בקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!
-
שלום! אני אברך כולל קלאסי ואני פשוט מתוסכל ורציתי לשוחח איתכם חברי הפורום ומקווה שתשועה ברוב יועץ.
בצעירותי שגדלתי וקיבלתי את החינוך העיקרי לא היה אינטרנט אלא היה רק את הבעיות הרגילות ולמדנו במשך השנים איך להתמודד איתם.
הבעיה נוצרה כשהגיע האינטרנט היות ולא קיבלנו במשך החיים הדרכה ועצות ממשיות מלבד כמה שזה מסוכן ועדיף רק מייל בלבד (כאילו שזה מספיק לחיים של היום), אני ברוך ה' גולש רק דרך נטפרי כך שאין לי בעיה עם תוכן לא טוב אבל עצם זה שיש לי בבית.
מצד אחד אני חייב מיילים/אתרי בנק/וכו' ומצד שני עצם זה שפתוח הרבה אתרים זה מבלבל אותי ואני מרגיש מנותק ממרכז חיי שזה השאיפה והרצון להיות שקוע רק בתורה, אצלי זה תרתי דסתרי. אבל אי אפשר היום בלי אינטרנט.
במילים אחרות האם שייך להיות גדול בתורה ביחד עם אינטרנט מסונן נקי וכשר שאתה מבלה בו חצי שעה ביום?
האם זה כמו לפני 100 שנה שלא היה טלפון ואז הוא הגיע ופתאום כמה אנשים הרגישו שטלפון זה ביטול תורה?
ועוד בעיה שגם אי אפשר בקהילה שלי לדבר ולהתיעץ עם הרב על כזה דבר כיון שזה נחשב לסוג של טרף. -
הדרכה ועצות ממשיות לא אוכל לתת לך
אומר לך מה אני עשיתי וזה עוזר לי המון
פשוט מאוד חסמתי את חיפוש גוגל, ושמרתי בסימניות את כל האתרים שאני משתמש בהם באופן קבוע.
אם אני צריך אתר חדש אני לוקח את הכתובת המדויקת שלו.
כך אני חוסך המון זמן
מקווה שעזרתי -
שלום אברך יקר!
דבר ראשון אני מאד מבין אותך ואת התחושות שלך,
בעצם הנושא שהעלת כולל בתוכו הרבה נקודות:- הזמן היקר שמתבזבז מול המסך
- האם אינטרנט זה דבר פסול בעצם
- חסר ברבנים איתם אפשר להתיעץ
אנסה לענות לך מנקודת מבטי:
לעניין הזמן שמתבזבז, זה כמו אחד שמאוד אוהב לקרוא והזמן פשוט בורח לו בין הידיים, שהוא צריך לקבוע לעצמו כללים ברורים מתי הוא מתישב לקרוא, מה לעשות כדי לא לגלוש מעבר לזמן שהוא הקציב לעצמו וכו' וכו'
לעניין האם אינטרנט זה פסול בעצמו, תמצא מחלוקות בעניין, ודאי שעדיף לנסות למצוא אלטרנטיבות אחרות מהרבה סיבות (חשיפה לתוכן בעייתי, (כן גם בנטפרי עלולות להיות פשלות... מנסיון! ואפי' מאט בעצמו כתב שהשאיפה היא לפיתרון של 99.9% כי אין אינטרנט כשר ב % ), התמכרות, הראש נתפס בעוד מאה ואחד דברים, וזה כבר מספיק סיבות...) יש כאלו שיטענו שאינטרנט זה כלי, כמו התאוות שניתנו לנו, שהם לא פסולים בעצם רק שאנו מחוייבים לשלוט ולנתב אותם לכיוון הנכון ובמידה הנכונה, ויש שיטענו שזה כלי שנוצר להרע ולא שייך להכשיר כלי שכזה...
ולעניין הלהתיעץ תמיד אפשר למצוא רב מהאזור שתוכל להתיעץ אתו או חבר קרוב שאפשר לשתף ויבין אותך ויתן לך רעיונות וכדו'.
ולעניין הרצון להיות שקוע רק בתורה וההרגשה שזה סותר, זה לגמרי נושא בפני עצמו איפה השאיפות שלנו לעומת המקום האמיתי בו אנו עומדים והכרת הכוחות והכלים שהקב"ה נתן לנו.
מקוה שעזרתי....
ולעניין התחושות...הם לגמרי לגיטמיות.
-
להוציא את המחשב מהבית למשרד וכדומה.
ממ"נ אם זה מאוד חושב, יעלה כמה שיעלה.
