אשכול פרידה מהמשתמש היקר DLive
-
@למדן-וידען
אברך בינוני ומטה
תקרא לו אברך פושטק?
התכוונתי לומר שמחלקים את נטפרי לכל מאן דבעי, ולא רק לאלו שרצינים מאוד.
טוב, בכל אופן יישר כח. -
@ww199ww בפועל זה מה שקורה, אתה צודק, אבל לא הם המדד שלנו, לעולם, אני זקוקים לדעת תורה בלבד.
-
@למדן-וידען אמר באשכול פרידה מהמשתמש היקר DLive:
ואגב, שמח בחלקו לא שייך ברוחניות (רבינו יונה).
איפה הרבינו יונה? על מסכת אבות הוא לא כתב דברים כאלו.
ועשיתי חיפוש קטן באוצר החכמה, 'שמח בחלקו ברוחניות' וקיבלתי המון ספרים שאומרים מפורש ששמח בחלקו שייך גם ברוחניות, וסברא היא שהרי אם אדם מאמין שהכל מאיתו למה לא ישמח?
כמובן ששמח בחלקו ברוחניות אין הכונה שאין לו שאיפות. -
דעתי האישית ורק האישית על האינטרנט ורק של נטפרי
אדם שמשתמש אינו עושה שום עבירה כמו שלעבוד זה לא עבירה ח"ו ולעומת זאת בגמ' מבואר שיש והגית בו יומם ולילה, אלא שהכל תלוי בצורך אמיתי.
אין ספק שאדם שאינו מחובר כלל לטכנולוגיה הוא ברמה רוחנית יותר גבוהה, וכמשל הרי הוא כת"ח אמיתי שתורתו אומנותו.
אין צל של ספק שמי שעוסק בתיקון האינטרנט מעלתו גדולה לאין שיעור, וכידוע מאמרי חז"ל במעלתם של המצילים של הרבים ששכרם גדול לאין קץ, ולכן לדעתי האישית מנהל שפורש מאחריות כזו שכעת כבר התגלגלה לחיקו מפסיד שכר אין קץ, אלא אם עושה כן ע"פ הוראת רבותיו.
בקשר אליך אין הכוונה שלא תפרוש אין לי צל של ספק שזה מעשה ע"פ הוראת רבותיך. -
פוסט זה נמחק! -
@avishalom במקום הוספה של פוסט כדי לתקן תוכל ללחוץ על השלוש נקודות המופיעות מתחת לפוסט שכבר כתבת וללחוץ עריכה ואז לתקן את הצריך תיקון.
-
@aiib צודק התעצלתי ואני מתנצל
-
@avishalom זה פחות לחיצות מה שהצעתי...
-
@ww199ww אמר באשכול פרידה מהמשתמש היקר DLive:
התכוונתי לומר שמחלקים את נטפרי לכל מאן דבעי, ולא רק לאלו שרצינים מאוד.
טוב, בכל אופן יישר כח.לא הבנתי...
זה נשמע כאילו שיש לך איזו בעיה עם זה שמחלקים את נט פרי "לכל מאן דבעי"
מה היית רוצה?
שיעשו "עד דרוש אחיך"?....
צריך להבין שבכל נושא האינטרנט יש קונפליקט עצום!
מצד א' יש אנשים יראים ושלמים שמוכרחים את האינטרנט לכל מיני צרכים חיוניים, ורח"ל איפה הם היו היום ללא כל הפתרונות שצצו במהלך השנים.
מצד הב' פוק חזי כמה אנשים לא היו משתמשים באינטרנט כלל וכלל, או לדוגמא לא היו קונים סמארטפון אם לא היה בהכשר טוב, ועכשיו שיש להם הם חשופים לכל הבעיות שיש גם באינטרנט הכשר.
ניקח לדוגמא את גמח"י האנטרנט למיניהם,
ברור שזה דבר שמציל הרבה אנשים שצריכים את האינטרנט לפעם פעמיים ביום ובלי זה היו מכניסים את האינטרנט לביתם, מאידך גיסא זה הנגיש את האינטרנט להרבה אנשים שלולי זה היו מסתדרים מצוין בלי אנטרנט כלל...
אלא שבדיוק לכן יש לנו את גדולי הדור שיודעים בדיוק היכן עובר הגבול הדק הזה. שמצד א' לא יפיל סתם אנשים ברשת היצה"ר ומצד שני לא להכביד יותר מידי על אנשים שבאמת צריכים את האינטרנט.
ובוודאי ש"נט פרי" לא יכולה להתחיל לחקור אחרי כל בן אדם מהו ומיהו... אלא עדיף להציל כמה שיותר וכל מי שמשתמש ברשת וודאי שעדיף שיעשה זאת דרך נט פרי. -
כן עבירה לא עבירה, כן ראוי לא ראוי, כן טוב או לא טוב, מותר או אסור.....
