מחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות
-
אני מסתנכרן עם גוגל דרייב
והרובוט פשוט מוחק לי שמות של קבצים במחשב
בגלל שהוא נכנס לגוגל דרייב וגוגל דרייב מחובר לקבצים במחשב... -
@coby
איך זה נראה שהוא מוחק שמות של קבצים במחשב?
משנה אותם ל XXXX ? -
@coby אמר במחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות:
אני מסתנכרן עם גוגל דרייב
והרובוט פשוט מוחק לי שמות של קבצים במחשב
בגלל שהוא נכנס לגוגל דרייב וגוגל דרייב מחובר לקבצים במחשב...נשמע טוב...
-
@magicode כן
-
@coby
תן שמות של קבצים שהוא מחק. -
@נטפריס אמר במחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות:
@בר-בי-רב אמר במחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות:
אני מציע שיפתחו כלי מסויים שמדווח על סינון רובוטי שגוי, אלא שלא יניחו את הכלי הזה בכל האתרים, שזה לוקח מהם הרבה עבודה המתורגם להוצאות כספיות, כאמור.
אלא יניחו את הכלי הזה רק לאתרים נצרכים, כמו אתר ויקיפדיה, אתר ויקיטקסט, אתר מאגרים של האקדמיה ללשון העברית, אתר מאוחדת, כללית, translate.google, וכל האתרים המובילים בתחום זה של סינון שגוי [כל אחד כאן יכתוב את האתרים שהוא חושב שיש עליהם זכות קדימה בתחום הזה] וכך יתגבש סוג מסויים של אתרים שנטפרי יוכלו לאפשר לעצמם.
כל זה אני אומר רק במידה וזה אפשרי וסביר ולא משתדל להאיץ לחינם את הקידום על מנהלי נטפרי הנכבדים במידה וזה טירחא מדי לעת עתה.קודם רוב המקרים קשה לזהות בכלל שיש מקרה שגוי. המשתמש הרבה פעמים לא יודע בכלל למה נחסם והוא יכול להיות סבור שזה בצדק, ובצדק. ופעמים רבות יש משתמש שמשוכנע שבמקרה מסויים אין בעיה והוא טועה! וגם אם עברנו את המשוכות הללו ויש זיהוי שגוי הרי ודאי שלא בהכרח יש אפשרות לחלק בצורה ממוחשבת בין המקרה השגוי למקרה הרע.
אז מה יעשו? עד היום בפניה על מלל והבודקות מחליטות שזה שגוי הם מבצעות החרגה מקומית לגמרי (לאותו דף ולאותו מונח). בשביל שכל פניה של מלל שגוי תהפוך למקרה בו יישבו לבדוק איפה אפשר לשפר את ההגדרה ברובוט באמת יצטרכו המון כסף. והרי כל פניה עומדת לעצמה ומטופלת לעצמה, ומי ישים לב שנקודה חזרה על עצמה בהרבה פניות בתוך רבבות אחרים לטיפולם של כמה וכמה עובדים.מה הפתרון? לא יודע. אתה אומר שהאתר שאתה בו תדיר חף מבעיות אמת? או עכ"פ יש בו דפוס מלל שאפשר להגדירו כנקי בכל מקום (אם מופיע לידו מילה פלונית וכדומה)? זה בודאי יועיל אם תציין בפניה בהרחבה. תוכל לשאול אם הצליחו לפתור באופן רחב או שפתחו לך נקודתית.
אני מדבר על האתר http://maagarim.hebrew-academy.org.il/
הוא אתר מאוד שימושי ללומדים בספרים עתיקים בצורה מחקרית, או לעורכים תורנים. יש שם אוצר בלום של כתבי יד מוקלדים כצורתם, רק שנטפרי לא מסכימים לפתוח את האתר משום שיש שם: כתבי קראים, כתבי משכילים, כתבי אפיקורסים.
אני אישית הייתי ממליץ לסגור לגמרי את הכתבים האסורים ולפתוח לגמרי את הכתבים המותרים. אין שום הצדקה שהרובוט יחסום קטע במדרש רבה, גם אם נניח שכל אדם אחר שהיה כותב את הקטע הזה היינו חוסמים את זה, ולפתוח כל פעם פנייה ולחכות כמה שעות עד יום (מקוה שלא יותר), רק בשביל לקרוא קטע, ועוד כשאתה באמצע עבודה, זה ממש לא נעים, לכן אני ממליץ לפתח כלי תועלתי כזה. -
פוסט זה נמחק! -
@לבלר אמר במחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות:
ומוסיף גם איזה נקודה שאם יחשבו יראו שמכל צד ומכל כיוון דבר זה יותר נצרך מבדיקת התמונות (
דעתי שונה משלך, אך לא ברור אם יש טעם לפתוח דיון בנושא...@לבלר אינני יודע במה אתה עוסק, אבל בתחום שלי לומר שהתמונות חשובות יותר מהמלל זה קצת אולי נחשב רחוק מהמציאות. אני עוסק בהשוואת טקסטים של חומרים עתיקים, והתמונות לא כל כך מועילות לי בעיסוקים שלי, אני צריך רק מלל נקי ומסודר, באופן כללי גם באתרי הדרכות וכדומה, ניקח לדוגמא הוראות התקנה של מכונת כביסה, מה יותר גרוע, שהרובוט חסם קטע מההוראות והתמונה החשובה כבודה במקומה מונח, או שהרובוט השאיר לך את ההוראות ורק את התמונה הוא לא נתן לך.
