאתר חיצוני (זה כמובן נחסם בנטפרי אבל ההפניה עבדה) והן לפנימי. -
@נטפריס זה כנראה בעיה שאני לא יודע להגדיר את זה נכון
זה קובץ הhosts שליlocalhost name resolution is handled within DNS itself.
127.0.0.1 localhost
::1 localhost
127.0.0.1 na1r.services.adobe.com
127.0.0.1 hlrcv.stage.adobe.com
127.0.0.1 lmlicenses.wip4.adobe.com
127.0.0.1 lm.licenses.adobe.com
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
216.58.198.110 prog.co.ilלמה כשאני נכנס לprog.co.il זה לא עובר לי לאייפי שכתבתי שזה האייפי של גוגל co.il?
תודה על העזרה -
גם כשאני עושה ככה פרוג ממשיך לעבוד רגיל
127.0.0.1 prog.co.il -
הפעילו שורת הפקודה כמנהל, וכתבו שם
ipconfig /flushdnsבנוסף הדביקו את הכתובת הזו
chrome://net-internals/#dns
בשורת הכתובת בכרום, ולחצו על clear host cacheואח"כ נסו שוב להיכנס לפרוג (בלי www או שתוסיפו גם בhost אחד עם www).
-
זה נכון מה ש @clickone כתב. hosts לכתובת חיצונית לא אמור לעבוד כלל.
ואכמ"ל. -
@magicode מעניין אותי טכנית, איך אפשר לחסום דבר כזה, שלכאורה הוא עוד לפני הבקשה שהמחשב שולח לנטפרי
-
@shraga הוא מתייחס רק לדומיין בלי להתחייס לIP.
ככה אני מבין את זה.
-
המון אתרים עובדים בכל כינוי כלומר הבינדינג שלהם לא מוגדר לכתובת מסויימת (*).
והסיבה שזה לא יעבוד בנטפרי היא פשוטה: נטפרי שולחת את הבקשה מחדש. ואז זה הרי לפי הDNS שלה - וזה מאבד את ההמלצה של הHOST. -