עשקונו זדים
-
רבותינו היקרים רק להודיעכם שעל סים לא כשר חבילה של 100 ג'יגה עולה:20:ש"ח בלבד!!
-
דיברו על זה כבר אלף פעמים
ועיקר התשובה לדבריך היא שיש "קצת" הבדל בין אם אתה נותן שירות לכמה אלפים (אפילו עשר או עשרים אלף, ממש אין לי מושג בפרטים ממש מדוייקים), לבין אם אתה נותן שירות לכמה מאות אלפים ובכמויות שמתקרבות למליון לקוחות וכדו'.
כל מי שיפתח חברה ויקים שרת ויתחזק אותו וכו' וכו' יראה שגם מי שלוקח את "הכי הכי" יקר בחבילה - זה זעום לעומת ההשקעה הנדרשת, וצריך הרבה רחמים כדי להרוויח בסוף משהו נכבד שתהיה שווה כל העבודה. תשאל את מי שכבר בעסק, ותשאל את מי שכבר ניסה וגילה שזה לא משתלם.
(אין לי מניות ושום קשר לאף חברה) -
@loters הוסיף על דבריך מה שפעם כתבו כאן שיש הבדל גדול בין סים שמיועד גם לאינטרנט לבין סים שהוא רק לאינטרנט
-
אני עכשיו קורא את האשכול, תרשו לי להתערב.
@רבי-זרח-תרנגול היקר,
ראשית כל אל תכנה בשמות ובגינויים שונים את מי שאתה לא מכיר, רק בגלל שהסבירו לך שיש עלות מסוימת לפעולה כל שהיא, ואם אתה ממש חושב שזה לא צודק, פשוט תתפטר. אף אחד לא החזיק אותך בצוואר.עכשיו נעבור לענין עצמו, אני קצת מכיר את סים כשר, עבדתי עמם בעבר בעת היותי קצת בתחום.
אני חושב שסים כשר זו החברה היחידה שלא מוכרת לדוגמא 1000 ג"ב לכך וכך לקוחות, לדוגמא ל500 לקוחות של 3 ג"ב [ראה ערך 500 ג"ב ב50 ש"ח...]
סים כשר רוכשת קו מחברת התקשורת, כשמוגדת עליו חבילה מסוימת, ומוכרת אותו ללקוח בתוספת דמי שרתים, שירות לקוחות, וכו'.
ולכן, כשאתה מסיים את חבילת הגלישה, אין באפשרותם להוסיף לך "כמה גיגה בודדים" כבקשתך, אלא רק להחליף לך קו לקו אחר, עם חבילת גלישה חדשה. ואז אתה מקבל קו חדש עם צורך להירשם שוב לנטפרי. וגם אם יש לזה חסרון, יש לזה מעלה ענקית שאין להם ענין שתשתמש יותר או פחות, אלא הם מאפשרים לך לנצל את כל החבילה, ובכיף, ללא הגבלת מהירות וכד'.שזה אומר, או לקבל 5 ג"ב נוספים באותו המחיר [31 במקרה דנן], או 50 ג"ב במחיר 55 ש"ח, כי זה החבילות שיש להם להציע בפרטנר.
במידה ומדובר על החלפת חבילה, הם גובים בד"כ 25 ש"ח עקב ריבוי הפעולות והעלויות הנגררות בעקבותיהם [ניתוק קו, שחרור הסים, חיבור קו מחדש]. בתוספת גלישה אני מניח שהם לא גובים 25 ש"ח החלפת קו לאור ההבנה שאין אופציה קרובה אחרת, ועוד כי אתה משלם עוד 31 שקל לאותו חודש, כי קיבלת קו חדש עם עוד 5 ג"ב.
משא"כ במעבר חבילה אתה לא משלם עוד 55 אלא חיוב יחסי לפי הימים לכל חבילה!!!רבותינו היקרים רק להודיעכם שעל סים לא כשר חבילה של 100 ג'יגה עולה:20:ש"ח בלבד!!
לטענתך/כם מדוע המחיר באופן כללי יקר, הנושא נידון כבר כמה וכמה פעמים, ואני באופן אישי התעניינתי בזה מאוד בעקבות מחשבה לפתוח מתחרה בתחום, הרמתי ידיים מהר. תעבור באשכולים השונים וראה את הדיונים.
בחשבון שלי יצא שאם חברה אחרת יותר זולה ביותר משקלים ספורים תוך כמה חודשים אתה מכסה את התשלום הח"פ ומתחיל לחסוך.
וגם אם אתה צריך חבילת גלישה גדולה מ5 ג"ב אך קטנה מ50, גם לסים כשר יש חבילות ממוצעות של 7 או 10 ג"ב, ברשת סלקום, והמחירים שם דווקא יחסית זולים,
ארצה לעבור לחברה אחרת, דהיינו להחליף סים, דהיינו לשלם חמישים שקלים טבין ותקילין על הסים עצמו לפני התשלום על התכנית
ודמי הסים החדש אינם 50 ללקוח קיים, אלא 35. עד כמה שידוע לי!
