כללי חריגה מהכללים
-
@IDB אמר בכללי חריגה מהכללים:
יש אתר מודיקה על שם "JewishMusic.fm" אשר בו ניתן לרכוש או להאזין במיטב שירי האמנים החרדים והדתיים.
ניתן לרכוש שם גם סדרות טלויזיה הקשורות לדתיים או חרדים, אבל נטפרי המשובחת והמסורה חוסמת בהצלחה את כל הדברים ה'לא רלונטיים' לציבור המסונן.
היום נתקלתי תוך כדי חיפוש שירי קרליבך, באלבום של 'שולי נתן' - "בעיקר - קרליבך".
עם תמונה של הגברת הזמרת, וגם האלבום כולו ניתן לרכוש או להאזין. דווחתי - לתומי - בנטפרי על תוכן לא ראוי, והשיבו לי לפי תומם: שהבקשה לא חורגת מהכליים, כלומר, אין שום בעיה מצד המסננים בשירת נשים.
האמנם?
הסינון לא אמור לסנן דברים שאסור לגבריםהסינון אמור לסנן מה שמסוכן ליהודים לא מה שאסור לגברים.
כמעט בכל בית עם ילדים יכול להיות דיסקים או קלטות של שירי נשים ובנות או שירי ילדים שהם שירי נשים. ולמרות שזה אסור לגברים מחזיקים את זה בבית כי זה לא מסוכן.
ואין חשש שגבר יקשיב.
אבל יקום מישהו ויוכיח לי שהוא כן יש לו יצר הרע להקשיב לשירי נשים והוא לא מצליח להתגבר על עצמו ולכן זה כן מסוכן.
אז אני סבור שזה תופעה חריגה ובשביל אותו אחד אני חושב שהוא צריך שמירה יתירה והוא צריך להכינס תחת פיקוח של קהילה כלשהית שתחסום לו את כל הדברים שמסוכנים עבורו.
את מה שאני אומר התייעצנו עם הרבנים וזה מה שהם אמרו. -
@שלום-על-ישראל אמר בכללי חריגה מהכללים:
@IDB התמונה חסומה. כנראה אתה צריך לרענן קאש או למחוק קוקיס וכד'.
אכן, גם אצלי חסומה. כנראה זה קיים אצלך מהזמן שהיית בסינון אחר. וצריך לרענן.
רענון עמוק - קונטרול + F5
מחיקת מטמון (/קאש/קוקיס) בכרום - F12, ולאחמ"כ לחיצה ימנית על סמל הרענון > 'ריקון המטמון וטעינה מחדש קשיחה', ושוב F12. -
@magicode
את התמונה - אני חסמתי באמצעות הישום של נטפרי "חסימת תמונה לא ראויה", לפני כן היא לא היתה חסומה כי היא היתה מוטמעת בצורה שהרובוט לא חסם אותה. אבל על זה אין לי בעיה, לדעתי, תמונה של אשה פחות עבירה מאשר קול באשה. ליד תמונת אשה מותר להגיד ברכה (אם אין בה פסולים חיצונים בביגוד או בגילוי הראש) וכששומעים קול שירה של אשה, אסור להגיד ברכה! (לפי רוב הפוסקים, האיסור הוא גם כאשר היא לא מוכרת, ולא יודעים איך היא נראית).
וזה לא קשור ליצר הרע או לא. (מה גם, שהבדל ענק יש בין שירה של זמרות שהן לא כל כך חרדיות/ דתיות בלשון המעטה, לבין שירת בנות ונשים שמיועדות לציבור הנקבי שלנו, ההבדל הזה בהחלט יסביר היטב את ה'יצר הרע' שבדבר).
אני רק רוצה להבין את דעת 'רבני' הנטפרי, כאשר ההיתר להכניס בילוי, תרבות ומכירות שונות, שמלבד ההכרח העסקי של האתרים הנ"ל, אין שום צורך להתיר אתרים אלו. אני לא אומר שזה מיותר. הפוך - זה נחמד, מהנה ואפילו מועיל לפעמים, אבל למה לא לחסום דברים 'אסורים' שאין בהם צורך.
החסימה היא לא עבור נשים בלבד, החסימה היא לכלל האוכלוסיה המשתמש בנטפרי, שהתברר מעל כל ספק שהחסימה שלה היא הכי יעילה והכי פרקטית מכל המסננים.
בבית שלו כל אחד יקנה מה בא לו וישמיע איזה קלטות או אלבומים שהוא חפץ או שבני הבית שלו חפצים, אבל רשות הרבים אמורה להיות מוגנת בלי מכשולות בכלל. ואם אין אפשרות לחסום תוכן זה אוטומטית, לפחות תחסמו את זה כאשר תקבלו פניה כזאת.
