מתוך ויקיפדיה.
-
ערך נטפרי.
"סינון התכנים בנטפרי מוכוון על ידי ועדת רבנים ייעודית. סינון תכנים זה מופעל במקרים שונים גם כלפי אתרים דתיים-מגזריים, כך חסומים בנטפרי אתרי החדשות כיכר השבת, בחדרי חרדים"אני לא יודע מי מכניס לשם את המידע על נטפרי.
בכל מקרה הקטע שהבאתי הוא עניין של השקפה. מי שכתב את זה חושב שכיכר השבת וחדרי חרדים זה אתרים דתיים. אנחנו בנטפרי חושבים שזה אתרים חילוניים שעוסקים בציבור החרדי. והראיה שכיכר השבת הוא בבעלות ידיעות אחרונות.מי שיכול להבהיר שלשיטת נטפרי זה כלל וכלל לא אתרים חרדים אני ישמח. ואם דרוש מקור אפשר להביא לינק לפה.
בכל מקרה זה שהערתי הערה אחת על הערך זה לא אומר שאני מסכים עם כולו. וזה לא אומר שהכל נכון.
-
אולי צריך לעשות הפרדה בין זה, לאוצר החכמה.
-
@magicode
אבל זה גם אתרים שמייעדים את התוכן שלהם לציבור החרדי.
וגם רוב הגולשים שם הם כאלו שנקראים חרדים.
וגם רוב הכותבים שם נקראים חרדים
אז תקרא לזה אתר "מתחרד"
או כמובן לכיוון ההפוך.
ואני מבין שיש לכם ביקורת קשה כנגד האתרים האלו הן מבחינת תמונות והן מבחינת התוכן.
אבל יש מושג שאומר אם זה נראה כחרדי, מדבר כחרדי, אז כנראה שזה חרדי.
אז אתר חילוני אי אפשר לקרוא לזה...
אפשר לקרוא לזה אתרים לעניני חרדים
והבעלות לפי דעתי לא מחיבת .סליחה אם אני חושב אחרת ממך.
-
@ww199ww
אין לי בעיה תחשוב מה שאתה רוצה.
כל עוד אני מייצג את נטפרי נטפרי חושבת שזה אתר חילוני. שמיועד לחרדים. שמיועד להכפיש חרדים שמיועד ללכלך על החרדים שמיועד לקלקל את החרדים.
-
@magicode עיין נא בדף השיחה ומלחמת הגירסאות שם..
על כל פסיק בערך נטפרי התנהל מלחמת עולם.
(נראה שמישהו שם שילם הרבה כדי למזער את ההשפעה של נטפרי)לדעתי צריך לשים את הדגש בערך כיכר השבת ובחדרי שהם לא חרדיים.
(שאגב בערך כיכר מובא מקורות לבעלות YNET ועוד)
ולאחר מכן לדרוש להוריד בערך נטפרי בטענה שאפילו בערך המקור מוצהר שזה לא חרדי. -
אני לא צריך שיהיה כתוב שזה אתרים חילוניים.
צריך שיהיה כתוב ככה. אתרי XXXXX חסומים בגלל שלטענת נטפרי מדובר באתרי בידור חילוניים. -
הבהרה
זמן רב לא גלשתי באתרים אלו הן מפני שאין לי אינטרנט הן מפני שזה חסום בנטפרי...
וכתבתי ממה שזכור לי וממה שאני שומע -
@ww199ww אמר במתוך ויקיפדיה.:
הבהרה
זמן רב לא גלשתי באתרים אלו הן מפני שאין לי אינטרנט אין מפני שזה חסום בנטפרי...
וכתבתי ממה שזכור לי וממה שאני שומעמה שמרגישים אחרי זמן רב של ניתוק מאתרים אלו, זה נקיות.
הסף רגישות חוזר למשהו בריא ויהודי, כמו שיש בתמונות (שלא חסר גם שם את הבעיה) שאחרי גלישה דרך נטפרי מרגישים שחוזרים להיות בני אדם, ותמונה לא טובה מפריעה להרגשה.
אותו דבר בחלק הרוחני של המחשבה וההשקפה, אין את בריכות הקרח שמצננות (וזה בעדינות) ...