כל המשפטים האלה לא אנחנו נחליט, אלא גדולי ישראל שלהם הזכות הבלעדית שקיבלו מדור דור עד משה רבינו ע"ה, ולהם ורק להם האפשרות לגזור גזירות ולתקן תקנות ולעשות משמרת למשמרתי (מו"ק ה.), ולעשות סייג לתורה (אבות פ"א מ"א). וונתנה תורה רשות לכל דור ודור לעשות תקנות וסייגים (ביאור הגר"א יו"ד סי' רכח ס"ק צג).וברוך המקום שלא עזב חסדו מאיתנו, ונתן את עולמו לשומרים ה"ה גדולי ישראל שליט"א ויבלחט"א זצ"ל, שתיקנו תקנות וגדרו גדרים לעשות משמרת למשמר התורה, והם הורו לנו וקבעו את ההכלה מה מותר ומה אסור, מה ראוי ומה לא ראוי.
וידוע מכתבו של הגאון הגדול פוסק הדור בכל שבט הלוי זצוק"ל, והצטרף למכתב יבלחט"א הגאון הגדול הרב חיים קנייבסקי שליט"א, שקבעו הלכה פסוקה שמחייב כל יהודי חרדי באשר הוא, ובו נאמר 'מי שאינו צריך להשתמשות בכלי האינטרנט לצורך פרנסתו אסור לו להשתמש בו כלל'.
וע"כ אין כאן מקום לטענות ומענות שונות כן כשר לא כשר, יש הלכה, ולזה אנו כפופים, ולא לשום גורם אחר בעולם.
(מצו"ב המכתב בלי החתימה של הגר"ח, שאינו נמצא תח"י), ועיי גם כאן. -
@סופר
לא כ"כ הבנתי מה רצית להסביר...
בס"ה הסברתי שמדובר בסוגיא עדינה ורגישה ובהחלט שכתבתי שמי שפוסק בה הנם רק גדולי הדור שליט"א -
@קלונימוס אם כן אז הסברתי את דבריך.
-
היה נשמע שבנטפרי נמצאים רק אנשים הרציניים ביותר, ורק מי שעובד.
ועל זה אני אמרתי שאף אחד לא בודק מי מתחבר ומצטרף לנטפרי.
מסתמא שזהעל דעת גדו"י -
התחלתם עם פרידות ל@dLive ו'גלשתם' לנושא השימוש באינטרנט.
לא הייתי זמין מס' ימים ורק עכשיו אנו רואה את האשכול. אז הנה:- אני מכיר את @dLive באופן אישי, בחור רציני וירא שמים, בעקבות דברי התעררות ששמע ממורו ורבו בר"ח סיון ובשילוב הרצאות של הרב גלזר, הוא החליט להתנתק מהחיבור לרשת בכלל. באמת הייתה זו התלבטות לא קטנה כשמצד אחד מרגישים שעוזרים לאנשים (ואני בכללם) בנושאים כ"כ רגישים כשהידע המקצועי מאוד נמוך ומאידך, הסכנות הם הרסניות ביותר. אך הוא קיבל את ההחלטה בכובד ראש ולאחר התייעצות, ויבורך על כך.
- בנושא האינטרנט, כמדומני שאין צורך להרגיש 'נחות' מעצם העובדה שאנו משתמשים באינטרנט (מסונן כמובן, אלא מאי?) איפכא, אנו צריכים להרגיש לוחמי צבא שנמצאים בחזית, נאלצים להשתמש עם קדמת הטכנולוגיה אך מצליחים להתגבר ולעשות זאת כפי שנצטווינו, אכן השטחים ה'אפורים' כמו אתרי חדשות מותרים או כמו הודעות מייל שאינם לתועלת הם הבמה שלנו והאפשרות להוכיח את נחישותינו להלחם ולא לוותר.
-
לא רק אשכול, גם כתבה ביתד של הועדה לביצור חומות הדת על משתמש שעזב לעולם שכולו טוב
-
אני לא מאמין
מתנצל על ההקפצה, לא יכול להתאפק.
מסתבר ש@dLive מבקר כאן מידי פעם..
-
@למדן-וידען שלום עליכם
-
@למדן-וידען אמר באשכול פרידה מהמשתמש היקר DLive:
אני לא מאמין
מתנצל על ההקפצה, לא יכול להתאפק.
מסתבר ש@dLive מבקר כאן מידי פעם..אני לא בטוח שזה הוא, אני אשאל אותו בלי נדר.
-
@dLive אמר באשכול פרידה מהמשתמש היקר DLive:
בכל אופן, אני משאיר את המשתמש שלי כמו שהוא עם אות סיסמא, ואני סומך על החברים פה שאם יראו אותי פה בשנה הקרובה יורידו לי משהו קטן על הראש...
...
-
@למדן-וידען כמו ש @ליכט ציטט, הוא כתב "בשנה הקרובה", ועבר שנה מאז שהוא כתב את זה ...