וחבל באמת שנטפרי תתלכלך על פעטות שכאלו. כי המתחרים שלכם מחפשים את הפשלות שלכם, את הפינות החלשות שלכם, ואת הכללים ה'לא מוצקים' שלכם. -
את התמונה - אני חסמתי באמצעות הישום של נטפרי "חסימת תמונה לא ראויה", לפני כן היא לא היתה חסומה כי היא היתה מוטמעת בצורה שהרובוט לא חסם אותה. אבל על זה אין לי בעיה, לדעתי, תמונה של אשה פחות עבירה מאשר קול באשה. ליד תמונת אשה מותר להגיד ברכה (אם אין בה פסולים חיצונים בביגוד או בגילוי הראש) וכששומעים קול שירה של אשה, אסור להגיד ברכה! (לפי רוב הפוסקים, האיסור הוא גם כאשר היא לא מוכרת, ולא יודעים איך היא נראית).
אתה כותב לענין וכל מילה שלך יכולה להיות צודקת, אבל אל תשכח שנטפרי לא משרתת רק אותך ואותי אלא מגוון עצום של אתרים עם דעות ורצונות שונים,
יש דברים שהם קווים אדומים שלהם אין אפי צורך לשאול רב וכל דרדק מבין שחייבים לחסום.
בדברים שיש עליהם איזשהו דיון, לנטפרי חייבת להיות סמכות תורנית מעמיקה, ומי שמכיר את @magicode יודע שהוא אדם עקרוני וחזק מאד. הוא לא חיפש חותמת לנטפרי, אלא באמת רב בעל שיעור קומה שיתעמק בכל שאלה ושאלה ויכריע מה כדאי ומה לא. (ולא שמשתמע פה ח"ו שבמקומות אחרים הרבנים הם חותמת גומי, אלא שבנטפרי זה לא כך).אין מה לעשות, ברגע שיש לך מלא דעות כל מה שתעשה יהיה לא טוב, אתה חייב רב שיתיר או יאסור.
וברגע שהרב אמר שאפשר, מבחינתו זה בסדר.
אני חושב שזה גאווה של נטפרי ולא ליכלוך שלה, ולגבי המתחרים, אני לא חושב שלעת עתה יש לנטפרי מתחרים..... וגם אם יהיה זה לא מענין.מה שכן אני חושב שנטפרי חייבת בברירת מחדל של ההצטרפות לחסום את האתרים הנ"ל, ורק אם אדם רוצה אז לפתוח לו.
-
@IDB
מגיקוד כתב מספר פעמים שהחסימה הכוללת של כל הנשים גם שלבושות בצניעות וכו' זה לא מגיע מבעיה 'דתית' אלא מבעיה טכנית שזה יקשה מאוד בבדיקת התמונות מה לומר לגויים ולפי מה יחליטו מה נקרא צנוע ומה לא,
לכן יותר קל לתת הוראה גורפת לחסום כל תמונות נשים -
@IDB העובדה שאתה ממשיך לדון אחרי שאמרו לך שזה בהסכמת רבנים, שאותם אתה עוטף עם מרכאות בהודעתך תוך ניסיון הבנה "מאומץ" לרדת לסוף דעתם שניכר שאתה לא כ"כ מגזים בערכה, מזכירה לי את פרשת השבוע.
גם התיאוריה שלך למה התמונה הייתה פתוחה שגוייה ("כי היא היתה מוטמעת בצורה שהרובוט לא חסם אותה"), היא הייתה פתוחה בגלל כישלון סטטיסטי רגיל.
זה תמונה ככל התמונות שמסתננות לך בנטפרי.
בכלל לא היית אמור להעלות דיון על נושא שנחתך בתשובה רשמית בפניות, מעל הבמה הזו. מצא לך במה או הקם לך אחת כזו, ושם תייעץ לנטפרי במה להתלכלך ואיך לצאת טוב מול המתחרים, שאגב זה לא בדיוק עמוד האש שהולך לפני הסינון. -
@מן-המודיעין
הוא אשר דיברתי! אין אני בא בטענות על ניהול התוכנה והרובוט והדרישה וכו'. אלא אני טוען על 'כביכול' הצדק באי חסימת תוכן זה וכיוצא בו, כאשר קיימת פניה כזאת על אתר ספיצפי מאוד - לסנן אותו. איזו מן תשובה היא זו, שלנשים זה מותר? לנשים גם מותר לראות תמונות של נשים, וזה חשוב להן מאוד, כי אי אפשר לקנות בגד בלי לראות איך בגד נראה על הגוף? אז מה תגידו?
האם יש אינטרט מיוחד לגברים?
גם בסופרים ומרכולים באיזורים חרדיים תדליקו מוזיקה נשית, כי גם בבית שלכם דולק קלטות של ציפי איגל, או חיים בנט לבנות, ומי שיפריע לו או שיש לו יצר הרע מוזר כזה, שיאטום את אזניו?
