הקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.
-
@davidnead אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אני לא בא להתווכח. אני מחדד נקודות, אני חש שכאשר אתה עונים לי בהתנצחות אתם מפספסים את ההזדמנות לחדד בעצמכם את הנקודות ולתת להם מענה. ההפסד שלכם, שכן חשוב לכם להקים אנצ' נקיה, בין עם בתוך המכלול ובין עם מחוצה לו. אני אמנם סבור שהנקודות אותם אני מחדד מובילות למסקנה שכדאי לפעול מתוך המכלול, אך מי שלא סבור כך זה בסדר גמור, שיתייחס לנקודות כמנוף לפתרון בכיוון אחר. אין שום טעם להפוך זאת לויכוח ספציפי על המכלול.
אני חושב שעדיף לתת להם לעשות מה שהם חושבים והם יגיעו למסקנות הנכונות בכוחות עצמם. אתה לא צריך להתערב בכלל.
-
@ראובן אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@davidnead אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אני לא בא להתווכח. אני מחדד נקודות, אני חש שכאשר אתה עונים לי בהתנצחות אתם מפספסים את ההזדמנות לחדד בעצמכם את הנקודות ולתת להם מענה. ההפסד שלכם, שכן חשוב לכם להקים אנצ' נקיה, בין עם בתוך המכלול ובין עם מחוצה לו. אני אמנם סבור שהנקודות אותם אני מחדד מובילות למסקנה שכדאי לפעול מתוך המכלול, אך מי שלא סבור כך זה בסדר גמור, שיתייחס לנקודות כמנוף לפתרון בכיוון אחר. אין שום טעם להפוך זאת לויכוח ספציפי על המכלול.
אני חושב שעדיף לתת להם לעשות מה שהם חושבים והם יגיעו למסקנות הנכונות בכוחות עצמם. אתה לא צריך להתערב בכלל.
אני מסכים. אני יצאתי מנקודת הנחה שאין כאן "אנחנו" ו"הם" שכן המכלול הוא ציבורי ולא רואה עצמו נפרד משום גוף אלא אדרבה מכיל בתוכו כל מי שירצה להצטרף, והיה נראה שגם החברים רוצים דיו פורה, זה בדיוק מה שתיארתי כאן. משאני נוכח כי זה לא פני התמונה, וכי החברים נותנם דגש על ה"אנחנו" ואין כאן דיון משותף אלא לעומתי - אני סיימתי את חלקי בדיון. אבקש לא לתייג אותי יותר (שרק בעקבות כך הצטרפתי) אלא אם משהו בתמונה משתנה.
-
@davidnead התכוונתי שמי שרוצה לעשות דיון על מדיניות המכלול צריך לעשות את זה באולם הדיונים של המכלול. או שאר חדרי הדיונים שם, אבל כאן הדיונים הם על מדיניות נטפרי. ברגע שהחליטו על רעיון לפתוח אתר חדש לא צריך להתווכח איתם יותר מדאי אם המכלול צודק בדרך או לא.
-
@עברי-אנכי אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
: משום מה יש לי את ההרגשה, שאתם מאד מעוניינים כן לעסוק במיזם משותף עם נטפרי/חברי נטפרי, ושלא נחייה באסכולות שונות, עם מיזמים שונים. אבל תרשו לי: מדוע??
לי יש הסבר לזה, ייתכן שלא זה ההסבר הנכון, אבל אני עורך במכלול בשם יהודה 1 ואני משתמש בנטפרי. אם נטפרי חוסם לי זה מפריע לי בעריכות. הם לא רוצים להפסיד עורך ובפרט שהם אמרו לי לפנות לנטפרי שיפתחו בשבילי אבל זה לא אפשרי בגלל שאני משתמש במחשבים ציבוריים. אז מובן הניסיון לשכנע אתכם ליישר קו עם המכלול.
באמת ייתכן שזה סך הכל בקשת האמת אחרי שלדעתם (וגם לדעתי כרגע), הדבר הנכון הוא להיכנס למכלול ולדון שם, ולא לנסות לעשות משהו אחר, למה שלא ינסו לשכנע בזה את כולם? -
@ראובן אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
תפרסמו באתרים מוצעים את חרדיפדיה.
חרדיפדיה נפתחה לנטפרי היא בכלל לא פעילה. זה מה שיש בה. מישהו רוצה להחיות אותה? זה כמו לפתוח מחדש. נראה לי שאפתח אתר ואתן למי שרוצה את ההנהלה.
-
פוסט זה נמחק! -
-
קטונתי מלהביע דעה, אך לענ"ד נראה שכל הרעיון להקמת ויקיפדיה חרדית הוא פרדוקס מושלם.
