הגדרות פרופיל למשתמשים ברשת
-
@Chocolate
הרעיון שמופיע שם משמעותו להמציא את הסינון מחדש.@Shalom12
מה מונע ממך להשתמש בפתרון שהצעתי. -
@957 אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
@Chocolate
הרעיון שמופיע שם משמעותו להמציא את הסינון מחדש.להמציא את ווייפרי מחדש.
-
@ליכט אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
@Shalom12
ומה ימנע מהמשתמש להשבית את התוסף ?
ומה יקרה בדפדפנים אחרים ?מי שיגלוש בלי תוסף, יופנה לברירת המחדל של הסינון וניתן להגדיר שברירת המחדל חסום לכל האתרים והתגים.
הכל באם מוגדר שימוש בפרופיל לפי זיהוי משתמש, באם לא הכל ישאר רגיל.
-
@Shalom12
מה מונע ממך להשתמש בפתרון שהצעתי.אני לא חושב שנכון יהיה להפעיל מומחי רשת בכל מערכת משרדית בשביל הפתרונות האלו, הרעיון שהצעתי ניתן לתפעל ברמת המשתמש הרגיל, וציוד סטנדרטי.
-
נטפרי הוא סינון וזה מה שהיא עושה
אם יש לבוס בעיה שהעובדים שלו משוטטים שיוריד להם מהמשכורת -
@דברים-בטלים אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
אם יש לבוס בעיה שהעובדים שלו משוטטים שיוריד להם מהמשכורתזה לא ענין של בוס, יש הרבה מצבים בהם אתה רוצה שנחשב שנמצא בשימוש פלוני אלמוני לא יוכל לגשת למשל לויקפדיה גם מסוננת או לאתר חדשות וכדומה, ובמחשב אחר כן.
פתרונות ויפיאן מאד לא נוחים, הם דורשים הפעלת החיבור ידנית ובמקרים רבים גם אם יש תוכנה שתעשה את זה אוטומטית, וגם מייקרים את השימוש באופן קבוע. -
@6262
VPN שמוגדר בראוטר לא דורש חיבור ידני
אם אתה מדבר על מורכבות אז תברר מה עושים בארבעת המינים למי שצריך כמה מחשבים ברשת אחת עם הגדרות שונות (תתפלא לשמוע VPN).
אם אתה מדבר על עלות, מי שזה לא שווה לו 20 ₪ לחודש כנראה שהוא לא צריך את זה,
וזאת חוץ מהעובדה שבנטפרי לא לוקחים לך לפי מחשב. -
@דברים-בטלים אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
אם יש לבוס בעיה שהעובדים שלו משוטטים שיוריד להם מהמשכורתתראה לי בוס שמוריד לעובדים במשכורת בגלל שהם משוטטים...
היום זה המצב והמקובלות בעולם העבודה של המחשבים
יש כאלה עם מוסר עבודה ועם יראת שמים ויש כאלה שלא.
והבוס לא רוצה לייצר להעכיר את האוירה בפרט עם רוב העובדים כן בסדר ורק אחד/ת הם המשוטטים. -
@הגוף-והנפש אז שיוריד גם לעצמו את הדברים שהוא לא רוצה שעובדיו ישוטטו
-
@6262
VPN שמוגדר בראוטר לא דורש חיבור ידני
אם אתה מדבר על מורכבות אז תברר מה עושים בארבעת המינים למי שצריך כמה מחשבים ברשת אחת עם הגדרות שונות (תתפלא לשמוע VPN).
אם אתה מדבר על עלות, מי שזה לא שווה לו 20 ₪ לחודש כנראה שהוא לא צריך את זה,
וזאת חוץ מהעובדה שבנטפרי לא לוקחים לך לפי מחשב.א. אם ה-VPN מוגדר בראוטר זה יהיה לכל המחשבים ולא עשינו כלום.
ב. ממש לא רלוונטי מה שעושים באתרוג ורימון ואני לא אתפלא כי זה הפתרון הכי קל עבורם.
ג. גם לשלם עוד 20 שח לחודש זה הוצאה ובפרט שזה יכול להיות גם יותר מהגדרה למחשב אחד ואז ההוצאה גדלה בהתאם.
זה שנטפרי לא גובים פר מחשב זה מעולה, אבל זו לא סיבה טובה מספיק לשלם על חיבורי VPN נפרדים.ד. שורה תחתונה בתור הצעה לשיפור ופיתוח זה בהחלט דבר חשוב ונחוץ לפחות בכמה מקומות שאני מכיר ומן הסתם יש עוד כאלה.
-
@6262 אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
א. אם ה-VPN מוגדר בראוטר זה יהיה לכל המחשבים ולא עשינו כלום.
שים לב למעלה,
יש ראוטרים מיוחדים שניתן להגדיר שמחשב מסוים או קבוצה יצא דרך החיבור vpn (שיהיה עם הגדרות שונות).
בנוסף הגדרות שונות פירושו 2 חשבונות , 2 חשבונות פירושו פעמיים תמיכה, אין שום הגיון לתת את זה במחיר אחד,
וגם אין שום חברה שתתן לך הגדרות שונות במחיר 1, -
@957 לא הבנתי למה שתי חשבונות אומר פעמיים תמיכה בזמן שהתמיכה לא ניתנת לתוכנת מחשב אלא לבעיות חיבור, באותה מידה אתה יכול לומר שאם יש כמה מחשבים זה גורם ליותר צורך בתמיכה בגלל שנתקלים ביותר בעיות מבחינה סטטיסטית.
