ירידת מהירות באינטרנט בזמן שיחת טלפון
-
יש לי אינטרנט של 019 וקו טלפון ביתי שעובר דרך נתב שיחות של פרטנר וכל פעם שיש שיחת טלפון מהירות הגלישה באינטרנט צונחת. האם מישהו נתקל בבעיה כזו? מה הפתרון? האם יש חברות שבהם אין את הבעיה הזו?
תודה רבה. -
מה רוחב הפס שיש לך?
-
@חסידישער אמר בירידת מהירות באינטרנט בזמן שיחת טלפון:
יש לי אינטרנט של 019 וקו טלפון ביתי שעובר דרך נתב שיחות של פרטנר וכל פעם שיש שיחת טלפון מהירות הגלישה באינטרנט צונחת. האם מישהו נתקל בבעיה כזו? מה הפתרון? האם יש חברות שבהם אין את הבעיה הזו?
תודה רבה.אם מדובר על חיבור קוי אני משתמש באותו מוצר מהירות 15 ללא כל איטיות.
בפשטות זה ענין של הגדרות תעבורה בראוטר תדבר עם התמיכה הטכנית של פרטנר לא כולם שם מספיק מתמחים בקטע של בעיות איטיות תתעקש להגיע למנהל או משהו כזה. -
@חסידישער
זה לא קשור לנטפרי...
בכל אופן, גם לי יש טלפון של פרטנר, ובזמנו גם היתה לי אותו בעיה, ואחרי שיחות שהועברו ממומחה אחד לשני, סוף סוף הגעתי לזה שהגדיר לי איזושהי הגדרה בראוטר שלי - שלהם, ואז זה הסתדר.
רשמתי בזמנו את המילה שאמר לי שזה מה שהגדיר (בלי להבין): qos
זה משהו שרק הם יכולים להגדיר, תפנה אליהם ותתעקש שיגדירו לך א"ז. -
@ליכט אמר בירידת מהירות באינטרנט בזמן שיחת טלפון:
@חסידישער
זה לא קשור לנטפרי...
בכל אופן, גם לי יש טלפון של פרטנר, ובזמנו גם היתה לי אותו בעיה, ואחרי שיחות שהועברו ממומחה אחד לשני, סוף סוף הגעתי לזה שהגדיר לי איזושהי הגדרה בראוטר שלי - שלהם, ואז זה הסתדר.
רשמתי בזמנו את המילה שאמר לי שזה מה שהגדיר (בלי להבין): qos
זה משהו שרק הם יכולים להגדיר, תפנה אליהם ותתעקש שיגדירו לך א"ז.בדיוק!!!
זה בתרגום לפי הבנתי ענין של הסדרי תעבורה בראוטר כמה רוחב פס יתפוס כל דבר -
נכון מה שנכתב, אבל לפי הבעיה כנראה שהוא מקבל רוחב פס קטן מידי.
QoS נותן עדיפות באם בשיחת טלפון רוחב הפס שלו נגמר ומורגש אטיות באינטרנט, כנראה רוחב הפס קטן מאוד, באם האופציה לא היתה מופעלת לא היה מצליח לדבר בעת גלישה/הורדה.
-
@Shalom12
כשהיה אצלי, אז בשעת שיחה בטלפון, המהירות צנחה מ-40 ל-1.5 - 2 מגה. -
תודה רבה
פניתי לפרטנר, אמרו לי שזה לא קשור אליהם ואז אמרתי להם שהם צריכים לסדר את ה Qos והנציג לא ידע איך מטפלים בזה והתייעץ עם 'מומחה' ואז השתלטו לי מרחוק על המחשב וסדרו את זה.