ויקיפדיה במהותה הוא דבר אנטי חרדי (שיתופיות, הבעת דעה שווה בין כל העורכים, ידע מקיף בנושאים שאין מקומם בביהמ"ד, וכו' וכו'). אי אפשר להקים ויקיפדיה שכפופה באמת לדעת מרנן ורבנן שליט"א. ומשכך, די באנציקלופדיות החרדיות השונות והמגוונות. ואת ויקיפדיה (ואת המכלול כמותה, וכן כל 'נקיפדיה' שתוקם בדומה לזה) יש לחסום לאלתר. בפרט לאחר קל וחומר פשוט מפורום אוצה"ח. -
@נטפריס אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
העובדה שמה שחשבו גויים או חושבים היא כפירה לא נראית לי מפריעה לתאר מה הם סבורים תוך שמירת עמדת הסובייקטיביות הראוייה והמתאימה להם, כמו שכל יהודי יודע בגדול מה סוברים הנוצרים או המוסלמים.
ומה עם "שם אלהים אחרים לא תזכירו לא ישמע על פיך"???
-
@תנחום אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
העובדה שמה שחשבו גויים או חושבים היא כפירה לא נראית לי מפריעה לתאר מה הם סבורים תוך שמירת עמדת הסובייקטיביות הראוייה והמתאימה להם, כמו שכל יהודי יודע בגדול מה סוברים הנוצרים או המוסלמים.
הוא מותיב לה והוא מפרק לה, אם רק ירצה.
קטונתי מלהביע דעה, אך לענ"ד נראה שכל הרעיון להקמת ויקיפדיה חרדית הוא פרדוקס מושלם.
ויקיפדיה במהותה הוא דבר אנטי חרדי (שיתופיות, הבעת דעה שווה בין כל העורכים, ידע מקיף בנושאים שאין מקומם בביהמ"ד, וכו' וכו'). אי אפשר להקים ויקיפדיה שכפופה באמת לדעת מרנן ורבנן שליט"א. ומשכך, די באנציקלופדיות החרדיות השונות והמגוונות. ואת ויקיפדיה (ואת המכלול כמותה, וכן כל 'נקיפדיה' שתוקם בדומה לזה) יש לחסום לאלתר. בפרט לאחר קל וחומר פשוט מפורום אוצה"ח.אני מסכים במידה רבה עם הבנתך רק מוכיח כמה זה חשוב.
אם היית צודק לגמרי הרבנים לא היו "מתכופפים לצרכי הציבור" אלא אומרים לחסום, ואם תאמר שזה בגלל סברות מסוג של שתיקה עדיפה הם ודאי לא היו עומדים מאחורי יוזמה של תחליף, מה שאומר שהם כן מאמינים בהיתכנות העניין, וחושבים שהוא נחוץ. לכתחילא לדעתי הוא לא יהיה לעולם כמו האינטרנט המסונן (הנורמלי, לא אלו שמוגבלים). -
הוא מותיב לה והוא מפרק לה, אם רק ירצה.
ויקיפדיה במהותה הוא דבר אנטי חרדי (שיתופיות, הבעת דעה שווה בין כל העורכים, ידע מקיף בנושאים שאין מקומם בביהמ"ד, וכו' וכו'). אי אפשר להקים ויקיפדיה שכפופה באמת לדעת מרנן ורבנן שליט"א. ומשכך, די באנציקלופדיות החרדיות השונות והמגוונות. ואת ויקיפדיה (ואת המכלול כמותה, וכן כל 'נקיפדיה' שתוקם בדומה לזה) יש לחסום לאלתר. בפרט לאחר קל וחומר פשוט מפורום אוצה"ח.אני מסכים במידה רבה עם הבנתך רק מוכיח כמה זה חשוב.
אם היית צודק לגמרי הרבנים לא היו "מתכופפים לצרכי הציבור" אלא אומרים לחסום, ואם תאמר שזה בגלל סברות מסוג של שתיקה עדיפה הם ודאי לא היו עומדים מאחורי יוזמה של תחליף, מה שאומר שהם כן מאמינים בהיתכנות העניין, וחושבים שהוא נחוץ. לכתחילא לדעתי הוא לא יהיה לעולם כמו האינטרנט המסונן (הנורמלי, לא אלו שמוגבלים).אינני מאמין שרב בעל שיעור קומה התיר שימוש בויקיפדיה, והייתי שמח לשמוע מיהו הרב שהתיר לפתוח את ויקיפדיה ועומד מאחורי יוזמה לפתיחת ויקיפדיה 'חרדית'.
ככל הידוע לי, כל ההיתר לשימוש באינטרנט הוא לצורכי פרנסה בלבד, ואינני מכיר אנשים רבים שנצרכים לצורך פרנסתם להשתמש בוויקיפדיה, ואם כן - מדובר בכמות ערכים קטנה למדי, וגם אין שום משמעות לכך שאתרי כפירה ומינות כאלה יהיו פתוחים גם למי שאינו צריך את זה לפרנסה.