איזה מן דיבורים אלו?
כל מה שנכתב עד עתה בפורום בנושא הזה, אינו מסביר או מצדיק מאומה על התנהלות זו. ואין התוכן ראוי למסנני ונותני שרות עבור חרדים המעוניים באינטרנט 'כשר' למהדרין. המוטו של 'בדיעבד' ייאמר רק על דברים שמותר בדיעבד, ולא על דברים שאין שום היתר בהם. -
ומי שיפריע לו או שיש לו יצר הרע מוזר כזה, שיאטום את אזניו?
@magicode אמר בכללי חריגה מהכללים:
אז אני סבור שזה תופעה חריגה ובשביל אותו אחד אני חושב שהוא צריך שמירה יתירה והוא צריך להכינס תחת פיקוח של קהילה כלשהית שתחסום לו את כל הדברים שמסוכנים עבורו.
את מה שאני אומר התייעצנו עם הרבנים וזה מה שהם אמרו. -
את מה שאני אומר התייעצנו עם הרבנים וזה מה שהם אמרו.הרבנים אמרו לך לא לסנן שירת נשים?
הם גם פירטו לך איזו נשים כן או איזו נשים לא?
או שזה היה הוראה ספציפית לתופעה "החריגה" שהעליתי? כי התגובה הגיעה בפחות מ-1 דקה מאז שהעליתי את הפניה.
לא בקשתי לחסום את כל האתר של המוסיקה, בקשתי רק לחסום אלבום אחד שלא מתאים. (האם יש ויכוח גם על זה? האם הוא מתאים או לא?) -
הסינון אמור לסנן מה שמסוכן ליהודים לא מה שאסור לגברים.
כמעט בכל בית עם ילדים יכול להיות דיסקים או קלטות של שירי נשים ובנות או שירי ילדים שהם שירי נשים. ולמרות שזה אסור לגברים מחזיקים את זה בבית כי זה לא מסוכן.
ואין חשש שגבר יקשיב.
אבל יקום מישהו ויוכיח לי שהוא כן יש לו יצר הרע להקשיב לשירי נשים והוא לא מצליח להתגבר על עצמו ולכן זה כן מסוכן.
את מה שאני אומר התייעצנו עם הרבנים וזה מה שהם אמרו.זה מדהים שמלבד האיכות של הסינון בנטפרי, המנהלים רוצים שגם הציבור יהיה מרוצה ולכן הם מסבירים בפרוטרוט את דעתם בכל ענין.
-
האם יש אינטרט מיוחד לגברים?
גם בסופרים ומרכולים באיזורים חרדיים תדליקו מוזיקה נשית, כי גם בבית שלכם דולק קלטות של ציפי איגל, או חיים בנט לבנות, ומי שיפריע לו או שיש לו יצר הרע מוזר כזה, שיאטום את אזניו?מישהו הדליק לך את זה?
בשביל לשמוע את זה אתה צריך לנקוט מעשה ולהפעיל,
הרבנים קבעו שזה יכול להיות פתוח,
יתכן שיש אנשים שהסמל של בנק הפועלים גורם להם להרהורים, הם מחויבים לפי התורה לחסום להם את זה, אבל זה לא תפקיד של נטפרי,
להזכירך מדובר בשירי ילדים שככל הנראה דולקים בבית שלך,בשונה ממה שאתה חושב נטפרי זה לא משטרת מעשים ומחשבות,
נטפרי גם לא הופכת את האינטרנט לביהמ"ד,
נטפרי גם לא מונעים ממך להשתמש באינטרנט בשבת,
נטפרי עוזרים למי שרוצה להזהר מסכנות האינטרנט,
את סכנות האינטרנט קובעים גדולי ישראל רבנים העוסקים בתחום.
אתה חולק עליהם ? מקומך עמוק באדמה,
יש לך רצון לחסום יותר ? קהילה!אולי תקרא שוב את מה שקראת כשהצטרפת לנטפרי (ואולי דילגת)
אזהרה!
"שימו לב! גם אינטרנט מסונן עלול להיות מסוכן
ככלל, עדיף לא להשתמש באינטרנט כלל וכלל גם אם הוא מסונן.
אבל אם בכל זאת אתם צריכים להשתמש באינטרנט, מומלץ לבדוק את הצורך שלכם, ולפתוח רק את הנצרך.
בנטפרי, אפשר לחסום את כל האתרים ולפתוח ספציפית רק את מה שאתם צריכים. בצורה הזאת אתם מפחיתים את הסיכון בצורה משמעותית."
http://netfree.link/start#/warningנכתב על דעת עצמי ואיני מייצג את נטפרי,
-
מה שכן אני חושב שנטפרי חייבת בברירת מחדל של ההצטרפות לחסום את האתרים הנ"ל, ורק אם אדם רוצה אז לפתוח לו.
