WiFree במחשב נייח
-
רציתי לעורר שיש מחשב נייח חדש הנקרא NUC של Intel שמגיע מובנה עם Wi-Fi ואנשים לא יודעים שחייבים במקרה כזה להתקין ווייפרי. אני כותב את זה אחרי שישבתי אצל מישהו שיש לו מחשב כזה עם נטפרי וראיתי שהמחשב היה מחובר לWi-Fi (לבסוף נודע שהיה בחור ... ואכמ"ל).
לדעתי חייבים לשנות מה שכתוב בדף הראשי שזה מיועד למחשבים ניידים. -
@Chocolate
צודק בהחלט.
מעבר לכך יש אפשרות לקנות קולט wifi גם למחשב נייח כך שהחשש שהעלת קיים בכל מחשב. -
מתוך נסיון רב בענין, אני חייב לפרסם כאן כי טעות גמורה מי שחושב שמחשב נייח אינו זקוק לווייפרי, אני מכיר יותר מדי מקרים נוראים שקרו עם מחשבים נייחים שהיו מחוברים לנטפרי והצליחו להתחבר גם לרשתות אחרות, בכל מיני דרכים שאין כאן המקום לפורטם.
אל תהיו תמימים!
אין מחשב בעולם שאינו חייב ווייפרי!!!
אנא! -
דבר זה צריך לעדכן באאוטנט שיכתבו שגם במחשבים נייחים צריך תוכנת חסימה ובדיקה אם יש wifi
-
@מעמד
ש. האם יש צורך לנתק מחשבים נייחים מקליטה אלחוטית?ת. בעבר לא הייתה אפשרות קליטת אינטרנט אלחוטי במחשבים נייחים. כיום בחלק מהמחשבים הנייחים קיימת אפשרות קליטה אלחוטית ויש לברר את הדבר בשעת הקניה. עם זאת בכל מקרה מומלץ להתקין את תכנת החסימה למניעת חיבור לאינטרנט בדרכים שונות.
האתר הלא רשמי של אאוטנט.
http://www.out-net.net/?page=faq -
@ww199ww אם אחד לא רוצה אינטרנט וצריך מחשב אז כמו שבניידים מנתקים כך גם בנייח צריך לנתק וגם להתקין תוכנת חסימה להגנה כפולה שיהיה בגדר 'חותם בתוך חותם'
-
שלא תהיה טעות. הבעיות שכתבתי עליהם בנוגע למחשב נייח, הם קיימות גם ללא שום wifi
למיטב ידיעתי, מחייבים בקהילות הקודש לכל מי שיש לו מחשב נייח להתקין את תוכנת החסימה. -
אשאל שאלה... אולי לא כאן המקום אבל,
הרי אם אדם רוצה להגיע למקומות רחוקים הוא יוצא לחנות ליד או במרחק נסיעה וקונה מה שהוא רוצה ללא שום השגחה.
הוא יכול לקנות משהו סיני עם מבצע של ללא הגבלה וכו'.
אלא לא על אחד כזה מדברים, אלא על אחד שיש לו מחשב בבית או בעבודה ועכשיו מה אנחנו רוצים ממנו?
שלא ייכשל באתרים לא טובים? לזה יש נטפרי. אולי חיבור ויפייי , את זה ניתקו לו. אלא אחד שמחפש להערים עלינו? הוא יכול גם לקנות כנ"ל למעלה. -
@ww199ww
לא מדברים על אחד שרוצה להערים עלינו, אלא על א' שבד"כ רוצה להיות טוב, אך לפעמים השאור שבעיסה מעכב, וברגע של חולשה היצה"ר מפתהו (או לא' מבניו או עובדיו וכו') לנסות לחפש עקיפות כלשהם, וברגעים כאלו ככל שיוקשה עליו - הן מההיבט המעשי והטכני והן מההיבט הכספי - להגיע למקום אליו הוא רוצה להגיע (ברגע זה), אזי יש בזה כדי למנוע ממנו את הנפילה ברגע זה עד שיירגע (או שההזדמנות תחלוף...) ויחזור לדרך המלך. -
@ליכט @ww199ww אכן לא בפושעים עסקינן, אבל בדידי הווה עובדה, הייתי צריך משהוא דחוף מהאינטרנט, ולי לא היה, שאלתי חבר שיש לו מחשב אם יש לו אפשרות לאינטרנט, הוא אמר לי לא אני חסום, החלטתי שאני מנסה, לקחתי את הנטסטיק שלי שעדיין לא היה בנטפרי, ונחרדתי לראות שהכל פתוח שם רח"ל....
-
אכן למי שמסוגל ללכת ולקנות משהו פסול בתכלית, לזה אין שום פתרון, וזה חלק ממלחמת היצר אשר בשביל זה באנו לזה העולם.
אבל מי שיש לו מחשב זמין חשוף יותר לאפשרויות שונות, אכן הוא הרי יהודי שומר תורה ומצוות והתקין אצלו את הסינון של נטפרי, כדי שלא יפול לדברים לא טובים תוך כדי שימוש ברשת לצורך פרנסתו וכדו'. אבל אם הוא יידע על אפשרות כלשהיא לעקוף את נטפרי, יתכן ויגיע איזה יום שחור או שעה של ייאוש ויעשה את זה.
המטרה של תוכנות החסימות היא בעיקר בשביל המצבים האלה, שגם במצבי ירידה וכדו' לא תהיה לו אפשרות מעשית לגלוש למחוזות לא טובים.