לכל היותר, אפשר לשמור בצד (בנטפרי, או באגודה נפרדת) מאגר של דפים נצרכים, כשמישהו יצטרך משהו "לצורך פרנסה", שיפנה אליו למייל ויקבלו שם.
אפשר גם לסנן ערכים בשעת מעשה, מי שצריך ערך מסוים - יפנה למייל ויבקש, ויקבלו לאחר סינונו. ומאז, יהיה הערך ראוי להינתן למישהו אחר שיצטרך את זה (בתנאי שזה אכן לצורך פרנסה). -
ויקיפדיה במהותה הוא דבר אנטי חרדי (שיתופיות, הבעת דעה שווה בין כל העורכים, ידע מקיף בנושאים שאין מקומם בביהמ"ד, וכו' וכו'). אי אפשר להקים ויקיפדיה שכפופה באמת לדעת מרנן ורבנן שליט"א.אני מסכים במידה רבה עם הבנתך רק מוכיח כמה זה חשוב.
לכתחילא לדעתי הוא לא יהיה לעולם כמו האינטרנט המסונן (הנורמלי, לא אלו שמוגבלים).אני למען האמת פחות מסכים עם האידאה הזאת. אני מאמין שבסה"כ 'המכלול' הוא מודל מדהים לצרכי החרדי המצוי [אחרי התיקון הנדרש, שהוא לא כזה נוראי וייתכן, רק שהם לא חפצים בו], וגם כשתתבקש שיתופיות - כדי להיות עורך מהשורה, יהיה קודם כל צורך להיות כפוף לכללים, ולהוכיח התאמה, כמו שגם שם קורה במידת מה. גם היחשפות לתכנים שמעבר לביהמ"ד נצרכת לעיתים, אם זה לאנשים עובדים, או לבנות סמינרים שלומדות מקצועות עבודה וכו' וכו'. ומה שבאמת 'לא מתאים' לציבור החרדי - אפי' לא ייתקל בתמונה של שריפות, או קוץ, פשוט לא יהיה וזהו. מי שבכ"א ירצה לאכול מהפרי האסור, שיחצה את הגדר, ויעזוב את חממת נטפרי.
-
@תנחום
אין לך מושג על איזה כאב ראש אתה מדובר, גם לפונים - ועוד יותר לנטפרי עצמה. גם כך לא חסר תעסוקה, אז להוסיף את זה ליום יום בשוטפת, אני לא מאמין שילך. -
@תנחום
אין לך מושג על איזה כאב ראש אתה מדובר, גם לפונים - ועוד יותר לנטפרי עצמה. גם כך לא חסר תעסוקה, אז להוסיף את זה ליום יום בשוטפת, אני לא מאמין שילך.אז מה האלטרנטיבה? לפתוח את הזוהמא הוויקיפדית לכל יהודי תמים ואוהב ה'???
אינני מבין לאן התדרדרנו, שאנשים שמכנים את עצמם חרדים ושמורים בקדושה וטהרה אינם מבינים בעצמם את החסרון הנורא שבפתיחת ויקיפדיה, ועוד רואים 'צדקות' גדולה בהקמת ויקיפדיה 'חרדית'.
רואה אני את הדור שאחרי הקמת ויקיפדיה ה'חרדית', דור ש'השכלה' ו'קידמה' חשובים בעיניו, להשתלב ברחוב הישראלי. חלומו של יאיר לפיד במיטבו.מנהלי נטפרי, התעוררו נא בטרם יהיה מאוחר!
-
@תנחום
אין לך מושג על איזה כאב ראש אתה מדובר, גם לפונים - ועוד יותר לנטפרי עצמה. גם כך לא חסר תעסוקה, אז להוסיף את זה ליום יום בשוטפת, אני לא מאמין שילך.אז מה האלטרנטיבה? לפתוח את הזוהמא הוויקיפדית לכל יהודי תמים ואוהב ה'???
אינני מבין לאן התדרדרנו, שאנשים שמכנים את עצמם חרדים ושמורים בקדושה וטהרה אינם מבינים בעצמם את החסרון הנורא שבפתיחת ויקיפדיה, ועוד רואים 'צדקות' גדולה בהקמת ויקיפדיה 'חרדית'.
רואה אני את הדור שאחרי הקמת ויקיפדיה ה'חרדית', דור ש'השכלה' ו'קידמה' חשובים בעיניו, להשתלב ברחוב הישראלי. חלומו של יאיר לפיד במיטבו.מנהלי נטפרי, התעוררו נא בטרם יהיה מאוחר!
