תוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו
-
לכל הלמדנים ישנה סברא שמובאת בקובץ ביכורים חלק ב' בשם הגרשז"א על כל עניין ההעתקות, והיא שיש כאן יאוש מדעת כמו מי שמניח חפציו ברשות הרבים ואומר אינני מתיאש שזה דברים בטלים, כך שאין צורך להיכנס לשאלה של בעלות על יצירה שאיננה פיזית וכדו' אך יש כאן שאלה ערכית אני אישית אינני משתמש בתכנות או מוזיקה גנובה אף שברור לי שאין בזה גזל אך כמידה טובה בעלמא.
ואמנם סברתו של איציק שיש כאלו שמעונינים שיעתיקו כדי להרויח הופעות וכדו' פותרת את העניין המוסרי אך לא תמיד היא נכונה ומי יכול לדעת. -
@צפוני-אבוד
ביאוש מדעת יש מחלו' ראשונים רמב"ם ורש"י האם זה הפקר או רק פטור מהשבת אבידה
בשו"ע וברמ"א ג"כ נחלקו בזה. -
אשכול פרוגי לכל דבר ועניין.
יש שם מלא כאלו..
ואגב, חבל שלא עושים דיונים כאלו באתר כמו 'פורום לתורה'... -
@צפוני-אבוד סתם דרך אגב - למה אתה מרגיש אבוד, מותק?
-
@האברך לך לישון! זה כבר לא השעה שלך..
(מה אם האשכול לא כ"כ מתאים לפה צריך שעוד יותר לא יתאים??) -
@למדן-וידען אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
(מה אם האשכול לא כ"כ מתאים לפה צריך שעוד יותר לא יתאים??)סתם סקר 50% מהפורום ולא רק כאן בעוד מקומות
הם: כן מתאים/לא מתאים בדוקו!גם שכחת לאברכציקים בין הזמנים עכשיו, קל היא בעניך?
-
@שלום-עולם ברוכים השבים. כמדומני שכבר תקופה לא היית כאן.
-
@האברך אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
@שלום-עולם ברוכים השבים. כמדומני שכבר תקופה לא היית כאן.
ברוכים הנמצאים אכן נגמרו לי הג'יגות..
-
@aaron די מדהים הקלות שבה אתה פוסק או מחליט בכזה בטחון שכל קובץ שעולה לשרת שמחובר לרשת הרי הוא כאילו הופקר לרבים...
האם אדם שנותן רשות לאנשים להכנס לביתו לצורך השאלת חפץ מסוים, ומתנה תנאים לגבי צורת השימוש בחפץ, נראה אותו כמפקיר חפציו גם לשימוש בניגוד לתנאים?
מי שהעלה תוכן לאתר מסוים, ונתן רשות שימוש בצורה מסוימת דהיינו להאזין ללא שמירה שלו על המחשב, האם פשוט וברור לך שזכותך לקחת את התוכן ולעשות בו כרצונך?
על סמך מה?
אינני יודע מי ספר את הפוסקים שאומרים כך או אחרת, בכל מקרה בקנית דיסק קנית חפץ הוא נעשה שלך, שם יש סברא שאחרי שהוא שלך מותר לך לעשות בו כרצונך, וגם היא לא מוסכמת בפרט אם המכירה נעשית בתנאי מפורש.
אבל באתר שלא נותן לך דבר מלבד זכות להאזין לתוכן שיש עליו, מהיכן הכח והזכות שלך לעשות כרצונך בתוכן שאינו שלך, גם אם מבחינה טכנית הבעלים מאפשרים לך לקחת את התוכן אליך למחשב כדי להאזין לו הם בודאי יכולים להגדיר מה הם מרשים לעשות בתוכן שלהם ומה לא.עוד דבר שנשגב מבינתי הוא ההחלטה שלך שיש על בעלי התוכן לבצע "סידורי אבטחה מתאימים" האם אדם שלא שומר את רכושו בסידורי אבטחה מיוחדים (לא משליך אותם לרחוב אלא מניחם בתוך ביתו (אתרו) ולא נועל את הדלת). האם מותר להכנס ולחמוס את רכושו? האם לזה נקרא מפקיר את רכושו?
-
@6262 אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
כדאי שתדייק את דברי קודם שאתה מגיב אליהם בכל כך אריכות..@aaron די מדהים הקלות שבה אתה פוסק או מחליט בכזה בטחון שכל קובץ שעולה לשרת שמחובר לרשת הרי הוא כאילו הופקר לרבים...
כתבתי שכל קובץ שעולה לאינטרנט. (אתר אינטרנט.) ולא כל קובץ שעולה לשרת שמחובר לאינטרנט. ההבדל ברור. כשעולה לאתר הקובץ ניתן לשימוש. (בלי קשר לסוג השימוש.)
מי שהעלה תוכן לאתר מסוים, ונתן רשות שימוש בצורה מסוימת דהיינו להאזין ללא שמירה שלו על המחשב, האם פשוט וברור לך שזכותך לקחת את התוכן ולעשות בו כרצונך?כוונתי נאמרה פה מפורש ולא בפעם הראשונה. כשקובץ ניתן לשימוש, על גבי רשת האינטרנט, בעליו צריך לקחת בחשבון שיהיה ניתן להוריד אותו.(גם אם בדרכים עקיפות. ולא, אני לא מדבר על פריצה. כל ועוד הקובץ מגיע למחשבך האישי אין לזה שום הגדרה של פריצה.)
