אשכול דורשי פורום תורני בנטפרי! - הצטרפו בבקשה לבקשה
-
אני כותב כאן כמכלולאי (בהתנדבות מלאה. ללא כל קבלת שכר או טובת הנאה): אינני רוצה לצנן, אך פורום תורני הוא מאוד נחמד בשביל "לדבר בלימוד". אם מחפשים שיהיה מזה תכל'ס, ומה שדיברנו יישאר לדורות, יש צורך לתמצת את הראוי ולשמור אותו לדורות. אני חושב שהרחבת ערך במכלול היא פקטיבית מאוד לנושא זה. יש דף שיחה בשביל לדון בו, והערך עצמו בשביל להציג את המסקנות. התוכן שייכתב שם יישמר למשך שנים רבות, נגיש בחיפושי גוגל, נחשף ברמה גבוהה (כבר היום יש עשרות אלפי צפיות באתר מדי חודש) וניתן לעיבוד. הוא לעולם אינו "דיון ישן". תמיד חי ודינמי. יש גם את הדף של שאל את המומחה שנחשף ליותר עיניים מאשר סתם דף שיחה אקראי, ובנוי באופן המאפשר שרשור תגובות וכתיבה חופשית וקלילה.
נקודה למחשבה. -
בעקרון אתה צודק, אבל זה נראה שצריך לעבור קורס מיוחד איך לכתוב שם...
-
@מוסיף-והולך כהמשך לדברי @מחצלת-של-קנים , ואני מקווה שלכך הוא התכוין,
נראה לי שהויזואליות היא נ"מ מאוד גדולה. המכלול וכן ויקיפדיה לא בתצורה של פורום ולכן יותר קשה להסתדר שם, [גם אני בעצמי הסתבכתי...] ולהבין שזה בעצם התיעצות עם הרבה אנשים בנושא מסוים.
אגב, גם בפורום לתורה עצמו, לו הוא היה באותה ויזואליות כמו הפורום כאן למשל, אישית אני חושב שהייתי הרבה יותר כותב שם...
יש מצב שדברים ישתנו במכלול או שהתבנית שלו שאמורה להיות כויקיפדיה או המכניקה שעליו הוא מבוסס מונעת זאת? -
אכן במכלול יותר קשה איך לכתוב מאשר מה לכתוב, והוא לא מתאים לכל אחד.
מלבד זאת יש בפורום תורני הרבה מעלות שאינם במכלוללדוגמא:
+ניתן לשאול שאלות בלימוד ולהשיב.
+ניתן לדעת מבטן איזה משתמש יצאו הדברים [ולא להצטרך לדפדף בגרסאות קודמות.].
+נחמד מאוד לעבור על הודעות של אחרים אם מדובר בנושא שמעניין אותך.- גם בפורום תורני ניתן לעשות קישורים ואפשרויות חיפוש מהירות לפי נושאים מראי מקומות ועוד, מה שיגרום שהדברים יקראו לאורך שנים, הסיבה שזה לא נעשה עד עכשיו זה כנראה בגלל שהפורום מתפתח לאט.
האמן לי @מוסיף-והולך שיכלתי להצביע על - [חסרונות במכלול ] אבל ידועים דברי חז"ל על מפרכסות זו את זו..
המומלץ ביותר שכל אחד שיש לו זמן ומתאים לשניהם, שיקיים בעצמו אחוז מזה וגם מזה וגו' ויקדיש מזמנו לחזק את שניהם [כמובן הכונה אחרי שמשתמש דוד יקיים הבטחתו לחסום מיזמי אספקלריה ומהדורות לסתם עורך] -
@יהודי-חכם
חלילה לי להצביע על חסרונות לשם עצמו. אני עצמי השתתפתי ומשתתף במספר פורומים תורניים, אך ככל שעובר הזמן אני מרגיש שהאפקט בזה חלש יותר.
