רעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן
-
@administrators
רציתי להוסיף רעיון נוסף, לא בפן הטכני אלא המעשי.
מכיוון שהבעיה הינה שאדם אינו מעוניין לבזבז זמנו, אלא שברגע האמת...
לכן ניתן יהיה להגדיר, שלאחר שעבר את המגבלה שהוא קבע לאתרים מסויימים, תישלח הודעת מייל עם התראה על החריגה, לכתובת מייל שיגדיר מראש. לדוגמא, בן/בת זוג, אח, חבר קרוב.
אני חושב שגם זה יועיל לאנשים רבים.בנוסף עוד הערה: שהקנס-תרומה על חריגה מהגבלה (מתחילת האשכול), תוגדר עם פרטי אשראי נפרדים, מכיוון שרבים משתמשים במקומות העבודה וכמובן המעביד לא אמור להיקנס...
-
-
@אל-תקראו הידיים עמוסות עבודה, ואין ידיעה מה יותר חשוב ומה פחות, וגם יש שחיקה.
אבל סבלנות, יש שכר לרעיונותיך. -
-
הצעה:
להקים קהילה למניעת בזבוז זמן בדומה לקהילה של מייל בלבד.
הקהילה הזאת יחסום כל סוגי אתרים שיש בהם משום בזבוז זמן.
היציאה מהקהילה יהיה ע"י קנס עם מינימום מסוים, עם אפשרות ללקוח לבחור את גובה הקנס שהוא רוצה לעצמו. -
@אל-תקראו אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
ישנם אתרים רבים אשר מצד אחד שימושיים, ומצד שני עלולים לגרום לבזבוז זמן. זמן רב, לפעמים. לדוגמא פרוג.
חשבתי על מנגנון לפתרון. דהיינו, משתמש יוכל להגדיר שבאתר מסויים, הוא יכול לגלוש לדוגמא שעה וחצי בשבוע, ואם יעבור את המגבלה שהוא בחר, אוטומטית תרד מהאשראי שלו תרומה לנטפרי. או תרומה חד-פעמית, או לפי דקות חריגה.
כמו"כ, תיתכן ביטול/שינוי המגבלה. אך כדי שלא יוכל לבטל את המגבלה שקבע, ברגע האמת (...), הוא יוכל להגדיר מראש כמה תעלה לו ביטול המגבלה.
בנוסף, בצד האתר יופיע טיימר עם סימון כמה זמן חלף. וכך - אני חושב - הזמן ינוצל טוב יותר בעז"ה.אשמח לשמוע חוות דעת ושיפורים.
אני חושב שצריך לחשוב על רעיון למניעת בזבוז זמן כאן בפורום
-
@שלו'
יש תגית בזבוז זמן
ניתן לחסום אותה ולהצטרף לקהילת נטפרי אישי -
@שלו' אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
הצעה:
להקים קהילה למניעת בזבוז זמן בדומה לקהילה של מייל בלבד.
הקהילה הזאת יחסום כל סוגי אתרים שיש בהם משום בזבוז זמן.
היציאה מהקהילה יהיה ע"י קנס עם מינימום מסוים, עם אפשרות ללקוח לבחור את גובה הקנס שהוא רוצה לעצמו.האם הפורום גם נחשב לבזבוז זמן
-
@אל-תקראו אני היתי מציע שיקבל על עצמו באתרים שיש בזבוז זמן להשתמש באיטרנט בעמידה וממילא לא יתעכב הרבה זמן כי כשעומד מזכיר לעצמו שלא רוצה להימשך הרבה זמן
-
@shraga אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
אני חושב שזה אפשרי לאו דווקא על ידי ניטור בצד השרת אלא בצד הלקוח, תוכנה קטנטנה שמונה את הנתונים ומשדרת אותם אחת לזמן מסוים לנטפרי, ואז מגיעה החשבונית מנטפרי...
מה העניין?
-
@נטפריס אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
@957 הסיבה @magicode הולך על הזרקה, זה בגלל שצד השרת לא יכול לדעת אם בן אדם בוהה בדף שעתיים, כל עוד הוא לא מבצע ריענון או מעבר כל שהוא.
ומצד שני, זה מאד עקיף.
-
@צביקי אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
@אל-תקראו אני היתי מציע שיקבל על עצמו באתרים שיש בזבוז זמן להשתמש באיטרנט בעמידה וממילא לא יתעכב הרבה זמן כי כשעומד מזכיר לעצמו שלא רוצה להימשך הרבה זמן
אתה צודק... אבל מה לעשות שהבעיה היא שלאחר שכבר יושבים מול המחשב - יושבים יותר ממה שצריכים... (וזה בא כמובן על חשבון דברים אחרים). לכן מגיע הפתרון של פוסט זה, שאדם יוכל להגביל את עצמו מראש, וגם אם ברגע האמת הוא ירצה להמשיך - הוא לא יוכל, מכיוון שהוא הגדיר לעצמו קנס במקרה כזה...