ולדוגמא נוספת, בויקיפדיה, מה יותר קשה לקרוא, ערך שחציו חסום על ידי הרובוט, או ערך שהתמונה שלו מחוקה?
בקיצור. תמיד יהיו אתרים כאלה ותמיד כאלה. בעיסוק שלי בכל מקרה אין כל כך משקל לתמונות כנגד המלל, אני מלמד זכות על נטפרי שיש להם יותר גישה לסינון תמונות שזה שייך גם על ידי עובדים זרים, מה שאי כן סינון מלל שהוא מורכב יותר. ומה שנכון נכון. -
תסביר יותר טוב עם האתר עם הכתבי קראים.
מה נטפרי עושים, איך זה עוזר (רובוט מבין אם זה כתב קראי?), ומה אתה מציע (לפי מה ידעו אם זה קראי או לא). -
@נטפריס שלום רב
הרובוט לא עושה כלום. ממש כלום. רק מוחק כל מה שלא נראה לו יפה. וזה מוחק גם בגמרא רש"י תוספות מדרש רבה ותנחומא וכל הספרים.
אני מציע על כלי חדש ישיר של דיווח מלל שגוי שיוקצה לאתרים מסויימים המובילים בתחום סינון מלל שגוי. -
@נטפריס שלום רב
הרובוט לא עושה כלום. ממש כלום. רק מוחק כל מה שלא נראה לו יפה. וזה מוחק גם בגמרא רש"י תוספות מדרש רבה ותנחומא וכל הספרים.
אני מציע על כלי חדש ישיר של דיווח מלל שגוי שיוקצה לאתרים מסויימים המובילים בתחום סינון מלל שגוי.אתה חוזר על אותם דברים שאמרת.
אני חוזר לנקודה בה היינו, האם לדעתך יש צורך בכלל בסינון מלל בכלל האתר, כולל כולו כולו?
אם לא, פנה לנטפרי ובקש שיסירו את רובוט המלל.
אני מבין שלזה כיונת כשענית ש"נטפרי לא מסיכמים בגלל ספרי קראים". אלא שתגובה זו חסרת הבנה - אם הרובוט מועיל נגד ספרי קראים, אז עליך למצוא תחליף יעיל. ואם הוא לא, אז מה ענו לך? מה עניין ספרי קראים לרובוט מלל?
בקשר לכלי שאתה מציע עניתי דברים מושקעים, שכלל לא לקחת אותם בחשבון. חוששני שבעייתך הבוערת לא נותנת לך פנאי לחשוב על פתרון של ממש. -
שלום רב
לא כ"כ התייחסתי לתחום שהעלית כי אתה כמנהל מסתכל עוד צעד על שיפורים ברובוט, ואני כמשתמש לא מסתכל על שיפורים ברובוט אלא על תיקון ידני בכל דבר לפי הצורך, כמו בבדיקת תמונות.
בכל מקרה אם העלית רעיון של פיתוח רובוט אני יכול לחשוב להוסיף איזה כלל בסינון של הרובוט שאפשר להכניס אצלו כלל שיהיה שקוע ברובוט קטלוג של ספרי יהדות וכשהוא מזהה ששם הקובץ באתר זהה לשם המופיע בקטלוג אוטומטית הוא לא יחסום אותו. אבל כאמור אני לא מתעסק לבינתים בתחום הרובוטי ולכן לא הגבתי לדבריך. בקיצור אנו דוברים בשני שפות. -
עוד אני באתר כאן וקבלתי איזה חסימה מענינת עם צ'אט 'ל שירות הלקוחות באליאקספרס [אני מביא זאת משום שזה התקבל ממש תוך כדי עכשיו]
-
(אם שתי שפות, לכאורה אלו שפות השכל והכאב... לא כן? אתה קורא בעיון את התגובות? ומה זה משנה אם זה כמו התמונות או לא? אתה יודע כמה יחס משתמשים נצרכים לתמונות וכמה למלל?)
טוב, אני כעת התקמתי בהבנה: הכלי עליו אתה מדבר הוא סה"כ דרך קלה לשלוח פניה ולקבל החרגה מקומית.
אחרי המון המון שידולים הואלת לרמוז שהרובוט כן נצרך בספרים מסויימים ואתה מציע לעשות קטלוג ספרים כשרים.
אז דבר ראשון אני מלמד עליך זכות (על משקל מה שאתה מלמד על נטפרי) שלא פיתחת כבר אתר חילופי שיכיל רק ספרים כשרים, כי זה עולה כסף זמן וידע.
שנית, שתידע לציין בכל פניה של החרגה שאפשר להחריג את כל הדף או כזה שהכתובת "מתחיל ב" "נגמר ב" או "מכיל". אתה צריך להסביר בפניה למה הכלל נכון, ואחרי שהוא יבוצע אז ההחרגה תהיה פחות מקומית מ"מילה פלונית בדף פלוני".
אני רואה שהמבנה באתר הנ"ל מסודר, ואפשר לפתוח ספר לפי מס' סידורי שלו וזה כולל את כלל דפיו:
maagarim.hebrew-academy.org.il/Pages/PMain.aspx?mishibbur=XYZ -
@magicode אמר במחיקת מילים המשמשים לכמה פרשנויות:
@coby
תן שמות של קבצים שהוא מחק.הוא מוחק קבצים שצריכים להיות מחוקים!
אך אצלי במחשב הם לא צריכים להיות מחוקים.בנוסף אין לי מושג מה שמות הקבצים משום שהוא מחק לי את המקור והמיר אותם ל איקסים