איך יודעים שהמחשב נכבה?
-
יש לי נייד דל (כנראה נקרא דגם 3000 series) שכשהוא מחובר לחשמל יש לד שדולק, אך כשהמחשב דולק (ולא מחובר) אין סימון שדולק (חוץ כמובן מהמסך עצמו), וכשאני מכבה [לרוב למצב שינה], המסך נכבה מייד, ורק כשהוא גומר את הכיבוי הלד נדלק לרגע ונכבה שוב. הבעיה שלי, שהרבה פעמים קרה לי שמשום מה המחשב לא הצליח להתכבות, הייתי בטוח שנכבה והכנסתי אותו לתיק, ורק כשהוצאתי ראיתי שהוא בעצם פועל ורותח כיוון שלא היה איוורור. כיום אני מחכה ומחכה עד שאני רואה את הלד נדלק ונכבה ואז אני יודע שהוא נכבה, ואם לא, אני צריך ללחוץ על לחצן הכיבוי לחיצה ארוכה עד שהוא מועיל להידלק ולהיכבות.
האם יש דרך יותר פשוטה לדעת שהוא הועיל להיכבות? -
@גד אמר באיך יודעים שהמחשב נכבה?:
יש לי נייד דל (כנראה נקרא דגם 3000 series) שכשהוא מחובר לחשמל יש לד שדולק, אך כשהמחשב דולק (ולא מחובר) אין סימון שדולק (חוץ כמובן מהמסך עצמו), וכשאני מכבה [לרוב למצב שינה], המסך נכבה מייד, ורק כשהוא גומר את הכיבוי הלד נדלק לרגע ונכבה שוב. הבעיה שלי, שהרבה פעמים קרה לי שמשום מה המחשב לא הצליח להתכבות, הייתי בטוח שנכבה והכנסתי אותו לתיק, ורק כשהוצאתי ראיתי שהוא בעצם פועל ורותח כיוון שלא היה איוורור. כיום אני מחכה ומחכה עד שאני רואה את הלד נדלק ונכבה ואז אני יודע שהוא נכבה, ואם לא, אני צריך ללחוץ על לחצן הכיבוי לחיצה ארוכה עד שהוא מועיל להידלק ולהיכבות.
האם יש דרך יותר פשוטה לדעת שהוא הועיל להיכבות?פתחו פורום נפלא לייעוץ בנושאים שונים, ויש שם הרבה חברים מהפורום הזה. קוראים לו תחומים. נראה לי ששם תמצא הרבה יותר מהר תשובה.
-
@האברך אמר באיך יודעים שהמחשב נכבה?:
האם יש דרך יותר פשוטה לדעת שהוא הועיל להיכבות?פתחו פורום נפלא לייעוץ בנושאים שונים, ויש שם הרבה חברים מהפורום הזה. קוראים לו תחומים. נראה לי ששם תמצא הרבה יותר מהר תשובה.
תודה, אבל זה חסום לי.
-
@האברך אמר באיך יודעים שהמחשב נכבה?:
תודה, אבל זה חסום לי.
אתה בנטפרי?
-
@האברך יכול להיות שחסום לו בהגדרות אישיות/קהילה
זה שהוא בנטפרי לא אומר שהכל פתוח -
@גד לא יודע אם זה המקום באמת - אבל מה שבטוח שכיונת לשאלתי, בדיוק לאחרונה גם אני התחבטתי בזה בדיוק...
-
גם אני סבלתי מהקמצנות המוזרה של דל והפתרונות שמצאתי הם:
א: להפעיל CAPS LOCK ולראות לפי הנורה שלו.
ב: לחיצה על Fn + H מחליפה את מצב הנורה מהמצב הרגיל למציין פעילות דיסק קשיח ובחזרה, אם זה על מצב דיסק קשיח זה אמור לעבוד עד שהמחשב נכבה.
אגב, לכבות מחשב עם לחיצה ארוכה על הכפתור זה דרך מאוד גרועה ומזיקה שאמורה להיות ממש אופציה אחרונה -
@אלי-TZA אמר באיך יודעים שהמחשב נכבה?:
גם אני סבלתי מהקמצנות המוזרה של דל והפתרונות שמצאתי הם:
א: להפעיל CAPS LOCK ולראות לפי הנורה שלו.
ב: לחיצה על Fn + H מחליפה את מצב הנורה מהמצב הרגיל למציין פעילות דיסק קשיח ובחזרה, אם זה על מצב דיסק קשיח זה אמור לעבוד עד שהמחשב נכבה.אם הגעת לזה אז כדאי שתקנה מנורה שמתחברת ל USB ותבוק מתי היא נכבת
אלא אם כן המחשב שלך הוא מאלו שה USB עובד גם שהוא מכובה -
@beri.zip
מה זה יתן לי יותר ממה שכתבתי חוץ מיציאת USB תפוסה? -
@אלי-TZA
אם כבר פרימיטיבי אז עד הסוף -
@beri.zip
לפעמים הפרימיטיבי הכי יעיל... -
@אלי-TZA
אבל התכונתי ברצינות
וזה יותר טוב לעומת הפיתרון של ה CAPS LOCK כי כך רואים את זה מבחוץ
וזה לא חייב לתפוס יציאה אפשר במקום מנורה פשוט לקנות איזה מתאם מאיר (אם יהי לי זמן אני ישלח תמונה של מה שהתכונתי) -
לכן יש פתרון שני שבו רואים מבחוץ
-
אני שם את האוזן על המקום של הדיסק קשיח בשביל לשמוע אם הוא עדיין עובד.
-
@3-פינות
זה לא מוכיח כלום, המחשב יכול להיות דלוק והמעבד יהיה שקט -
@אלי-TZA אמר באיך יודעים שהמחשב נכבה?
ב: לחיצה על Fn + H מחליפה את מצב הנורה מהמצב הרגיל למציין פעילות דיסק קשיח ובחזרה, אם זה על מצב דיסק קשיח זה אמור לעבוד עד שהמחשב נכבה.
אני לוחץ על FN ו H וזה לא משנה כלום בנורה, ניסיתי להעתיק בתוך הדיסק שיהיה קובץ פעמיים, המחשב הראה שהוא מעתיק אך הנורה לא נדלקה, גם כשבאמצע ניסיתי ללחוץ על המקשים האלה, יכול להיות שזה בגלל שיש לי SSD?