האם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי
-
@יעקב-ישראל אמר בהאם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי:
@RNC זה אולי יכעיס פה כמה סוכנים אבל עשיתי את זה לא פעם
יש לי סים של 019 וX2ONE אני פשוט עושה חבילה ומבטל עושה ומבטל התוצאה 4 שקל בחשבון
לא התנסיתי פעמיים בחודש אלא כמה ימים אחת לכמה חודשיםאני לא חושב שזה ראוי מבחינה מוסרית מכיון שדי ברור שלא לשם כך נותנים לך את הסים ...
לדעתי זה על גבול ''מקח טעות'' שכן אילו היו יודעים שזו כוונתך מלכתחילה , לכאורה הם לא היו רוצים לתת לך ! -
@חכם אמר בהאם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי:
לדעתי זה על גבול ''מקח טעות'' שכן אילו היו יודעים שזו כוונתך מלכתחילה , לכאורה הם לא היו רוצים לתת לך !
זה לא מקח טעות! על הסים הוא הרי שילם כשקנה אותם, ועל השימוש הוא משלם באופן יחסי, אז מה הבעיה? אתה תקנה לחם באנג'ל רק בהתחייבות לקנות כל יום?
-
@שעי'ה לא התייחסת לטענה שהעליתי -
לדעתי זה על גבול ''מקח טעות'' שכן אילו היו יודעים שזו כוונתך מלכתחילה , לכאורה הם לא היו רוצים לתת לך !
אתה חושב שזה לא נכון ? -
אתה חושב שזה לא נכון ?אני חושב שזה לא נכון, כי הרווח שלהם יחסי להשקעה. להקים חבילה ולבטל לא עולה להם כסף. אז למה שלא יסכימו לשימוש של יום אחד. מה שכן זה שיש בזה הטרדה להקים ולבטל חבילה כי זה הרי בצורה טלפונית, אבל אם זה לשבוע שבועיים אני מניח שגם זה שוה.
-
-
@magicode עדיין, כל זמן שזה בסדר מבחינת חוקי וכללי הצרכנות, אני לא חושב שיש כאן מקח טעות.
צריך לשאול רב הבקי בדינים אלו. -
@שעי'ה אמר בהאם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי:
להקים חבילה ולבטל לא עולה להם כסף.
עולה פי כמה!
פעם עשיתי כך בטלפון, הקמתי וניידתי מיד, וראיתי שהסוכן כועס מאוד.
לאחמ"כ ביררתי והבנתי מסוכן אחר שהחברה קונסת אותו על זה שכביכול לא היה מספיק חכם כדי לתפוס שהלקוח מרמה אותו.
זו הסיבה שכל הסוכנים מבקשים שהלקוח ישאר ארבעה חדשים.
ועוד דבר, שאלתי אחר כך מו"צ ידוע ומוכר שאמר לי שיש בכך איסור אונאה -
@455 בטלפון זה ידוע שהם לא מרויחים על הניוד אם הלקוח לא נשאר כמה חודשים בתכנית, אבל בסתם תכנית כללית לא ידוע שזה כך. הרי התכנית היא קבועה ולא לזמן קצוב.
-
לידיעתכם! כל נציג מכירות במקום עבודה מסודר, נמדד לפי כמה חיבר וכמה מתוכם התנתקו, והבונוס בהתאם גם לנתון זה.
בנוסף מי שחיבר את המנוי (נציג/סוכן) ביזבז עכשיו כסף בשביל בונוס, היות והמנוי נותק תוך x זמן הוא לא יקבל את הכסף הזה, יש גזל יותר מזה?
למיטב זכרוני (כרגע אני לא מוצא לזה מקום מוסמך) חז"ל אומרים שאסור להכנס לחנות ולשאול מחיר על מוצר אם אין מטרה לקנות את המוצר, היות והמוכר עונה בשביל שיקנו, אני חושב שקל וחומר במקרה הנידון. -
@455 בטלפון זה ידוע שהם לא מרויחים על הניוד אם הלקוח לא נשאר כמה חודשים בתכנית.