ואם לא, אז תלך כל פעם למישהו שיש לו. -
@avrech
אי אפשר היום בלי אינטרנט?
אני דווקא חושב שאי אפשר להיות אברך עם אינטרנט!?
לא ציינת שזה אצלך לפרנסה, אתה רק כותב שאתה חייב מיילים\אתרי בנק וכו'.
תסלח לי שאני כותב לך את זה ככה פה אבל כולם כאן מכירים אברכים ויודעים מה זה אברך, זה לא כל כך מסתדר עם מה שאתה כותב ולמי שבאמת רוצה להיות אברך. אם תגיד שביינתיים זה מה שאתה עושה אבל אתה לא סגור על זה אז זה בסדר (למה? כי חצי מהאברכים הם כאלה וזה סוג של 'אקסיומה' בציבור החרדי שצריך להיות אברך אבל זה לא מגיע מרצון פנימי) אבל אם אתה רוצה להיות אברך אמיתי - זה רק בלי אינטרנט. -
אכן השילוב של המילים "כאילו שזה מספיק מייל בלבד בחיים של היום" וה"מצד אחד אני חייב" יחד עם ה"שאיפה" לא הכי מסתדר.
בטח שמספיק מייל בלבד, גם זה הרבה מידי, לעצם החיים.
ייתכן שיש צרכים אבל הם לא בגדר חייב, וגם לא בגדר "ככה זה בחיים של היום" -
עוד עיצה כמובן היא להגדיר האזור אישי לדברים הצריכים באמת ולהבעיר הסמכות לשינוים לקהילה. מבזבזים פחות זמן כשרק בנקים פתוחים.
בהצלחה
-
@5566NEWbrs אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
@avrech
אי אפשר היום בלי אינטרנט?
אני דווקא חושב שאי אפשר להיות אברך עם אינטרנט!?
לא ציינת שזה אצלך לפרנסה, אתה רק כותב שאתה חייב מיילים\אתרי בנק וכו'.
תסלח לי שאני כותב לך את זה ככה פה אבל כולם כאן מכירים אברכים ויודעים מה זה אברך, זה לא כל כך מסתדר עם מה שאתה כותב ולמי שבאמת רוצה להיות אברך. אם תגיד שביינתיים זה מה שאתה עושה אבל אתה לא סגור על זה אז זה בסדר (למה? כי חצי מהאברכים הם כאלה וזה סוג של 'אקסיומה' בציבור החרדי שצריך להיות אברך אבל זה לא מגיע מרצון פנימי) אבל אם אתה רוצה להיות אברך אמיתי - זה רק בלי אינטרנט.אני נוטה להסכים איתך. מי שבאמת חשוב לו ורוצה להיות שקוע בלימוד לא צריך להכניס אינטרנט לבית.
יש דברים מעטים (הדברים נכונים לכתיבת השורות, אני לא מדבר מה יהיה בעתיד) שאולי בשבילם חייבים אינטרנט.
אני מכיר הרבה אנשים שמסתדרים מצויין ללא אינטרנט. -
לעניין הבזבוז זמן:
זה שונה מאוד מבעיות כגון ספרים ואפילו סרטים!
כי זה עולם חי ומרתק ואפשר להגיע לכל מקום בקלות.
זה ידוע שהאינטרנט ממכר אפילו בלי חשיפה לתוכן בעייתי.
פתרון לדעתי: תגדיר בפרופיל זמנים. ותתן את הסיסמא למישהו אחר. אפילו לאשתך. ואתה תדע רק חצי מהסיסמא. -
ברשותך, אני רוצה להתייחס לכמה נקודות שלחלק כבר התייחסו, אני מצטער אם זה יכאב:
@avrech אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
בצעירותי שגדלתי וקיבלתי את החינוך העיקרי לא היה אינטרנט אלא היה רק את הבעיות הרגילות ולמדנו במשך השנים איך להתמודד איתם.
הבעיה נוצרה כשהגיע האינטרנט היות ולא קיבלנו במשך החיים הדרכה ועצות ממשיותעצת היצר הידועה: החינוך אשם (אם כי במקרה הזה בצדק כי האינטרנט לא היה נפוץ כ"כ).
(כאילו שזה מספיק לחיים של היום)
מצד אחד אני חייב מיילים/אתרי בנק/וכו'תלוי מה אתה עושה בחיים (אברך כולל? מייל זה כבר יותר מדי!) איזה 'צרכי פרנסה' יש לך בזה?
אצלי זה תרתי דסתרי. אבל אי אפשר היום בלי אינטרנט.