אם כוונתך לכפל נקודות, אפשר להגדיר ששתי החשבונות ישבו תחת אותו חשבון מבחינת הנקודות ואז זה ממש אותו דבר.לא ממש הבנתי על איזה ראוטרים אתה מדבר, אם צריך לשים עוד ראוטר באותה רשת שוב לא עשינו כלום כי כל מחשב יכול לצאת דרך אותו ראוטר עם הגדרות סינון אחרות.
ההגדרה איזה מכשיר יהווה שער ברירת מחדל היא משהו מאד פשוט לשינוי.
אם אתה מתכוון לציוד מיוחד אולי זה אפשרי אבל שוב זה יועיל רק אם מדובר בשתי רמות ולא יותר ועדיין יהיה חיוב כפול.לגבי חברות אחרות כבר כתבתי שזה לא רלוונטי אין סיבה אמיתית לחייב פעמיים בגלל הגדרה שונה.
לדעתי לפחות... -
@6262 אתה היית מוכן לשלם על פיתוח כזה? או לפתח בעצמך?
זה לא פשוט כמו שזה נראה....
ובכל מקרה מי שיפתח כזה דבר יצטרך להשתמש במשחק של VPN / פרוקסי וכו'....
אין לנטפרי דרך לדעת מאיזה מחשב ספציפי הגיעה הבקשה כשהיא נמצאת מאחרי ראוטר.
ואם תאמר שלכל בקשה נטפרי תצמיד הידר של המחשב השולח, זה יהיה יחסית קל לזיוף.ואני לא חושב שכל משתמש רגיל יכול לבצע הפניית שער ברירת מחדל, ק"ו אם הוא לא יודע שזה הטריק שעשו במשרד, ומהו....
ובנוסף, יש מצב שאפשר לשחק עם הניתוב הזה בתוך הראוטר בלי קשר לשער ברירת המחדל. (ז"א הכל עובר לאותו שער, והוא מנתב לפי הכתובת הפנימית שלו) -
@clickone
יש ראוטרים יחסית פשוטים (לא צריך להגיע אפילו ל cisco/forti) שאפשר לעשות בהם filtering לפי כתובת IP / mac / client name, -
@clickone אני לא איש מקצוע ואין לי מושג לגבי עלויות של פיתוח כזה, בסך הכל כתבתי שאם מדברים על פיתוחים זה פיתוח שיכול לעזור להרבה אנשים.
אם זה אומר משחקי פרוקסי וכאלה ,לדעתי עדיף לוותר מלסבך את המערכת.לגופם של דבריך, לשנות שער ברירת מחדל זה משהו פשוט בתכלית שלא דורש כלום מלבד ידע קטן שעובר בצורה מאד פשוטה, ותאמין לי שמספיק שמשהו אחד יקלוט את זה (וזה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב) בשביל שהפטנט הזה יושלך לסל.
להוסיף זיהוי לכל בקשה זה רעיון טוב, אולי יש דרכים לשבש את זה אבל לכאורה הרבה יותר מסובך.
-
יש לי 3 חיבורים שמקושרים לחשבון שלי , אחד רגיל אחד נטסטיק ואחד VPN
האם ניתן להחיל פרופיל שונה לכל אחד מהם ?
אני מעוניין להפעיל סינון מסויים על ה-VPN .
בניתי פרופיל והשארתי רק את הVPN כמשוייך לפרופיל ,
אבל כעת אני רואה שזה מחק את שאר החיבורים מהחשבון הכללי שלי .איך מחזירים אותם ?
ואיך מבודדים פרופיל ?
תודה -
@amir1 אתה צריך כל חיבור לרשום תחת משתמש אחר לכאורה.
תוכל להחזיר אותם בצורה פשוטה ברגע שתתחבר יפתח דף ששואל אם אתה כבר רשום לנטפרי או לא, שם אתה צריך לבחור אם לשייך לחשבון מסוים או ליצור חשבון חדש עם הגדרות שונות. -
@6262
תודה רבה,
רק חבל שזה כך , (לא ניתן אחרת ?)
כטכנאי ומתחזק מוסדות חינוך , אני נותן להם את הסטיק לשימוש זמני
ואת ה-VPN אני צריך לתחנה של תלמידות שבה יפתח רק אתר אחד של המוסד.
(לא מצאתי אף תוכנה נורמלית או דרך אחרת לבצע את המשימה הכ"כ פשוטה)
האם זה אומר שאצטרך לפתוח לכל אחד מהשימושים משתמש בפני עצמו ?
ומדוע מחיקת החיבור מפרופיל הסינון מחקה אותו גם מהחשבון שלי ? -
@amir1 אני עם בעיה די דומה ולא מצאתי בינתיים דרך אחרת אולי יש ויחכימונו.
גם אני כמוך מחקתי פעם בטעות את החיבור בגלל הכיתוב שם שקצת מטעה כביכול ניתן להגדיר הגדרות סינון ספציפיות לחיבור.
לא כזה מסובך להגדיר כמה חשבונות רק צריך כמה קוי טלפון
מנסיוני הדל מול נטפרי למדתי שכנראה יום אחד תופתע שפתאום הדברים השתכללו כמו שרצית.
לא חושב שיש עוד מערכת שמשפרת את עצמה ברמות של נטפרי. -
@clickone אמר בהגדרות פרופיל למשתמשים ברשת:
ואם תאמר שלכל בקשה נטפרי תצמיד הידר של המחשב השולח, זה יהיה יחסית קל לזיוף.
ונניח, מישהו יחליט לזייף, מה יקרה במבחן התוצאה אחרי כל המאמץ? יגלוש בנטפרי על פרופיל סינון אחר שזה עדיין לא אינטרנט פתוח, זה עדיין לא סיבה לשלול את הפתרון.