ניקוי הפורום לטובתנו!
-
פורום נטפרי מקבץ ידע רב בנושא האינטרנט המסונן - במחשב הנייח, בטאבלט ובסמארטפון - באתרים ובאפליקציות.
מידע שחיפשתי זמן רב - נגלה לעיניי בשבועיים האחרונים מאז שעברתי לנטפרי.ולכן אציע שכל משתתף ינקה את הפוסטים שלו וישאיר רק את המסקנות החשובות ("הלכה למעשה") בנושא הנדון - חבל על הזמן לעבור על פוסטים שלמים שרובם התכתבויות שאין בהן צורך כבר בדקה אחרי שנכתבו.
כמו כן, על משתתפי הפורום להקפיד על מינוח (terminology) נכון ולכתוב באנגלית מושגים הקשים לכתיבה בעברית - כמו WhatsApp ולא וצאפ, ווצאפ, ווטסאפ וכדו' -
כדי שחיפוש מונח בפורום יהיה קל ומהיר. -
@jewel אמר בניקוי הפורום לטובתנו!:
על משתתפי הפורום להקפיד על מינוח (terminology) נכון ולכתוב באנגלית מושגים הקשים לכתיבה בעברית - כמו WhatsApp ולא וצאפ, ווצאפ, ווטסאפ וכדו' -
@jewel לדעתי רבים וטובים בפורום אינם יודעים קרוא וקרוא בצורת אות בלועזית..
-
ולכן אני הצעתי שהחיפוש ייעשה לפי המוניטין והפופאלריות והתגובות כמה שיותר תגובות סימן לרצינות העניין
-
@למדן-וידען
לא יתכן שנכתוב באותיות עבריות מושגים שאינם שגורים כלל וכלל בכתיב העברי, כמו:
VPN, CPU, SMS, WIFI וכדומה.
גם כתובות הדואר האלקטרוני עדיין נכתבות באנגלית. -
@למדן-וידען
גם כתובות הדואר האלקטרוני עדיין נכתבות באנגלית.לא ייתכן כי???
ז"א, אני כבר מבולבל.
אתה רוצה שייכתבו מדוייק, כי זה לא תקין תחבירית? או כדי שיהיה יותר קל לחפש?
אל תשכח, מי שכותב סמס במקום SMS, גם יחפש סמס ולא SMS.
אני לא רואה סיבה לחייב את כולם לכתוב עברית תקינה,
בגלל שזה לא אפשרי מעשית לשלוט על כל הכותבים כאן בפורום, וגם כמו שאמר @למדן-וידען שיש כאן הרבה בפורום שלא יודעים כמעט אנגלית.
ומושג כמו SMS ממש יכול לבלבל אותם כשהם שואלים על סמס.(אני נתקל בזה הרבה כשאני מדבר עם אנשים ואפילו עם אלו היודעים אנגלית טובה, אם אני אומר להם מושג בתכנות, הם מסתכלים עלי כמו על עגל ולא מבינים מה אני רוצה.... ולכן אני אומר שהמושג צריך להיות גם קרוב לשואל)
-
@למדן-וידען
גם כתובות הדואר האלקטרוני עדיין נכתבות באנגלית.למה לא יתכן?
בהחלט יתכן, ועובדה שזה כך ואנשים מבינים זה את זה.
זה ענין של הרגל, אנשים שלא בקיאים בלע"ז וגם כאלה שכן משתמשים בביטוים כאלה בעברית כמעין סלנג.בכל מקרה לגבי הצעתך לנקיון זה נראה לי קצת לא מעשי... כך הוא דרכו של פורום... זה לא מקבץ הוראות אלא דו שיח פורה בין משתמשים שמצמיח מתוכו פתרונות ותובנות.
כדי להקל על מציאת משהו ספציפי קיים מנגנון חיפוש שיכול להקל על העבודה, מעבר לכך אינני חושב שיש הרבה מה לעשות, פורום הוא פורום, על מעלותיו ועל חסרונותיו.מה שבכל זאת יש וכמדומני שהוא ייחודי לנטפרי, זה "נטפרינדס" או כפי שאנחנו אוהבים לכנות אותו ה"ויקי" שם תמצא מדריכים מסודרים ומתומצתים מנוסחים כראוי ומנופים נפה אחר נפה, עבודת צוות של המתנדבים היקרים שעושים ממש עבודת קודש. נסה אותו.
ולסיום... ברוך הבא למשפחת נטפרי.
-
@6262 כל מילה פנינה !!!
-
מקווה שאתר נטפרנדס (NetFriends) יקבץ את עיקרי הדברים לטובת כל החפצים באינטרנט המנופה.
-
@jewel תלוי בין היתר בך.
-
@jewel
חושבני שבהחלט ניתן לקבוע שכבר היום הוא מקבץ את עיקרי הדברים (ואף יותר מכך). -
@ליכט אמר בניקוי הפורום לטובתנו!:
@jewel
חושבני שבהחלט ניתן לקבוע שכבר היום הוא מקבץ את עיקרי הדברים (ואף יותר מכך).לגמרי!!!
בדרך כלל אני מסתפק בלחיצה על אהבתי... אבל כאן זה לא מספיק.
כמי שהצטרף בחודשים האחרונים, ונעזר המון בדבר הנפלא הזה בצעדיו הראשונים במשעולי נטפרי הפורחים, אני חייב לומר לך שלא פגשתי עדיין מוצר כלשהו שיש לו מדריך כל כך מפורט ומסודר ובטוב טעם כמו נטפרינדס (NetFriends) של נטפרי.ועל כך אולי בשונה מתמיד לא מספיק להודות לנטפרי, אלא צריך להכיר תודה לחברים היקרים "נטפרינדס" כמשמעו, שיצרו את המדריך הזה, איש כפרי מעלליו יבורך.