-
האם האתרים החרדים האחרים שפתוחים בנטפרי
התחייבו ללכת בכללי נטפרי? כמו אי פרסום תמונת אישה וכן דעות משלנו?
ומה הכללים לגבי אתרי חדשות באידיש ובאנגלית וכן פורומים בנ"ל? -
@ww199ww אמר במתוך ויקיפדיה.:
האם האתרים החרדים האחרים שפתוחים בנטפרי
התחייבו ללכת בכללי נטפרי? כמו אי פרסום תמונת אישה וכן דעות משלנו?
ומה הכללים לגבי אתרי חדשות באידיש ובאנגלית וכן פורומים בנ"ל?ראשית אם הם פתוחים כנראה שכן.
שנית היו דיונים רחבים בפורום, עיין ותמצא (בתקווה) רוב נחת.
האתרים המדוברים ללא ספק אינם כאלו...
-
@magicode
זה מתייחס לפרום אוצה"ח ושם זה נכון שהחסימה היא ע"י ועדת רבנים יעודית -
@מן-המודיעין אמר במתוך ויקיפדיה.:
@magicode
זה מתייחס לפרום אוצה"ח ושם זה נכון שהחסימה היא ע"י ועדת רבנים יעודיתאבל יש שם גם את אתרי החדשות המוזכרים באותו משפט.
-
@magicode אני מבין שזה מה שאתה רוצה שיהיה כתוב, אבל אתה אמור לדעת שויקיפדיה כותבים מה שהם רוצים ולא את האמת.
הספיקה לי הפעם שעבדתי להסביר את ההבדל והמעלה של נטפרי. זה מתסכל לעבוד מולם.
לדוגמא, המשפט יכול להיפסל כי הוא דעה אישית/אין לו מקור אמין (הפורום לא נחשב מקור אמין לדעתם, רק מה שמפורסם בדף הבית, וגם זה נלקח בעירבון מוגבל כי זה "מוטה" על ידי החברה...) ועוד אלף כללים אחרים ומעצבנים שם.
אתה יכול לעבוד רבע שעה ללטש את המשפט, והוא נמחק בשנייה כי הוא לא "ויקיפדי" מספיק, ולא יהיה לך שום מה להגיד נגד זה.
אבל אני אנסה, ונראה אם ימחקו את זה שוב.
רק תדגיש בראשית הפוסט את הנקודה שלך, כדי שזה יהיה חד משמעי... -
@dLive אמר במתוך ויקיפדיה.:
הפורום לא נחשב מקור אמין לדעתם, רק מה שמפורסם בדף הבית
אולי תצטט את המשפט של @magicode לעיל, באיזשהו מקום בנטפרנדס, ואז תציין שם בויקיפדיה את המקור בנטפרנדס שתחת הדומיין של נטפרי (http://netfree.link/wiki).
(מה ש @magicode כתב כאן באמת לא חייב להוות עבורם מקור אמין, מכיון שאין ל @magicode אף לא תוית של 'תומכים ובודקים', כך שאין להם מאיפה לדעת שהוא מוסמך לדבר בשם נטפרי).
-
פוסט זה נמחק! -
@dLive
תראה אני לא בעד ויקיפדיה אבל אני לא חושב שצריך להכניס מתחרים לערך של נטפרי ולטוב ולרע. -
@magicode
אני בכל אופן, לא הזכרתי שום מתחרים. הזכרתי את הראשוניות של נטפרי בתכונות סינון מסוימות. (מבחינת "עולם הסינונים" נטפרי הביאה בשורות חדשות, זה דבר שאמור להיות מאוזכר בערך לדעתי.) אבל אני לא מייחס לויקיפדיה חשיבות רבה כ"כ, עד כדי להתעקש על דעתי יותר.
הרעיון של @ליכט מוצלח, עדיף להוסיף את זה באיזה מקום יותר רשמי מהפורום. -
@magicode רק חסר שויקי ידעו על השורה המופיעה בכל כניסה אליהם בשביל שהם יתנו במה מכובדת לנטפרי
(ואולי זו הסיבה שהם כותבים ככה...) -
@chaimke4 זה מוזכר בפירוש בערך.
-
@dLive תכניס בבקשה בקישורים חיצונים גם את האתרים של המשווקים