עצוב, אבל כאן אני מצדד בך, אכן השאיפות שלך לעומת המעשים זה אכן תרתי דסתרי.
במילים אחרות האם שייך להיות גדול בתורה ביחד עם אינטרנט מסונן נקי וכשר שאתה מבלה בו חצי שעה ביום?
אני אישית מכיר כמה מגדולי המשפיעים כיום שיושבים על האינטרנט מדי יום ביומו הרבה מעבר לחצי שעה!
אם זה שו"מ באתרי יהדות, עזרה אנונימית לנפגעי האינטרנט וכ"ו וכ"ו וכדו' וכדו'
וכן, אני מאמין שהם על הדרך גם בודקים את מצב החשבון בבנק וכדו' ואולי אפילו מתעדכנים בחדשות כי צריך גם להיות בן אדם אולי יש לזה גם הכרח לשו"מ לכלל עמך בית ישראל ולגר הגר בתוכם..הכל תלוי כמה ולמה איך ועל חשבון מה.
ודיברת בם ולא בדברים בטלים למדו חכמינו ז"ל וההסתכלות האמתית צריכה להיות שאם בבירור מצב חשבון בטלפון תרויח חצי דקת לימוד מאשר בבדיקה באתר, העדיפות תהיה לבדוק בשיחת טלפון לבנק.האם זה כמו לפני 100 שנה שלא היה טלפון ואז הוא הגיע ופתאום כמה אנשים הרגישו שטלפון זה ביטול תורה?
ייתכן, במידה וכן זה לא אמור להרגיע את המצפון, ההיפך, זה אמור לעורר אותו גם לעניין הטלפון!
ועל כגון זה נאמר היום אומר לו עשה כך ומחר אומר לו עשה כך..ועוד בעיה שגם אי אפשר בקהילה שלי לדבר ולהתיעץ עם הרב על כזה דבר כיון שזה נחשב לסוג של טרף.
לפי הדברים הנ"ל, צודקים! (אבל לא חכמים..)
-
משתתף בכאב של פותח האשכול:
אקדים ואומר; נושא זה עדיין לא מוכר מספיק בציבור ולא יודעים איך וכיצד לטפל בו. ומה שאנשים כן יודעים זה חלקי בד"כ.
יצא לי לעסוק בזה תקופה וברוך ה' יש לי התמצאות בזה, אשמח לייעץ מניסיוני (בהמשך) להגיע לפתרון מתאים.
כשקולטים את הרעיון/הפתרון, זה נעשה קל ומהנה.שימו לב, לבל נשכח, המטרה הסופית היא איך משתמשים באינטרנט במינימום הכרחי, רק לצרכים האמיתים שלנו באמת, ללא תוספות מיותרות.
-
@חיים כתוב ת'פתרון למה נראה שכולם פה צריכים אותו..
-
אשמח אם תעלה את עיקרי הרעיון לפיתרון.
-
@ezra אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
אשמח אם תעלה את עיקרי הרעיון לפיתרון.
גם אני מצטרף
-
שאלה כללית:
אתה קורא עיתונים? רק מלמעלה? או מכריכה לכריכה?
ספרים? רדיו? -
ממש סדרה חינוכית העברתם את פותח האשכול, אני לא בטוח שהוא יפתח את הפורום הזה יותר...
גם אני אשמח לעצה.
עצה שאני שמעתי: להגדיר בפרופילים בסוף כל שעה רבע שעה של ניתוק.
בנוגע לאתרי בנק, ראיתי משפט יפה: מי שאין לו אינטרנט לוקח לו חצי שעה להיכנס לבנק וחצי שעה לצאת. מי שיש לו, נכנס בחצי דקה ויוצא בשעתיים וחצי... -
@dLive אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
חזק!
-
@dLive אמר בבקשה לעזרה איך להיפטר מהשוטטות באינטרנט!!:
ממש סדרה חינוכית העברתם את פותח האשכול, אני לא בטוח שהוא יפתח את הפורום הזה יותר...
גם אני אשמח לעצה.
בנוגע לאתרי בנק, ראיתי משפט יפה: מי שאין לו אינטרנט לוקח לו חצי שעה להיכנס לבנק וחצי שעה לצאת. מי שיש לו, נכנס בחצי דקה ויוצא בשעתיים וחצי...מסכים איתך...
ולעניין הניתוק היה פעם אשכול בפרוג בנושא(לאנשים פשוטים לא מתכנתים...) איך ליצור כיבוי אוטומטי מתוזמן. -
@ezra
עוד בעיה היא שכשאדם מבקש להיפטר מהשוטטות, מביאים לו ים של קישורים... -
תודה