א. לא רק שהם לא מרוויחים אלא פשוט מ-פ-ס-י-ד-י-ם.
ב. הסוכן של נטפרי שדרכו קניתי את הסים טען לי שמבחינת חברות התקשורת זה תקף לשנה כמו קו רגיל [רק יש על זה הגבלהות של נטפרי ולכן אי אפשר להוציא שיחות] -
@455 אמר בהאם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי:
ב. הסוכן של נטפרי שדרכו קניתי את הסים טען לי שמבחינת חברות התקשורת זה תקף לשנה כמו קו רגיל [רק יש על זה הגבלהות של נטפרי ולכן אי אפשר להוציא שיחות]
מה זה קו רגיל? קו כשר? תכנית בסים לא כשר נמכרת גם לשנה לפחות?
-
@שעי-ה כן.
למען הדיוק, בדרך כלל לשנה - לא יותר. -
אתה חושב שזה לא נכון ?אני חושב שזה לא נכון, כי הרווח שלהם יחסי להשקעה. להקים חבילה ולבטל לא עולה להם כסף. אז למה שלא יסכימו לשימוש של יום אחד. מה שכן זה שיש בזה הטרדה להקים ולבטל חבילה כי זה הרי בצורה טלפונית, אבל אם זה לשבוע שבועיים אני מניח שגם זה שוה.
אם אתה חושב שאתה צודק למה לא להגיד לסוכן מיד שזו הכוונה שלך הרי לטענתך זה עדיין שווה לו והרווח יחסית להשקעה וכו' וכו' אלא מאי גם אתה יודע שהוא לא היה מסכים לזה !
-
אם אתה חושב שאתה צודק למה לא להגיד לסוכן מיד שזו הכוונה שלך הרי לטענתך זה עדיין שווה לו והרווח יחסית להשקעה וכו' וכו' אלא מאי גם אתה יודע שהוא לא היה מסכים לזה !
הסוכן אף פעם לא יסכים אם הוא יודע שאלטרנטיבה היחידה שיש לך היא לעשות מנוי קבוע...
אבל מה זה משנה אם הוא יסכים או לא, @455 כבר אמר מידיעה שהסוכן מפסיד מניתוק של מנוי, אז אם זה כך אז ודאי שאסור. -
באקס2וואן אין לסוכן שום רווח.
רק מחיר הסים. שזה ממילא משלמים.
השאלה אם אקס2וואן מוכנים לביטולים החוזרים האלו.... -
הסוכן אף פעם לא יסכים אם הוא יודע שאלטרנטיבה היחידה שיש לך היא לעשות מנוי קבוע...
אבל מה זה משנה אם הוא יסכים או לא, @455 כבר אמר מידיעה שהסוכן מפסיד מניתוק של מנוי, אז אם זה כך אז ודאי שאסור.אולי כדאי לתקן שהסוכן ההוא היה של 'הוט מובייל' וגם שאלתי ע"כ סוכן אחר של 'הוט מובייל'. ואולי בחברות אחרות זה אחרת, אבל מ"מ מאחר שהוא ודאי שישנם חברות שקונסות את הסוכן, מן הסתם ההלכה מחייבת לברר את זה.
ועוד דבר, איסור אונאה הוא עצם הרמאות, גם אם הסוכן אכן לא מפסיד מזה. -
@455 אמר בהאם יש אפשרות לסים של נטפרי ולשלם לפי שימוש ולא חודשי:
ועוד דבר, איסור אונאה הוא עצם הרמאות,
אם לא התחייבתי לזמן מסויים אין בזה שום רמאות.
-
@455 אני לא בטוח שהחברות 'קונסות', יש מישהו שיכול לאמת את זה?
-
@WWW לי אישית אמר סוכן, שאם אני עובר לפני ארבע חודשים, הוא יקבל קנס
-
@מעמד הסוכנים תמיד אומרים את זה להרתיע את הלקוות, השאלה אם זה נכון.
ייתכן שהם מקבלים תגמול, ואם הלקוח עוזב לפני 3 חודשים, הם מקבלים קנס, דהיינו מניעת הרווח.
קצת תמוה לומר שמפסידים מזה.