על הטכנוקרטיה המורכבת של המכלול אני מסכים, אך זו שאלה של התרגלות. גם כשהצטרפתי פה היה לי ממש קשה, ואף עכשיו אני מרגיש פה "לא בטוח" מבחינה טכנית. הכול שאלה של הרגל.
על הנקודות שהזכיר יהודי חכם:
+הצבעתי על שאל את המומחה, שם ניתן לשאול ולהשיב בלימוד.
+הייחודיות היא שכל דבר בעצם חייב במקור, וכשאני קורא משהו אני יודע שלא יצא מבטן של מזדמן בפורום, אלא מביתם של גדולי ישראל או לפחות מחברי הספרים בזמנינו. זאת אומרת, אם יש איזה חידוש או דיוק, הוא אינו בשם ניק של "הכותב" או "חיי עולם" אנונימי, אלא בדרך כלל של מחבר ספר שמזדהה עם ספרו.
+הודעות של אחרים וכו', כשמדובר בדיונים - זה מופיע בדפי שיחה של הערכים, ותמיד ניתן לצפות בהם.אני בהחלט בעד "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך".
-
פרום תורני זה עניין אחר לגמרי. אני אישית לא נראה לי שאצטרף. אבל יש דומה לזה, לא באינטרנט. בקו טלפון 0799397222. (חמדת שעשועים). יש גם קו שאני מנהל אבל לאחרונה הוא לא פעיל. "תורתך שעשועי" 0799147478.
-
הכל ענין של טעם. אני לא מסוגל לתקשר כמו בן אדם עם כל הקוים האלו, מסתבך תמיד עם הקישורים ותתי הקישורים, ההקלטות וכו'.
וכי למה זה, @ראובן לא תצטרף לפורום התורני? -
@אוריויל זה יכביד עלי יותר מדיי. אני עדיין לא מכיר את הכללים שם, אצטרך להכניס את זה לסימניה אצלי וללמוד את זה בהדרגה. גם ככה יש לי עוד דברים. בכלל אני סבור שכל מה שאפשר בלי אינטרנט עדיף בלי.
-
@ראובן זה בדיוק כל הענין, שבפורום לתורה כל אחד מוזמן לכתוב, בלי שום כללים. כי אין כללים.
מה שכן, אני בודאי הראשון להסכים אתך שאם לומדים בבית מדרש, עדיף טפי. המדובר הוא לא על זה כמובן.
ולטובת מי שאולי עוד לא מכיר, או לא נרשם בעבר מחשש שיש כל מיני כללים שלא יעמוד בהם, אז הנה: -
@אוריויל לא התכוונתי רק כללים מה אסור ומה מותר, אלא בעיקר איך משתמשים. אנסה להירשם ונראה. אולי יהיה לי זמן להתייחס קצת.
-
נרשמתי וגם שלחתי תגובה. אבל כמו שהזכרתי לא נראה לי שאתמיד בזה. זה גוזל לי הרבה זמן ועוד צריכים ללמוד איך לכתוב. למה לא כל הפורומים בנויים באותה שיטת כתיבה?
-
@ראובן מה הכוונה שיטות כתיבה?
-
קוד מקור. אם אני רוצה לעשות ציטוט כאן זה
ע"י > בתחילת השורה ושם ע"י
[quote][/quote] מסביב לדבר המצוטט. למה שלא כולם ישתמשו בקוד ויקי (_שם זה {{ציטוטון| הציטוט}}
זו רק דוגמא אחת -
בכל מקרה נראה לי שהפורום לתורה לא בשבילי. זה מיועד לאלה שרוצים לנצל את הזמן למשל בנסיעות עם המחשב שלהם. לי אין זמן להשקיע בזה. לבדוק כל פעם אם התקבלה תגובה וכו'. אם תראה את דף המשתמש שלי במכלול תבין שגם לשם הצטרפתי רק כדי ליצור את המקום שיהיה תחליף לויקיפדיה. בדבר הזה נראה לי שאין כל כך הרבה שיכולים.
-
-
@oze אבל למה להקפיץ נושא מלפני 4 שנים?