משום מה הם ערים, ובקרב על סגירת ויקיפדיה החליטו לפתוח משהו חליפי - הם, לא אנחנו!! לא מתאים לך, תגיש הצעת מועמדות להיות חבר הנהלה..
חוצמז'ה, מי דיבר על פתיחת הזוהמה, דיברו דווקא על סגירתה -
@תנחום
משום מה הם ערים, ובקרב על סגירת ויקיפדיה החליטו לפתוח משהו חליפי - הם, לא אנחנו!! לא מתאים לך, תגיש הצעת מועמדות להיות חבר הנהלה..
חוצמז'ה, מי דיבר על פתיחת הזוהמה, דיברו דווקא על סגירתההבנתי,לדבריך לא מדובר על דעת תורה, אלא על דעת מנהלי נטפרי, אני מקווה שמנהלי נטפרי לא טוענים כמוך.
ויקיפדיה, מכלול, או נקיפדיה, וכל שום וחניכין אחרין דאית ליה, הם זוהמא במיטבה. לא ייתכן שאנשים חרדים יקראו לפתיחת יישות ויקיפדית שיתופית, המאפשרת מידע רחב בכל מיני נושאים שאין מקומם בבית המדרש, ופועלת באופן שיתופי (דמוקרטיא בלע"ז) שהוא נגד דעת התוה"ק, ועוד הרבה דברים חמורים ואסורים (חלק מהם הזכרתי בהודעתי למעלה)!!!
אדרבה, אני רוצה לשמוע מי הרב שהתיר את זה.
-
אינני מאמין שרב בעל שיעור קומה התיר שימוש בויקיפדיה, והייתי שמח לשמוע מיהו הרב שהתיר לפתוח את ויקיפדיה ועומד מאחורי יוזמה לפתיחת ויקיפדיה 'חרדית'.
ככל הידוע לי, כל ההיתר לשימוש באינטרנט הוא לצורכי פרנסה בלבד, ואינני מכיר אנשים רבים שנצרכים לצורך פרנסתם להשתמש בוויקיפדיה, ואם כן - מדובר בכמות ערכים קטנה למדי, וגם אין שום משמעות לכך שאתרי כפירה ומינות כאלה יהיו פתוחים גם למי שאינו צריך את זה לפרנסה.
לכל היותר, אפשר לשמור בצד (בנטפרי, או באגודה נפרדת) מאגר של דפים נצרכים, כשמישהו יצטרך משהו "לצורך פרנסה", שיפנה אליו למייל ויקבלו שם.
אפשר גם לסנן ערכים בשעת מעשה, מי שצריך ערך מסוים - יפנה למייל ויבקש, ויקבלו לאחר סינונו. ומאז, יהיה הערך ראוי להינתן למישהו אחר שיצטרך את זה (בתנאי שזה אכן לצורך פרנסה).הגזמת !!!
- אם ויקיפדיה פתוחה בנטפרי, אז בוודאי זה קיבל אישור מרב בעל שיעור קומה, כי אם לא, זה לא היה נפתח.
- יש הרבה אנשים שצריכים את ויקיפדיה לצורך עבודה, לדוגמא מורה למדעים שצריכה חומר ללמד על מחזור המים, שאין בזה לא כפירה, ולא מינות. ועוד עשרות דוגמאות.
- בויקיפדיה שפתוח בנטפרי קשה מאוד למצוא דברים פסולים בהחלט, כי הרובוט מסנן אותם, אכן ישנם דברים שהיה עדיף שלא יהיו, ובדיוק לשם כך מחפשים פתרון, ומי שמכיר את מנהלי נטפרי יודע שח"ו אם אכן היה בויקיפדה דברים שנוגדים את ההלכה היו חוסמים את זה בלי פחד ובלי מורא.
-
@תנחום לא מוצאת חן בעיניך המדיניות של נטפרי - ברוך תהיה בצאתך. אף אחד לא חייב אותך להישאר. אם יש לך טענות, תפנה אותן ישירות למנהלים, ואל תשמיץ ותזהיר אותם דרך הפורום. זה לא מקובל כאן.
@תנחום
פשששש.... ממש מיחידי הדור, שרואה מה יהיה בדור הבא...
-
@תנחום ר' תנחום, נראה מדבריך שבחייך לא עיינת בויקיפדיה לאחר הסינון המוקפד של נטפרי, וספק לי אם בכלל ראית צורת ויקיפדה בכלל.
ע"כ אני מציע לך, שלפני שאתה צועק ומוחה בקול גדול, שתעיין, ותבין במה מדובר, בויקיפדיה יש הרבה מידע חיוני, ושלאחר סינון או עריכה מחדש אפשר להגיע לחומר נקי מאוד, בדרגה שלא יבייש אותו כל אינצלקופדיה חרדית אחרת. -
@תנחום אני רק יציין שויקיפדיה חסומה בברירת המחדל בנטפרי