תכל'ס אל לך להתפרץ וככה להתבטא, את כל זה אני משער שיכולת לשמוע גם מהנציג ששוחחת עמו.
אשמח מאוד אם @סים-כשר יאשר את שכתבתי.מקווה שעזרתי:)
-
@רבי-זרח-תרנגול אמר בעשקונו זדים:
- אני מתרעם על כך שאני משלם סכום מופקע לחברות שמספקות את נטפרי.
כן. יש לי בעיה עם זה.
אני משלם יותר על עוף כשר ועל קולה כשרה, אין לי בעיה עם זה.
אבל אם מישהו היה מתווך לי עוף כשר וגוזר עלי 50 שקל בדרך הייתי בהחלט כועס או לפחות מקונן על כך שאין אחרים שמשתדלים להיות איש ומספקים את השירות הנ"ל במחיר אנושי (מותר להרוויח!).
זה כל כך מגוחך ולא נכון!!! כי אם לעוף לא כשר היה עלויות ח"פ, ודאי שהיית סופג אותם!!!!
הא ראיה שבכל החברות תקשורת, כן כן, של הקוים הלא כשרים, אתה משלם על כל תזוזה!!!!!
סים חדש עולה כסף, ומעבר חבילה עולה כסף (בגולן לדוגמא בקו כשר עולה 50 ש"ח מעבר חבילה!!!)
אז פה נכשלת. אתה לא צודק בכלל.- אכן בסופו של דבר הגעתי להבנה שלא שווה לי לעבור לחברה אחרת מכיוון שבין כה אשלם על כך בכל תזוזה שאעשה("דמי סים" כך וכך, "שינוי מסלול" כו"כ וכו').
אז אפילו אתה הבנת את זה...
אני בעצמי שקלתי פעם להיות סוכן שיווק של החברות הנ"ל וידוע לי בדיוק ממה הן מרוויחות וממה מתפרנסים כל אלו העומדים ביננו לבינן.
וואלה. בגלל שפעם "שקלת להיות סוכן שלהם" אתה אתה יודע בדיוק את כל העלויות!! וואו!
עד כאן.
סליחה אם אני קצת ...
אבל פשוט הכתמת חברה ללא עוול בכפה, ובפרט שאתה מציין שכולם גובים ככה... - אני מתרעם על כך שאני משלם סכום מופקע לחברות שמספקות את נטפרי.
-
@סיבוב
עברתי פה במקרה והתפלאתי שהאשכול שלי עדין פעיל כ"כ.-
אין הנחה על שינוי מסלול לאחר גמר חבילה.
-
סים חדש עולה חמישים שקל בכל מקרה.
-
הוצע לי להיות סוכן של אחת מחברות הסימים של נטפרי.
ההסכם שהוצע היה שעל כל בים אני גובה חמישים שקל שנשארים אצלי והרווח שלהם הוא מהתכנית עצמה.
לפיכך חברה שמוכרת שלא באמצעות סוכן לוקחת את דמי הסים המלאים לעצמה.
-
-
- לא אמרתי שיש הנחה
- @סים-כשר אני טועה?
מה המחיר של סים במעבר חברה בין החברות שלכם? - נכון לגמרי. כשסוכן מביא לקוח, הם נותנים לו עמלה. מה הסתירה פה?
הפוך, זה מראה לך שיש להם עוד עלויות...
את יודע שהרבה חברות היום שלמים לך הרבה יותר מדמי סים כשאתה מנייד לשם קו?
-
@סיבוב
החלפת סים בין החברות עולה 35 ש"ח -
אני קיבלתי סים של 019 בחינם..
-
@גלינג אכן כך היה פעם אך 019 התחילו לגבות תשלום.
-
כמה הם גובים היום על הסים?
-
@קריקטורה אמר בעשקונו זדים:
כמה הם גובים היום על הסים?
10 ש"ח הסים בלבד.
אח"כ צריך להתקשר אליהם לבחור חבילה.אם תלך למשווק והוא יפתח לך חשבון אצלם ויבחר חבילה לך זה יעלה כ50 ש"ח רק הסים, כי הוא יוסיף את עלות השירות....
-
אגב כשהייתי בהראל החליפו לי חברה וסים בחינם...
-
בדרך כלל אין חברות שנותנות מתנות ח-י-נ-ם!!
ואם אתה מקבל את הסים בחינם לך תברר במה מקצצים לך ממקום אחר -
@יצחקחק אמר בעשקונו זדים:
אגב כשהייתי בהראל החליפו לי חברה וסים בחינם...
וכמה עולה לך בחודש?
וכמה עלה לך סים ראשון? -
@סיבוב אמר בעשקונו זדים:
וכמה עולה לך בחודש?
וכמה עלה לך סים ראשון?כמה עולה בחודש תבדוק בדף ספקים ומחירים בויקי...
וסים ראשון עלה 58 כמו שג"כ כתוב בויקי... -
את זה אני יודע...
לא התכוונתי להתעניין כדי לקנות.