-
הדבר הכי מעצבן ברעיון הזה. זה להתמודד אחרכך עם הלקוחות המעצבים והעצבניים. שמעמידים אתה עצמם שהם לא יודעים קרוא וכתוב. והם לא ראו ולא שמעו או לא הבינו. או שהם לא התכוונו לקנס הזה. ועוד מלא תירוצים.
ויש את העצבנים שמקללים אותך אומרים כמה שאתה נוכל שקרן ורמאי , חוסר שירות משווע, זוועה של סינון, אני אתבע אותכם, אתם עוד תראו ממני, תביא את המנהל אני רוצה לדבר איתו. בקיצור אתם יכולים לדמיין.זה הדבר הכי בעייתי ברעיון הזה.
-
@magicode אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
הדבר הכי מעצבן ברעיון הזה. זה להתמודד אחרכך עם הלקוחות המעצבים והעצבניים. שמעמידים אתה עצמם שהם לא יודעים קרוא וכתוב. והם לא ראו ולא שמעו או לא הבינו. או שהם לא התכוונו לקנס הזה. ועוד מלא תירוצים.
ויש את העצבנים שמקללים אותך אומרים כמה שאתה נוכל שקרן ורמאי , חוסר שירות משווע, זוועה של סינון, אני אתבע אותכם, אתם עוד תראו ממני, תביא את המנהל אני רוצה לדבר איתו. בקיצור אתם יכולים לדמיין.זה הדבר הכי בעייתי ברעיון
-
@magicode אפשר לעשות מבחן אמריקאי ...
-
@magicode
אולי לפני הכסף
מניעה מוחלטת
כלומר הגדרה שלא יוכלו לגלוש יותר מX זמן שיוגדר באתרים מסוימים
אולי אפשר להוסיף גם קרדיט לחריגה
כלומר לכל משתמש יש עד X פעמים לחודש לחרוג
חריגה נוספת כרוכה בנקודה ( ופה חזרנו לכסף) -
-
@957 אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
@magicode
אולי לפני הכסף
מניעה מוחלטת
כלומר הגדרה שלא יוכלו לגלוש יותר מX זמן שיוגדר באתרים מסוימים
אולי אפשר להוסיף גם קרדיט לחריגה
כלומר לכל משתמש יש עד X פעמים לחודש לחרוג
חריגה נוספת כרוכה בנקודה ( ופה חזרנו לכסף)מניעה מוחלטת - זה גם רעיון טוב, אבל אני חושב שהוא אמור לבוא בתור אפשרות נוספת ולא במקום קנס. למעוניינים.
כמו"כ צריך לשים לב, שחובה להשאיר את האפשרות לבטל את ההגבלה (שלא ייתקעו איתה לעולם ועד), וגם חובה שביטול המגבלה יעלה סכום כסף שהוגדר מראש - אם לא, ברגע האמת אדם יבטל המגבלה. ולכן אני לא חושב שיש אפשרות להימנע מכסף (או נקודות, אבל זה לא משנה כ"כ). -
@magicode אמר ברעיון: מניעת בזבוז זמן באינטרנט מסונן:
ויש את העצבנים שמקללים אותך אומרים כמה שאתה נוכל שקרן ורמאי , חוסר שירות משווע, זוועה של סינון, אני אתבע אותכם, אתם עוד תראו ממני, תביא את המנהל אני רוצה לדבר איתו. בקיצור אתם יכולים לדמיין.זה הדבר הכי בעייתי ברעיון הזה.
ניתן לעשות, שלפני הפעלת המגבלה, יצטרכו להקליד טקסט. משהו בסגנון "אני מעוניין בקבלת קנס אם אחרוג מהמגבלה, ולא אערער על כך". אני חושב שזה שונה מלחיצה על "כן", ויוכלו להגיע פחות בתלונות.
-
@magicode
רעיונות נוספים, אשמח לשמוע דעתך.-
שלאחר הגעה למגבלה שנקבעה, לא רק תהיה התראה, אלא לא יוכלו להמשיך לגלוש.
תוצג הודעה "חרגת מהגבלה שהגדרת לעצמך, כדי להמשיך לגלוש לחץ על "תשלום". (וכמובן התשלום כפי שהמשתמש הגדיר מראש). -
הזנת פרטי הכרטיס אשראי לא תבוצע בעת הגדרת המגבלה, אלא לאחר חריגה. דהיינו כדי להמשיך לגלוש יצטרכו להזין אז פרטי כ"א וללחוץ "תשלום".
-
להגביל מראש את סכום המגבלה שאדם יכול לשים (כך פחות סיכויים שיתחרט אח"כ).
-
להתייעץ עם פסיכולוגים, איך אנשים מסוגלים להיות כ"כ כפויי טובה כלפיכם, ולבוא בתלונות שונות...
חזקו ואמצו, אני ממש מקנא בזכויות שלכם!
-