בזה אני חולק עליך, כי באתר ההוא התופעה הזאת שהכניסו אלבום של זמרת היא תופעה חריגה, ואדרבה כל האתר הזה רובו ככולו לכתחילה שבלכתחילה, ואני יודע שנטפרי באמת סיננה הרבה מהאתר ההוא. ולכן האתר הזה צריך להיות פתוח! ולחסום דפים מיוחדים לפי בקשה! -
@נטפריס אמר בכללי חריגה מהכללים:
@IDB העובדה שאתה ממשיך לדון אחרי שאמרו לך שזה בהסכמת רבנים, שאותם אתה עוטף עם מרכאות בהודעתך תוך ניסיון הבנה "מאומץ" לרדת לסוף דעתם שניכר שאתה לא כ"כ מגזים בערכה, מזכירה לי את פרשת השבוע.
גם התיאוריה שלך למה התמונה הייתה פתוחה שגוייה ("כי היא היתה מוטמעת בצורה שהרובוט לא חסם אותה"), היא הייתה פתוחה בגלל כישלון סטטיסטי רגיל.
זה תמונה ככל התמונות שמסתננות לך בנטפרי.
בכלל לא היית אמור להעלות דיון על נושא שנחתך בתשובה רשמית בפניות, מעל הבמה הזו. מצא לך במה או הקם לך אחת כזו, ושם תייעץ לנטפרי במה להתלכלך ואיך לצאת טוב מול המתחרים, שאגב זה לא בדיוק עמוד האש שהולך לפני הסינון.חבל שאפשר לתת לייק רק פעם אחת.
-
@957 אמר בכללי חריגה מהכללים:
להזכירך מדובר בשירי ילדים שככל הנראה דולקים בבית שלך,
על איזה שירי ילדים אתה מדבר?
אם לא הבנת במי מדובר. אז תבדוק מי זה שולי נתן הויקיפדיה שלה פתוח בנטפרי. והאם אתה ממליץ להכניס את כל האלבומים שלה?
תקרא טוב את הההודעה הראשונה של הנושא לפני שאתה מציץ מן האדמה! -
@IDB
מתגובתך בנימה האישית נראה כי אולי נפגעת מדברי
ראשית התנצלותי הכנה ,
לא היתה לי כל כוונה באישי,
הדימוי באדמה נלקח בהשראת פרשת השבוע,שנית לגבי התוכן הספציפי אני לא מכיר אותו,
אני רק תמה עליך, אם מדובר בתוכן פסול , כיצד אתה מכשיל את כל באי הפורום, -
@957 אמר בכללי חריגה מהכללים:
@IDB
אני רק תמה עליך, אם מדובר בתוכן פסול , כיצד אתה מכשיל את כל באי הפורום,@957 בזה סמכתי על נטפרי שאף אחד לא ייכשל בקריאת השם של האלבום בלבד!
בסך הכל העליתי את הנושא לדיון... וההתרסות הגיעו (אולי באשמת המרכאות שלי, לא עקבתי מי התחיל)אבל כפי הנראה הדיון ננעל! מחוסר ענין להכנס לענין
ההנהלה בנטפרי באמת התלוננו לא אחת על השפה הלא יפה שהיא מקבלת בתגובות.
וגם אני מצטרף לתלונה. -
@IDB מדוע הינך סבור שהדיון ננעל?
-
@IDB
אני לא מכיר את האלבום שדיברת.
דיברתי באופן כללי על המשפט
"
אין שום בעיה מצד המסננים בשירת נשים.
האמנם?
הסינון לא אמור לסנן דברים שאסור לגברים
"
כמובן שאם יש בעיה ספציפית של תוכן או משהו אחר זה כבר סיפור אחר. -
@גדול-קטן
כי אמרו שכך הרבנים אמרו, וזהו!
אמרו, אמרו!
מה אני צריך לבקש פרוטקולים או חתימות / קולות קוראים? וכיו"ב.
אני מאמין למה שאומרים לי.
אם כי שבעיני זה היה (ועדיין) תמוה לומר שהרבנים התירו להם היתר גורף לא לחסום שירת נשים.
ואני עדיין חושש שאולי עצלנותו של פקיד גרמה לשלוף את ה'רבנים אמרו' במקום לחסום.
אבל זה "חשש בעלמא"! לא חשד חלילה וחס. ולכן לא לקחת ללב! -
@IDB
לבנתיים לא ראיתי טענה על מה שכתבתי.
אתה רק כתבת שליטתך זה יותר גרוע.
אז אם לשיטתך זה יותר גרוע אז אתה מחוייב לחסום לעצמך את האתר הזה.
לכן תשלח לי במייל את הפרטים שלך ואני יחסום לך בצורה שלא תוכל לפתוח גם אם מאוד תרצה.