התכוונתי שתראה שאתה משלם את זה במקומות אחרים.... -
אני חושב שיש מן האמת במה שאומר רבי זרח תרנגול, הכוונה שבכל סוג תקשורת גם בקוים כשרים וגם בטלפון נייח יש לנו מגוון של אופציות, יש חברות עם קליטה פחות טובה בזול ויש מסלולים של טוקמן וכדו',
יש לקוחות בנטפרי שצריכם את האינטרנט רק בשביל להכנס לקופח או לבנק פעם בכמה שבועות והם משלמים על השרות המינמאלי הזה החל מ35 שח לחודש על 3 גיגה אולי מסלול של טוקמן שמשלמים לפי שימוש יוכל להוות פיתרון,
לפחות על התשלום לנטרי לא יתכן שאדם שגולש פחות מגחגה בחודש ולא נעזר כלל בתמיכה משלם כמו אדם שגולש בעשרות גיגה ופונה עשרות פעמים בחודש לתמיכה -
אני יוסיף על מה שכתוב כאן את מה שנאמר בעבר, שיש הבדל גדול באחוזי ניצול בין סים שמיועד לגלישה בלבד לבין סים ששמים בטלפון.
אם כל מי שהיה לוקח את החבילות של ה30 ג'יגה בסים לא כשר היה מנצל את החבילה במלואה החברות היו בהפסדים.
החברות מחשבות מראש שעל כל X מנויים הם צריכים רק כמות מסוימת של ג'יגה בין כולם, שזה הרבה פחות מהכמות המלאה שמגיע להם בחבילה. -
@3-פינות אמר בעשקונו זדים:
אני יוסיף על מה שכתוב כאן את מה שנאמר בעבר, שיש הבדל גדול באחוזי ניצול בין סים שמיועד לגלישה בלבד לבין סים ששמים בטלפון.
אם כל מי שהיה לוקח את החבילות של ה30 ג'יגה בסים לא כשר היה מנצל את החבילה במלואה החברות היו בהפסדים.
החברות מחשבות מראש שעל כל X מנויים הם צריכים רק כמות מסוימת של ג'יגה בין כולם, שזה הרבה פחות מהכמות המלאה שמגיע להם בחבילה.אם כל מי שהיה לוקח את החבילות של ה30 ג'יגה בסים לא כשר היה מנצל את החבילה במלואה החברות היו בהפסדים.
שטויות והבלים
מי שיש לו חבילה של 30 ג'יגה היום הוא בד"כ ברווחה.
היום כל אחד עושה חבילה יותר גדולה כי נגמרת לו החבילה
בדורינו עם הנטפליקס וכל שירותי הסטרימינג
ובכלל כל האינטרנט הרבה יותר מלא בתוכן כבד יותר
כל בן אדם נורמלי מתקרב לפחות ל75% מהחבילת גלישה שלו
שהממוצע היום הוא 100 ג'יגה.
לכן בהוט מובייל חבילה של 150 ג'יגה!! עולה 30 שקל!!
והוט מובייל נטפרי חבילה של 100 ג'יגה עולה 85 שקל!!די כבר עם הסנגוריות הזו.
אפשר לדבר פרודוקטיבי יותר, להסביר את כל ההסברים שאין ספקים שרוצים להיכנס כי זה יקר וכו', ומי רוצה לעזור ולפעול שיהיה עוד ספקים וליזום וכו'. אבל למה לבלבל את המוח לעצמך? אנחנו נטל על החברות מבחינת גלישה - ולכן זה יקר? פשוט צא לרחוב ותשאל אנשים כמה הם גולשים ותראה שזה שטויות והבלים.
נ.ב. בכלל אין מה לדבר על השוד הנורא של כל הציבור החרדי שנעשה בשיתוף פעולה עם גורמים ידועים שמרויחים מזה הון תועפות - השוד של הקוים הכשרים. שזה פשוט פרשיית שחיתות בהיקף בלתי נתפס.
איך יכול להיות שסים שמיועד לשיחות טלפון דור 2-3 בלבד, אפילו לא סמסים!! יעלה אותו דבר בדיוק !!!!!! כמו סים עם 80-100-150 ג'יגה גלישה (חבילות נפוצות לפי חברות) בדור רביעי!!!!! שברור לכל מי שרק טיפ-טיפה ניסה להבין איך עובד סלולר, שההוצאות והמשבים המושקעים (במיוחד היום, שכבר כל האנטנות מוצבות וכבר אין הקמה של אנטנות דור שני או שלישי כי פשוט יום אחד כבר לא יהיה טלפונים שיעבדו בתדרים האלה) בשירותים הסלולריים של הקווים הכשרים הם אפסיים עד לא קיימים!!
תחשבו שאת כל הוצאות התחזוקה, ההקמה והפיתוח של אנטנות דור רביעי ודור רביעי+ בארץ, שהן בערך חלק הארי בהוצאות חברות הסלולר, כל אלה לא קשורות לקווים הכשרים!! הם משתמשים באנטנות שהוקמו (אגב במימונים גדולים) לפני שנים ובקושי דורשים טיפול (דור 2 בעיקר).
בקיצור השחיתות הברורה בכל הסיפור זועקת לשמיים.