במיוחד שרוב האתרים, לא מפרסמים שום תקנון בנוגע לתנאי השימוש.עוד דבר שנשגב מבינתי הוא ההחלטה שלך שיש על בעלי התוכן לבצע "סידורי אבטחה מתאימים" האם אדם שלא שומר את רכושו בסידורי אבטחה מיוחדים (לא משליך אותם לרחוב אלא מניחם בתוך ביתו (אתרו) ולא נועל את הדלת). האם מותר להכנס ולחמוס את רכושו? האם לזה נקרא מפקיר את רכושו?
כתבתי שכל ועוד לא נעשו סידורי האבטחה המתאימים כל ילד באינטרנט יוכל להוריד את הקובץ. משום כן, המעלה קובץ לאינטרנט הרי הוא כמניחו ברשות הרבים. הפקר.
אינני יודע מי ספר את הפוסקים שאומרים כך או אחרת, בכל מקרה בקנית דיסק קנית חפץ הוא נעשה שלך, שם יש סברא שאחרי שהוא שלך מותר לך לעשות בו כרצונך, וגם היא לא מוסכמת בפרט אם המכירה נעשית בתנאי מפורש.
אני באמת לא בדקתי את זה עם אף רב. אבל גם אני לא חושב שקיים רב אחד שיכול לפסוק בלי להכיר לעומק את הנתונים לאשורם.
בקיצר, עיקר כוונתי הייתה שזה בגדר הפקר ברה"ר. ולא דיברתי על קבצים שנמצאים על השרת אלא רק על קבצים באתרים.
-
@aaron אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
(גם אם בדרכים עקיפות. ולא, אני לא מדבר על פריצה. כל ועוד הקובץ מגיע למחשבך האישי אין לזה שום הגדרה של פריצה.)
זה לא מדויק.
כי הרי רוב האנשים לא יודעים איך להוריד את זה, מה זה משנה איך אתה קורא לזה, פריצה , דרכים עקיפות; הפקר זה לא.
אבל כבר כתבתי, שלכאורה אין בזה גניבה, מכיון שזה רק העתקת תווים. -
@למדן-וידען אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
תודה אדוני המנהל!
-
@aaron רשת האינטרנט היא אוסף של מחשבים ושרתים, אין דבר כזה רשת אינטרנט בפני עצמה... זה לא מקום בפני עצמו אלא גישה לשרתים שמחוברים יחד באמצעי תקשורת מסוימים, החומר כולו מאוחסן בשרתים.
כשאתה נכנס לאתר אתה בעצם כמו נכנס לרשות היחיד של משהו, אז נכון שאם אין סיסמה לאתר בעליו מאפשר להכנס אליו ואולי גם להוריד תוכן לשימוש בצורה כלשהי אבל שימוש שלך במה שלקחת מהאתר בניגוד למה שמאשר הבעלים הוא סוג של פריצה...
גם אם לא כתוב בכל דף כללים, זה שאין לחצן הורדה ואתה משתמש בכלי מאולתר לעשות את זה מספיק כדי להבין שזה לא נועד להורדה אלא לשמיעה בלבד, אני לא חושב שיש אפשרות להבין אחרת אלא אם אתה ממש רוצה להעתיק...בכל מקרה זה שיש אנשים שינהגו שלא כדין ויקחו ממך משהו וישתמשו בצורה שאתה לא מוכן שישתמשו לא הופך את זה לזורק כליו לרשות הרבים, הקובץ נמצא באתר שהוא רשותו הוא, ואתה זה שנכנס ולוקח ואמור להשתמש כפי רצון הבעלים ותו לא.
אני לא נכנס לשאלה כרגע אם זה כלול בלאו של גזל או לא יש ספרים שדנים בנושא הזה וכל אחד מוזמן לעיין.
הפקר זה בודאי לא.ואם אשתמש בלשונך זה שכל ילד יכול לקחת את זה לא הופך את זה להפקר בדיוק כמו שאם כל ילד יכול להוציא מביתך גביע כסף או שרשרת זהב לא הופך אותם להפקר.
ועוד נקודה למחשבה, מה ששנוי עליך אל תעשה לחבריך זה הבסיס של כל התורה כולה כידוע.
תנסה להעמיד את עצמך בכנות במקום בעל התוכן, השקעת כסף ליצור משהו אתה מצפה להרוויח ממנו, היית רוצה שיעשו לך את מה שאתה עושה לאחרים?
אם יש יוצרים שמעוניינים בזה זה ענין אחר יכול להיות שיש כאלה, אבל היוצרים המוכרים שאת יצירותיהם מעתיקים בדרך כלל... לא מוכנים לזה והם חוזרים אומרים זאת השכם והערב.
אז? בשביל רווח כביכול של כמה שקלים?
זה גם אם לא מדובר כאן בגזל גמור.
ואם זה מוגדר כגזל? וזה ממש לא מופקע יש פוסקים שנוקטים שיש זכויות גם על זה.
מה שקומם אותי בדבריך הוא הפשטות שזה כשר וישר והכל בסדר... זה רחוק מאד מלהיות דבר כזה. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!